طعم و مزه ای متفاوت را تجربه کنید

چیپس بوجیا

 محیا اترک

چیپس سیب زمینی یکی از خوراکی ها و تنقلات خوشمزه ای است که طعم های مختلفی دارد. چیپس بوجیا یکی از انواع چیپس های خوشمزه و پرطرفدار در سراسر جهان است که طعم فوق العاده و تندی دارد. اگر دوست دارید این خوراکی خوشمزه را سالم تر تهیه کنید، می توانید در خانه دست به کار شوید.

 مواد  لازم

سیب زمینی: ۴۰۰ گرم

آرد برنج: یک چهارم پیمانه

آرد نخودچی: یک سوم پیمانه

جعفری ساطوری: یک چهارم پیمانه

آب: یک دوم پیمانه

پودر زنجبیل: یک دوم قاشق چایخوری

پودر سیر: یک دوم قاشق چایخوری

پودر پیاز: یک دوم قاشق چایخوری

فلفل قرمز: یک دوم قاشق چایخوری

فلفل سیاه: یک قاشق چایخوری

پودر پاپریکا شیرین: یک قاشق چایخوری

آویشن: یک قاشق چایخوری

نمک: یک قاشق چایخوری.

طرز تهیه

قبل از هر چیز سیب زمینی هایمان را ورقه ورقه می کنیم. با رنده ورقه کن یا دستگاه یا با چاقو باید خیلی خوب و یکدست آنها را نازک کنیم، سپس سیب زمینی را شسته و ۲۰ تا ۳۰ دقیقه داخل آبسرد قرار می دهیم تا نشاسته اش گرفته شود. برای روکش هم آرد برنج، آرد نخودچی، ادویه جات، جعفری و آب را کاملا با هم مخلوط می کنیم تا یکدست و نسبتا غلیظ شوند. بعد سیب زمینی ها را آبکش کرده و به موادمان خوب آغشته می کنیم. در پایان هم مواد اضافه را می گیریم و در روغن داغ سرخ می کنیم.

نکته: شعله باید زیاد و روغن حتما داغ باشد. همچنین سیب زمینی ها را خیلی هم نمی زنیم تا روکش آن جدا نشود.

 

اسلایس  سلطنتی

 آتینا عالی

 مواد لازم

شیر عسلی: 600 گرم

بیسکویت پتی بور: یک بسته پودر شده

پودر نارگیل: 50 گرم

پودر پسته: 100 گرم

شعیریه: یک بسته

کره: 50 گرم

گردو نگینی ریز شده: به مقدار لازم

وانیل، پودر هل و پودر گل سرخ(برای طعم دار کردن شعیریه): به میزان لازم

 طرز تهیه

شعیریه را خوب خرد می کنیم و با کره و وانیل، پودر هل و پودر گل سرخ تفت می دهیم تا کره آب و رنگ شعیریه کمی تیره شود. سپس پودر بیسکویت، پسته، نارگیل و شعیریه آماده شده راجداگانه و در یک کاسه می ریزیم و شیرعسلی را کم کم به هر کدام اضافه می کنیم. پودر نارگیل خیلی به شیر عسلی نیاز ندارد. به اندازه ای شیر عسلی را اضافه می کنیم که مواد داخل هر کاسه خمیری شکل شود. حالا در قالب مورد نظرمان سلفون پهن کرده و داخل آن را خوب چرب می کنیم. اولین لایه را از خمیر بیسکویت می گذاریم و دومین لایه خمیر نارگیل، سومین لایه هم خمیر پسته و در انتها نیز شعیریه را می ریزیم. در هر مرحله موادمان را باید کاملا فشرده کنیم تا موقع اسلایس کردن لایه ها خوب به هم چسبیده باشد و جدا نشود. در آخر هم روی اسلایس ها را با پودر پسته، خلال پسته یا بادام و گل سرخ تزیین می کنیم.

 

کاکای کدو

   شهلا اعماری

مواد لازم

آرد گندم الک شده: یک پیمانه

کدو حلوایی پخته و له شده: یک پیمانه

تخم مرغ: یک عدد

گلاب: یک تا 2قاشق غذاخوری

شیر: یک چهارم پیمانه

پودر دارچین و پودر هل: یک قاشق چایخوری

نمک: به میزان بسیار اندک

شکر: یک دوم پیمانه

بیکینگ پودر: یک قاشق چایخوری

 طرز تهیه

کدو حلوایی را شسته و با پوست آن را خرد می کنیم، سپس با مقدار کمی آب می پزیم. بعد از پختن کدو، پوست آن را جدا کرده و له می کنیم. کدوی پخته را با شکر، تخم مرغ، گلاب، آرد، شیر، نمک، پودر دارچین، هل و بیکینگ پودر مخلوط کرده و مایه به دست آمده را به مدت یک ساعت داخل یخچال قرار می دهیم. بعد از استراحت مایه این شیرینی سنتی، تابه را روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن داخلش می ریزیم و اجازه می دهیم تا داغ شود. سپس با ملاقه از موادمان برداشته و در تابه پهن می کنیم. در تابه را می گذاریم تا شیرینی با حرارتی ملایم بپزد و به اصطلاح مغزپخت شود. بعد از اینکه یک طرفش سرخ شد، طرف دیگر را سرخ می کنیم. تمام مایه شیرینی مان را به همین شکل سرخ کرده و پس از اتمام داخل ظرف مورد نظر می چینیم و با چای میل می کنیم.

 نکته

* این شیرینی سنتی استان گیلان را می توان با نصف پیمانه آرد گندم و نصف پیمانه آرد برنج درست کرد که در این صورت مدت زمان استراحت مایه باید بیشتر شود.

* اگر شیر نداشتید به جای آن از آب هم می توانید استفاده کنید.

* داخل مایه این شیرینی، از گردوی خرده شده هم می توان استفاده کرد.