قدردانی رئیس جمهوری از وزارت نفت برای تأمین سوخت زمستانی

رئیس جمهوری قطع نشدن گاز در کشور را از نتایج مدیریت مناسب وزارتخانه های نفت و نیرو خواند.

سیدابراهیم رئیسی، پس از دریافت گزارشی مبنی بر عبور از اوج مصرف گاز و برداشته شدن همه محدودیت ها برای صنایع در زمینه مصرف گاز، ضمن قدردانی از تلاش وزیران نفت و نیرو و کارکنان این دو وزارتخانه برای تأمین پایدار گاز و برق در فصل زمستان با وجود افزایش مقدار مصرف، آن را نمونه ای موفق از مدیریت امور به نفع مردم خواند.

 

سخنگوی دولت:

قطع نشدن گاز  از نتایج مدیریت مناسب وزارت نفت است

سخنگوی دولت گفت: بحمدالله از اوج مصرف گاز عبور کردیم و همه محدودیت ها برای صنایع در حوزه مصرف گاز برداشته شده است.

علی بهادری جهرمی افزود: رئیس جمهوری ضمن قدردانی از مدیریت مناسب وزارتخانه های نفت و نیرو، قطع نشدن گاز در کشور را از نتایج آن خواند.

سخنگوی دولت با اشاره به گزارش وزیر اقتصاد در خصوص تسهیل سیاست صدور مجوز کسب وکار افزود: بعضی وزارتخانه ها مانند وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که در بحث صدور مجوز پیشرو بودند، گزارشی ارائه کردند و رئیس جمهوری بر سهولت صدور مجوزها برای تحقق شعار سال تأکید جدی داشت.

بهادری جهرمی از رفع ایرادهای لایحه ایجاد مناطق آزاد تجاری سرخس، دوغارون و مازندران خبر داد و گفت: دولت با ارائه سه لایحه مجزا برای ایجاد مناطق آزاد تجاری در این سه منطقه موافقت کرد.

 

عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس ارزیابی کرد:

عملکرد ستودنی وزارت نفت در تأمین سوخت زمستانی

عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی عملکرد وزارت نفت در تأمین سوخت زمستانی، قطع نشدن گاز در بخش خانگی، همچنین تأمین به موقع سوخت جایگزین برای بعضی از صنایع و نیروگاه ها را ستودنی خواند. عبدالعلی رحیمی مظفری با بیان اینکه عملکرد وزارت نفت در تأمین سوخت زمستانی امسال بسیار عالی بود، گفت: با توجه به مشکلاتی که سال های پیش برای ما در این زمینه ایجاد شد، پیش بینی می کردیم زمستان امسال نیز با قطع برق و گاز روبه رو شویم که خوشبختانه با مدیریت مطلوب وزارت نفت، در این زمینه با مشکلی مواجه نشدیم. وی به عملکرد مطلوب شرکت ملی گاز ایران در زمستان امسال نیز اشاره کرد و افزود: باید در سال های آینده برنامه ریزی شود تا همانند امسال نخست قطع گاز نداشته باشیم و اگر قرار است محدودیتی اعمال شود، این محدودیت به گونه ای باشد که کمترین آسیب به صنایع بزرگ کشور وارد شود.

 تأمین سوخت زمستانی غافلگیرمان نکرد

عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: هرچند امسال هم سرمای زودرس داشتیم و هم کاهش دما در برخی نقاط کشور بسیار شدید بود، اما این موضوع سبب غافلگیری در موضوع تأمین سوخت نشد. رحیمی مظفری با قدردانی از کارکنان وزارت نفت، شرکت ملی گاز ایران و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در تأمین سوخت کافی در زمستان امسال اظهار کرد: از همه صنایعی که در این حوزه همکاری و همراهی حداکثری را با دولت داشتند تا بتوانیم این زمستان را پشت سر بگذاریم، تشکر و قدردانی می کنم.

 مجلس دست وزارت نفت را باز بگذارد

وی با تأکید بر اینکه باید موضوع توسعه صنعت نفت به صورت جدی دنبال شود، گفت: موضوع ازدیاد برداشت از میدان های نفتی و گازی و تقویت میدان های مشترک و برنامه ریزی برای افزایش برداشت از آنها باید دنبال شود. معتقدم مجلس نیز برای توسعه صنعت نفت باید دست وزارت نفت را باز بگذارد و با این وزارتخانه همراهی کند، زیرا محدود کردن وزارت نفت در زمینه توسعه عواقب خوبی در آینده نخواهد داشت. عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس اظهار کرد: دست همکاری را به سوی وزارت نفت دراز می کنیم، امروز صنعت نفت به بازسازی تجهیزات خود و توسعه هرچه بیشتر نیاز دارد.

 

اعضای اوپک پلاس بر سر افزایش ۴۰۰ هزار بشکه ای تولید نفت در آوریل توافق کردند

ایران آماده افزایش تولید نفت در سریع ترین زمان

مشعل: نشست وزیران نفت و انرژی اوپک پلاس که زمانی کمتر از 20 دقیقه را به خود اختصاص داد، با توافق بر سر افزایش ۴۰۰ هزار بشکه ای تولید نفت در ماه آوریل همراه بود.  جواد اوجی، وزیر نفت در حاشیه بیست وششمین نشست وزارتی اوپک پلاس (سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک) که روز چهارشنبه (11 اسفندماه) برگزار شد، اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در سریع ترین زمان ممکن، مقدار عرضه نفت خود به بازارهای جهانی را افزایش دهد و این کشورهای بزرگ مصرف کننده هستند که باید با اقدام های خود، شرایط لازم را برای حفظ ثبات و آرامش در بازار نفت فراهم کنند. ۲۳ کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش (ائتلاف اوپک پلاس) در بیست وششمین نشست خود بر سر افزایش ۴۰۰ هزار بشکه ای تولید روزانه در ماه آوریل (فروردین ماه – اردیبهشت ماه) به توافق رسیدند.

براساس تصمیم تولید نفت خام کشورهای عضو این ائتلاف در شرایطی که قیمت نفت خام از ۱۱۰ دلار برای هر بشکه عبور کرده است، در ماه آوریل ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می یابد. اوپک و متحدانش در نوزدهمین نشست خود در ماه ژوئیه توافق کردند هر ماه تولیدشان را در مجموع ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهند تا به محدودیت عرضه ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز پایان بخشند، این تصمیم از ماه اوت اجرایی شده است. اوپک پلاس در واکنش به فروپاشی تقاضا در اوج بحران شیوع ویروس کووید-۱۹، تولید خود را از ماه مه سال ۲۰۲۰، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز معادل حدود ۱۰ درصد از تقاضای جهانی محدود کرد، اما پس از آن زمان با بهبود تقاضا، محدودیت عرضه را به مرور تسهیل کرده است.

اعضای این ائتلاف تصمیم گرفتند بیست وهفتمین نشست ائتلاف اوپک پلاس ۳۱ مارس (۱۱ فروردین ماه ۱۴۰۱) برگزار شود.

 آماده ایم نیاز مشتریان خود را تأمین کنیم

جواد اوجی، وزیر نفت پس از برگزاری بیست وششمین نشست وزارتی اوپک پلاس (سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک) درباره تصمیم های این نشست با بیان اینکه برقراری ثبات در بازار نفت و کاهش نوسان های قیمت، تنها از طریق همکاری و تغییر رویکردهای تنش آفرین امکان پذیر است، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در سریع ترین زمان ممکن، مقدار عرضه نفت خود به بازارهای جهانی را افزایش دهد.

اوجی گفت: تصمیم جدید ادامه مصوبه ماه گذشته مبنی بر ادامه افزایش تولید روزانه ۴۰۰ هزار بشکه ای نفت برای ماه آوریل ۲۰۲۲ بود که با توجه به گزارش کمیته فنی و ارزیابی های کارشناسان از چشم انداز اقتصاد جهان و متغیرهای تعیین کننده در شرایط عرضه و تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۲، اعضا همگی بر سر تصمیم تداوم افزایش تولید روزانه ۴۰۰ هزار بشکه ای اشتراک نظر داشتند. اوپک پلاس در این نشست بر رصد و نظارت مداوم و منظم خود بر تحولات بازار و تداوم به کارگیری اقدام های لازم برای حفظ ثبات حاکم بر بازار نفت تأکید کرد و کشورهای حاضر اعلام آمادگی کردند در صورت لزوم، اقدام های متناسب برای حفظ ثبات بازار نفت و حفاظت از دستاوردهای این توافق را انجام دهند. وزیر نفت در ارزیابی و تحلیل خود از شرایط حاکم بر بازار نفت گفت: بر اساس تازه ترین آمارها و گزارش های منتشر شده، به لطف بهبود شاخص های اقتصادی در جهان به ویژه اقتصادهای بزرگ مصرف کننده نفت و در عین حال پایبندی مناسب اعضای اوپک پلاس که در ماه ژانویه به ۱۲۹ درصد رسید، بازارهای جهانی نفت، با وجود بعضی از نگرانی ها درباره شیوع ویروس اومیکرون و وقوع شماری از ناآرامی های ژئوپلیتیک به سمت توازن و ثبات در حال حرکت است. اوجی درباره تنش های امنیتی در بعضی از مناطق جهان و افزایش اخیر قیمت های جهانی نفت و اینکه واکنش اوپک پلاس به این تحولات چگونه خواهد بود، گفت: وقوع بحران های سیاسی و اقتصادی در سطح جهان پیامدهای مختلفی دارد که بروز نوسان های قیمت نفت در بازار جهانی نفت یکی از آنهاست، از این رو اوپک پلاس با نظارت دقیق بر بازار، آمادگی کامل دارد تا در صورت نیاز، اقدام های متناسب خود در این زمینه را انجام دهد. وی ادامه داد: با این حال، آن بخشی از شرایط که به نوسان و افزایش قیمت ها باز می گردد، ریشه در اقدام ها و تصمیم های سیاسی بعضی از کشورها دارد که از یک سو تولیدکنندگان بزرگ نفت را تحریم می کنند و از سوی دیگر با سیاست های خود سبب بحران آفرینی و جنگ در سطح مناطق مختلف جهان شده اند. برقرای ثبات در بازار نفت و کاهش نوسان های قیمت، تنها از طریق همکاری و تغییر رویکردهای تنش آفرین امکان پذیر است. وزیر نفت گفت: همان گونه که پیش تر تأکید کردم، جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در سریع ترین زمان ممکن، مقدار عرضه نفت خود به بازارهای جهانی را افزایش دهد و این کشورهای بزرگ مصرف کننده هستند که باید با اقدام های خود، شرایط لازم را برای حفظ ثبات و آرامش در بازار نفت فراهم کنند. اوجی افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان نفت و گاز در سطح جهان و با تکیه بر ظرفیت های عظیم منابع هیدروکربوری و توان تولید خود آمادگی دارد در این زمینه وارد عمل شود. وی تصریح کرد: ما آمادگی داریم در سریع ترین زمان ممکن تولید نفت خام خود را افزایش دهیم، با توجه به برنامه ریزی ها و اقدام های انجام شده در سطح وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران، قادر هستیم به سرعت تولید نفت را افزایش دهیم و نیاز مشتریان خود را تأمین کنیم. وزیر نفت گفت: باید اشاره کنم که اکنون اوپک پلاس درباره عوامل بنیادین بازار از جمله عرضه و تقاضای نفت در کوتاه مدت، دغدغه ای ندارد، بلکه نگرانی کنونی همه کشورهای تولیدکننده، معطوف به ضعف عرضه نفت در میان مدت به دلیل تأخیر در سرمایه گذاری های لازم در بخش بالادستی است و این مسئله باید به عنوان یک دستور کار مورد توجه قرار گیرد.

 بیانیه بیست وششمین نشست وزارتی اوپک پلاس

وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو ائتلاف اوپک پلاس با انتشار بیانیه ای در بیست وششمین نشست خود بر اهمیت ادامه تلاش ها برای حفظ توازن بازار نفت تأکید کردند. به گزارش دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، پس از جمع بندی رسمی بیست وششمین نشست وزیران اوپک و غیراوپک (ONOMM) کشورهای تولیدکننده نفت اوپک پلاس بر موارد زیر تأکید کردند:

۱. تصمیم دهمین نشست وزیران کشورهای عضو و غیر عضو اوپک (۱۲ آوریل ۲۰۲۰) که پس از آن در نشست های بعدی از جمله در نوزدهمین نشست وزیران نفت و انرژی اوپک پلاس (۱۸ ژوئیه ۲۰۲۱) هم تأیید شده بود، مورد تأکید قرار گرفت.

۲. برنامه تسهیل توافق کاهش تولید و سازوکار تعدیل ماهانه تولید - که در نوزدهمین نشست وزیران اوپک پلاس تصویب شده بود - دوباره تأیید و بر اساس آن مقرر شد مجموع عرضه ماهانه اوپک پلاس در مارس ۲۰۲۲ نیز ۴۰۰ هزار بشکه در روز و بر اساس جدول زیر افزایش یابد.

۳. بر اهمیت حیاتی پایبندی کامل به سهمیه تولید اعضا و سازوکار جبران تخطی ها دوباره تأکید و فرصت ایجادشده برای جبران تخطی ها تا پایان ژوئن ۲۰۲۲ تمدید شد. کشورهای خاطی باید برنامه های جبرانی خود را بر اساس بیانیه پانزدهمین نشست وزارتی اوپک و غیر اوپک ارائه دهند.

۴. در پایان مقرر شد بیست وهفتمین نشست مشترک وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک (اوپک پلاس) ۳۱ مارس ۲۰۲۲ (۱۱ فروردین ماه ۱۴۰۱) برگزار شود.