با حکم وزیر نفت

سرپرست شرکت بهینه سازی مصرف سوخت منصوب شد

وزیر نفت در حکمی، حسین آب نیکی را به عنوان سرپرست شرکت بهینه سازی مصرف سوخت منصوب کرد. در حکم جواد اوجی خطاب به آب نیکی آمده است:

بنا به پیشنهاد مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و با عنایت به مراتب تعهد، تخصص و تجربیات ارزشمند جنابعالی به موجب این حکم به عنوان «سرپرست شرکت بهینه سازی مصرف سوخت» منصوب می شوید.

امید است با اتکال به الطاف خداوند متعال موفق و مؤید باشید. آب نیکی دانش آموخته دانشگاه صنعتی شریف در رشته کارشناسی مهندسی کامپیوتر است و مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته MBA گرایش استراتژی از دانشگاه تهران گرفته است.

 

  انتصاب مدیرعامل

شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

رئیس هیأت مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در حکمی عبدالعلی علی عسگری را به عنوان مدیرعامل این شرکت منصوب کرد. در حکم محمدمهدی رحمتی به عبدالعلی علی عسگری آمده است: به استناد سیصدوچهل وچهارمین جلسه هیأت مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس مورخ ۲۰ دی ماه ۱۴۰۰ و نظر به سوابق و تجارب ارزنده جنابعالی، بدینوسیله به سمت مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس منصوب می شوید.

امید است با استعانت از پروردگار متعال و استفاده بهینه از تمام منابع و توانمندی های موجود در ایفای وظایف محوله و تحقق اهداف عالیه شرکت موفق باشید. ضمنا بدینوسیله از خدمات ارزشمند جناب آقای جعفر ربیعی در مدت تصدی مسئولیت فوق تقدیر و تشکر کرده و برای ایشان آرزوی توفیق روزافزون دارم. عبدالعلی علی عسگری دارای کارشناسی مهندسی برق پلی تکنیک تهران و کارشناسی ارشد مدیریت دانشگاه تهران و دکترای مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت و عضو هیأت علمی دانشگاه - دانشیار است.

 

وزیر نفت در دیدار با طرف ترکمن:

برای سوآپ روزانه ۴۰ میلیون مترمکعب گاز آمادگی داریم

وزیر نفت در دیدار با هیأت ترکمنستان با بیان اینکه زیرساخت کافی برای واردات و سوآپ گاز وجود دارد، گفت: برای انتقال روزانه ۴۰ میلیون مترمکعب گاز یا ۱۰ تا ۱۵ میلیارد مترمکعب در سال آمادگی داریم. جواد اوجی در نشست با هیأت ترکمنستان که در وزارت نفت برگزار شد، با اشاره به نتایج خوب این دیدار گفت: با سردار بردی محمداف، معاون رئیس کابینه وزرای ترکمنستان و رشید مردوف، معاون رئیس کابینه وزرا و وزیر امور خارجه ترکمنستان، در حوزه های مختلف مرتبط با انرژی گفت وگوهای خوبی داشتیم. وی ضمن تشریح عملیاتی شدن سوآپ گاز از ترکمنستان از مسیر خاک ایران به کشور آذربایجان از ابتدای ماه ژانویه سال جاری میلادی گفت: همکاران ما که در ایستگاه میترینگ منطقه سرخس ترکمنستان مستقر هستند، بر اجرای سوآپ با شروع ۴ تا ۵ میلیون مترمکعب در روز یا به عبارتی ۱.۵ تا ۲ میلیارد مترمکعب  در سال نظارت دارند.

 امضای اسناد همکاری میان ایران و ترکمنستان

وزیر نفت با بیان اینکه اسنادی بین دو طرف امضا می شود، گفت: این اسناد از سوی کارشناسان ایرانی و کارشناسان کشور دوست و برادر، ترکمنستان، تهیه شده است و مربوط به حوزه های نفت و گاز می شود که دو طرف ظرفیت خوبی برای همکاری در این زمینه ها دارند. اوجی افزود: در قراردادهایی که امضا می شود، برای احیای قرارداد گازی و نیز بحث افزایش سوآپ با کشورهای همسایه تمرکز می کنیم، همچنین در حوزه های انرژی، تهاتر فرآورده های نفتی و تبادل خدمات فنی - مهندسی مذاکرات خوبی انجام شد. وی بر تمرکز برای افزایش سهم تجارت انرژی تأکید کرد و گفت: بیشتر تمرکز در اسناد پیش رو، افزایش سهم تجارت انرژی در بعد گاز، فرآورده های نفتی و محصولات پتروشیمی است. وزیر نفت با بیان اینکه زیرساخت کافی تا ظرفیت روزانه ۴۰ میلیون مترمکعب گاز برای واردات و سوآپ گاز از ترکمنستان وجود دارد، تصریح کرد: به کشور دوست و برادر اعلام کردیم که آمادگی واردات و سوآپ گاز با کشورهای همسایه تا ۴۰ میلیون مترمکعب در روز یا به عبارتی ۱۰ تا ۱۵ میلیارد مکعب سالانه را داریم. اوجی از عزم دولت سیزدهم و وزارت نفت برای توسعه روابط بین المللی یاد کرد و گفت: ان شاءالله با توجه به عزم و اراده ای که در وزارت نفت ایران و وزارت انرژی ترکمنستان وجود دارد، بتوانیم بالاترین میزان روابط را با کشور ترکمنستان به ویژه در حوزه انرژی داشته باشیم.

 اراده قاطع ترکمنستان برای توسعه همکاری با ایران

رشید مردوف، وزیر امور خارجه ترکمنستان ضمن اشاره به گذشته خوب همکاری های حوزه انرژی این کشور با ایران گفت: با توجه به پتانسیل و زیرساخت های موجود، عزم و اراده قاطع برای توسعه همکاری ها داریم و آمادگی برای این موضوع وجود دارد. وی ضمن ابراز خرسندی از انجام مذاکرات سازنده اظهار کرد: امروز مذاکرات شفاف و خوبی درباره قرارداد گازی که در سال های استقلال ترکمنستان امضا شده بود، همچنین همکاری های آینده داشتیم. وزیر امور خارجه ترکمنستان در تشریح تجربه همکاری گازی ترکمنستان و ایران گفت: ما تجربه خوبی برای انتقال گاز طبیعی به ایران که از سال ۱۹۹۷آغاز شده است، داشتیم و گاز طبیعی از سه مسیر به ایران صادر می شد. مردوف با بیان اینکه تجربه های مثبتی در همکاری با ایران داشته ایم، گفت: با توجه به ظرفیت ها و زیرساخت هایی که وجود دارد، عزم و اراده قاطعی برای توسعه همکاری ها داریم و آمادگی لازم از سوی ترکمنستان برای این منظور وجود دارد.

 همکاری ها در زمینه پتروشیمی و گاز دنبال می شود

وزیر امور خارجه ترکمنستان در تشریح مذاکرات انجام شده با وزیر نفت ایران گفت: در دیدار امروز بعضی جنبه ها و گزینه های مورد همکاری را با آقای اوجی بررسی کردیم. دو کشور در بخش پتروشیمی و گاز می توانیم با یکدیگر همکاری داشته باشیم و از تجربه های دو طرف استفاده کنیم. معاون رئیس کابینه وزرای ترکمنستان به اشتراکات در حوزه خزر اشاره و تصریح کرد: قصد داریم در حوزه خزر و در میادین نفتی طرف ترکمنستان با جمهوری اسلامی ایران همکاری ها را توسعه دهیم و امروز در این زمینه مواردی را با یکدیگر بررسی کردیم و امیدواریم در آینده نزدیک همکاری در میادین نفتی خزر را توسعه دهیم. مردوف با بیان اینکه ترکمنستان در همه زمینه ها آمادگی توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران را دارد، گفت: آمادگی کامل برای توسعه روابط به ویژه در بخش انرژی که یکی از بخش های راهبردی در روابط دو کشور است، داریم.

 

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران:

پول فروش نفت ایران وصول می شود

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: فروش نفت و میعانات گازی ایران افزایش خوبی داشته است و پول نفت صادراتی وصول می شود. برنامه داریم که ظرفیت تولید نفت را تا پایان سال ۱۴۰۰ به عدد قبل از تحریم ها بازگردانیم. به گزارش خبرگزاری فارس، محسن خجسته مهر افزود: در دولت سیزدهم هم صادرات نفت خام و هم صادرات میعانات گازی افزایش خوبی یافته است. از گفتن اعداد و ارقام صادرات معذور هستم، فقط در همین حد می توانم توضیح دهم که وضع بهتر شده است. گزارش های ماهانه از صادرات نفت و میعانات گازی ایران به مقام های ارشد کشور ارسال می شود و آنها در جریان جزئیات قرار دارند. خجسته مهر تأکید کرد: درآمدهای حاصل از صادرات نفت هم به کشور برمی گردد، یعنی وصول مطالبات انجام می شود. ما در شرکت ملی نفت ایران وظیفه داریم نفت را بفروشیم و پولش را تحویل بانک مرکزی دهیم. این بانک مرکزی است که تصمیم می گیرد از این پول چه استفاده ای ببرد و چه اجناسی را وارد کند. آنچه وظیفه شرکت ملی نفت است، به درستی در حال انجام است، زیرا پول حاصل از فروش نفت را دریافت می کنیم. وی گفت: آنچه از درآمدهای نفتی ایران که بعضاً در بانک های خارجی بلوکه شده، مربوط به فروش نفت ایران قبل از دولت سیزدهم است و به ویژه از موقع روی کار آمدن دولت سیزدهم که بنده در جزئیات کار هستم، پول نفت دریافت می شود.

 بازگشت ظرفیت تولید نفت ایران به پیش از تحریم ها

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به برنامه این شرکت برای افزایش ظرفیت تولید نفت ایران اظهار کرد: یکی از برنامه های جدی شرکت ملی نفت ایران بازگرداندن ظرفیت تولید نفت خام به دوران قبل از تحریم ها تا پایان سال ۱۴۰۰ است. ظرفیت تولید نفت کشور در دولت گذشته کاهش یافت. محسن خجسته مهر تصریح کرد: البته وقتی ما از ظرفیت تولید صحبت می کنیم، منظورمان فقط توان تولید از چاه نیست، بلکه باید مجموعه ای از عوامل تأثیرگذار شامل ظرفیت خطوط لوله جریانی، واحدهای فرآورشی، خطوط انتقال نفت به مبادی مصرف و حتی نیروی انسانی در نظر گرفته شود. در نتیجه برای بازگرداندن ظرفیت تولید نفت به قبل از تحریم باید پروژه های متعددی تعریف و اجرا شود. معاون وزیر نفت افزود: یعنی ممکن است یکی از چاه های ما بتواند رقم بالایی را تولید کند، اما واحد فرآورشی برای آن موجود نباشد، در این صورت نمی توان گفت که ظرفیت تولید افزایش یافته است، زیرا تمامی بسته های تعریف شده برای افزایش ظرفیت محقق نشده است.  خجسته مهر با بیان اینکه متأسفانه ما یک بخشی از ظرفیت تولید نفت خود را در سال های گذشته از دست داده ایم و رقم ظرفیت تولید کاهش یافته بود، افزود: ضمناً به تفاوت معانی «ظرفیت تولید» و «میزان تولید» نیز دقت نظر داشته باشید. رساندن ظرفیت تولید به عدد قبل از تحریم به این معناست که متناسب با نیاز داخلی و بازار بین المللی حتی پس از تحریم آماده تولید نفت هستیم. وی گفت: در این مدت با تلاش هایی که صورت گرفته است، تقریباً ظرفیت تولید به رقم قبل از تحریم ها نزدیک شده است و ان شاءالله تا پایان اسفندماه این هدف محقق خواهد شد.

  کاهش انباشت میعانات گازی ایران به دلیل افزایش صادرات

معاون وزیر نفت گفت: انباشت میعانات گازی ایران به دو دلیل افزایش صادرات و افزایش مصرف در داخل کشور، کاهش یافته است. به لطف خدا تحولات مثبتی در بحث فروش نفت و میعانات گازی برای ایران رخ داده است. خجسته مهر در پاسخ به پرسشی درباره تعاملات نفتی ایران و آمریکای لاتین گفت: هر کشوری که تمایل به خرید نفت و میعانات گازی از ایران داشته باشد، حاضر به همکاری هستیم. هم اکنون خریداران مختلفی برای نفت ایران وجود دارد و ما نیز راهکارهای متنوعی برای  فروش نفت ایران روی میز داریم.

 

توسعه همکاری پژوهشی نفت و گاز اروندان و دانشکده نفت اهواز 

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان و سرپرست دانشکده نفت اهواز بر توسعه همکاری های علمی و پژوهشی تأکید کردند. عبدالله عذاری اهوازی در نشست مشترک با شاهین کرد، سرپرست دانشکده نفت اهواز و هیأت امنای این دانشگاه با تأکید بر افزایش مشارکت و همکاری های دوجانبه، گفت: با توجه به رویکرد وزارت نفت در توجه جدی به دانشگاه نفت امیدواریم گفت وگوها و موضوع های مطرح شده به توافق ها و تفاهم نامه های مشترک بینجامد. وی ابراز امیدواری کرد که با پیوند صنعت و دانشگاه، شرایط هم افزایی هرچه بهتر به منظور خودکفایی و رشد علمی کشور فراهم شود. سرپرست دانشکده نفت اهواز هم در ادامه با اشاره به ظرفیت های علمی این مجموعه اظهار کرد: این دانشکده آمادگی دارد با ظرفیت های استادان برجسته و دانشجویان نخبه و مستعد خود در زمینه های آزمایشگاهی، شیمیایی، برگزاری دوره های تخصصی و پروژه های مختلف پژوهشی، زمینه های جدید همکاری را با شرکت نفت و گاز اروندان فراهم کند.