رئیس جمهوری:

صادرات روزانه  ۲.۳ میلیون بشکه  نفت عملی است

 رئیس جمهوری دستاوردهای صنعت نفت را در سال های اخیر چشمگیر دانست و گفت: صادرات روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت عملی است.

دکتر حسن روحانی، روز دوشنبه (۲۴ آذرماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: بار مسؤولیت اداره کشور در سخت ترین شرایط یک قرن گذشته بر دوش این دولت گذاشته شد و با توجه به همزمانی جنگ اقتصادی و شیوع ویروس کرونا، سخت ترین روزها و ماه هایی است که بر مردم ما می گذرد و دولت در سخت ترین شرایط، بار مسؤولیت را برای اداره کشور بر دوش دارد.

وی افزود: در نخستین سال دولت، یعنی سال ۹۳ به رشد مثبت اقتصادی رسیدیم و تورم را به حدود ۱۵ درصد کاهش دادیم و در سال های بعد، رشد اقتصادی کشور باوجود اینکه در بدترین شرایط درآمد نفتی قرار گرفتیم، روند افزایشی یافت.

رئیس جمهوری تصریح کرد: درآمد نفتی کشور پیش از دولت یازدهم، سالانه حدود ۱۰۰ میلیارد دلار بود و به طور میانگین در سال های ۹۳، ۹۴، ۹۵ و ۹۶ یعنی سال هایی که درآمد نفتی ما مطلوب بود، درآمد نفتی کشور به طور میانگین به حدود ۵۲ میلیارد دلار رسید.

روحانی ادامه داد: با وجودی که در سال ۹۳ کمترین درآمد نفتی را داشتیم و در بعضی ماه ها قیمت هر بشکه نفت به کمتر از ۳۰ دلار برای هر بشکه رسید، اما در عین حال در طول هفت سال، بهترین شرایط از لحاظ کاهش تورم در سال های ۹۴، ۹۵ و ۹۶ بود و میانگین تورم در این سه سال به حدود ۱۱ درصد رسید که این رقم در ۵۰ سال گذشته سابقه نداشت.

وی عنوان کرد: در زمینه تأمین گاز، بنزین و گازوییل مورد نیاز کشور که پیش تر واردکننده بودیم، به خودکفایی رسیده ایم، برای نخستین بار در دولت دوازدهم گاز و تولید گاز شیرین ما به یک میلیارد مترمکعب در روز رسید، یعنی از رقم اندکی بیش از ۶۰۰ میلیون مترمکعب به یک میلیارد مترمکعب رسیدیم.

پیشرفت قابل توجه در میدان های مشترک

رئیس جمهوری گفت: در حوزه های مشترک گاز و نفت توانستیم پیشرفت های قابل توجه داشته باشیم، در میدان مشترک گازی پارس جنوبی به اندازه شریک خود یعنی قطر جلو زدیم، در نفت و میدان های مشترک با عراق (میدان های غرب کارون) از رقم تولید اندکی بیش از روزانه ۷۰ هزار بشکه به حدود ۴۰۰ هزار بشکه در روز رسیدیم و در این زمینه هم در میدان های مشترک توانستیم مردم را به حقوق حقه شان برسانیم. روحانی افزود: تولید محصولات فولادی در این دولت دو برابر شد و ۷۰ درصد به تولید آلومینیوم کشور اضافه کردیم و در زمینه پتروشیمی، در جهش دوم هستیم و توان تولید محصولات پتروشیمی را به دو برابر رساندیم.

وی با بیان اینکه با وجود شرایط کرونایی حاکم بر کشور، افتتاح های بسیار مهم داشتیم و افتتاح های مهمی تا پایان این دولت خواهیم داشت، تصریح کرد: در زمینه توسعه جاده، ریل و بندر رشد خوبی داشته ایم، از همه رسانه ها می خواهم محصولات، دستاوردها و تولید در دولت های یازدهم و دوازدهم را با دولت های گذشته مقایسه کنند. رئیس جمهوری گفت: به وزارت نفت تأکید کردیم که باید به صادرات ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز برسیم، حالا ممکن است این مقدار صادر یا در داخل کشور فروخته شود، در این زمینه مشکلی نداریم اگر صادر نشود، در داخل می فروشیم.

روحانی عنوان کرد: روی این بودجه ماه ها وقت گذاشته شده و با اینکه در ظاهر بودجه نفت بیشتری وجود دارد، اما بودجه جاری به نفت متکی نیست و مقداری که از درآمد بیشتر نفت حاصل خواهد شد، در راه توسعه کشور و توانمندسازی قشرهای محروم استفاده می شود.

 

  معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد:

آثار تعیین کننده قراردادهای صنعت نفت با دانشگاه برای آینده کشور

معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه قراردادهای پرشماری میان دستگاه های اجرایی با دانشگاه ها در حوزه های مختلف صنعت و نفت و گاز امضا شده است، گفت: یکی از این قراردادها در حوزه افزایش ضریب بازیافت از میدان های نفتی است که اگر به نتیجه برسد، آثار آن برای آینده کشور تعیین کننده و تأثیرگذار خواهد بود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهوری، اسحاق جهانگیری، عصر روز سه شنبه (۲۵ آذرماه) در آیین بیست ویکمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور، با اشاره به نشست های مختلف دولت و دانشگاه ها که در سال های اخیر برگزار شده است، گفت: پس از نشست های گفت وگوی دولت و ۱۳ دانشگاه اصلی کشور، خوشه های مختلفی تشکیل و قراردادهای پرشماری میان دستگاه های اجرایی با دانشگاه ها در حوزه های مختلف صنعت و نفت و گاز امضا شد. وی افزود: یکی از این قراردادها در حوزه افزایش ضریب بازیافت از میدان های نفتی است که هم اکنون دانش آن در انحصار کشورهای خارجی قرار دارد، اما اگر این قراردادها به نتیجه برسد، آثار آن برای آینده کشور تعیین کننده و تأثیرگذار خواهد بود. معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: در بخش صنعت نیز قراردادهای خوبی امضا و در حوزه علوم انسانی هم مباحث جدی و خوشه های متعددی برای احیای سرمایه اجتماعی تشکیل شده است؛ زیرا سرمایه اجتماعی مهم ترین سرمایه هر کشور است که به افزایش اعتماد مردم به نظام منجر می شود. جهانگیری برگزاری نشست های گفت وگوی دولت و دانشگاه را مفید و مؤثر توصیف و عنوان کرد: ممکن است گاهی دانشگاهیان و پژوهشگران احساس کنند صدای آنها در بخش اجرایی بدرستی شنیده نمی شود و در طرف مقابل نیز ممکن است بخش اجرایی احساس کند که سرعت دستیابی به راهکارها برای حل مشکلات از سوی دانشگاه ها پایین است که همه این مسائل از طریق گفت وگو قابل حل است.

وی بر لزوم توسعه فرهنگ پژوهش در جامعه تأکید کرد و گفت: پژوهش، موضوعی زینتی و نمایشی نیست؛ بلکه یک ضرورت برای توسعه کشور بوده و لازم است جایگاه پژوهشگران و محققان کشور را گرامی بداریم.

 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خبر داد:

غیر مجاز بودن برداشت از صندوق توسعه ملی برای مصارف بودجه ۱۴۰۰

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از نامه رهبر معظم انقلاب به رئیس جمهوری درباره لایحه بودجه ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: رهبری در این نامه عنوان کردند که برداشت مازاد بر ۲۰ درصد از صندوق توسعه ملی، تا سقف ۳۸ درصد تنها منوط به سقف فروش روزانه یک میلیون بشکه نفت است و درباره بقیه آن هم فرموده اند، بیش از ۲۰ درصد برداشت نشود.

محسن زنگنه از ارسال نامه مقام معظم رهبری به مجلس شورای اسلامی برای تعیین رقم برداشت از صندوق توسعه ملی در لایحه بودجه ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: رئیس مجلس شورای اسلامی براساس عرف هر سال پس از تقدیم لایحه بودجه کل کشور در صورت برداشت دولت از صندوق توسعه ملی بیش از ۲۰ درصد سهم شرکت ملی نفت، از مقام معظم رهبری کسب تکلیف می کند؛ زیرا برداشت از این صندوق نیازمند تایید ایشان است.

وی با بیان اینکه دولت مجوز برداشت هر ساله از صندوق توسعه ملی را تا ۲۰ درصد در اختیار دارد، افزود: دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ افزون بر این مقدار، ۱۸ درصد دیگر یعنی ۷۵ هزار میلیارد تومان در جدول منابع برداشت از این صندوق را مشخص کرده است.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بر این اساس رئیس جمهوری در نامه ای از مقام معظم رهبری برای این رقم برداشت کسب اجازه کرده بود که ایشان برداشت مازاد بر ۲۰ درصد، تا سقف ۳۸ درصد را تنها منوط به سقف فروش روزانه یک میلیون بشکه نفت کرده اند و درباره بقیه آن هم فرموده اند که بیش از ۲۰ درصد برداشت نشود.

زنگنه عنوان کرد: مقام معظم رهبری همچنین فرموده اند که مطالبات و تسهیلاتی را که دولت در سال ۹۹ از محل صندوق ذخیره ارزی برداشت کرده است، باید بازگرداند. ایشان برداشت از صندوق ذخیره ارزی را در سال ۱۴۰۰ از جمله در تبصره ۴ که حدود ۲ میلیارد و ۳۰۰ هزار یورو می شود هم ممنوع اعلام کردند و گفتند، اگر قرار است برداشتی از صندوق ذخیره ارزی انجام شو، باید در قالب بودجه انجام شود.

 

موافقت نمایندگان مجلس با اصلاح ساختار بودجه کشور 

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح برخی احکام مربوط به اصلاح ساختار بودجه کل کشور با اصل ماده واحده، بندها و اجزای آن موافقت کردند. نمایندگان در نشست علنی روز سه شنبه (۲۵ آذرماه) مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات درباره طرح برخی احکام مربوط به اصلاح ساختار بودجه کل کشور را بررسی و اصل طرح را با همه بندها و اجزای آن تصویب کردند. کلیات این طرح در نشست علنی ۲۷ آبان ماه مجلس شورای اسلامی تصویب شده بود و نمایندگان در نشست های گذشته، بندهای مختلف طرح و برخی پیشنهادهای خود در این زمینه را نیز تصویب کردند. در ماده واحده طرح که در نشست های پیشین صحن مجلس بندهای 13گانه آن به تصویب نمایندگان رسیده بود، دولت مکلف شد لایحه بودجه ۱۴۰۰ را با رعایت تعریف شناسه پرداخت شامل طبقه بندی های اداری، اقتصادی، عملکردی، برنامه، محل تأمین اعتبار و رصد ذینفع نهایی و انجام تمامی پرداخت های دولت از محل منابع عمومی و اختصاصی از طریق حواله الکترونیک بانک مرکزی به همراه شناسه پرداخت کند. تسویه خوراک تحویلی شرکت های دولتی به شرکت های غیردولتی از جمله فروش نفت خام و میعانات گازی با سازوکار ضمانت بانکی و اعتبار اسنادی حداکثر ظرف یک ماه از زمان تحویل و طی ردیف اعتبار مشخص نیز در این ماده واحده تکلیف شده است.

 

افتتاح سه طرح جدید پتروشیمی با دستور رئیس جمهور در هفته آینده

 99؛ سال طلایی صنعت پتروشیمی است

مشعل: مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، ضمن ارائه گزارشی از آخرین دستاوردها و اقدام های اجرایی در حوزه پتروشیمی، حوزه بخش پژوهش را یکی از بخش های اثرگذار در صنعت پتروشیمی برشمرد و گفت: در حال حاضر شرکت پژوهش و فناوری، به یکی از بازوهای قوی صنعت پتروشیمی تبدیل شده است.

بهزاد محمدی، روز چهارشنبه (26 آذرماه) با اشاره به برنامه هایی که برای جهش دوم صنعت پتروشیمی پیش بینی شده است، سال 99 را سال طلایی صنعت پتروشیمی برشمرد و افزود: از مجموع 17 طرحی که برای سال جاری قول داده شده، 6 طرح تا به حال افتتاح شده و سه طرح دیگر نیز هفته آینده با حضور رئیس جمهور (به طور ویدئو کنفرانس) به بهره برداری می رسد. وی ادامه داد: یکی از این طرح های آماده افتتاح در هفته آینده، پتروشیمی هگمتانه است که پس از سال ها تاخیر و توقف به نتیجه می رسد و برای ما افتخار بزرگی خواهد بود.  مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه در ماه های باقی مانده امسال، 4 تا 5 پروژه دیگر نیز به بهره برداری رسمی می رسد، تصریح کرد: شرایط کرونایی در سال جاری، اختلالاتی را در روند اجرای پروژه ها و برنامه های آماده افتتاح ایجاد کرد؛ اما بقیه پروژه های تعهد شده سال 99 تا خرداد 1400 آماده افتتاح می شوند.