معیشت عیدانه بازنشستگان صنعت نفت واریز شد

مبلغ معیشت ۲ میلیون تومانی به حساب بازنشستگان صنعت نفت واریز شد.  مبلغ معیشت ۲ میلیون تومانی روز دوشنبه (نهم، اسفندماه) به حساب بازنشستگان صنعت نفت واریز شد. پیش از این برنامه معیشت عیدانه از سوی هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت تصویب شده بود که در آستانه عید بزرگ مبعث، پرداخت آن انجام شد.  بازماندگان گرامی نیز به تناسب سهم، مبلغ یادشده را دریافت کردند.

 

 

پایان محدودیت صنایع

سربلندی وزارت نفت در تامین گاز زمستان

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران در ابلاغیه ای خطاب به سرپرست مدیریت هماهنگی امور گازرسانی دستور داد که محدودیت مصرف گاز در صنایع از روز (هشتم اسفندماه) پایان یابد و اعلام کرد: «با توجه به شرایط مصرف گاز در کشور و اعمال تغییرات لازم در شبکه از سوی این مدیریت، خواهشمند است مقرر فرمایند از ساعت ۷ صبح روز یکشنبه (هشتم اسفندماه) نسبت به هماهنگی رفع محدودیت کامل مصرف گاز در صنایع سیمان، فولاد و پتروشیمی با شرکت های گاز استان، اقدام شود.» همزمان کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی نیز گفت: با برنامه ریزی و هماهنگی مطلوب میان زیرمجموعه های وزارت نفت و همکاری مؤثر و منسجم میان دستگاهی، سوخت زمستانی سال ۱۴۰۰ بدون هیچ گونه کمبودی و به بهترین شکل ممکن تأمین شد. وی گفت: خوشبختانه با برنامه ریزی خوبی که در سال ۱۴۰۰ بویژه در ۶ ماه دوم سال انجام شد و زیرمجموعه های وزارت نفت که در بحث تولید و تحویل گاز طبیعی، تولید سوخت های مایع و تحویل به بخش های نیروگاهی مشارکت داشتند، از جمله شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی، شرکت ملی پخش فراورده های نفتی، شرکت ملی گاز ایران، مدیریت برنامه ریزی وزارت نفت و حوزه تولید شرکت ملی نفت ایران، سوخت مورد نیاز بخش های صنعتی از جمله نیروگاه ها بدون هیچ گونه کمبودی تأمین شد. وی همچنین به همکاری سازنده میان وزارت نفت با مجموعه وزارت نیرو و دیگر دستگاه های ذی ربط اشاره کرد و افزود: این هماهنگی ها امسال منسجم تر و بهتر انجام شد و خوشبختانه مشکل خاصی در تولید نیروگاه ها نبود و گزارشی از خاموشی نداشتیم. مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران تأکید کرد: امیدواریم با توجه به گذر از نقطه اوج سرما و با هماهنگی و همکاری مؤثر، در یک ماه باقیمانده از سال نیز مشکلی در این زمینه نداشته باشیم و سوخت رسانی نیروگاهی ادامه یابد. ویس کرمی با اشاره به تأمین مستمر ذخایر سوخت نیروگاهی گفت: وضع ذخایر ما امسال نسبت به مدت مشابه پارسال بسیار مطلوب تر است و هیچ کمبودی در زمینه سطح ذخیره سازی ها وجود ندارد. وی با اشاره به الکترونیکی شدن زنجیره توزیع فراورده در کشور افزود: تأمین سوخت مایع نیروگاه ها (نفت گاز و نفت کوره) نیز بر مبنای سامانه های نرم افزاری انجام و فراورده ارسالی به نیروگاه ها به صورت سیستمی پایش می شود.

 

2 انتصاب در وزارت نفت

وزیرنفت دراحکامی جداگانه اکبر نادرپور را به عنوان مشاورصنعتی خود و مرتضی رضیئی را به عنوان مدیرکل بازرسی، نظارت بر عملکرد و رسیدگی به شکایات وزارت نفت منصوب کرد.

در حکم جواد اوجی خطاب به اکبرنادرپورآمده است: با عنایت به تعهد، تخصص و سوابق ارزشمند جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان مشاورصنعتی وزیر منصوب می شوید. توفیق شما رادرانجام وظایف سازمانی و امورمحوله ازدرگاه ایزدمنان خواستارم.

درحکم وزیر نفت خطاب به مرتضی رضینی نیز آمده است: نظربه مراتب تعهد، تخصص و سوابق جنابعالی به موجب این حکم به سمت مدیرکل بازرسی، نظارت برعملکرد و رسیدگی به شکایات وزارت نفت منصوب می شوید. نظارت عالیه بر امور بازرسی، نظارت بر عملکرد و پاسخگویی به شکایات در سطح شرکت های اصلی و فرعی تابعه، - بازرسی و نظارت بر عملکرد و حسن جریان امور در تمامی واحدهای تابعه صنعت نفت با رعایت دقت، انصاف و بی طرفی در بررسی مسائل، آسیب شناسی و شناسایی گلوگاه های فسادخیز و ارائه طرح های جامع پیشگیری و مقابله با فساد و ورود به هنگام در ارتباط با شناسایی و رسیدگی سریع به تخلفات احتمالی و ارسال گزارش های مستند و متقن، از جمله مواردی است که در این حکم بر آنها تاکید شده است.

وزیر نفت همچنین دراین حکم بر تعامل سازنده و مناسب با سایرسازمان ها ونهادهای نظارتی وکنترلی، برنامه ریزی دقیق و موثرجهت انجام بازرسی های دوره ای (دربازه زمانی مناسب) وگزارش به وی، همچنین ساماندهی ونظارت برمیز ارتباط مردمی وزارت نفت و شرکت های اصلی و فرعی تابعه وشناسایی و به کارگیری نیروهای متخصص، متعهد و فسادستیز درجهت انجام وظایف محوله تاکید کرده است.

 

فرمانده بسیج وزارت نفت:

تفکر و روحیه بسیجی در بدنه وزارت نفت کارها را پیش می برد

فرمانده بسیج وزارت نفت با بیان اینکه کارکنان و کارگران صنعت نفت چه در زمان جنگ تحمیلی و چه در زمان تحریم اقتصادی از خود رشادت های بزرگی به یادگار گذاشتند، گفت: همین تفکر و روحیه بسیجی در بدنه وزارت نفت است که کارها را پیش می برد. محمدعلی فلاح مهرجردی در آیین گردهمایی بسیج وزارتخانه ها و اداره های تهران بزرگ که به میزبانی مرکز مقاومت بسیج وزارت نفت و در مرکز همایش های تخصصی شرکت ملی نفت ایران (باشگاه کوشک) برگزار شد، گفت: ما در هشت سالی که در اوج جنگ نابرابر بودیم، حتی یک روز بحث انتقال، استخراج و صادرات نفت ایران تعطیل نشد و این به دلیل رشادت و پایمردی کارکنان و کارگران صنعت نفت بود که در آن دوران، از خود به یادگار گذاشتند. وی با بیان اینکه نیروهای صنعت نفت با نخستین شهید آن (نواب صفوی) تا تنها وزیری که (تندگویان) در معرکه جنگ تحمیلی به اسارت درآمد و سرانجام به شهادت رسید، رشادت های بسیاری از خود به جای گذاشتند، افزود: هم اکنون ۳۳ هزار ایثارگر در بدنه صنعت نفت مشغول به فعالیت هستند و همین تفکر و روحیه بسیجی و ایثارگری در بدنه وزارت نفت است که کارها را پیش می برد. فلاح مهرجردی اظهار کرد: با وجود چهار دهه تلاش در گام نخست انقلاب، متأسفانه نظام اقتصاد کشور هنوز وابسته به بودجه نفت است که امیدواریم در گام دوم انقلاب و با دستورهایی که مقام معظم رهبری تبیین فرمودند، از وابستگی به نفت و خام فروشی فاصله بگیریم و به سمت تولید فراورده و مسیری که اقتصادمان را از وابستگی به نفت نجات دهد، گام برداریم. وی تأکید کرد: باید روحیه تفکر و ایثارگری بیش از گذشته در صنعت نفت نهادینه شود، همچنین باید در حوزه جهاد تبیین نیز برنامه هایی اجرا و آنچه را دغدغه وزارت نفت است، بررسی و برطرف کنیم. در این آیین، حجت الاسلام امیرحسین شاهانی، نماینده ولی فقیه در بسیج اداره ها و وزارتخانه های تهران بزرگ نیز به اهمیت برپایی نماز در اداره ها و سازمان ها اشاره کرد و گفت: بحث جهاد تبیین، بحثی بسیار مهم است و این مقوله باید در وزارتخانه ها بدرستی بیان شود و روشنگری لازم را برای آن داشته باشیم.  سرهنگ پاسدار وحید تیموری، فرمانده بسیج اداره ها و وزارتخانه های تهران بزرگ نیز در این آیین، به برنامه های ارگان خود برای سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: بحث محرومیت زدایی و سازندگی در مناطق محروم باید با جدیت بیشتری از سوی فرماندهان بسیج اداره ها و وزارتخانه ها دنبال شود، همچنین بسیج وزارتخانه ها باید از ظرفیت فضای مجازی برای جهاد تبیین استفاده حداکثری داشته باشند.

 

معاون وزیر نفت در امور گاز:

ایران مطلوب ترین گزینه  انتقال گاز به شرق و غرب دنیاست

معاون وزیر نفت در امور گاز تأکید کرد که ایران، مطلوب ترین گزینه برای انتقال گاز به شرق و غرب دنیاست. مجید چگنی پس از بازگشت از ششمین نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی ای سی اف) گفت: مجمع کشورهای صادرکننده گاز با بهره مندی از حدود نیمی از صادرات گاز طبیعی و ال ان جی (گاز طبیعی مایع شده) جهان، نقش راهبردی خود را در عرضه پایدار و ایمن گاز طبیعی از راه های مختلف (سواپ، صادرات و...) در جهان حفظ کرده است.

وی افزود: ایران بارها اعلام کرده که با توجه به گسترش هزاران کیلومتر شبکه انتقال گاز در سطح کشور، آماده است افزون بر صادرات گاز، سواپ گاز را نیز بویژه از شمال به جنوب و برعکس به کشورهای همسایه از طریق خط لوله و به دیگر نقاط جهان، از طریق احداث تأسیسات ال ان جی عملیاتی کند.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: در واقع ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی و زیرساخت های موجود می تواند مطلوب ترین گزینه برای تجارت گاز باشد.

چگنی با بیان اینکه سیاست قطعی جمهوری اسلامی ایران، گسترش همکاری ها با کشورهای همسایه و راهبرد محوری وزارت نفت، همکاری با دیگر کشورها در حوزه انرژی است، اظهار کرد: نقش مجمع کشورهای صادرکننده گاز در کمک به کاهش بحران انرژی و برقراری ثبات در بازار و تنظیم قیمت جهانی گاز طبیعی، بسیار مثبت ارزیابی می شود.

وی در پایان با بیان اینکه تلاش این مجمع، راهبری تحولات افق مصرف گاز در دنیاست، گفت: هدف غایی ما این است که همسو با دیپلماسی انرژی، بتوانیم از ظرفیت های موجود برای ایجاد ارتباطات گسترده تر با کشورهای همسایه استفاده کنیم و همکاری های خود با آنها را در زمینه های مختلف افزایش دهیم.

 

اعلام آمادگی صنعت پتروشیمی ایران برای همکاری های بین المللی

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: صنعت پتروشیمی ایران در مسیر همکاری و مشارکت های بین المللی، هیچ گونه محدودیتی ندارد و آماده هرگونه همکاری است. مرتضی شاهمیرزایی عصر روز یکشنبه (هشتم، اسفندماه) در دیدار با تنگیز بولتوروک، رئیس هلدینگ دولتی قرقیزستان و مشاور عالی رئیس جمهوری این کشور و تورداکن سی دیکف، سفیر قرقیزستان در تهران اظهار کرد: با توجه به تنوع تولید انواع محصول شیمیایی و پلیمری در صنعت پتروشیمی ایران، این امکان را داریم که نیازهای کشورهای جهان از جمله آسیای میانه را نیز فراهم کنیم.

وی تأکید کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی در مسیر همکاری و مشارکت های خارجی با کشورها و شرکت های بین المللی هیچ گونه محدودیتی ندارد و آماده هرگونه همکاری است. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: پیرو مذاکره های انجام شده در حاشیه برگزاری نمایشگاه ایران پلاست با سفیر قرقیزستان درباره علاقه مندی این کشور برای خرید محصولات پتروشیمی از ایران، هماهنگی های لازم برای دریافت مجوزها به منظور امضای قرارداد تجاری در آینده نزدیک در حال انجام است. شاهمیرزایی با بیان اینکه هم اکنون دوره ای تازه از روابط بازرگانی با قرقیزستان در صنعت پتروشیمی آغاز شده است، خواستار اعلام فهرست نیازهای صنایع آن کشور به محصولات پتروشیمی ایران شد تا زمینه صادرات آن فراهم شود. وی تصریح کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی، ضمن استقبال و دعوت از همکاری با کشورهای خوشنام و هم پیمان، زمینه این نوع از همکاری ها و مشارکت های خارجی در صنعت پتروشیمی ایران را نیز فراهم و هموار می کند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: صنعت پتروشیمی ایران با حدود ۶۰ سال قدمت و با دارا بودن دانش فنی و مهندسی، تجربه های فنی و علمی بسیار ارزشمندی دارد و آماده صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشور قرقیزستان است. شاهمیرزایی در ادامه با ارائه آماری از وضع کنونی صنعت پتروشیمی ایران، اظهار کرد: تا ۱۰ سال آینده ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ایران به ۲۰۰ میلیون تن در سال خواهد رسید و ایران با وجود تحریم ها و فشارهای بین المللی، مسیر توسعه خود را با جدیت ادامه می دهد. وی تأکید کرد: همه خاک ایران، امنیتی کامل برای سرمایه گذاران در صنعت پتروشیمی و دیگر حوزه ها دارد.

معاون وزیر نفت درباره هدف هلدینگ دولتی قرقیزستان به منظور استفاده از ظرفیت های بندرعباس و ایجاد دفتر برای گسترش روابط با ایران گفت: بندرعباس، بندری بسیار مهم و راهبردی است و با توجه به وجود برخی معافیت ها در بخش های مختلف، این بندر می تواند زمینه ساز افزایش همکاری های آینده باشد.

 برنامه ریزی قرقیزستان برای خرید نفت از ایران

تنگیز بولتوروک، رئیس هلدینگ دولتی قرقیزستان و مشاور عالی رئیس جمهوری این کشور با تأکید بر اهمیت صنعت پتروشیمی ایران برای بخش های مختلف صنایع و معادن کشور متبوع خود اظهار کرد: هدف از سفر به ایران و بازدید از صنایع پتروشیمی، امضای قرارداد همکاری های مشترک در زمینه خرید مواد پتروشیمی و کود شیمیایی است. وی با تأکید بر اینکه قرقیزستان نیازمند تأمین کننده ای مطمئن و مستمر برای رفع نیازهای صنعتی از طریق بازار ایران است، افزود: با توجه به توانمندی های ایران در صنعت پتروشیمی، افزون بر افزایش واردات از ایران و گسترش همکاری ها در صنعت پتروشیمی، قصد داریم با ایجاد یک دفتر در بندرعباس، زمینه تسهیل حمل ونقل و جابه جایی کالاها را فراهم کنیم. مشاور رئیس جمهوری قرقیزستان ادامه داد: در زمینه خرید نفت نیز در حال بررسی و مطالعه هستیم تا نیازهای پالایشگاه یک میلیون تنی کشور به نفت خام را در صورت امکان از ایران تأمین کنیم.