ساخت 7 هزار کالا طی 2 دهه

حمیدرضا گلپایگانی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری: ساخت 7 هزار و 100 قلم قطعات پرمصرف کاربردی صنعت حفاری در دو دهه اخیر، حاصل هم افزایی و همکاری موثر و مستمر میان این شرکت، مراکز علمی پژوهشی و سازندگان و صنعتگران داخلی است. شمار این قطعات با احتساب افزایش و تکثیر منابع ساخت داخل به حدود 23 هزار قلم بالغ می شود که ضمن خودکفایی در این زمینه در شرایط محدودیت ها و تحریم های ظالمانه در عمل، مانع ایجاد کوچکترین وقفه در عملیات حفاری و خدمات یکپارچه فنی به چاه های نفت و گاز شد. دست یافتن به دانش فنی و ساخت کالا و تجهیزات به دست صنعتگران داخلی، از آرزوهای به ظاهر دست نیافتنی سال های گذشته صنعت نفت کشور بود که خوشبختانه در چهار دهه گذشته با تلاش متخصصان و کارشناسان و تعامل و همکاری سازندگان، تولیدکنندگان و مراکز دانش بنیان، گام هایی ارزشمند در این راه برداشته شده که جای تقدیر و قدردانی دارد. سفارش خرید ۲۳۱ قلم اقلام مورد نیاز ساخت داخل به  ارزش افزون بر ۵۷۱ میلیارد ریال از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه انجام شده و تاکنون ۱۷۰ قلم کالای خریداری شده به ارزش حدود ۴۳۴ میلیارد ریال تحویل انبار شده و مابقی در دست اقدام است.

تلاش برای توسعه پایدار

غلامرضا مفیدی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون: استان خوزستان به عنوان خاستگاه نفت کشور و خاورمیانه، با وجود ظرفیت های فراوان طبیعی، موقعیت راهبردی، تمرکز میدان های بزرگ نفت و گاز، وجود شرکت های بزرگ نفتی و برخورداری از ظرفیت لازم برای ایجاد بازار بزرگ تجهیزات صنعت نفت، توانسته عنوان قطب انرژی و پایتخت نفتی ایران را به خود اختصاص دهد و نقشی اساسی و جایگاهی کلیدی در اقتصاد ایران ایفا کند. مجموعه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و پنج شرکت بهره بردار نیز به عنوان باسابقه ترین و بزرگترین تولیدکنندگان نفت کشور با راهبری بیش از ۴۵ میدان، ۶۰ مخزن نفت و گاز و صدها پروژه فعال در زمینه نگهداشت، افزایش و کیفیت بخشی به تولید در استان های خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، ایلام، بوشهر، لرستان و فارس و افزون بر ۴۰۰ هزار کیلومترمربع حوزه فعالیت، مهم ترین سازمان بالادستی صنعت نفت ایران است که در حوزه بومی سازی و ساخت داخل نیز از پیشگامان این عرصه به شمار می رود. شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون براساس اصول راهبری مبتنی بر تولید ایمن در شرایط توسعه پایدار، ارتقای سطح دانش، مهارت و توانایی کارکنان، تلاش در زمینه کنترل و کاهش آلاینده ها، کاهش شاخص حوادث و تأمین رضایتمندی ذی نفعان و شهروندان به منظور دستیابی به حداکثر ظرفیت تولید برنامه شده از مخازن هیدروکربوری تحت سرپرستی و حفظ جایگاه نخست تولید نفت و تبدیل شدن به برترین شرکت در انجام مسؤولیت های اجتماعی در میان شرکت های بهره بردار نفت کشور، عزم خود را جزم کرده که نگاهی گذرا به کارنامه افتخارات این شرکت گواه بر موفقیت در این مسیر است.

تضمین مستمر منافع ملی کشور

عبداله عذاری اهوازی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان: تأکید مجموعه وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران بر ساخت داخلی تجهیزات و ارتقای اقلام تولیدی مورد نیاز، راهبردی است که می تواند این صنعت را در شرایط کنونی به اهداف و چشم اندازهایی که ترسیم شده، نزدیک تر کند و سرانجام با بهره برداری از پروژه های مختلف، شاهد تضمین مستمر منافع ملی باشیم. راه اندازی کمیته کالاهای ساخت داخل و کالاهای بار نخست در مجموعه وزارت نفت، گویای همین موضوع است. شرکت نفت و گاز اروندان، به عنوان یکی از زیرمجموعه های شرکت ملی نفت ایران همسو با سیاست های دولت و نظام مقدس جمهوری اسلامی، مبنی بر پشتیبانی و حمایت از ساخت داخل، تلاش دارد برداشت از میدان های مشترک نفتی در غرب کارون را با اقتدار و بی وقفه ادامه دهد. همزیستی میدان های نفتی موجود با تالاب بین المللی هورالعظیم از حساسیت ها و ویژگی متفاوت با دیگر شرکت های نفتی کشور است و در این خصوص آلایندگی جنبه انکارناپذیر صنعت نفت است. بنابراین به کارگیری روش های روزآمد دنیا برای جلوگیری از آسیب به این تالاب با ارزش همواره در اولویت ما قرار دارد.

بومی سازی بیش از ۲۰ هزار قطعه

حمید کاویان، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون: از سال ۱۳۹۷ تاکنون درمجموع ۲۰ هزار و ۱۰۵ قطعه   با حمایت این شرکت بومی سازی شده است.

شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون، نخستین شرکتی است که فناوری تجهیزات فراورشی سریع یا واحد فراورش سیار (Skid Mounted) را مورد استفاده قرار داد که با توجه به ظرفیت موجود در بخش فراورش نفت نمکی، این طرح بسیار زودبازده و موثر ارزیابی می شود؛ افزایش ۲۰ هزار بشکه ای نرخ تولید، حذف استفاده از مواد تعلیق شکن گران قیمت و تحول در دانش فراورش نفت نمکی از رهاوردهای این طرح است.

با همکاری شرکت های دانش بنیان از ابزار پیزو (فشارسنج حافظه دار) برای اندازه گیری فشار و دمای درون چاهی استفاده و دانش آن بومی سازی شد و یک پروژه دیگر در بخش شیرآلات را نیز با همکاری شرکت های دانش بنیان در حال پیگیری و اقدام داریم.

هم اکنون ۸۸ درصد گازهای همراه مازاد جمع آوری می شود و 4 درصد آن به مصرف داخلی می رسد، قرار است تا سه سال آینده، هشت درصد باقیمانده نیز جمع آوری شود.

تأمین و توزیع حدود ۲۸ هزار اصله نهال در شهرستان های حوزه عملیاتی شرکت برای تقویت فضای سبز مناطق همجوار تأسیسات، واگذاری لجن های نفتی به شرکت های بازیافت کننده، اجرای طرح یکپارچه مدیریت پسماند، همکاری آزمایشگاه معتمد سازمان حفاظت محیط زیست برای طرح خود اظهاری پایش آلاینده های محیط زیستی شامل آب، خاک، هوا و صوت، استقرار تجهیزات مبارزه با آلودگی نفتی رودخانه در مجاورت رودخانه های جاری در حوزه عملیاتی شرکت به منظور واکنش در شرایط اضطراری و مقابله با آلودگی نفتی احتمالی و ایجاد فضای سبز به میزان ۳۲.۲ هکتار را نیز می توان از اقدام هایی برشمرد که همسو با صیانت از محیط زیست به انجام رسیده است.

بومی سازی تجهیزات به ارزش 20 میلیارد ریال

پژمان قضائی پور، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری: با استفاده از ظرفیت شرکت های داخلی، موفق به بومی سازی قطعات مربوط به تجهیزات و ماشین آلات به ارزش ۲۰ میلیارد ریال شدیم که بیش از ۳۰میلیارد ریال صرفه جویی به همراه داشت. در ۱۰ ماه سال جاری خدمات این شرکت از طریق امکانات و منابع داخلی در شهرهای همجوار تاسیسات بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است. با پیگیری های صورت گرفته از طریق مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران، تاکنون بیش از ۱۲۷ پروژه از سوی این مدیریت در  شهرهای امیدیه، آغاجاری، بهبهان(زیدون)، رامشیر و رامهرمز (ابوالفارس) و بهمئی به ارزش ۱۳۳۰میلیارد ریال اجرا شده است. این شرکت با دارا بودن سه مرکز انتقال نفت بوستر شماره ۱، بوستر شماره ۲ و تلمبه خانه ممزوج، در واقع شاهراه و مرکز انتقال چهار گرید نفتی سبک، سنگین، فوق سنگین و نفت سنتزی است که در نوع خود کاملاً بی نظیر به شمار می رود. در حال حاضر ۹۰ درصد از پتانسیل تاسیسات فعال است و ۱۰ درصد در اختیار تعمیرات اساسی قرار دارد که طی یک برنامه زمانبندی تا فروردین سال آینده به صورت کامل در مدار تولید قرار می گیرند.

حاشیه و متن نمایشگاه تخصصی اهواز

   دیدار مدیرعامل شركت نفت بصره با مدیرعامل شركت ملی مناطق نفت خیز جنوب و تاکید بر گسترش همكاری دوجانبه

  امضای توافقنامه همکاری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف گسترش و توسعه سطح همکاری های علمی و فناوری

  رونمایی از نخستین واحد سیار فراورش نفت (MOT) شرکت ملی حفاری ایران

  برگزاری سمینار فرصت ها و چالش های ارتباط صنعت با همکاری شرکت راه اندازی و بهره برداری صنايع نفت (OICO)  و دانشگاه صنعت نفت و مشارکت شرکت نفت فلات ایران

  رونمایی از هفت کالای ساخت داخل  شامل۲ قلم در زمینه تجهیزات حفاری، یک قلم مربوط به توربین گازی سولار ساترن و ۴ قلم مربوط به ابزار دقیق است که با حمایت شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از سوی شرکت های داخلی بخش خصوصی بومی سازی شده اند.

  امضای هفت قرارداد ساخت قطعات، تجهیزات و مواد مصرفی مورد نیاز شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به ارزش بیش از ۹۳۰ میلیارد ریال

  راه اندازی سامانه مدیریت دانش شرکت ملی حفاری ایران در نمایشگاه تخصصی صنعت نفت اهواز

  امضای تفاهمنامه همکاری آموزشی، پژوهشی و اجرایی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با هدف گسترش و توسعه سطح همکاری های علمی و فناوری با دانشگاه آزاد اسلامی

  فاز اجرایی قرارداد پژوهشی ساخت شبیه ساز آموزشی برخط (آنلاین) کنترل فوران چاه های نفت و گاز

  امضا و مبادله چهار سند همکاری میان شرکت ملی حفاری ایران و مراکز علمی، پژوهشی و فناوری

  رونمایی از شافت اصلی تاپ درایو وارکو که به سفارش شرکت ملی حفاری ایران برای نخستین بار از سوی یک شرکت داخلی بومی سازی شده است.

  امضای تفاهمنامه همکاری شرکت های ملی حفاری ایران و نفت خزر

  امضای تفاهمنامه همکاری میان سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان و شرکت ملی حفاری ایران در نمایشگاه صنعت نفت اهواز

  امضای پنج تفاهمنامه همکاری شرکت نفت و گاز اروندان با مراکز علمی و دانش بنیان با هدف استفاده از امکانات فنی، آموزشی و آزمایشگاهی، تبادل تجارب و اطلاعات فنی، استفاده از خدمات حفاری (مهندسی حفاری، مهندسی کالای حفاری، تامین کالای حفاری) و..

 بازدید فرمانده سپاه حضرت ولیعصر(عج) خوزستان از نمایشگاه تخصصی صنعت نفت اهواز