24.5 درصد پیشرفت درگستره 1 بندرعباس – رفسنجان

مجری گستره یکم طرح احداث لوله اینچ بندرعباس– مهرآران - رفسنجان از پیشرفت 24.5 درصدی عملیات اجرایی این طرح(گستره یک) تاکنون خبر داد.

علی خانی پور در حاشیه بیست وپنجمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: مناقصه گستره یکم حدفاصل بندرعباس تا مرکز انتقال نفت مهرآران درمسیری به طول 249 کیلومتر، بهمن ماه سال پیش برگزارشده است و قرارگاه خاتم الانبیاء همراه باشرکت انرژی گستر ایرانیان به صورت مشارکت، به عنوان پیمانکار برنده شدند.

وی با اشاره به این که این طرح به صورت «ئی پی سی» اجرا می شود، تصریح کرد: طرح احداث خط لوله بندرعباس–مهرآران دربخش مهندسی حدود 75درصد پیشرفت و دربخش کالا نیزکه مهم ترین آن تامین لوله است، رشد داشته است.

به گفته خانی پور، هم اکنون 10هزارتن ورق سفارش گذاری شده، آماده تولید لوله وارسال آن به سایت عملیاتی دراسفند ماه امسال است.

وی با اشاره به یک میلیون و 600 هزار مترمکعب خاک برداری جهت مسیرسازی اظهارکرد: برای سرعت بخشی به این عملیات هفت پیمانکار به کارگرفته شده اند و انتظار می رود تا خردادماه مسیر آماده احداث خط لوله باشد. خانی پور با بیان این که طرح جلوتر از برنامه زمان بندی است، افزود: انتظار می رود گستره یکم با تامین به موقع لوله که نیاز اصلی طرح به شمار می آید، در موعد مقرر به پایان برسد. مجری گستره یکم طرح احداث خط لوله بندرعباس- مهرآران- رفسنجان هدف از اجرای این طرح را ارسال فراورده های نفتی پالایشگاه ستاره خلیج فارس به مبادی مصرف عنوان کرد. وی با اشاره به افزایش ظرفیت تولید فراورده های نفتی پالایشگاه ستاره خلیج فارس به ویژه بنزین، همچنین قدیمی بودن خط لوله موجود باعمری نزدیک به 30 سال تصریح کرد: با توجه به موارد پیش گفته، خط لوله بندرعباس- مهرآران– رفسنجان به عنوان خط جدید درکنارخط قدیمی در دو گستره، تعریف واجرایی شده است.

خانی پور با بیان این که ظرفیت پیش بینی شده برای انتقال فراورده های نفتی دراین پروژه، 300 هزار بشکه در روزاست، تصریح کرد: با بهره برداری ازخط جدید، خط قدیمی نیز باقی می ماند اما بار اصلی انتقال فراورده های نفتی به ویژه بنزین که 50 درصدآن به وسیله خط لوله قدیمی انتقال می یابد، روی خط جدید خواهد افتاد.

وی اعتبار ارزی گستره یکم را 66 میلیون یورو و اعتبار ریالی آن را 204 میلیارد ریال عنوان و اظهارکرد: از این میزان، تاکنون 21 میلیون یورو و 40 میلیارد تومان به منظور تامین لوله و پیش پرداخت به پیمانکارهزینه شده است.

مجری گستره یکم طرح احداث خط لوله بندرعباس- مهرآران- رفسنجان بزرگترین ویژگی این طرح رابا توجه به بهره برداری فازهای جدید پالایشگاه ستاره خلیج فارس در آینده نزدیک، افزایش ظرفیت انتقال تولیدات این پالایشگاه به ویژه بنزین و پیشگیری از آلودگی های زیست محیطی عنوان کرد.

خانی پوردرباره حساسیت اجرای طرح احداث خط لوله بندرعباس- مهر آران –رفسنجان درگستره یکم آن اظهارکرد: حدود 200 کیلومتر از این طرح با خط لوله موجود که 50 درصد بنزین کشور از طریق آن منتقل می شود، هم مسیر واین مهم حساسیت دراجرای ایمن خط لوله جدید را دو چندان کرده است.

وی همچنین همجواری11کیلومترازخط لوله جدید باخط انتقال گاز را از دیگرحساسیت های گستره یکم خط لوله بندرعباس- مهرآران – رفسنجان عنوان و اظهارکرد: برای این منظور با شرکت های خطوط لوله و مخابرات نفت ایران و انتقال گازایران، نشست هایی باهدف جلوگیری از هرگونه مشکل در اجرای پروژه به صورت منظم برگزار می شود.

 

شمارش معکوس برای افتتاح رسمی یک طرح ملی

مجری طرح خط لوله نائین-کاشان– ری با اشاره به تکمیل بودن این طرح از آمادگی و شمارش معکوس برای افتتاح رسمی آن خبرداد.

محمد استاجی در حاشیه بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، با بیان این که خط لوله 420 کیلومتری نائین–کاشان –ری ازجمله طرح های ملی است، افزود: بیش از95درصد تجهیزات این طرح داخلی وهمه مراحل آن به وسیله شرکت های پیمانکار ایرانی انجام شده است.

وی تصریح کرد: درمسیر این خط لوله با احتساب تلمبه خانه پایانه ری درمجموع سه تلمبه خانه فعال است که فراورده های نفتی را درمسیر یاد شده پمپاژ وبه تهران، همچنین شمال کشور انتقال خواهند داد.

استاجی با بیان این که درطرح احداث خط لوله نائین– کاشان– ری 10 مخزن با ظرفیت کلی 300 میلیون لیتر برای ذخیره سازی فراورده های نفتی نیزتعبیه شده است، افزود: این مخازن شامل سه مخزن 40 میلیون لیتری نفت گاز، سه مخزن 40میلیون لیتری بنزین معمولی ودومخزن 20 میلیون لیتری بنزین و دومخزن برای ذخیره سازی نفت سفید است.

مجری طرح احداث خط لوله نائین- کاشان – ری تصریح کرد: افزون بر این مخازن که همگی آماده هستند، یک رشته خط انتقال برق 20/63 کیلو ولت نیزدردست اجراست که درمراحل پایانی قرار دارد.

استاجی درباره اعتبار کلی طرح احداث خط لوله نائین–کاشان-ری نیز گفت: این طرح با اعتبار کلی یک هزارمیلیارد تومان اجرا وتاکنون بیش از800 میلیارد تومان آن هزینه شده است.

به گفته وی، بقیه این مبلغ درجهت رفع برخی نواقص احتمالی وپرداخت به پیمانکاران، هزینه خواهد شد.

مجری طرح احداث خط لوله نائین – کاشان –ری اظهارکرد: این خط لوله از اوایل سال گذشته وهمزمان با راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس به منظور انتقال فراورده های این پالایشگاه به ویژه بنزین درمدار بهره برداری قرارگرفته است.

وی با اشاره به این که خط لوله نائین– کاشان –ری، نخستین خط لوله ای به شمار می رود که پوشش آن از نوع «اف بی ئی» است، تصریح کرد: این نوع پوشش درمقابل خوردگی مقاومت بالایی داردوعمر استفاده ازآن را افزایش می دهد.

استاجی درباره مزیت های احداث خط لوله نائین –کاشان – ری نیز گفت: با احداث این خط لوله افزون برجلوگیری ازانباشت فراورده های نفتی تولیدی در پالایشگاه های ستاره خلیج فارس و بندرعباس، به ویژه بنزین این پالایشگاه ها، ازتردد روزانه 1500دستگاه نفتکش جاده پیما و بروزحوادث جاده ای جلوگیری شده است.

به گفته مجری طرح احداث خط لوله نائین –کاشان –ری، جلوگیری از آلودگی زیست محیطی، همچنین کوتاه ترشدن مسیر انتقال فراورده های نفتی (حدود 200 کیلومتر) از دیگرمزیت های اجرای این طرح است.

وی پروژه احداث خط لوله نائین – کاشان –ری را پروژه ای ملی خواند و تصریح کرد: این طرح بااعتماد به نیروهای پیمانکارداخلی انجام شده است و افتخاری برای صنعت نفت کشوربه شمار آید.