شرکت ملی نفت ایران   

معرفی اعضای ستاد تحول و پیشرفت فناوری های دانش بنیان

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با صدور احکامی جداگانه اعضای «ستاد تحول و پیشرفت فناوری های دانش بنیان شرکت ملی نفت ایران» را منصوب کرد. محسن خجسته مهر در احکامی جداگانه کریم زبیدی، سیدمهدیا مطهری، فریدون کردزنگنه، رشید قانعی،سید فرهنگ فصیحی و برزو قنبری را به عنوان اعضای «ستاد تحول و پیشرفت فناوری های دانش بنیان شرکت ملی نفت ایران» منصوب کرد، در همین حال سیدمهدیا مطهری به عنوان دبیر این ستاد منصوب شد. شناخت دقیق نیازها و چالش های فناورانه در شرکت ملی نفت ایران و تجمیع تقاضاهای فناوری،تدوین نقشه راه شناسایی، انتخاب، کسب، به کارگیری و محافظت از فناوری های کلیدی بخش بالادستی،تهیه و اجرای نقشه راه بومی سازی و ارتقای سطح فناوری در زنجیره تأمین کالاها، تجهیزات و خدمات مورد نیاز بخش بالادست،همچنین تدوین راهکارهای افزایش ظرفیت جذب فناوری در شرکت ملی نفت ایران و ارتقای توانمندی های نوآوری در فرآیندهای توسعه و تولید و ایجاد هسته های اکتساب فناوری و پیگیری موثر پروژه های مربوط، از جمله وظایف ستاد تحول و پیشرفت فناوری های دانش بنیان شرکت ملی نفت ایران است.

ایجاد سامانه مرکزی سبد پروژه های اکتساب و صادرات فناوری برای مدیریت متمرکز و هدایت جریان نوآوری و فناوری، حمایت از کارآفرینان و نخبگان جوان دانشگاهی و صنعتی، همچنین ساماندهی شبکه شرکت های دانش بنیان در مجاورت شرکت های اکتشاف و تولید و خدمات چاه و تعیین،هدف گذاری و پایش شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) شرکت ملی نفت ایران با رویکرد ارتقای فناوری با ایجاد سامانه متمرکز پایش KPI از دیگر ماموریت های این ستاد است.

انتصاب سرپرست مدیریت پشتیبانی ساخت و تأمین کالا

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، همچنین در حکمی دیگر «برزو قنبری» را به عنوان سرپرست مدیریت پشتیبانی ساخت و تأمین کالا منصوب کرد.

شناسایی، ارزیابی و انتخاب سازندگان و تولیدکنندگان فناور داخلی در اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایران،شناسایی فرصت ها، چالش ها و توانمندی های در زمینه مدیریت زنجیره تامین کالا، مواد و تجهیزات مورد استفاده شرکت ملی نفت ایران، همچنین استقرار و راهبری سامانه های نوین پشتیبانی ساخت و مدیریت زنجیره تامین کالا مطابق استانداردهای بین المللی به منظور پشتیبانی موثر از تولید ایمن و پایدار نفت و گاز و تهیه و اجرای نقشه راه ساخت داخل، بومی سازی فناوری کالاها، تجهیزات،خدمات و سامانه های مورد نیاز صنعت نفت با همکاری مدیریت پژوهش و فناوری، ازجمله موارد تاکیدی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در حکم انتصابی برزو قنبری است.

 

    شرکت ملی نفت ایران

بومی سازی ابزار پیچیده حفاری چاه های نفت و گاز

یک شرکت دانش بنیان برای نخستین بار در کشور ابزار Free Point از ابزارهای با فناوری پیچیده و حائز اهمیت در بخش حفاری چاه های نفت و گاز را طراحی و بومی سازی کرد.

با حمایت محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و پیگیری های مدیریت پشتیبانی ساخت و تأمین کالا در قالب قراردادهای بومی سازی کالا و تجهیزات مهم و راهبردی مورد نیاز صنعت نفت، شرکت دانش بنیان «نسیم همراه» برای نخستین بار در کشور کالای ساخت ابزار Free Point از ابزارهای با فناوری پیچیده و حائز اهمیت در بخش حفاری چاه های نفت و گاز را طراحی  کرده و ساخته است.

مراحل تحقیق،توسعه بومی سازی دانش فنی ساخت این ابزار با نظارت و پیگیری همکاران مدیریت پشتیبانی ساخت و تأمین کالا و مراحل آزمایش میدانی آن نیز با همکاری شرکت ملی حفاری ایران و شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب انجام شده است. کاربرد Free Pointدر تشخیص و تعیین عمق گرفتگی لوله های حفاری در چاه های نفت و گاز است که دقت و کیفیت عملکرد آن برای تصمیم گیری درباره نحوه پیشبرد عملیات حفاری بسیار اهمیت دارد.

این تجهیز با توجه به فناوری بالا و پیچیدگی و استانداردهای سختگیرانه تولید، در انحصار چند کشور آمریکایی و اروپایی بوده است و یک شرکت آلمانی به عنوان پرچمدار تولید این ابزار در دنیا شناخته می شود.  با توجه به ساخت این ابزار در کشور،ایران رتبه نخست تولیدکننده آن را در خاورمیانه به خود اختصاص داده،  ضمن آنکه در جایگاه بالاتری از شرکت های خارجی پیشرفته جهان قرار گرفته است.

طراحی و ساخت Free Point با تکیه بر توانمندی داخل، مانع از خروج سالانه یک میلیون دلار ارز از کشور می شود.

  

    شرکت ملی حفاری ایران صحیح است 

 نقش محوری حفاری  در صنعت نفت پس از پیروزی انقلاب

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: این شرکت در بیش از 4 دهه گذشته نقش محوری و اساسی در فرآیند تولید نفت و گاز و کشف میدان های جدید در کشور به عهده داشته است.

حمیدرضا گلپایگانی در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین عبدالنبی موسوی فرد، نماینده ولی فقیه در استان خوزستان و امام جمعه اهواز با تبریک ایام الله دهه فجر و سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی درباره تأسیس شرکت ملی حفاری به عنوان نخستین مولود اقتصادی انقلاب به فرمان امام خمینی(ره) تصریح کرد: در حالی که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی صنعت راهبردی حفاری در ایران از سوی شرکت های خارجی مدیریت و راهبری می شد، به برکت انقلاب و با همت و تلاش فرزندان این مرز و بوم، این صنعت در کشور از نظر تخصصی و دانش فنی به طور کامل بومی و بخش عمده ای از قطعات و تجهیزات کاربردی در آن نیز ساخت داخل شده است.

وی تصریح کرد: شرکت ملی حفاری ایران با برخورداری از نیروی انسانی مجرب، کارآزموده و دارای تحصیلات دانشگاهی و ناوگان دستگاه های حفاری در خشکی و دریا و تجهیزات خدمات جانبی حفاری که خود دارای تخصص های منحصر به فرد است، در بیش از 4 دهه گذشته نقش محوری در فرآیند تولید نفت و گاز و کشف میدان های جدید در کشور به عهده داشته است.

گلپایگانی گفت: این شرکت همچنین همسو با برنامه های توسعه ای وزارت نفت خود را برای حضور فعال تر در این عرصه و فرصت های مشارکت در طرح های صنعت نفت مهیا کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین موسوی فرد، نماینده ولی فقیه در استان خوزستان و امام جمعه اهواز نیز در این نشست به دستاوردهای انقلاب اسلامی در ابعاد مختلف اشاره و از تلاش های کارکنان صنعت نفت در جهت اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی و سربلندی ملت بزرگ ایران قدردانی کرد.

 

     شرکت مهندسی و توسعه نفت

دریافت جایزه ملی مدیریت پروژه ایران

شرکت مهندسی و توسعه نفت(متن) برای طرح ملی خط لوله انتقال نفت گوره - جاسک و پایانه جاسک جایزه ملی مدیریت پروژه دریافت کرد.

طرح ملی خط لوله انتقال نفت گوره- جاسک و پایانه مربوطه (مکران) در آیین دهمین جایزه ملی مدیریت پروژه ایران، موفق به دریافت تندیس برنز شد.

ابوذر شریفی،مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت و علی جعفرزاده، مجری طرح احداث خط لوله 42 اینچ انتقال نفت گوره - جاسک و پایانه مربوطه (مکران) در این آیین حضور داشتند.

شرکت مهندسی و توسعه نفت(متن) نخستین شرکت تابعه شرکت ملی نفت ایران است که موفق به دریافت جایزه ملی مدیریت پروژه از انجمن مدیریت پروژه ایران شده است.

 

   پالایشگاه شهید هاشمی نژاد

کاهش 3میلیون مترمکعب گاز ارسالی به مشعل

 سرپرست شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد گفت: در هشت ماه امسال گازهای ارسالی به مشعل، بیش از 3 میلیون مترمکعب نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش یافته است.

یحیی فیضی گفت: در سال های اخیر، گام های مؤثری از سوی پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد در حوزه محیط زیست برداشته شده که یکی از این اقدام های شاخص، جمع آوری و بازیابی گازهای مشعل بوده است.

وی تصریح کرد: برهمین اساس و به منظور تحقق ماده 48قانون برنامه ششم توسعه و مدیریت کربن، حذف گازهای ارسالی به مشعل و بازیابی آنها در دستور کار پالایشگاه شهید هاشمی نژاد قرار گرفته و پیرو آن گام های موثری نیز در زمینه بهره وری انرژی و کاهش آلاینده های محیط زیستی برداشته شده است.

وی با بیان اینکه بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش آلاینده های محیط زیستی، یکی از دغدغه های مهم صنایع، به ویژه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی است، تصریح کرد: تاکنون روش های گوناگونی چه در مرحله طراحی اولیه و چه در مرحله اصلاح واحدهای موجود، بررسی و استفاده شده است.

سرپرست شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد تصریح کرد: از آنجا که اصلی ترین عامل اتلاف انرژی در پالایشگاه ها، مشعل است و بیشترین مقدار آلاینده های محیط زیستی نیز از آن متصاعد می شود، اظهار کرد: توجه به بهینه سازی عملکرد و اصلاح این بخش، اهمیت زیادی دارد.

وی گفت: روش ها و راهکارهای گوناگونی برای کاهش یا بازیابی گازهای ارسالی به مشعل ارائه شده است که به طور عمده روی اصلاح واحدهای تولیدکننده گازهای ارسالی به مشعل معطوف شده اند.

فیضی ادامه داد: با بهره برداری کامل از پروژه های بازیابی گازهای ارسالی به مشعل و کنترل و نظارت بر آن، مقدار روزانه گازهای ارسالی به مشعل به کمترین مقدار ثبت شده روزانه در سال های اخیر رسیده است.

حفاظت از محیط زیست و سلامت جامعه پیرامونی، از اصول و ارزش های بنیادین حاکم بر فعالیت های شرکت پالایش گازشهید هاشمی نژاد است و برهمین اساس از سال های گذشته، توسعه فضای سبز مورد توجه جدی مدیران این پالایشگاه قرار گرفته، به طوری که این میزان فضای سبز 3.5برابر بیشتر از الزام سازمان حفاظت محیط زیست است.

 

  دهه فجر در پالایشگاه لاوان رقم خورد:

رونمایی از نخستین طرح شیرین سازی نفتا با دانش فنی ایرانی

در نهمین روز از دهه فجر انقلاب اسلامی، از پروژه های 7 هزار بشکه ای شیرین سازی نفتا و مجتمع بنزین سازی پالایشگاه لاوان با توان تولید روزانه یک میلیون لیتر بنزین یورو ۴ با دانش فنی ایرانی با حضور وزیر کار و تعاون اجتماعی، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و رئیس سازمان تامین اجتماعی رونمایی شد.  جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در آیین رونمایی از پروژه های افتتاح شده گفت: با افتتاح مجتمع بنزین سازی، پالایشگاه لاوان توانست به باشگاه تولید بنزین یورو4 با اتکا به دانش فنی داخلی متصل شود. در این مجتمع روزانه یک میلیون لیتر بنزین یورو 4 تولید می شود و اکتان آن 12 درجه ارتقا یافته است.  وی افزود: این واحد از بخش های تحت لیسانس بوده که از 7 سال گذشته به دلیل تامین کاتالیست به بهره برداری نرسیده است و این نشان از اهمیت بالای کاتالیست دارد.  سالاری با بیان اینکه دانش فنی واحد ایزومریزاسیون ابتدا در پالایشگاه شازند بومی سازی شد و به همراه آن در پالایشگاه های اصفهان، ستاره خلیج فارس و بندرعباس نیز مورد استفاده قرار گرفته است، ادامه داد: به موجب تحریم ها توانستیم به توانمندی مهندسان داخلی اتکا و در زمینه کاتالیست های جامد داخل کشور، شرایطی برای تامین آن فراهم کنیم.

 داخلی سازی 22 هزار قلم کالا

کریم ترابی، مدیر بازرگانی پالایشگاه لاوان نیز در این آیین گفت: از سال 1397 با توجه مشکلی که در تامین قطعات داشته ایم و بنا به دستور مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در زمینه استفاده از توان شرکت های ایرانی برای رفع نیازهای پالایشگاه و توانمند کردن اقتصاد کشور توانسته ایم با استفاده از نیروهای جوان و تحصیلکرده بیش از 22 هزار ردیف قلم کالا به ارزش بیش از 29 میلیون یورو برای نخستین بار در کشور تولید کنیم.

وی ادامه داد: به جای اینکه 30 میلیون یورو برای تامین این 22 هزار قلم کالا هزینه کنیم، توانستیم 5میلیون یورو هزینه و مابقی را صرفه جویی کنیم؛ از این رو در دفاتر مالی سال گذشته بیش از 800 میلیارد تومان سود به پالایشگاه لاوان افزوده شد.

 رونمایی از  مجتمع استراحتگاهی 160 واحدی

در این آیین همچنین از مجتمع استراحتگاهی کارکنان این پالایشگاه رونمایی شد. محمدعلی اخباری، مدیرعامل پالایشگاه لاوان درباره این پروژه گفت: افزون بر این پروژه، آسفالت محوطه تمام پالایشگاه، همچنین حدود 120 هزار مترمربع از جاده های داخل و بیرون شرکت نیز به همت پالایشگاه لاوان آسفالت شده است، ضمن آنکه همسو با مسوولیت اجتماعی با آسفالت کردن دهکده لاوان و محوطه شهدای گمنام، رضایتمندی ساکنان و بومیان این منطقه فراهم شده است.

در این آیین همچنین از انبار کالا و قطعات مهندسی معکوس شامل 2 هزار و ۲۰۰ ردیف کالا با ۲۵ هزار قلم کالای ساخت داخل رونمایی شد. با ساخت این کالا ها و قطعات به دست متخصصان داخلی، از خروج ۲۹ میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری شده است. پالایشگاه نفت لاوان همسو با مسوولیت اجتماعی خود برای ساخت و راه اندازی اسکله مسافری شهید سلیمانی و گلزار شهدای گمنام جزیره لاوان نیز 2 میلیارد تومان هزینه کرده است.

واحد نمک زدایی نفتا برای نخستین بار در کشور راه اندازی شده و تمام تجهیزات آن به دست متخصصان داخلی با هزینه 10 میلیارد تومان ساخته شده است، ضمن آنکه واحد تولید بنزین یورو ۴ نیز با ظرفیت تولید روزانه یک میلیون لیتر به بهره برداری رسید که برای ساخت آن ۳۰ میلیون یورو اعتبار ارزی و ۷۰ میلیارد ریالی هزینه شده است. هزینه ساخت این واحد تولید بنزین با سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کارکنان بانک ها، سهام عدالت و سهامداران حقیقی در بورس تامین شده است.