توجه به معیشت نیروهای پیمانکاری نفت

وزیر نفت بر لزوم اهتمام مدیران در توجه به وضع معیشت نیروهای پیمانکاری صنعت نفت تأکید کرد.

وزیر نفت همچنین در نود و یکمین نشست شورای راهبری شرکت های منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی درباره سرمایه انسانی ارکان ثالث (پیمانکاری) صنعت نفت اظهار کرد: هم اکنون بیش از ۱۲۰ هزار نیروی پیمانکاری در صنعت نفت فعال هستند که مناسب است مدیران بازنگری در این قراردادها را مدنظر قرار دهند.

وی تأکید کرد: نیروهای پیمانکاری از نظر معیشتی از جمله آسیب پذیرترین همکاران ما هستند و ما باید بتوانیم وضع معیشتی آنها را بهبود ببخشیم.

 استفاده از توان مالی هلدینگ ها

اوجی با بیان اینکه امروز شاهد امضای قرارداد در زمینه جمع آوری گازهای همراه نفت بودیم، افزود: با برنامه ریزی صورت گرفته امیدواریم تا پایان عمر دولت سیزدهم، تکلیف پروژه های جمع آوری گازهای همراه نفت در این صنعت مشخص شود و شاهد تأمین خوراک مایع شرکت های پتروشیمی باشیم.

وی درباره قیمت خوراک گاز شرکت های پتروشیمی بیان کرد: امسال با توجه به افزایش قیمت گاز در جهان، سقف ۵ هزار تومانی برای واحدهای پتروشیمی در نظر گرفته شد، درحالی که با توجه به تحولات جهانی ما هم اکنون شاهد افزایش قیمت گاز در بازارهای مختلف گاز هستیم.

وزیر نفت تأکید کرد: مجموعه هلدینگ های بزرگ پتروشیمی کشور امروز وارد پروژه های توسعه بخش های بالادستی کشور شده اند و ما خوشحال هستیم که می توانیم از توان مالی این مجموعه ها برای تأمین خوراک مستمر خودشان بهره ببریم.

اوجی با تأکید بر اینکه وزارت نفت حاضر است توسعه میدان های نفت و گاز کشور را از صفر تا صد به مجموعه هلدینگ ها و پتروشیمی های توانمند کشور بسپارد، اظهار کرد: شرکت های پتروشیمی می توانند با توسعه این گونه پروژه ها، افزون بر اینکه خوراک مورد نیاز خود را تأمین می کنند، در توسعه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی نیز گام های مؤثری بردارند.

وی با بیان اینکه امیدواریم در چهار سال آینده توسعه زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی از سوی شرکت های فعال در این صنعت با سرعت بیشتری انجام گیرد، گفت: چتر حمایتی وزارت نفت همواره برای توسعه این صنعت، روی پتروشیمی ها باز است.

وزیر نفت در ارتباط تلفنی با بخش خبر نیمروزی شبکه یک سیما نیز، تأمین خوراک را از دغدغه های فعالان صنعت پتروشیمی عنوان کرد و گفت: به جرأت می گویم که نزدیک به ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گازهای مشعل در یک تا دوسال آینده جمع آوری و با فرآورش در پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس به خوراک مجتمع های پتروشیمی تبدیل می شود.

 گره زدن بخش پایین دستی با بالادستی صنعت نفت

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز در این مراسم گفت: سیاست ما در این شرکت گره زدن بخش پایین دستی با بالادستی صنعت نفت و تأمین سرمایه مورد نیاز بخش بالادستی و تثبیت خوراک واحدهای پتروشیمی است.

محسن خجسته مهر اظهار کرد: مایه مباهات و خوشحالی است که امروز در مراسم انعقاد صیانتی ترین قراردادهای بالادستی صنعت نفت جمع شده ایم.وی افزود: لازم می دانم در این نشست به نوبه خود از حمایت های همه جانبه صیانتی وزیر نفت، استاندار خوزستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس و همه آنهایی که در این نشست حضور دارند و در این پروژه بزرگ نقش داشتند، تشکر و قدردانی کنم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: در این مراسم می خواهیم از سه مؤلفه و عنصر مهم صیانتی صحبت کنیم. می دانید که در بخش بالادستی نفت و گاز وظیفه مهم حکومت اسلامی که دولت و وزارت نفت به نمایندگی از حکومت اسلامی باید از آن صیانت کند، ذخایر نفت و گاز است.

خجسته مهر اظهار کرد: ما در جمهوری اسلامی باید دارایی های زیرزمینی را به حداکثر ارزش روزمینی تبدیل کنیم و بتوانیم به گونه ای مدیریت کنیم که شاهد کمترین هرزروی و آسیب دیدگی به مخازن باشیم و به عبارتی حداکثر تولید را در عین جلوگیری از آسیب دیدگی به مخزن مدیریت کنیم که ما این را مدیریت صحیح مخزن می گوییم.

وی ادامه داد: اما این کار در اینجا به اتمام نمی رسد. این دارایی ارزشمند را وقتی روی زمین آوردیم، باید به گونه ای از آن استفاده کنیم که حداکثر تولید ثروت در کشور را به دنبال داشته باشد.

 توسعه همراه با آلایندگی ممنوع

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: گازهای مشعل یا گازهای همراه نفت که به صورت مشعل درآمده است یا باید به صورت گاز به میدان های نفتی تزریق شود که بتوانیم حداکثر استحصال را داشته باشیم، یا اینکه این گازهای مشعل را به عنوان ارزش افزوده به منظور خوراک در اختیار واحدهای پایین دستی قرار دهیم. خجسته مهر دومین عنصر صیانت از صنعت نفت را صیانت از محیط زیست دانست و افزود: محیط زیست مقوله بسیار مهمی است که باید از سوی وزارت نفت دنبال شود. توسعه ای که همراه آن آلایندگی باشد، ممنوع است و ما در طرح های خود باید این موضوع را مدنظر قرار دهیم که آلایندگی صفر باشد. برنامه ما نیز این است که آن را دنبال می کنیم.

وی سومین عنصر صیانت از صنعت نفت را عنصر سرمایه اجتماعی دانست و تصریح کرد: انعقاد این قرارداد حدود ۶ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم به دنبال دارد. این یکی از کارهایی است که به عنوان سرمایه اجتماعی تولید ثروت و همسو با رفع محرومیت زدایی باید برای آن گام برداریم.

 نگاه ویژه دولت به اجرای طرح های نیمه تمام

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اظهار کرد: مصوبات سفرهای استانی که وزیر نفت برای آن زحمات زیادی کشیده است، حدود ۵ هزار میلیارد تومان است و ما در هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران آن را مصوب و ابلاغ کردیم که البته حاصل این پروژه های صیانتی است. همچنین ۲ هزار میلیارد تومان در این استان پروژه جاری وجود دارد که آمادگی داریم نقدینگی این پروژه ها را تأمین کنیم.

خجسته مهر با بیان اینکه پنج طرح اصلی جمع آوری گازهای مشعل در کشور داریم که ارزش این پنج طرح حدود ۷ میلیارد یورو است، گفت: طرحی که امروز انعقاد قرارداد آن انجام می شود، حدود یک میلیارد یورو است که ۳۰۰ میلیون یورو آن قبلاً انعقاد قرارداد شده و امروز حدود ۵۰۰ میلیون یورو دیگر در دولت سیزدهم امضا می شود.

وی افزود: اینها پروژه های بسیار ارزشمندی است و این گویای نگاه ویژه دولت سیزدهم به اجرای طرح های نیمه تمام و تکمیل آنها و اجرای طرح های جدید است.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه این پنج طرح معادل دو فاز پارس جنوبی می تواند گازهای همراه را جمع آوری کند، تصریح کرد: با برنامه ای که دیده شد ان جی ال ۳۱۰۰ و ۳۲۰۰ در غرب کارون و غرب کشور تا پایان سال آینده به بهره برداری می رسد، از این رو سیاست ما در شرکت ملی نفت ایران گره زدن بخش پایین دستی با بالادستی و تأمین سرمایه مورد نیاز بخش بالادستی و تثبیت خوراک واحدهای پتروشیمی است.

خجسته مهر گفت: در آینده نزدیک برای تأمین منابع مالی شرکت ملی نفت ایران به منظور توسعه میدان های نفتی و گازی حتماً از سرمایه بخش های مختلف پتروشیمی استفاده خواهیم کرد. در این خصوص با پنج هلدینگ مهم و یک مجموعه فولادی مذاکره می کنیم تا بتوانیم بخش پایین دستی را به کمک بخش بالادستی بیاوریم.

  مذاکرات فشرده برای صادرات محصولات پتروشیمی

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز در این مراسم از انجام مذاکرات فشرده برای توسعه بازارهای صادراتی محصولات پتروشیمی خبر داد.

مرتضی شاهمیرزایی اظهار کرد: هم اکنون افزون بر ۲۳ مجتمع فعال پتروشیمی در ماهشهر، ۱۰ طرح پتروشیمی نیز در این منطقه در حال اجراست.

وی ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی را ۳ میلیون در سال با تولید واقعی ۱.۵ میلیون تن عنوان کرد و افزود: ظرفیت صنعت پتروشیمی کشور امروز به سالانه ۹۰ میلیون تن رسیده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: ظرفیت صنعت پتروشیمی ایران با توسعه ای که در دولت های پیشین انجام شده، همچنین بازنگری شرکت ملی صنایع پتروشیمی در برنامه ریزی های انجام شده به دستور وزیر نفت تا پایان برنامه هشتم توسعه به حدود ۲۰۰ میلیون تن در سال خواهد رسید.

شاهمیرزایی به مذاکرات فشرده با کشورهای خارجی برای توسعه بازار محصولات پتروشیمی ایران اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه در گذشته بیشتر محصولات پایه پتروشیمی در کشور تولید شده، لازم است با هم افزایی عظیم برای ارتقای جایگاه و توسعه این صنعت همسو با تکمیل زنجیره ارزش، کسب دانش های فنی متنوع و مواد مصرفی مورد نیاز تلاش کنیم.

 جمع آوری گازهای مشعل؛ تولید ثروت برای کشور

استاندار خوزستان نیز در این مراسم گازهای همراه نفت را برای محیط زیست خطرناک خواند و گفت: با جمع آوری گازهای مشعل می توان برای کشور تولید ثروت کرد.

صادق خلیلیان اظهار کرد: خوشبختانه استان خوزستان با ظرفیت های بزرگی که در بخش های نفت و گاز، کشتیرانی، راه آهن و... دارد یک استان پرظرفیت و بی نظیر است، اما مشکلاتی هم دارد که امیدواریم با رویکرد دولت سیزدهم برطرف شوند. وی با بیان اینکه طرح هایی که امروز به بهره برداری می رسند و قرارداد آن منعقد می شود ارزش افزوده خوبی داشته که این ارزش افزوده می تواند تبدیل به ثروت می شود، تصریح کرد: گازهای همراه نفتی که می سوزد هم آلودگی دارد و هم برای محیط زیست خطرناک است، اما با جمع آوری گازهای مشعل آنها می توانند به محصولات گران قیمت تبدیل یا به سوخت صنایع مبدل شوند. استاندار خوزستان با اشاره به اینکه خوشبختانه دولت اعتبار مالی خوبی برای استان خوزستان در خصوص فعالیت های مختلف از جمله اشتغال زایی در نظر گرفته است، اظهار کرد: وزیر نفت (جواد اوجی) فرزند استان خوزستان است و زحماتی زیادی برای استان کشیده است. منابعی برای مسئولیت های اجتماعی به این استان اختصاص یافته است که امیدواریم این اقدام ها به توسعه استان خوزستان منجر شود.

  ایجاد صنایع پایین دستی پتروشیمی به اشتغال زایی بندر ماهشهر کمک می کند

نماینده بندر ماهشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: ایجاد صنایع پایین دستی پتروشیمی در بندرماهشهر به اشتغال زایی و توسعه این منطقه کمک می کند.

حبیب آقاجری گفت: بندرماهشهر از ظرفیت های زیادی برای توسعه برخوردار است. کارهای زیادی انجام شده، اما هنوز در این منطقه کمبودها و مشکلاتی داریم.

وی با بیان اینکه از وزیر نفت انتظار داریم تا در بحث به کارگیری نیروهای انسانی به نیروهای بومی توجه ویژه ای داشته باشد، افزود: ۲۳ مجتمع پتروشیمی در این حوزه انتخابیه داریم، اما با بیکاری نیز مواجه هستیم.

نماینده بندر ماهشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: در این منطقه افراد شایسته ای داریم که در مدیریت ها می توانند نقش بسزایی داشته باشند. بحث مسئولیت های اجتماعی هم از جمله مواردی است که باید به آن توجه شود، اگرچه وزیر نفت کاملاً از وضع ما آگاه هستند، اما هنوز در این حوزه انتخابیه مشکلاتی داریم که انتظار می رود مشکلات بندرماهشهر برطرف شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: ایجاد صنایع پایین دستی پتروشیمی در بندر ماهشهر به اشتغال زایی و توسعه این منطقه کمک می کند.

محمدطلا مظلومی، نماینده بهبهان در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: بندر ماهشهر و بهبهان از ظرفیت های عظیمی از جمله نیروهای انسانی مجرب برخوردارند که باید به نحو شایسته از آنها استفاده شود.

وی با بیان اینکه در مجموعه بیدبلند خلیج فارس تلاش های خوبی صورت گرفته است، افزود: استان خوزستان از ظرفیت خوبی برخوردار است که باید از آن برای توسعه و اشتغال استفاده شود.

  جلوگیری از سوزاندن ثروت در مشعل ها

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس نیز در این مراسم از پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس به عنوان نمونه موفق همکاری وزارت نفت با بخش خصوصی نام برد و گفت: بیدبلند خلیج فارس و جمع آوری گازهای مشعل، تحقق آرزوی تاریخی جلوگیری از سوزاندن ثروت ملت در مشعل هاست.

عبدالعلی علی عسگری اظهار کرد: بیدبلند خلیج فارس، پروژه ای پرآوازه است و آنچه امروز افتتاح می شود، تأسیساتی مدرن و در تراز جهانی است.

وی افزود: با افتتاح تأسیسات ذخیره سازی و اسکله بیدبلند خلیج فارس، زنجیره ارزش بیدبلند خلیج فارس تکمیل و ظرفیت صادراتی سالانه ۲ میلیون تن برای محصولات پروپان، بوتان و پنتان پلاس ایجاد می شود.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با اشاره به سهامداری میلیون ها نفر در هلدینگ خلیج فارس از طریق سهام عدالت اظهار کرد: این هلدینگ و تأسیساتی که امروز افتتاح می شود، متعلق به میلیون ها نفر است؛ دیروز بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سود به سهامداران عدالت پرداخت کردیم و سود چنین پروژه های مهمی به طور حتم به جیب مردم خواهد رفت و افتخار می کنیم که خادم مردم هستیم.

 تعامل بخش خصوصی با وزارت نفت

علی عسگری تصریح کرد: بیدبلند خلیج فارس و پروژه جمع آوری گازهای مشعل، نمونه موفقی از همکاری و تعامل بخش خصوصی و وزارت نفت است و می تواند به الگویی برای توسعه همکاری بخش خصوصی با وزارت نفت برای توسعه کشور تبدیل شود. وی با اشاره به نام گذاری اسکله صادراتی بیدبلند خلیج فارس به نام «شهید سردار حاج قاسم سلیمانی» افزود: در این اسکله، کشتی هایی تا ۱۰۰ هزار تن می توانند پهلو بگیرند. مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس تأکید کرد: جمع آوری گازهای مشعل و جلوگیری از سوختن ثروت ملی آرزویی دیرینه در کشور بود و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) تأکید داشتند گازهایی که در مشعل ها می سوزد، باید به ثروت تبدیل شوند. بیدبلند خلیج فارس و طرح جمع آوری گازهای مشعل، پاسخ به دغدغه رهبر انقلاب، تحقق آرزوی تاریخی ملت و جلوگیری از آلودگی محیط زیست است.علی عسگری با اشاره به سوختن حدود ۴۸۰ میلیون فوت مکعب گاز همراه با نفت در مشعل ها اظهار کرد: امیدواریم پروژه جمع آوری گازهای همراه نفت در این دولت به اتمام برسد و در این دولت خاموش شدن آخرین مشعل را جشن بگیریم. وی با اشاره به ارزش یک میلیارد یورویی پروژه جمع آوری گازهای مشعل گفت: امروز قرارداد ۴۷۰ میلیون یورویی از این پروژه امضا می شود و امیدواریم با تنفس خوراک و استمهال تعهدات، این پروژه سرعت گیرد. مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس یادآور شد: همه این فعالیت ها برای جنگ اقتصادی صورت گرفته و می گیرد و امیدواریم در دولت سیزدهم بتوانیم گام های بلندی برای توسعه کشور، رفاه مردم و بلندآوازه تر کردن انقلاب اسلامی برداریم.