شرکت نفت و گاز پارس   

استقراربارج بزرگ اقامتی و تعمیراتی درپارس جنوبی

مدیر تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس گفت: برای نخستین بار در پارس جنوبی، یک بارج بزرگ اقامتی و تعمیراتی به منظور پشتیبانی از تولید ایمن گاز در سکوهای ناحیه 2 میدان گازی پارس جنوبی استقرار می یابد. مدیر تولید وعملیات شرکت نفت و گاز پارس، از استقراریک بارج بزرگ اقامتی وتعمیراتی به منظور پشتیبانی ازتولید ایمن گاز درسکوهای ناحیه 2 میدان گازی پارس جنوبی برای نخستین بار خبرداد.  علیرضا عبادی با تأکید برضرورت افزایش ایمنی تولید درپارس جنوبی، اظهار کرد: یکی از اقدام های مهم در این زمینه، کاهش افراد مستقر روی سکوهای پارس جنوبی است که خوشبختانه درهماهنگی با برنامه های ابلاغی اچ اس ای شرکت ملی نفت ایران، طرح استقرار یک بارج اقامتی و تعمیراتی، نهایی و با توجه به دریافت مجوزهای لازم، فعالیت های اجرایی آن بزودی آغاز می شود. به گفته وی، این بارج لنگری که برای پشتیبانی ازامورتعمیراتی و خدماتی 22سکوی ناحیه 2 پارس جنوبی به کارگرفته شده، پس ازانجام مراحل آماده سازی، تا نیمه بهمن ماه درموقعیت ناحیه 2پارس جنوبی مستقر می شود. مدیر تولید و عملیات شرکت نفت وگازپارس به نوسازی و آماده سازی بخش های اقامتی و تعمیراتی این بارج اشاره وتصریح کرد: همزمان با فعالیت های پیمانکار، مدیریت تولید وعملیات، زیرساخت های لازم برای ورود تجهیزات تعمیراتی ومخابراتی را تامین کرده و آماده سازی آن نیز در دست انجام است. عبادی، کیفیت این بارج را که در اختیار یک شرکت داخلی است، مطلوب و منحصربه فرد خواند و گفت: با استقرار این بارج سه هزار تنی در پارس جنوبی، دستورعمل های ایمنی ابلاغی از سوی مدیریت اچ اس ای شرکت ملی نفت ایران محقق خواهد شد وکارکنان به جای اسکان در سکوهای گازی، روی بارج اقامتی مستقر وبراساس دستورکارهای تعمیراتی به سکو اعزام و باخاتمه کار، به بارج بازخواهند گشت. وی تصریح کرد: بااستقرار این بارج و آغاز فعالیت ها، نتایج و برآیند کار را رصد می کنیم و درصورت موفقیت این طرح، برنامه به کارگیری بارج دیگر در ناحیه یک نیز اجرا خواهد شد.

  اجرای پروژه تعمیر و نگهداری سکوهای گازی ناحیه ۲

مدیرتولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس، همچنین از برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار پروژه تعمیر و نگهداری سکوهای دریایی ناحیه 2 پارس جنوبی خبر داد و اظهارکرد: شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) به عنوان یکی از پیمانکاران فعال در حوزه فراساحل که سابقه ساخت و راه اندازی چند سکوی گازی پارس جنوبی را در کارنامه خود دارد، در مناقصه یادشده انتخاب شده و کار خود را بزودی در این بخش از میدان آغاز می کند.

 

    شرکت گاز استان اصفهان

مصرف 70 درصدی گاز در بخش های صنعتی و تولیدی

 مدیرعامل شرکت گازاستان اصفهان گفت: 70درصدمصرف گازاین استان مربوط به بخش های صنعتی و تولیدی است. سیدمصطفی علوی، در دیدارباعباس مقتدایی، نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی باارائه گزارشی ازگازرسانی به بخش های مختلف خانگی، عمومی وصنعتی دراین استان اظهارکرد: 70 درصد مصارف گازمربوط به واحدهای صنعتی، تولیدی و نیروگاهی است و20 درصد آن نیز به بخش خانگی مربوط می شود.

وی افزود: حدود پنج درصد مصرف گاز استان اصفهان نیز به حوزه سی ان جی و بقیه به بخش تجاری اختصاص دارد. علوی با اشاره به افزایش مصرف گاز در بخش های مختلف، بویژه خانگی درمقایسه با سال قبل تصریح کرد: هموطنان برای تداوم گازرسانی به همه بخش ها، باید این انرژی ارزشمند را به گونه ای بهینه مصرف کنند. مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان بااشاره به مقدار مصرف گاز در این استان که به طورمیانگین سالانه حدود21میلیارد مترمکعب است، افزود: با توجه به سرد ترشدن هوا، مصرف بخش خانگی نیز در زمستان امسال افزایش می یابد.

علوی همچنین با بیان اینکه هم اکنون همه شهرها و هزار و 60 روستای این استان زیرپوشش گاز طبیعی قرار دارند، تصریح کرد: با توجه به این میزان گازرسانی، 99.5 درصد جمعیت شهری و روستایی استان اصفهان از گاز طبیعی بهره مند هستند.

وی بااشاره به گازرسانی به روش گازطبیعی فشرده(سی ان جی) به چهار شهر شرقی استان اصفهان گفت: گازرسانی به این روش به دلیل حمل گاز فشرده از طریق تانکرهای مخصوص، مشکلات وسختی های زیادی داشت؛ اما شرکت گازهمسو بامسؤولیت اجتماعی وبهره مندی یکسان مردم از گازطبیعی، گازرسانی به این مناطق را اجرایی کرد.

علوی اظهار کرد: ازمردم انتظارمی رود برای پیشگیری ازافت فشارگاز و مشکلات مرتبط، در مصرف گاز دقت لازم را داشته باشند.

عباس مقتدایی، نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز با قدردانی از اقدام های مؤثرشرکت گازاستان واعلام رضایت ازفعالیت های انجام شده، گفت: شرکت گاز از دستگاه های اجرایی استان است که رضایتمندی مردم از خدمات آن بسیار بالاست.

وی تأکید کرد: با همدلی و وفاقی که میان نمایندگان استان با هدف تمرکز برحل مشکلات مردم ودستگاه های اجرایی استان وجود دارد، با برگزاری نشست های مشترک تخصصی، مشکلات پیگیری و برطرف خواهند شد.

 

    شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون 

16میلیون دلارصرفه جویی با فروش گازهای همراه مازاد

‫مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گازمارون از سود و صرفه اقتصادی سالانه بیش از 16میلیون دلاری حاصل از فروش گازهای همراه مازاد این شرکت به بخش خصوصی برای صیانت از زیست بوم پیرامونی خبر داد.  حمید کاویان با بیان اینکه جمع آوری گازهای همراه وحذف مشعل ها از طرح های اولویت دار این شرکت است، گفت: بر اساس تفاهمنامه های امضا شده، شرکت هیربد نیرو هم اکنون روزانه حدود 12 میلیون فوت مکعب گاز ترش مراحل نخست مجتمع صنعتی شماره 3 مارون را جمع آوری می کند که این مقداربا اجرای فازتکمیلی به 15میلیون فوت مکعب می رسد. وی افزود: شرکت تامکار گاز نیز بزودی جمع آوری 22 میلیون فوت مکعب گاز کم فشار فاز دوم مجتمع صنعتی شماره 6 مارون را آغاز می کند که درمجموع 37 میلیون فوت مکعب معادل 50 درصد گازهای همراه مازاد شرکت به جای سوختن در مشعل، جمع آوری و برای مصارف پالایشگاهی و پتروشیمی استفاده می شود. مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون با اشاره به انجام مطالعات جمع آوری بقیه گازهای همراه این شرکت گفت: هلدینگ خلیج فارس وشرکت پتروشیمی مارون درحال انجام مطالعات موردنیاز برای جمع آوری گازهای یادشده هستند وباساخت ایستگاه های جدید تقویت فشارگاز، تادوسال آینده تقریباگازهمراهی(بجز درشرایط اضطرار عملیاتی) در واحدهای عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون به مشعل ارسال نمی شود. کاویان با قدردانی از فعالان این طرح، ابراز امیدواری کرد: انتظار می رود دغدغه های زیست محیطی مردم از جنبه سوزاندن گازهای ارسالی به مشعل ها برطرف شود واین اقدام صنعت نفت بتواند زمینه رضایتمندی همجواران تأسیسات را فراهم آورد.

 

    پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان رضوی

توزیع بیش از 19 میلیون لیتر نفت سفید

مدیرشرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان رضوی گفت: درآبان امسال 19میلیون و290 هزارلیتر نفت سفید درمناطق فاقد گاز طبیعی توزیع ومصرف شده است. علی اصغراصغری بابیان اینکه این میزان مصرف نفت سفید درمقایسه بامدت مشابه سال قبل، سه درصد رشد داشته است، تصریح کرد: هشت میلیون و47هزارلیترازاین مقدار(بیش از19میلیون لیتر)نفت سفید در مناطق فاقد گازطبیعی اطراف مشهد توزیع ومصرف شده که از26 درصد رشد نسبت به مدت مشابه پارسال حکایت دارد. وی گفت: به طورمیانگین ماهانه 220 لیترنفت سفید و44 کیلوگرم گاز مایع(ال پی جی) دراختیار خانوارهای ثبت نام شده درسامانه درخواست فراورده های نفتی که به گازطبیعی دسترسی ندارند، قرار می گیرد. مدیرشرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه خراسان رضوی یادآور شد: ازاردیبهشت امسال، خانوارهای متقاضی نفت سفید با ثبت نام در سامانه درخواست فراورده نفتی به آدرس NEWTEJARATASAN.NIOPDC.IR نسبت به ثبت مشخصات و احراز هویت خود اقدام و سوخت مورد نیاز خود را دریافت کرده اند. اصغری اظهار کرد: توزیع گاز مایع و نفت سفید پیش از این به صورت حواله دستی و از طریق عوامل توزیع انجام می شد و شیوه مشکلات بسیاری برای شهروندان ایجاد می کرد.

 

     شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران

وجود شرایط ایمن درخطوط لوله نفت و فراورده نفتی کشور

معاون عملیاتی مدیرخطوط لوله شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت ایران گفت: باوجودبارندگی های اخیر، باتلاش همکاران مناطق وپیش بینی ها وتمهیدات انجام شده از سوی آنها، همه خطوط لوله نفت و فراورده کشور در شرایط ایمن قرار دارند. علی احمدی پور گفت: به طورمعمول درابتدای پاییز وبهار احتمال بارش ها زیاد است، از این رو مناطق 12 گانه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران بویژه درمناطقی که بیشترتحت تأثیرسیلاب های فصلی قراردارند، درحالت آماده باش قرارمی گیرند وتدابیرلازم برای ایمن سازی را انجام می دهند. وی ادامه داد: بخش زیادی ازخطوط لوله کشور دربستر رودخانه هایا در مسیر سیلاب ها وآب های روان قرار دارند، از این رو خطوط لوله در مناطق 12 گانه به طورمنظم ازسوی همکاران بهره بردارکنترل می شود تا مشکلی مانندآب بردگی و شکستگی لوله به واسطه شدت جریان آب رودخانه ها برای خطوط لوله ایجاد نشود. معاون عملیاتی مدیر خطوط لوله تأکید کرد: امسال با توجه به هشدارهای هواشناسی، مسیرهایی که احتمال می رفت در اثر بارندگی دچار فرسایش خاک و شکستگی لوله شود، با عملیات احداث سد یاآب نما ایمن سازی و خطوطی که فعال بودن آنها ضرورت نداشت، متوقف شدند تا اوضاع به طور کامل کنترل شود. احمدی پورهمچنین با اشاره به سیلاب پارسال افزود: همه خطوطی که سال گذشته آسیب دیده بودند، با انجام اصلاحاتی ایمن سازی شده اند تا از بروز حوادث مشابه جلوگیری شود. به گفته وی، ماشین آلات، تجهیزات و واحدهای تعمیراتی نیز به طور کامل درآماده باش هستند تا درصورت وقوع حادثه ، بسرعت به محل اعزام شوند و اقدام های لازم را انجام دهند.

 

    شرکت ملی نفت ایران

 تکمیل مدرسه 9 کلاسه  در اندیمشک

مدرسه 9 کلاسه مزین به نام شهید سپهبد قاسم سلیمانی درمنطقه درزین خانه اندیمشک با حمایت مالی شرکت ملی نفت ایران تکمیل شد.

این دبیرستان در زمینی به مساحت دو هزار و 400 مترمربع با زیربنای هزار و 320 متر با ظرفیت پذیرش 270 دانش آموز، با حمایت مالی مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز تکمیل شده است. با توجه به تازه ساخت بودن منطقه درزین خانه و نبود مدرسه دراین منطقه، دانش آموزان برای ادامه تحصیل مجبور بودند، ازمدارس مناطق دیگر استفاده کنند. با تأسیس این مدرسه 18نفر ازکارکنان آموزش و پرورش نیز در آن مشغول به خدمت می شوند. شرکت ملی نفت ایران برای ساخت این مدرسه 9 کلاسه، 30 میلیارد ریال وسازمان نوسازی مدارس استان خوزستان نیز 31میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده است.

مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز برای ایفای نقش مسؤولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران، اجرای پروژه های آموزشی، ورزشی، بهداشتی، راه، آبرسانی، برق رسانی، خدماتی و...را در مناطق نفت خیز ومحروم کشور در دستور کار قرار داده است.

 

    شرکت نفت فلات قاره 

ساخت 5 سکوی دریایی درخرمشهر

فرایند ساخت پنج سکوی دریایی میدان های نفتی ابوذر، فروزان و رسالت شرکت نفت فلات قاره ایران در خرمشهر پیگیری می شود.

ساخت سکوهای A20 و A21 میدان ابوذر، FY-A و FZ-A میدان فروزان وسکوی سرچاهی میدان رسالت درکارگاه های مستقردر خرمشهر دردست اجراست.

علیرضا سلمان زاده، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره دربازدید از روند ساخت این سکوها در یارد خرمشهرگفت: با توجه به پیشرفت و تکمیل عمده پروژه های فازهای پارس جنوبی وپایان فعالیت های کارگاهی، دربخش پروژه های نگهداشت وافزایش تولید نفت فلات قاره، فعالیت درکارگاه ساخت تاسیسات دریایی خرمشهربیشتر شده و اشتغالزایی دراین بخش نیز افرایش یافته است.

وی همچنین بازدید از کارگاه ساخت پروژه سکوهای A20و A21 ابوذر روند تکمیل ساخت این دوسکو رامناسب خواندوافزود: براساس بر نامه ریزی انجام شده، این پروژه در پایان سال 1400 به مراحل نهایی خواهد رسید وبا نصب سکوها وانجام عملیات حفاری چاه های جدید، شاهد افزایش تولید در میدان ابوذر خواهیم بود.

علی آهوچهر، مدیر مهندسی و ساختمان شرکت نفت فلات قاره ایران نیز گفت: شرکت نفت فلات قاره هم اکنون درخرمشهر سه پروژه فعال دارد؛ پروژه نخست، پروژه A20 و A21 میدان ابوذراست که سکوهای سرچاهی است وهریک هزار تن وزن دارند.

 وی ساخت سکوی سرچاهی رسالت و تعمیرات وحفاری چاه های این سکو راکه ساخت آن درکارگاه های تاسیسات دریایی خرمشهر انجام خواهد شد، از دیگر پروژه شرکت نفت فلات قاره عنوان کرد.

به گفته آهوچهر، فروزان نیزسومین پروژه شرکت نفت فلات قاره است که درآن یک سکوی مسکونی (FY-A)باظرفیت 85نفر ویک سکوی تولیدی وافزایش فشار (FZ-A) برای انتقال گازهای همراه و فرازآوری با گاز چاه های نفت به منظور افزایش تولید ساخته می شود.

مدیرمهندسی وساختمان شرکت نفت فلات قاره ایران براشتغالزایی حاصل از اجرای این طرح ها تاکیدوتصریح کرد: انتظار می رود پس از راه اندازی این پروژه ها وفعالیت های اجرایی آنها، برای شمار زیادی از نیروهای اجرایی که اغلب بومی وباکارایی وتخصص لازم هستند، ایجاد اشتغال شود.

 

   شرکت نفت مناطق مرکزی ایران

آغازساخت لوله 16 اینچ سیال ترش

عملیات اجرایی ساخت خط لوله 16 اینچ به منظور انتقال گاز ترش میدان های دهلران، دانان و آذر به کارخانه گاز و گاز مایع 3100 برای اجرا درموقعیت دهلران با استفاده از کالاهای تولید داخل آغاز شد.

پیمان ایمانی، مدیر مهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: این لوله بدون درز و مناسب انتقال سیال ترش که برای نخستین باربا قطر 16 اینچ بر اساس استانداردهای بین المللی درکشور تولید شده است، در خروجی ایستگاه تقویت فشار گاز دهلران به طول 58 کیلومتر اجرا می شود. وی با بیان اینکه تاکنون 20 کیلومتر لوله با مشخصات فنی مورد نظر از سوی سازنده داخلی تولید شده است، افزود: بااحداث این خط لوله روزانه 153میلیون فوت مکعب گاز ترش ازمیدان های دهلران، دانان و آذر برای تامین خوراک کارخانه گاز و گاز مایع 3100 به موقعیت این کارخانه در چشمه خوش انتقال خواهد یافت. مدیر مهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با اشاره به ویژگی و مزیت های اجرای این پروژه اظهارکرد: با توجه به راهبرد وزارت نفت وشرکت ملی نفت ایران در استفاده حداکثری ازتوان و ظرفیت های داخل کشور، همچنین همسویی با برنامه های کلان اقتصاد مقاومتی درسال جهش تولید، ساخت لوله های کاربردی دراین پروژه که به لحاظ خورندگی گاز ترش با مواد اولیه و آلیاژ خاصی ساخته می شود، در دستور کار این شرکت قرار گرفت. ایمانی با قدردانی از گروه متخصصان سازنده این نوع لوله گفت: دراین زمینه، گروه متخصصان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران مشتمل بر واحدهای فنی، مهندسی ساختمان و بازرسی فنی، در هم افزایی و تبادل دانش فنی مستمر بامتخصصان شرکت سازنده داخلی، زمینه بومی سازی و ساخت این نوع لوله با مشخصات پیش گفته را فراهم آورده اند.

وی با اشاره به صرفه جویی ارزی 25 میلیون دلاربه سبب تولید این نوع لوله های بدون درز ومناسب برای انتقال سیال ترش در داخل کشور گفت: درچارچوب برنامه ریزی ها، پیش بینی می شود با تولید 38 کیلومترلوله دیگر از نوع مزبور، این پروژه تا پایان بهمن ماه به طورکامل اجرا شود.

 

   مجتمع گاز پارس جنوبی

تلاش برای کیفی سازی محصولات

 مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با تأکید بر تلاش این مجموعه برای کیفی سازی محصولات، از روزآمد کردن سند چشم انداز و ارکان جهت ساز مجتمع پارس جنوبی تا پایان امسال خبر داد.

هادی هاشم زاده فرهنگ در نشست رونمایی از ارکان جهت ساز مجتمع گازی کشورگفت: مطالعات برنامه ریزی راهبردی وارکان جهت ساز شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی به سال 93 بازمی گردد و ازسال 94 ارکان جهت ساز، چشم انداز ومأموریت های کنونی شرکت انجام شده است؛ اماباگذشت بیش ازپنج سال، بازنگری و روزآمدکردن آنها امری ضروری است.

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی افزود: درچشم انداز پیشین گفته بودیم که این مجتمع باید درعملیات و رقابت پذیری درترازجهانی سرآمد باشد؛ اما در شرایط کنونی، این موارد باید تغییر کند.

هاشم زاده فرهنگ تأکید کرد: باوجود اینکه مجتمع گاز پارس جنوبی، رکن اصلی تولید گاز کشوراست، در نشست های مدیریتی به این نتیجه رسیده است که باید از این دیدگاه کمی عبورکند و رویکرد را به سمت کیفی سازی محصولات برای ایجاد درآمد و افزایش کیفیت فرایندها سوق دهد.

وی یادآورشد: با توجه به ضرورت روزآمد کردن ارکان جهت ساز مجتمع، این پروژه ازسال 98 آغاز شد وتا پایان امسال به نتیجه می رسد تا برنامه راهبردی این مجتمع گازی روزآمد شود.