حمايت از ساخت داخل در شرکت ملي پخش به شرط رعايت ايمني

حمايت از ساخت داخل به شرط رعايت ايمني کالاها و تجهيزات مورد نياز، اولويت نخست شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي بوده است. امير وکيل زاده، معاون مديرعامل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي گفته است: اين شرکت از سال هاي گذشته، حامي سازندگان داخلي بوده و هست، به همين منظور کميته هاي ساخت داخل، سال هاست که در اين شرکت فعاليت دارد. براي نمونه سال هاي ابتدايي ورود صنعت سي ان جي در کشور همه تجهيزات خارجي بود، اما هم اکنون با همکاري ما و تلاش سازندگان داخلي، بخش اعظم اين تجهيزات از داخل کشور تامين مي شود. به گفته وي، هم اکنون 80 درصد تجهيزات جايگاه ها و 100درصد تجهيزات خودرويي، در داخل ساخته مي شود. معاون مديرعامل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي با بيان اينکه اين شرکت در بخش سي ان جي از شرکت هاي داخلي حمايت هاي ويژه اي کرده داشته ، تاکيد کرده است: از تقاضا براي قطعات تا حضور در روند ساخت و بومي سازي تجهيزات صنعت سي ان جي، هميشه در کنار سازندگان داخلي بوده ايم. وکيل زاده با بيان اينکه ساخت داخل از اولويت هاي شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران بوده و خواهد بود، افزوده است: هم اکنون در بخش هاي مختلف شرکت ملي پخش، کميته هاي ساخت داخل فعاليت دارند. وي با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در حمايت از کالاي ايراني، يادآوري کرده است: اگر براي خريد خارجي يک کالا، اجبار داشته باشيم و نمونه داخلي آن کالا موجود نباشد، بازهم آن را در مناقصات معرفي کرده و خواهان ساخت آن از سوي شرکت هاي سازنده داخلي هستيم.

 

محيط زيست و وزارت نفت براي پايش کيفيت گازوييل تفاهم نامه امضا مي کنند

مديرکل پايش فراگير سازمان حفاظت محيط زيست، از تدوين تفاهم نامه بين سازمان حفاظت محيط زيست و وزارت نفت به منظور پايش کيفيت گازوييل در جايگاه هاي سراسر کشور خبر داده است.

شينا انصاري، ضمن تشريح فرآيند اندازه گيري پارامتر گوگرد گازوييل در اين باره گفته است: دفتر پايش فراگير سازمان محيط زيست، موظف به اندازه گيري پارامتر گوگرد گازوييل توزيعي در کشور است، با توجه به اين که قرار است از دو ماه آينده، توزيع سوخت گازوييل يورو4 در سراسر کشور اجرايي شود، سازمان حفاظت محيط زيست نيز پايش اين سوخت را در سطح کشور در دستور کار دارد و پيش بيني هاي لازم را انجام داده است.

مديرکل پايش فراگير سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به برگزاري جلسات مشترک سازمان حفاظت محيط زيست با وزارت نفت در اين مورد افزوده است: با توجه به تصميم جديد مبني بر توزيع گازوييل يورو4 در کل کشور، بدون ترديد حجم نمونه برداري ها بيشتر مي شود، از اين رو تفاهم نامه مشترکي بين سازمان محيط زيست و شرکت پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي تدوين شده که در آستانه نهايي شدن است. وي ادامه داده است: بر اساس اين تفاهم نامه، فهرست همه جايگاه هاي توزيع سوخت ديزل يورو4 در اختيار سازمان محيط زيست قرار مي گيرد.

 

تلاش NPC براي رفع چالش هاي موجود در اجراي طرح‎هاي پتروشيمي

معاون وزير نفت در امور پتروشيمي گفته است: شرکت ملي صنايع پتروشيمي موظف است مديريت کلان را انجام دهد و براي رفع چالش‎هاي موجود تلاش کند تا طرح ها و پروژه ها در شرايطي مناسب به بهره برداري برسند. هدف از سفر به مناطق مختلف و بازديد از مجتمع ها و طرح هاي پتروشيمي، بررسي آخرين روند فعاليت آنهاست و به صورت دوره اي با صاحبان صنعت و مجتمع هاي توليدي و همچنين مديران پروژه ها و طرح هاي در دست اجرا ديدار داريم تا مشکلات آنها را بررسي کنيم.اين شرکت پيش از اين طرح ها، سرمايه گذاري ها و امور مختلف را مديريت مي کرد؛ اما پس از خصوصي سازي در مجتمع ها و طرح هاي پتروشيمي، گاهي موازي کاري و چالش ايجاد مي شود که نياز است يک نهاد کارها را هدايت و مديريت کند و اين وظيفه برعهده NPC است. او از مذاکره شرکت هاي صاحب ليسانس چون UOP، لينده، ليسن گروپ، اوده، ايرليکوئيد و کازاله با NPC براي فروش ليسانس خبر داده و درباره نتايج سفر به پاريس با اشاره به شرکت در سمينار 2 روزه پتروشيمي گفته است: شرکت هاي صاحب‎نامي که در دوران تحريم همکاري نمي کردند، همگي براي مذاکره اعلام آمادگي کردند و حتي اصرار به عقد قرارداد داشتند.

نوروززاده با اشاره به استقبال خوبي که از سمينار پتروشيمي در پاريس شده بود، اظهار کرده است: مديران پتروشيمي ايران و ساير کشورها اعم از صاحبان ليسانس و سازندگان تجهيزات به اين سمينار دعوت شده بودند.

 

طرح ساماندهي جايگاه هاي عرضه سوخت نهايي مي شود

رئيس کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اين که طرح ساماندهي جايگاه هاي عرضه سوخت نهايي مي شود، گفت: نمايندگان طرحي درباره ساماندهي جايگاه هاي عرضه سوخت آماده کرده اند که بايد نظر جايگاه داران و کاميون داران در اين باره اخذ شود تا بتوان قانون کاملي در اين باره تصويب کرد. فريدون حسنوند در تشريح نشست روز سه شنبه،( 18 ارديبهشت ماه) کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي که با حضور بيژن زنگنه، وزير نفت، برگزار شد، گفت: در اين نشست سوال چند نفر از نمايندگان از وزير نفت مطرح شد که سوال هاي آنها به صورت کلي درباره طرح ايجاد شرکت هاي زنجيره اي توزيع سوخت (برندينگ) و واگذاري برخي از بخش هاي وزارت نفت به بخش خصوصي بود. نمايندگان طرحي درباره ساماندهي جايگاه هاي عرضه سوخت آماده کرده اند که بايد نظر جايگاه داران و کاميون داران در اين باره اخذ شود تا بتوان قانون کاملي در اين باره تصويب کرد. وي ادامه داد: مقرر شده کميته اي براي قيمت گذاري و نظارت بر جايگاه هاي سوخت مشخص شود و مناطق جغرافيايي با اقليم خاص مدنظر قرار گيرد.

 

   آغاز به کار فاز عملياتي انستيتوي فرآورش گاز

رئيس پرديس پايين دستي و انستيتوي فرآورش گاز پژوهشگاه صنعت نفت، در مراسم افتتاحيه اين انستيتو با بيان اينكه از دو سال پيش راه اندازي انستيتوهاي تخصصي در دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتي در بخش پايين دستي صنعت نفت در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته، گفته است: شرکت ملي گاز در اين زمينه سه قرارداد پژوهشي امضا کرده و انستيتوي فرآورش گاز در فاز نخست اجراي يکي از اين قراردادها افتتاح شده است و بر مبناي آن، در چند سال آينده شاهد دستيابي به فناوري هايي مرتبط با صنعت گاز خواهيم بود. زمانيان با تاکيد بر اينکه راه اندازي اين انستيتو بر اساس قرار داد همکاري ميان پژوهشگاه صنعت نفت با شرکت ملي گاز صورت گرفته، افزوده است: اين قرار داد 5 ساله است که فاز اول آن به اتمام رسيده و ادامه کار از ابتداي سال 97 اجرايي خواهد شد و بخشي از تجهيزات مورد نياز اين انستيتو از طريق امكانات پژوهشگاه و بخشي ديگر نيز با خريداري تامين خواهد شد. انستيتوي فرآورش گاز بر اساس نقشه راه و برنامه جامع تحقيقاتي تدوين شده راه اندازي شده است و يکي از اهداف آن، کاهش آلاينده هاي زيست محيطي از طريق کاهش ارسال گاز به فلرهاست تا بتوانيم آلاينده هاي اين حوزه را به حداقل برسانيم.

زمانيان در اشاره به ديگر دستاوردهاي مهم پرديس پايين دستي، به توليد حلال پارسي سول اشاره کرده و افزوده است: هم اكنون دو سال از بهره برداري از اين حلال در پالايشگاه گاز مسجد سليمان مي گذرد و از ابتداي سال جاري نيز در پالايشگاه گاز ايلام بارگذاري شده است.

 

  ضوابط جديد تعديل مدرک تحصيلي کارمندان صنعت نفت ابلاغ شد

ضوابط جديد تعديل مدرک تحصيلي کارمندان صنعت نفت، براي کارمنداني که رأساً و به ميل شخصي در حين خدمت مبادرت به ادامه تحصيل و اخذ مدرک تحصيلي کرده اند، پس از تصويب در شوراي اداري و استخدامي صنعت نفت ابلاغ شد. حسب ضوابط مذکور، تلاش شده است در بازنگري مقررات، افرادي که تا پيش از مصوبه جديد، مدرک گرفته اند، با همان مقررات قبلي تعديل شوند و درصدهاي تعلق گرفته به آنها و شرايط پذيرش مدرک، مشابه گذشته خواهد بود و حداقل الزامات ابلاغي از سوي شوراي عالي اداري کشور درخصوص مقررات آنها اعمال شود. با ضوابط ابلاغي، دغدغه کارکنان براي تعديل مدرک تحصيلي مرتفع شده، به نحوي که از ابتداي شروع به تحصيل، ضمن هماهنگي با واحدهاي ذي ربط منابع انساني در شرکت مربوطه، موافقت آنها را براي تحصيل در رشته/ مقطع تحصيلي مرتبط با رسته و مسير شغلي کسب مي کنند. همچنين واحدهاي مورد اشاره مکلفند در خصوص کارمنداني که از قبل شروع به تحصيل کرده اند نيز هماهنگي فوق را پس از ارائه درخواست کارمند، بررسي و براي موافقت، اعلام نظر کنند. از سوي ديگر، در مقررات قبلي شرط شرکت در آزمون هاي استخدامي، کسب حدنصاب قبولي به منظور تعديل مدرک، دسته بندي بين مدارک تحصيلي دانشگاه ها و مراکز آموزش عالي کشور و همچنين اعمال معدل فارغ التحصيلي وجود داشت که در مصوبه جديد حذف شده است. در اين صورت براي کارکناني که قبلا و تا زمان تصويب مصوبه جديد (تا پايان فروردين 1397) اخذ مدرک کرده اند، کماکان درصدهاي تعديل مدرک طبق ضوابط قبلي ملاک عمل خواهد بود و براي مدارک اخذ شده از تاريخ اول ارديبهشت 1397، درصدهاي تعديل مدرک طبق ضوابط جديد اعمال مي شود. شايان ذکر است، کماکان مدارک تحصيلي مورد تأييد وزارتخانه هاي علوم، تحقيقات و فناوري، بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و دانشگاه آزاد اسلامي مورد پذيرش بوده و براي مدارک تحصيلي پزشکي (درجه تخصص يا فوق تخصص) و اعضاي هيئت علمي در واحدهاي مستقل ستادي پس از هماهنگي با سازمان اداري و استخدامي کشور و وزارتخانه هاي مذکور، متعاقبا ضوابط مربوط اعلام خواهد شد. ايثارگران نيز در چارچوب ضوابط جديد ابلاغي، تابع قوانين خاص خود خواهند بود. گفتني است، ضوابط جديد براي بهره مندي بهينه از دانش و مهارت کارمند، براساس مدرک بدو استخدام بوده، به نحوي که در حين خدمت، ضمن تمرکز بر انجام مطلوب وظايف شغلي، با هدايت و برنامه ريزي واحدهاي آموزش و برنامه ريزي نيروي انساني و رعايت شرايط مورد نظر، زمينه مناسب ادامه تحصيل و اخذ مدرک تحصيلي براساس نيازمندي هاي سازماني و شغلي فراهم مي شود.