دستاوردهای  صنعت نفت  از نگاه مهمانان نمایشگاه

«ما می توانیم» کلید واژه مشترک صنعت نفت

مشعل  بیست وپنجمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور شرکت های مختلف داخلی و رعایت پروتکل های بهداشتی و محیطی برگزار شد اما شرکت های خارجی به دلیل ادامه محدودیت های جهانی کرونا و محدودیت های بین المللی امکان حضور نداشتند. در نمایشگاه امسال که از جمعه (3 بهمن) تا دوشنبه (6 بهمن) ادامه داشت، مهمانانی از خارج صنعت نفت در نمایشگاه حاضرشدند  و بازدیدهایی از فضای نمایشگاهی داشتند که در ادامه به اظهار نظر برخی از این مهمانان می پردازیم.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری هم در جریان بازدید از نمایشگاه نفت گفت: نمایشگاه نفت امسال نماد واقعی «ما می توانیم» است و به معنای واقعی کلمه، بی اثر بودن تحریم ها را نشان داد، زیرا بزرگ ترین پروژه های نفتی را در دوران تحریم اجرا کردیم.

وی افزود: در شرایطی که با بمباران مسائل منفی روبه رو هستیم و در داخل نیز متأسفانه برخی به دلیل بدسلیقگی تلاش دارند بعد منفی جامعه را بازتاب دهند، بازدید عموم از این نمایشگاه می توانست برای مردم مفید باشد.

معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: در این نمایشگاه مشاهده کردم که جوانان ایرانی در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی طرح های بزرگی در حال اجرا دارند. باید بتوانیم به مرحله ای برسیم و به دانشی دست یابیم که محصولات خود را صادر کنیم.وی عنوان کرد: روزی وزیر نفت در همین نمایشگاه نفت عنوان کرد که دانشگاه های کشور باید وارد عرصه صنعت نفت شوند. من فکر می کردم چنین کاری ریسک بالایی داشته باشد، اما در بازدید امروز و در همین سالن ها با دانشجویانی ملاقات کردم که در بخش مرتبط با صنعت نفت فعالیت می کنند و طرح های بسیاری به ویژه در بخش تجهیزات مربوط به کمپرسورسازی در حال اجرا دارند.جهانگیری گفت: در گذشته عنوان می شد که در بخش کمپرسور از تجهیزات داخلی نمی توانیم استفاده کنیم، مگر اینکه از خارج وارد شوند و دارای استانداردهای بین المللی نیز باشند، اما امروز از کمپرسورهای ساخت داخل در خط لوله انتقال نفت گوره به جاسک که طرحی راهبردی در صنعت نفت است، استفاده می شود.

معاون اول رئیس جمهوری افزود: با ایستادگی وزارت نفت حتی فولاد و ورق های فولاد خط انتقال نفت گوره به جاسک نیز در داخل تولید می شود، ورق هایی که در گذشته وارد کشور می شد.وی ادامه داد: هیچ کس تصور نمی کرد کشوری که در شرایط تحریم قرار دارد بتواند پروژه های بزرگ نفتی همچون پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس را افتتاح و راه اندازی کند، اما این پروژه افتتاح شد تا نمادی برای دوره تحریم ایران باشد.

جهانگیری با بیان اینکه مجموعه وزارت نفت به معنای واقعی، کارآمدی و توانمندی را نه با شعار، بلکه در عمل نشان داده است، گفت: برخی فقط ادعای کارآمدی می کنند، اما کارهای گذشته آنها و زد و بندهایشان مشخص است. در اینجا کارآمدی همراه با کار سالم و فعالیت بزرگ را مشاهده کردم.وی با بیان اینکه بعد از تحریم صادرات نفت ما بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار کاهش یافت، گفت: در این مدت وزارت نفت ایستادگی کرد، زمستان می رود و روسیاهی آن می ماند با کسانی که همراهی نکردند و در چنین شرایطی چوب لای چرخ دولت گذاشتند. این روزهای زمستانی پایان می یابد و ملت ایران روزهای بهاری خوبی پیش رو خواهند داشت.جهانگیری با تأکید بر اینکه در همین دوره ترامپ، وزارت نفت رکوردهای خوبی از خود به جای گذاشت، افزود: آن فردی که آرزو می کرد صادرات نفت ایران به صفر برسد رفت، اما صادرات فراورده های نفتی ما چهار برابر شده است. امیدواریم با اقدام ها و هماهنگی های بیشتر در کشور، مردم طعم پیروزی را بچشند. برخی با شعارهای بیجا کام مردم را تلخ نکنند.

 شعار ما می توانیم باید باور درونی صنعت نفت باشد

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در حاشیه بازدید از نمایشگاه گفت: شعار ما می توانیم باید باور درونی ما در صنعت نفت باشد، همچنین این بخش نیازمند حمایت دانش بنیان هاست. مایه افتخار و خوشحالی من بود که از نمایشگاه تولیدات داخلی و خلاقیت شرکت های ایران و نیروهای متخصص بومی که در صنعت نفت، تحولات اساسی ایجاد کرده اند، بازدید کردم.

وی افزود: چنین حرکت هایی (حمایت از ساخت داخل) باید در دهه های گذشته نیز ایجاد می شد، زیرا در سال های اخیر این گونه نیازها در صنعت نفت احساس می شد، امیدوارم کارهایی که امروز انجام شده سرعت بگیرد.رئیس مجلس به تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره اینکه صنعت نفت مهم ترین پیشران صنعت کشور است، اشاره و تصریح کرد: شعار ما می توانیم باید باور درونی ما در صنعت نفت باشد، همچنین این بخش به حمایت شرکت های دانش بنیان نیز نیاز دارد.قالیباف عنوان کرد: نیازمند آن هستیم که در بحث مربوط به فاینانس ها و سرمایه گذاری ها در بخش نفت تحرک بیشتری داشته باشیم، همچنین باید بیش از گذشته از شرکت های دانش بنیان حمایت و همکاری های نزدیک صنعت نفت با دانشگاه ها و بخش های خصوصی ایجاد شود.

کاهش وابستگی بودجه به نفت، به معنای کاهش صادرات نفت نیست

رستم قاسمی، وزیر پیشین نفت نیز در حاشیه بازدید از نمایشگاه، سیاست کاهش وابستگی بودجه به نفت را سیاست درستی خواند و یادآور شد: کاهش وابستگی به معنای کاهش صادرات نفت نیست. سبد انرژی دنیا در حال تغییر است و ما باید از این فرصت به بهترین شکل استفاده کنیم. بسیاری از کارشناسان معتقدند پیشتازی سوخت های فسیلی تا سال ۲۰۵۰ میلادی ادامه دارد و پس از آن، سبد انرژی دنیا به شکل محسوسی تغییر می کند.

وی با بیان اینکه حراست از دستاوردهای صنعت نفت در فرصت باقی مانده بسیار ضروری است، بر افزایش ظرفیت تولید نفت، توسعه هرچه سریع تر میدان های نفتی و ارتقای فناوری های ازدیاد برداشت تأکید کرد و گفت: بودجه ما همچنان وابستگی زیادی به درآمدهای نفتی دارد و اگرچه کاهش این وابستگی سیاست درستی است، کاهش وابستگی به معنای کاهش صادرات نفت نیست. باید در حد امکان نفت بفروشیم و از درآمدهای آن برای توسعه زیرساخت های کشور استفاده کنیم.

قاسمی فروش روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت را در صورت رفع تحریم، هدفی ممکن و دست یافتنی توصیف کرد.

وی گفت: امروز شاهد پیشرفت های بسیار شگرفی در صنعت نفت هستیم و صنعت نفت را به معنای واقعی ملی می بینیم. دستاوردهای صنعت نفت نشان می دهد تهدید تحریم به فرصت تبدیل شده است.

 نمایشگاه نفت ویترین دستاوردهای داخلی صنعت نفت است

فریدون عباسی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز در حاشیه نمایشگاه با بیان اینکه این رویداد، چهره واقعی صنعت نفت کشور را به نمایش می گذارد، گفت: نمایشگاه نفت ویترین دستاوردهای داخلی صنعت نفت است.

 این گونه نمایشگاه ها از این جهت قابل توجه است که چهره واقعی صنعت نفت کشور را به نمایش می گذارد، زیرا در فضای مجازی نمی توان چنین توانمندی را به نمایش گذاشت.

وی افزود: نمایش دستاوردهای کشور در بخش نفت و گاز به صورت فیزیکی بسیار مهم است، زیرا شرکت های مختلف از نزدیک با یکدیگر تبادل نظر دارند، یا مذاکراتی میان آنها انجام می شود که در فضای مجازی امکان آن وجود ندارد.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه موضوع حمایت از ساخت داخل باید بیشتر مورد توجه مسئولان قرار گیرد، تصریح کرد: بازار برای محصولات داخلی باید مهیا شود، همچنین در بخش صادرات، به ویژه در اقلام چندمنظوره نیز باید هدف گذاری کنیم.