مروری بر دستاوردهای عام المنفعه نفت در فجر43

صنعت نفت در آیینه مسؤولیت اجتماعی

مشعل   زمینه سازی برای توسعه پایدار، محرومیت زدایی و زدودن غبار فقر و محرومیت از چهره ملت ایران، همواره از اقدام های برجسته نظام جمهوری اسلامی ایران طی سالیان اخیر محسوب می شود. برای رسیدن به این مسیر تعالی، همه وزارتخانه ها اهتمامی جدی به امر ایفای مسؤولیت اجتماعی و انجام خدمات عام المنفعه داشته اند که بر پایه مستندات و شواهد موجود، به جرات می توان گفت که صنعت نفت در این میان پیشگام بوده و همزمان با انجام فعالیت های ذاتی نظیر اکتشاف، استخراج، تولید و بهره برداری از منابع انرژی کشور در انجام امور غیرذاتی خود مانند عمران، آبادانی و ارتقای فرهنگ و میزان رضایتمندی ساکنان بومی و همجوار تاسیسات ید طولایی داشته و توانسته است نقشی موثر در رونق و شكوفایی اجتماعی و فرهنگی مردم مناطق محروم ایفا کند.

روند عمران و آبادانی مناطق نفت خیز و گازخیز کشور پس از انقلاب اسلامی با اراده مسؤولان وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران، گسترشی قابل توجه یافت. در سال 1379و به منظور جبران بخشی از محرومیت های استان های تولیدکننده نفت و گاز کشور، وزارت نفت با تشکیل و راه اندازی «طــرح کـمک به عمـران مناطق نفت خیز و گازخیز» اقدامی موثــر در ســاماندهی و هدایت کمــک های عــام المنفعه در مناطق محـروم انجام داد و پس از آن، با ارتقای سطح بهــره وری از امکانات موجود کشــور و بـا لحاظ اولـویت های مــرتــبط بـا مــزیت های اقتصادی و اجتماعی هر استان، حوزه مسؤولیت این طرح نیز به مناطق محروم سراسر کشور گسترش پیدا کرد و ساختاری جدید با عنوان مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز با تخصیص بودجه سنواتی پایه گذاری شد. بر این اساس، از ابتدای فعالیت این طرح تا پایان سال 99 تعداد 4 هزار و 502 پروژه به تفکیک یکهزار و 460 طرح آموزشی، یکهزار و 245 پروژه ورزشی، 787طرح بهداشتی و درمانی، 69 پروژه راه، 23 طرح آبرسانی و برق رسانی، 304 پروژه طرح هادی و 39 طرح خدماتی اجرایی شده است.

شرکت ملی نفت ایران با ایجاد مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز و به عهده گرفتن تعهد اجرای طرح های مصوب، علاوه بر عمل به مسؤولیت اجتماعی خویش، زمینه ساز تعامل و همفکری محسوس و قابل توجه میان ارکان بالادستی صنعت نفت با نهادهای محلی و مردم در بسیاری از استان های کشور بوده و گام هایی بلند در راه بسط عدالت اجتماعی، رفاه و محیط زیست سالم در سطح کشور برداشته است.

این مدیریت، از ابتدای امسال تاکنون تعداد 277 پروژه مسؤولیت اجتماعی را با تخصیص اعتباری بالغ بر 426 میلیارد تومان در سطح استان های کشور اجرایی کرده که از نظر اعتبار اختصاص یافته، بیش از نیمی از پروژه ها در استان خوزستان اجرایی شده است. این طرح ها به تفکیک شامل 19 پروژه آموزشی، 90 طرح ورزشی، 26 پروژه بهداشتی، 12 طرح راه، 7 پروژه آبرسانی، 113 طرح هادی و 10 پروژه خدماتی است.

همچنین پروژه های آماده افتتاح این مدیریت در ایام الله دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی، تعداد 75 پروژه اعم از ورزشی، راه و شهرسازی، نوسازی مدارس، کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی و بنیاد مسکن(طرح هادی) است که با اعتباری بالغ بر 454 میلیارد ریال هزینه شده و آماده بهره برداری است. پــروژه های ورزشی و بنیاد مسکن (طرح هادی) بیشترین سهم را از میان پــــروژه هـــای تکمیل شده به خود اختـــصـاص داده انــد، به طوری که 53 پروژه ورزشی و 18 طرح بنیاد مسکن تکمیل شده و قرار است در ایام دهه مبارک فجر به بهره برداری برسد.

جواد اوجی، وزیر نفت دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت خود، بر ایفای مسؤولیت های اجتماعی صنعت نفت تأکید بسیار داشته است، به نحوی که ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به اجرای پروژه های مسؤولیت اجتماعی در استان ایلام، ۷۸۰ میلیارد تومان اعتبار به پروژه های عمرانی استان خوزستان، ۷ میلیارد تومان به طرح تکمیل مجتمع فرهنگی - ورزشی شهید سردار سپهبد قاسم سلیمانی در استان کرمان، یکهزار و ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار به اجرای پروژه های رفاهی، آموزشی، فرهنگی و راهسازی استان فارس و بیش از یکهزار میلیارد تومان اعتبار برای پروژه های مسؤولیت اجتماعی هرمزگان در نظر گرفته شده که انتظار می رود با تداوم رویکرد مثبت وزارت نفت در این حوزه، شاهد اقدام هایی خوب در استان های محروم بویژه مناطق همجوار تأسیسات نفت و گاز کشور باشیم.در ادامه ایفای نقش مسؤولیت اجتماعی صنعت نفت، لازم است به برخی دستاوردها و اقدام های شاخص شرکت های تابعه شرکت ملی نفت ایران اشاره و از اهتمام مدیران نفتی این شرکت ها نسبت به انجام فعالیت های عام المنفعه با هدف محرومیت زدایی و رضایتمندی ساکنان بومی مناطق همجوار تاسیسات یاد کنیم. آنچه در ادامه می خوانید، مروری بر اهم اقدام ها، تصمیم ها و فعالیت های مسؤولیت اجتماعی شرکت های نفتی است.

نوسازی و بهسازی جاده های روستایی

اگر بخواهیم به فعالیت‎های شرکت های نفتی در بخش جاده‎سازی اشاره کنیم، اقدامات قابل توجهی انجام شده است. بهسازی جاده تمبی- چم فراخ و اجرای روکش آسفالت این جاده به همت شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان شد. برای بهسازی و بازسازی این بخش از جاده که 3 هزار و 100 متر طول و ۷ متر عرض دارد، مبلغ ۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان هزینه شده است. با اجرای این پروژه مشکلات عبور و مرور و دسترسی روستاهای چوب سرخ، چم فراخ، تمبی، پنبه کار، تلبمن، چهاربیشه و اکبرآباد بخش گلگیر مسجدسلیمان با جمعیتی حدود 2 هزار نفر به مرکز شهرستان برطرف می شود. پیش از این، بخش نخست این جاده به طول 7 هزار و 500 متر شامل عملیات خاکی، اجرای لایه های زیر اساس و اساس و عملیات روکش آسفالت آن به مساحت حدود 42 هزار مترمربع از سوی مدیریت مهندسی و ساختمان شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان اجرا شد و به بهره برداری رسید.

جاده اصلی و فرعی چهار روستای (ابوالفلوس، عدسواری، حفیره و عدشرهان) شهرستان رامشیر به طول ١٠ کیلومتر به همت شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری ترمیم، بهسازی و ایمن سازی شد. فاز نخست این عملیات با پشتیبانی ماشین آلات راه سازی (لودر - گریدر - کمپرسی و آبپاش) با هزینه ای بالغ بر یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال انجام شد و عملیات شن ریزی جاده روستاهای یادشده که در مجاورت چاه های نفتی قرار دارند، در مرحله بعدی و در آینده نزدیک انجام می شود.