رئيس دفتر توسعه صنايع پايين دستي پتروشيمي التهابات بازار کم مي‎شود

مشعل: رضا محتشمي پور، رئيس دفتر توسعه صنايع پايين دستي پتروشيمي در نشست خبري  با تشريح مصوبه جديد وزارت صنعت، معدن و تجارت توضيح داد: به دليل نوع سياست گذاري ارزي با هجوم تقاضا در بورس مواجه شديم و بخش بزرگي از محصولات پتروشيمي با بحران قيمتي روبه‎رو شدند. او ادامه داد: ستاد تنظيم بازار که اداره آن با وزارت صنعت، معدن و تجارت است، با اين هدف که بتواند موضوع بحران تقاضا را مديريت کند، مصوباتي داد که بتواند اين بحران را هدايت کند.

محتشمي پور با تشريح بخشي از اين مصوبات گفت: بر اساس يکي از محورهاي آن، به جاي استفاده از سهميه «سامانه بهين ياب» براي تخصيص سهام متقاضيان از عملکرد پارسال شرکت‎ها استفاده مي شود.

وي ادامه داد: محور دوم اين مصوبات، تامين نياز برخي صنايع حساس مانند مواد غذايي (آب، آرد، قند و شکر، شوينده، دارويي، لبنيات و نوشابه) است که قرار شد از طريق انجمن هاي صنفي و همچنين کنترل عملکرد سال گذشته، فهرستي جداگانه تهيه شود.

رئيس دفتر توسعه صنايع پايين دستي پتروشيمي خاطرنشان کرد: اصلاح کردن سهميه ها و برداشتن سقف رقابت در بورس، تبعات اجرايي بزرگي را به دنبال دارد؛ اما اين تصميم براي کنترل بازار، اقدامي درست بوده و سياست مثبتي است و با وجود نگراني افزايش قيمت، اجراي اين مصوبات منجر به عقب نشيني شديد تقاضاي دلالي در بورس شده و پيش بيني مي کنيم که التهاب بازار نيز کمتر شود.

 محتشمي پور يادآور شد: همه مصوبات تنظيم بازار از سوي يک مرجع اعلام شده و تغيير در تصميمات، ناشي از بازخورد بازار بوده است.

وي  درباره واردات محصولات پتروشيمي توليد داخل و صدور مجوز صادرات گفت: واردات محصولاتي که توليد داخل دارند، براي واردکنندگان صرفه اقتصادي ندارد. تا زماني که نياز داخل تامين نشود، به توليدکنندگان مجوز صادرات داده نمي شود.

رئيس دفتر توسعه صنايع پايين دستي پتروشيمي تاکيد کرد: تخلفي از سوي شرکت هاي پتروشيمي در عرضه مواد اوليه به بازار رخ نداده است.

وي گفت: عملکرد روزانه شرکت هاي پتروشيمي بررسي مي شود که بر اساس آن اطمينان مي دهيم، هيچ تخلفي  از سوي آنها  صورت نگرفته است.

 

رضا نوروز زاده  تعهدات ارزي پتروشيمي ها محقق شد

مشعل: معاون وزير نفت در امور پتروشيمي با حضور در جمع خبرنگاران به تشريح و پاسخ موضوعات روز اين حوزه از جمله ارز، تعهدات شرکت‎هاي پتروشيمي، رفع ابهام درباره تنظيم بازار، خوراک پتروشيمي ها و... پرداخت.

رضا نوروز زاده هفته گذشته در نشستي خبري با بيان جزييات ارز عرضه شده از سوي پتروشيمي ها به سامانه نيما اعلام کرد: پتروشيمي ها از تاريخ 21 فروردين 97 تا 26 مرداد امسال 2 ميليارد و 571 ميليون دلار ارز در سامانه نيما عرضه کردند و قرار است از اين تاريخ تا پايان امسال هفت ميليارد دلار ديگر هم عرضه شود. وي، ميزان تعهد ارزي پتروشيمي ها براي امسال را با کسر هزينه ها شش ميليارد و 986 ميليون دلار خواند و اين مساله را مورد تاکيد قرار داد که پتروشيمي ها به همه تعهدات ارزي خود عمل کرده اند.

به گفته او، حدود 25 درصد از درآمد ارزي پتروشيمي ها، صرف تامين هزينه هاي مربوط به تجهيزات، قطعات يدکي، مواد اوليه، کاتاليست، حمل و پرداخت بدهي هاي ارزي مي شود.

مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي ميزان صادرات غيرنفتي کشور را بالغ بر 40 ميليارد دلار اعلام کرد و سهم پتروشيمي از آن را 12 ميليارد دلار دانست.

وي توضيح داد: زماني که بحث هاي ارزي مطرح شد، رييس جمهور اختيارات مجمعي واحدهاي پتروشيمي را به وزير نفت داد و آقاي زنگنه هم جلساتي را در دفتر خود با حضور شرکت ملي صنايع پتروشيمي، بخش هاي خصوصي و دولتي تشکيل داد و نتيجه اين شد که ارز پتروشيمي ها منهاي هزينه هاي آنها احصا شود.

نوروززاده ادامه داد: پتروشيمي ها  متعلق به بخش خصوصي  است و براي کمک به بازار ارزي تحت فشار هستند و در شرايط فعلي براي عبور از مشکلات و تامين آرامش بازار، ارز خود را در سامانه بنا بر اعداد و ارقام تنظيم شده عرضه مي کنند. 

وي علت اين امر را ساماندهي صادرات و تامين ارز عنوان کرد و گفت: با وجود خصوصي بودن واحدهاي پتروشيمي، شرکت ملي صنايع پتروشيمي نمي تواند به طور مستقيم نظارت مديريتي داشته باشد؛ اما  به منظور نقش حاکميتي، ميزان توليد و فروش بين مجتمعي و عرضه داخلي و صادرات محصولات پتروشيمي ها را رصد مي کند و با هماهنگي هلدينگ هاي پتروشيمي، سهم هر مجموعه براي عرضه ارز در سامانه نيما تعيين شده که هر هفته ارائه مي کنند. 

 معاون وزير نفت در امور پتروشيمي افزود: حجم اين صادرات مشخص است و درآمد حاصل از آن بعد از کسر متوسط هزينه ها در سامانه نيما عرضه مي شود. شرکت ملي صنايع پتروشيمي به لحاظ قانوني مسئوليتي در مورد مصرف کنندگان بازار در بورس نداريد و وظيفه ستاد تنظيم بازار با وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

 وي تصريح کرد: تا زماني که نياز داخل  تامين نشود، مجوز صادرات صادر نمي شود.

نوروز زاده يادآوري کرد: وظيفه تنظيم بازار پتروشيمي در بخش پايين دستي به عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

 وي در مورد قيمت گذاري خوراک و نوسانات قيمت ارز گفت: قيمت خوراک پتروشيمي ها هيچ تغييري نکرده و بر اساس دلار 3800 محاسبه مي شود.

نوروززاده در پاسخ به سوالي درباره تحريم ها گفت: با توجه به تجربه تحريم گذشته، توان فني و مهندسي کشور به شکلي است که زمين نمي نشينيم. اين صنعت با قدرت به فعاليت خود ادامه مي دهد.

 

قدرداني رئيس جمهوري از وزارت نفت براي اقدام ها در حوزه مسئوليت اجتماعي

رئيس جمهوري در نامه اي به وزير نفت از اقدام هاي اين وزارتخانه در بخش مسئوليت اجتماعي و برگزاري کلاس هاي آمادگي کنکور سراسري براي دانش آموزان مستعد و کم بضاعت تحت سرپرستي کميته امداد امام خميني (ره) و سازمان بهزيستي در 2 منطقه غرب کارون و پارس جنوبي قدرداني کرد.

دکتر حسن روحاني، رئيس جمهوري، در نامه اي خطاب به بيژن زنگنه، وزير نفت، گفت: «ضمن قدرداني و تشکر از اقدام بسيار شايسته صورت گرفته، ادامه و توسعه يابد».

وزير نفت چندي پيش با ارسال گزارشي به دکتر حسن روحاني، رئيس‎ جمهوري، عملکرد مسئوليت اجتماعي اين وزارتخانه را در زمينه «برگزاري کلاس‎هاي آمادگي کنکور سراسري براي دانش‎آموزان مستعد مناطق پارس‎جنوبي و غرب‎کارون» تشريح کرد.

زنگنه در نامه خود به رئيس جمهوري نوشته بود: «به استحضار مي‎رساند اين وزارتخانه در انجام مسئوليت‎هاي اجتماعي خود، در دو سال گذشته، اقدام به برگزاري کلاس‎هاي آمادگي کنکور سراسري عمدتا براي دانش‎آموزان مستعد و کم‎بضاعت تحت سرپرستي کميته امداد امام خميني (ره) و بهزيستي در دو منطقه غرب کارون (سوسنگرد، بستان و هويزه) و پارس جنوبي (کنگان، دير، جم و عسلويه) کرده است.

در آخرين دوره اجراي اين طرح، 280 دانش‎آموز در منطقه پارس جنوبي و 200 دانش‎آموز در منطقه غرب کارون از ابتداي مرداد ماه 1396 تا خرداد ماه 1397 تحت پوشش اين طرح قرار گرفتند که خوشبختانه پس از اعلام نتايج اوليه کنکور سراسري 1397 و به استناد گزارش‎هاي واصله از ادارات کل آموزش و پرورش مناطق مذکور، نتايج درخشاني حاصل گرديده که در سنوات گذشته بي ‏سابقه بوده است و در ادامه به طور اجمال به استحضار مي‎رسد:

در منطقه پارس جنوبي تعداد 31 نفر حائز رتبه زير 1000 (1 نفر زير 100) شدند؛ به‎طور خلاصه‎تر 151 نفر حائز رتبه زير 20 هزار شدند که با مشاوره و انتخاب رشته مناسب، قادر به پذيرش در رشته‎هاي خوب دانشگاه‎هاي معتبر خواهند بود. همچنين تعداد 129 نفر نيز حائز رتبه بالاي 20 هزار شدند که قادر به انتخاب رشته بوده و در رشته‎هاي پايين‎تر امکان ورود به دانشگاه‎ها را خواهند داشت.

در منطقه غرب کارون تعداد 9 نفر حائز رتبه زير 1000 (2 نفر زير 100) شدند؛ به‎طور خلاصه‎تر 94 نفر حائز رتبه زير 20 هزار شدند که با مشاوره و انتخاب رشته مناسب، قادر به پذيرش در رشته‎هاي خوب دانشگاه‎هاي معتبر خواهند بود. همچنين تعداد 106 نفر نيز حائز رتبه بالاي 20 هزار شدند که قادر به انتخاب رشته بوده و در رشته‎هاي پايين‎تر امکان ورود به دانشگاه‎ها را خواهند داشت.

اين اقدام که آثار آن به لحاظ فرهنگي و آموزشي به ويژه در آينده دانش‎آموزان موفق، بسيار با اهميت بوده، مورد حمايت و قدرداني نمايندگان محترم مجلس، ائمه جماعات و مقامات استاني و محلي مناطق مذکور قرار گرفته است.»

 

  بهره مندي   28 هزار   شهر و روستا از  گاز

طرح گازرساني به 5200 روستا و 53 شهر کشور با هزينه افزون بر 90 هزار ميليارد ريال در حال اجراست. سعيد مؤمني، مدير گازرساني شرکت ملي گاز ايران در آيين گازرساني به دو شهر قلعه رئيسي و ديشموک از توابع استان کهگيلويه و بويراحمد که با حضور فريدون حسن وند، رئيس کميسيون انرژي مجلس، عدل هاشمي نماينده مردم کهگيلويه، بهمئي، چرام و لنده و رحمان خادم و مديرعامل شرکت گاز استان، برگزار شد، گفت: با بهره برداري از اين طرح، شمار شهرهاي متصل به شبکه گاز کشور، به يک هزار و 125 شهر افزايش مي يابد. وي ادامه داد: 99.7 درصد جمعيت شهري ايران از نعمت گاز بهره مند هستند و با پوشش کامل شبکه گازرساني در استان سيستان و بلوچستان، شبکه گازرساني شهري در کشور تکميل خواهد شد. مومني ادامه داد: بيش از 27 هزار روستا (78 درصد جمعيت روستايي کشور) زير پوشش شبکه گازرساني در کشور هستند. اين مقام مسئول با اشاره به رشد صحيح فرهنگ مصرف در سال هاي اخير، تصريح کرد: درست مصرف کردن انرژي در زندگي مردم، بايد به «اولويت» تبديل شود. مؤمني از مردم خواست در مصرف گاز صرفه جويي کنند، زيرا با مصرف بهينه مي توان به مناطق بدون گاز، گازرساني کرد. وي، از انشعاب گذاري و تکميل گاز تا جلوي منازل شهر قلعه رئيسي و ديشموک خبر داد و تاکيد کرد: تلاش مي شود تا اول زمستان، طرح گازرساني به اين شهر ها پايان يابد. طرح گازرساني به 2 شهر قلعه رئيسي و ديشموک و 29 روستا از توابع استان کهگيلويه و بويراحمد با حدود 60 ميليارد ريال هزينه به بهره برداري رسيد و با بهره برداري از اين طرح، بيش از 9 هزار و 400 خانوار شهري و روستايي در اين استان از نعمت گاز بهره مند شدند.

اجراي خط لوله   گاز سربيشه - نهبندان در کمتر از يک سال

خط لوله انتقال گاز سربيشه - نهبندان که براي گازرساني در استان خراسان جنوبي طراحي شده بود با همکاري گروهي و هماهنگي ارکان پروژه در مدت زمان 11 ماه آماده به بهره برداري رسيد. حسن منتظرتربتي با بيان اين که خط لوله انتقال گاز سربيشه - نهبندان زودتر از زمان مورد نظر و با کيفيت مطلوب اجرا شده است، گفت: بايد با تجزيه و تحليل مراحل پروژه و استخراج و شناسايي عوامل موفقيت آن، الگويي مناسب براي بهره برداري در ديگر پروژه ها ارائه کنيم، زيرا در اين طرح، همه ارکان به موقع و هماهنگ، پروژه را پيش بردند و با همدلي و همگرايي، دستاوردي ارزشمند خلق کردند. تربتي در ادامه يکي از دلايل طولاني شدن پروژه ها را نبود توجه لازم به برخي جزئيات و ريزه کاري ها در حين اجرا دانست و ادامه داد: مستند سازي تجربيات موفق پروژه ها مي تواند به عنوان يک منبع راهبردي، ترسيم کننده مسير درست براي ديگر طرح ها و پروژه ها باشد و براي سازمان ارزش آفريني کند. مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران اظهار اميدواري کرد که با افتتاح خط لوله سربيشه - نهبندان، زمينه براي حضور سرمايه گذاران و رونق صنايع در منطقه و استان خراسان جنوبي فراهم شود. اجراي پروژه خط انتقال گاز سربيشه - نهبندان براي مدت زمان 18 ماه مصوب شده بود، اما همگرايي و تفکر گروهي سبب شد پروژه در کمتر از 11 ماه تکميل و الگوي جديدي در ارتقاي کيفيت زماني پروژه ها در شرکت گاز ارائه شود.