ابلاغیه وزیرنفت برای  به کارگیری نیروهای بومی  در   طرح های  صنعت نفت  
وزیر نفت نحوه به کارگیری نیروهای بومی در اجرای طرح های صنعت نفت را از سوی پیمانکاران طرف قرارداد ابلاغ کرد.
متن کامل ابلاغیه بیژن زنگنه، وزیر نفت در ادامه می آید:
در ماده ۴۷ قانون برنامه ششم آمده است: «کلیه دستگاه های اجرایی از جمله وزارتخانه های نفت و نیرو و سازمان انرژی اتمی و بنگاه های اقتصادی نهادهای عمومی غیردولتی مکلفند درطول اجرای قانون برنامه، در طرح های (پروژه های) خود و در شرایط برابر به پیمانکاران بومی واجد شرایط استانی اولویت دهند و در قرارداد با کلیه شرکت ها و پیمانکاران، اولویت با به کارگیری نیروهای بومی استانی (در شرایط برابر از نظر علمی و تجربی و با اولویت محل سکونت نزدیک تر) را درج و بر حسن اجرای آن نظارت کنند.» با توجه به تصریح قانونی بالا، برای به کارگیری نیروهای بومی توسط پیمانکاران در طرح های مشمول قانون، لازم به تاکید است که اقدامات زیر باید به انجام برسد:
۱-در قراردادهایی که منعقد می شود، متن زیر به صراحت در قرارداد آورده شده و پیمانکاران دست اول و دست دوم ملزم به اجرای آن شوند:
« به هنگام نیاز پیمانکار به نیروی انسانی، پیمانکار مکلف است همزمان از اداره کار شهرستان و اداره کل کار استان محل اجرای طرح، با ارسال مشخصات نیروهای مورد نیاز خود (مانند مشخصات مهارتی، صلاحیت حرفه ای، سن، مدرک تحصیلی و نظایر آن) درخواست معرفی نیروهای واجد شرایط بومی را بنماید و تنها در صورتی که پیمانکار نتواند افراد مورد نیاز خود را از بین نیروهای معرفی شده ادارات کار (ابتدا از شهرستان و سپس از استان محل اجرای پروژه)، (در شرایط برابر از نظر علمی و تجربی و با اولویت محل سکونت نزدیک تر) انتخاب کند، مجاز در به کارگیری نیروهای واجد شرایط از دیگر مناطق می باشد.
تبصره۱- پیمانکار باید این شرط را در قراردادهایی با پیمانکاران دست دوم خود نیز درج و بر اجرای آن نظارت نماید.
تبصره۲- در منطقه ویژه اقتصاد انرژی پارس پیمانکاران باید به جای استعلام از اداره کار شهرستان از مدیریت ذی ربط در سازمان منطقه ویژه استعلام کنند.»
۲-در قراردادهایی که پیش از این امضا شده، باید به پیمانکاران ابلاغ شود که از این پس به هنگام نیاز به نیروی انسانی، باید به روال مقرر در بند «۱» عمل نمایند.

 

وزیر نفت:
پیگیری   رفع مشکلات کارکنان قراردادی   نفت ادامه دارد

بیژن زنگنه پس از بازدید از منطقه عملیاتی رگ سفید، در منطقه عملیاتی بهرگان حاضر شد و بر توسعه همه جانبه در این منطقه تاکید کرد.
وزیر نفت گفت: به دنبال کارهای تبلیغاتی نیستم و از هر تلاشی که منجر به بهبود و ارتقای سطح کیفی کارکنان قراردادی صنعت نفت شود، دریغ نمی کنم.
 وی گفت: وزارت نفت به طور جدی پیگیر برطرف کردن مشکلات کارکنان قراردادی و کارکنان مناطق عملیاتی صنعت نفت از جمله کارکنان شرکت نفت فلات قاره است.
 وزیر نفت عنوان کرد: وزارت نفت همواره در حوزه عمل به مسئولیت های اجتماعی پیشرو بوده و مدیریت کمک به عمران مناطق نفت خیز نیز تاکنون اقدام های ارزشمندی در این زمینه انجام داده است.وی افزود: تاکنون ده ها جلسه برای بررسی و برطرف کردن مشکلات مردم بومی منطقه برگزار و کارهای بسیار خوبی نیز انجام شده، اما از آنجا که حجم مشکلات بسیار زیاد است، شاید برطرف کردن آن از توانایی یک وزارتخانه خارج باشد.
 به گفته وی، وزارت نفت هم اکنون با چالش های بی شماری از جمله کمبود نقدینگی روبه روست و امیدواریم با بهبود وضع اقتصادی کشور، شرایط صنعت نفت نیز تغییر کند.
 زنگنه با بیان این که وزارت نفت پیگیر برقراری عوارض آلایندگی و اختصاص آن به مناطق نفت خیز است که در صورت تحقق این موضوع، بخش عمده ای از مشکلات این مناطق برطرف می شود، به مشکلات کارکنان اقماری اشاره کرد و گفت: پیگیری مشکلات معیشتی کارکنان قراردادی صنعت نفت، به ویژه در مناطق عملیاتی و شرکت نفت فلات قاره به طور جدی در دستور کار است. بنده در این زمینه به دنبال کارهای تبلیغاتی نیستم و از هر تلاشی که منجر به بهبود و ارتقای سطح کیفی کارکنان قراردادی نفت شود، دریغ نمی کنم.  زنگنه از همه کارکنان صنعت نفت به ویژه کارکنان مناطق عملیاتی که با همه سختی ها و دشواری ها با علاقه مندی و جدیت کار خود را انجام می دهند، قدردانی کرد.
 بر اساس اعلام شرکت نفت فلات قاره ایران، غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز در این جلسه گفت: کمیسیون تلفیق در زمینه ارتقای معیشت کارکنان قراردادی نفت آمادگی جدی دارد و امیدواریم با کمک جناب آقای زنگنه مشکلات آنان را حل کنیم.


 رئیس جمهوری:
دولت معادل همه سال های گذشته  در پارس جنوبی کار کرده است

رئیس جمهوری با بیان این که هم اکنون گازوییل صادر می کنیم و در حال حرکت به سمت خودکفایی در تولید بنزین هستیم، گفت: دولت در طول چهار سال معادل همه سال های گذشته در پروژه های مختلف میدان مشترک پارس جنوبی کار کرده است.  دکتر حسن روحانی این سخنان را در جلسه ای با رؤسای کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی بیان کرد و گفت: وضع روستاهای ما از لحاظ برق، آب، گاز و بهداشت را با ۵ یا ۱۰ سال پیش مقایسه کنید تا ببینید که تحول بسیار بزرگی در کشور رخ داده است. وی افزود: خودکفایی در تولید گندم، گازوییل و صادرات گازوییل داریم و به سمت خودکفایی در تولید بنزین می رویم که کار عظیمی است. در پارس جنوبی، طی ۴ سال معادل همه سال های قبل کار کرده ایم، فازهای ۱۰ و ۱۱ پارس جنوبی را به ثمر رساندیم که کار بسیار عظیم و بزرگی است. رئیس جمهوری تصریح کرد: پارسال کمبود گاز نداشتیم، برای نخستین بار وقتی کشور ترکمنستان، گاز را روی ما قطع کرد، برای ما مشکلی به وجود نیامد. این برای ما افتخار است. در گذشته که این کشور گاز را قطع کرد، ما ناچار شدیم پول کلانی بدهیم برای این که دوباره وصل شود و افزایش قیمت را نیز پذیرفتیم، اما این بار قبول نکرده و بی اعتنایی کردیم و آنها خود پس از ۱۵ روز ناچار شدند که گاز را وصل کنند. روحانی عنوان کرد: در قدیم مجلس می گفت که دولت باید شهامت به خرج دهد، وقتی انجام نمی دهیم، می گویند دولت شهامت این کار را ندارد که معضل را حل کند و می ترسد. خیلی از کارهایی که می خواهیم انجام دهیم ممکن است عده ای موافق نباشند و عده ای مخالف باشند. مگر شما در قانون نگفتید که حامل های انرژی چگونه باید اصلاح شود؟ قانون خودتان است. رئیس جمهوری با بیان این که مجلس اگر منابع بهتری دارد، آنها را اعلام کند و ما در این موضوع بحثی نداریم، گفت: آلودگی هوا را چه کار می خواهید بکنید؟ آلودگی باشد یا نباشد؟ نمی توانید در قیمت ها اصلا دست نبرید و بگویید آلودگی حل شود.
در این جلسه که با هدف افزایش تعامل و همکاری دولت و مجلس و بررسی مسائل و موضوع های کلان کشور به ویژه موضوع های مرتبط با نحوه اجرای احکام برنامه ششم توسعه و قانون بودجه سال ۹۷ و حوزه های فعالیت تخصصی هر یک از کمیسیون های مجلس برگزار شد، رؤسای کمیسیون ها به بیان دیدگاه های تخصصی خود در بخش های مختلف به منظور بهبود شرایط در حوزه مسائل اقتصادی و معیشتی کشور و مردم پرداختند.


 سخنگوی دولت:
دو نرخی شدن بنزین صحت ندارد

 سخنگوی دولت گفت: دو نرخی کردن بنزین ازسوی دولت که برخی عنوان کرده اند، صحت ندارد. محمدباقر نوبخت در نشست هفتگی خود با خبرنگاران با بیان این که تورم ۴۰ درصدی را به زیر ۱۰ درصد و رشد اقتصادی را از منفی به مثبت و میزان بیکاری بالا را کاهش دادیم، تصریح کرد: اعداد و ارقامی که در باره نرخ حامل های انرژی گفته می شود، گمانه زنی است. دولت در این باره هیچ عددی را قطعی اعلام نکرده است.  وی  با یادآوری این که برنامه دولت همسو با پیشرفت و رفاه اجتماعی و افزایش اشتغال است، گفت: این که انتظار داشته باشیم کسانی که از رخدادهای اخیر در کشور شادمان هستند به ما کمک کنند، توقعی ساده لوحانه است، اگرچه برای گشایش فضای اقتصادی باید از همه فرصت ها استفاده کرد.
وی افزود: سیاست اقتصاد مقاومتی این توصیه را دارد که با ایجاد محیط مناسب از شرایط برای روابط متقابل با دیگر کشورها استفاده کنیم.
سخنگوی دولت با طرح این سوال که آیا دولت نمی داند کارنامه مثبت او به رضایت مردم بستگی دارد و آیا ما می توانیم نسبت به نظر مردم بی تفاوت باشیم؟ افزود: خودمان را موظف می دانیم که برای مردم رفاه ایجاد کنیم. به هیچ وجه نسبت به مشکلات مردم بی توجه و ناآگاه نیستیم. از وجدان عمومی ایرانیان سوال می کنم که آیا وضع کنونی، با زمانی که دولت را تحویل گرفتیم، فرق نمی کند؟

 

پیام وزیر نفت به مناسبت هفتادمین سالروز تأسیس صندوق بازنشستگی صنعت نفت
وزیر نفت در پیامی هفتادمین سالروز تأسیس «صندوق بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت» را به شاغلان و بازنشستگان صنعت نفت و نیز کارکنان صندوق های بازنشستگی صنعت نفت در سراسر کشور تبریک گفت.متن کامل پیام بیژن زنگنه به مناسبت هفتادمین سالروز تاسیس صندوق بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت به شرح زیر است:
«صنعت نفت در فرآیند توسعه کمی و کیفی خود در طول عمر ۱۱۰ ساله اش، به فراخور زمان و نیاز، شاهد تأسیس مجموعه های اداری و صنعتی متعددی بوده است که چه بسا هر یک به رکنی مهم و تأثیرگذار تبدیل شده اند.بی گمان صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت» که یازدهم دی ماه ۱۳۲۶ پایه گذاری شد و اکنون به هفتاد سالگی فعالیت خود رسیده است، یکی از همان نهادهای اثرگذار است که در خانواده بزرگ صنعت نفت شکل گرفت و به عنوان پیشگام پرداخت مستمری، مقرری و هم چنین ارائه خدمات رفاهی دیگر، صاحب نام و اعتبار شد.در طول تمام هفت دهه ای که از فعالیت این نهاد سپری شده است، شاغلان و بازنشستگان صنعت نفت در حفظ، صیانت و ازدیاد دارایی های صندوق تاثیر به سزایی داشته اند. در این رهگذر البته نقش مهم و اثرگذار اعضای هیئت امنا و هیئت رئیسه در برنامه ریزی و اجرای مفاد اساسنامه صندوق را نمی توان از نظر دور نگه داشت.ضمن تبریک هفتادمین سالروز تأسیس صندوق ها به شاغلان و بازنشستگان صنعت نفت و نیز کارکنان صندوق های بازنشستگی صنعت نفت در سراسر کشور، از تلاش همه ایشان برای صیانت از منابع و هم چنین ارائه خدمات مطلوب به ذینفعان سپاس گزاری کرده و از درگاه خداوند متعال برای همگی، صحت، سلامت و طول عمر با عزت مسئلت می کنم.»


بررسی قیمت سوخت در کمیسیون تلفیق بودجه
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس گفت: تاکنون مجلس به هیچ عدد واقعی درباره قیمت سوخت نرسیده است و از هفته آینده کمیسیون تلفیق بودجه وارد دستور کار قیمت سوخت می شود.
بهروز نعمتی، در تشریح نشست روز سه شنبه (۱۲ دی ماه) هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: جلسه ای با حضور اعضای هیئت رئیسه مجلس برگزار شد که در این نشست موارد مختلفی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان این که یکی از موضوع های مطرح شده در این نشست، بحث قیمت سوخت بود، افزود: تاکنون مجلس به هیچ عدد واقعی درباره قیمت سوخت نرسیده است اما آنچه که بنده می توانم قول دهم، این است که این مواردی که در جامعه مطرح می شود و برخی به آن دامن می زنند، مورد نظر مجلس نیست و تلاش بر این است که بودجه شفافی ارائه شود.  واقعیت این است که مجلس و مسئولان، موضوع های معیشتی و مشکلات مردم را با توجه به ارتباطی که بین مسئولان نظام و مردم وجود دارد، از نزدیک مشاهده می کنند.وی با بیان این که هنوز درباره قیمت سوخت جمع بندی قطعی صورت نگرفته است، افزود: همه مصوبات کمیسیون های مختلف و کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۷ به عنوان پیشنهاد بوده که سرانجام باید به صحن علنی ارجاع شود و پس از تصویب صحن علنی و همچنین پس از تایید شورای نگهبان به صورت قانون درآمده و اجرایی می شود.


پیام تسلیت  وزیر نفت   به مناسبت درگذشت   نخستین وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران
 وزیر نفت با صدور پیامی درگذشت علی اکبر معین فر، نخستین وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران را تسلیت گفت.  متن پیام تسلیت مهندس بیژن زنگنه به این شرح   است:
انّا لله و انّا الیه راجعون
درگذشت شادروان مهندس علی اکبر معین فر، نخستین وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران موجب تاثر و تاسف شد. این ضایعه را به همه دوستداران و علاقه مندان آن مرحوم، جامعه مهندسی کشور و به ویژه خانواده آن فقید سعید تسلیت عرض نموده از درگاه خداوند سبحان برای بازماندگان صبر و شکیبایی و برای آن مرحوم رحمت واسعه مسئلت دارم.
روحش شاد و یادش گرامی.

 


معاون وزیرنفت در امورمهندسی، پژوهش و فناوری:
فناوری های نو در ارتباطات و اطلاعات رمز موفقیت سازمان هاست

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری گفت: استفاده از فناوری های نو و اثربخش ارتباطات و اطلاعات رمز موفقیت سازمان هاست.
  حبیب الله بیطرف در نشست توجیهی و کالیبراسیون تیم های ارزیابی نخستین دوره جایزه سرآمدی و بهبود مستمر صنعت نفت که روز چهارشنبه (۱۳ دی ماه) در تالار شهید بهشتی ساختمان مرکزی وزارت نفت برگزار شد، اظهار کرد: در مدیریت عصر جدید که بر محور مدیریت اطلاعات و دانش استوار است، آگاهی از ظهور فناوری های نو ارتباطی و کاربرد آنها برای پیشبرد اهداف سازمان از ضرورت های اساسی به شمار می آید.
وی افزود: در سال های اخیر مدیریت دانش برای شرکت ها  به منظور به دست آوردن مزیت رقابتی به یک راهبرد اساسی و مهم تبدیل شده است و نگرش جدید مدیریتی بر اثر جهانی شدن، سرعت تغییرات، پیچیدگی رقابت و تولید و گردش اطلاعات در عصر کنونی، سازمان را به بازنگری نگرش در عملکرد، ساختار و فعالیت های خود ملزم می کند.معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری تاکید کرد: به استناد اسناد و تکالیف بالادستی به ویژه  قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت، نظام نامه جایزه سرآمدی و بهبود مستمر صنعت نفت که برآیند کار کارشناسی متخصصان ستاد و چهار شرکت اصلی و الگوبرداری از الگوها و استانداردهای معتبر بین المللی است، به منظور پیاده سازی و گسترش فرهنگ سرآمدی و بهبود مستمر در مجموعه صنعت نفت، از سوی وزیر نفت به مدیران عامل چهار شرکت اصلی، معاونان و مدیران کل و رؤسای واحدهای مستقل ستادی ابلاغ شد.
بیطرف با اشاره به اهتمام شرکت های اصلی و تابعه وزارت نفت در مسیر فرآیند سرآمدی سازمانی، هدف از برپایی این دوره را توسعه فرهنگ تعالی در سازمان ها، امکان انتخاب بهترین ها و امکان انتقال تجربیات میان سازمان ها عنوان کرد و گفت: توسعه و تکمیل المان های الگوی تعالی متناسب با صنعت نفت، براساس تجربه های حاصل از به کارگیری الگوی کنونی و استفاده از نتایج به منظور توسعه پایدار صنعت نفت کشور، چشم انداز اصلی ارزیابی یادشده است.
معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت افزود: امسال از نتیجه ارزیابی شرکت های برتر، ۱۶ شرکت انتخاب شدند که در مرحله دوم این ارزیابی، بهترین های وزارت نفت از بین این ۱۶ شرکت برگزیده خواهند شد.
وی با اشاره به این که نشست امروز با حضور  ارزیابان به منظور هماهنگی، توجیه و آماده شدن برای مرحله دوم ارزیابی برگزار شده است، تصریح کرد: اهمیت این نشست از این روست تا بر حساسیت عملکرد ارزیابان برای رعایت استانداردها تاکید شده، صحت و دقت هرچه بیشتر آنان بررسی شود.
بیطرف گفت: هدف وزارت نفت از برپایی دوره جایزه سرآمد بهبود مستمر صنعت نفت، ارتقای شرکت های صنعت نفت تا ۱۵ سال آینده، یعنی تا سال ۱۴۱۰ و سرآمدی شرکت های ایرانی در میان کشورهای جهان و در ابعاد بین المللی  است.
نشست توجیهی و کالیبراسیون گروه های ارزیابی نخستین دوره جایزه سرآمدی و بهبود مستمر صنعت نفت از سوی معاونت امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، روز چهارشنبه (۱۳ دی ماه) در محل تالار شهید بهشتی این وزارتخانه برگزار و ضمن ارائه گزارش از اقدام های انجام شده، به برنامه های آینده و اقدام های ضروری پرداخته شد.