از نمایشگاه  25  چه  خبر ؟

شرکت پایانه های نفتی ایران با دو شرکت دانش بنیان داخلی به منظور تکیه بر توانمندی سازندگان داخلی در سال جهش تولید، تفاهم نامه همکاری امضا کرد.

قرارداد تامین و اجاره دو دستگاه دکل حفاری برای استفاده در پروژه نگهداشت و افزایش توان تولید میدان نفتی منصورآباد بین شرکت پتروایران و شرکت عملیات اکتشاف نفت امضا شد.

شرکت ملی حفاری ایران، ستاد توسعه فناوری های حوزه آب و انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت دانش و فناوری انرژی پارسیان با هدف ایجاد اکوسیستم هوشمندسازی ناوگان عملیاتی، تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

شرکت پتروپارس به منظور تأمین لوله های جداری مورد نیاز خود در طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، قراردادی به ارزش تقریبی ۳.۹ میلیون یورو با لوله گستر اسفراین امضا می کند.

 پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت تدبیر پترو انرژی اسپادانا اروند با محور خدمات مشاوره ای، مهندسی، آزمایشگاهی و سرچاهی درباره سیمان حفاری تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

 

نمایشگاه عرصه نمایش توانمندی های داخل

کریم زبیدی، مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران: از نظر فنی و مخزنی، بازگشت ایران به تولید حداکثری نفت خام امکان پذیر است. مخازن و چاه های نفت ایران آمادگی لازم را برای تولید حداکثری نفت دارند. با توجه به توسعه توانمندی های صنعت نفت ایران، نمایشگاه نفت عرصه ای برای نشان دادن این توانمندی ها و ظرفیت هاست و به انصاف در سال های اخیر، توان شرکت های ایرانی در عرصه ساخت داخل تقویت شده است. ساخت خط لوله عظیم طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک در داخل کشور و تحقق ساخت ورق های نیس برای نخستین بار در کشور مصداق توسعه صنعت ساخت داخل است و در این طرح، شاهد ساخت پمپ ها ازسوی سازندگان ایرانی هستیم و در مجموع می توان گفت این طرح به معنای واقعی تمام ایرانی است.

 

افزایش تولید با تلاش جهادی کارکنان

علیرضا سلمان زاده، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران: تولید این شرکت در دو سال اخیر با تلاش جهادی کارکنان در خط مقدم جنگ اقتصادی دو برابر شده است. افزون بر آن در بخش حفاری طی نیمه نخست امسال موفق شدیم ۱۱۷ درصد از برنامه تعیین شده را محقق کنیم. در شش ماهه نخست سال جاری نیز ۳۲ عملیات حفاری چاه را به نتیجه رسانده که این میزان تا پایان سال جاری با برنامه ریزی و اقدامات این عزیزان به بیش از ۶۰ حلقه چاه افزایش خواهد یافت و در مجموع منجر به افزایش تولید بیش از ۵۰ هزاربشکه در روز خواهد شد. همچنین موفق شدیم با همكاری شركت حفاری شمال برای اولین بار در ۲۰ سال اخیر، اقدام به استقرار دکل در موقعیت سکوی DPG میدان الوند کنیم و در ادامه تلاش ها برای کاهش زمان های انتظار، موفق به جابه جایی دکل مورب شركت ملی حفاری در مدت زمان ۵۰ روزه شدیم كه نشان دهنده مشاركت سازنده بین دو شركت به نصف زمان بهترین رکورد قبلی جابه جایی این دکل بوده است.

 

در مسیر نفت ملی، کالا و خدمات ایرانی

عباس اسدروز، مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران: این شرکت در چارچوب شعار نمایشگاه امسال که نفت ملی، کالا و خدمات ایرانی است، در راستای وظیفه اصلی خود که ذخیره سازی و صادرات نفت خام کشور است، توانسته ماموریت اصلی و وظایف محوله در حوزه های ذخیره سازی و صادرات نفت خام و میعانات گازی کشور را به نحو ایمن، به موقع و همچنین با رعایت الزامات و استانداردهای کیفیت، سلامت، ایمنی و محیط زیست (QHSE) به انجام برساند. فراهم کردن زیرساخت های پایانه نفتی خارگ به منظور صادرات نفت خام و میعانات گازی کشور بر اساس سیاست های شرکت ملی نفت و مقادیر اعلامی امور بین الملل بدون وقفه و خلل، انجام عملیات تخلیه میعانات گازی با استفاده از گوی شناور در منطقه عملیاتی عسلویه برای اولین بار در کشور که به نوعی تضمین کننده تولید پایدار بنزین کشور بود، تعمیر خطوط لوله انتقال نفت خام با استفاده از امکانات و منابع داخلی وانجام صرفه جویی قابل ملاحظه، افزایش ظرفیت ذخیره سازی نفت خام کشور با بهره برداری از مخازن ۴۵، ۶، ۱۹ و انجام مطالعات و مدیریت ریسک در منطقه عملیاتی خارگ، برخی از مهمترین دستاوردهای این شرکت در حوزه عملیات و صادرات است.

 

نمایشگاه؛ نمایش مسیر خوداتکایی صنعت نفت

 نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران در آوردگاه بیست و پنجم، در حالی به پایان رسید که جلوه ای از حرکت روبه جلو و منطقی شرکت های ایرانی در مسیرخوداتکایی صنعت نفت را به زیبایی به نمایش گذاشت. حضور افزون بر ۵۰۰ شرکت ایرانی دانش بنیان یا فعال در حوزه ساخت، تامین و ارائه خدمات فنی _مهندسی که بسیاری از آنها در امر ساخت و تامین کالا و خدمات دهی به منظور تولید با شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب همکاری نزدیک داشته و دارند، زمینه تعامل سازنده تر و شناخت ظرفیت های جوانان متخصص کشور عزیزمان را فراهم آورده تا در ادامه مسیر، همچون گذشته، به سرمایه های انسانی بومی اتکا کرده و شعار «جهش تولید» و به تبع آن «نفت ملی، کالا و خدمات ایرانی» را محقق سازیم.   افزایش قابل توجه سهم کالا و مواد ساخت داخل با هدف تولید ایمن و پایدار در سایه همکاری با استارت آپ ها، شرکت های دانش بنیان و سازندگان ایرانی را می توان به عنوان غرورآفرین ترین دستاورد صنعت نفت طی سال اخیر برشمرد.   بدون شک این مهم، میسر نمی شد جز با باور به توان و دانش داخلی و حمایت های مستمر صنعت نفت از شرکت هایی که برای اعتلای صنعت عظیم نفت ایران تلاش می کنند. بومی سازی بیش از ۱۵ هزار قلم کالای ویژه صنعت نفت در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب را می توان نقطه عطف تعامل این شر کت با بخش خصوصی داخلی دانست که در مسیر عمل به رویکرد وزارت نفت، نسبت به تامین کالای مورد نیاز از منابع داخلی به انجام رسید.

  امضای توافقنامه های مهم میان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از یک سو و پژوهشگاه صنعت نفت و دانشگاه صنعتی شریف از سوی دیگر که در خلال برگزاری نمایشگاه بیست وپنجم صورت گرفت نیز با هدف گسترش و توسعه سطح همکاری های دانش بنیان و فناورانه صنعت نفت با نهادهای تراز اول پژوهشی _ علمی کشور بود که دستاوردهای آتی آن را درخشان ارزیابی می کنیم.   اینجانب ضمن تقدیم مراتب تقدیر و تشکر به همه دست درکاران برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که با برنامه ریزی مناسب، شرایط لازم برای استقبال و ارتقای متخصصان صنعت نفت کشور فراهم آورده بودند، کسب موفقیت های روزافزون و ثبت دستاوردهای بزرگ علمی، فنی و عملیاتی از سوی فرزندان این مرز و بوم بویژه کارکنان صنعت نفت و شرکت های فعال در این حوزه را از درگاه احدیت مسألت دارم.

احمد محمدی،  مدیرعامل شرکت ملی  مناطق نفت خیز جنوب

 

متوقف نمی شویم

  نمایشگاه، یک رویداد مهم در انعکاس توان ملی در زمینه های مختلف از جمله اقتصادی، صنعتی،  اجتماعی و فرهنگی است. این رخداد بزرگ، نقشی غیر قابل انکار در ارائه توانمندی، خلاقیت ها، فرهنگ و هنر و شکوفایی اقتصادی و ارتباطات بین الملل ایفا می کند.  برگزاری نمایشگاه های اقتصادی، صنعتی، فرهنگی، تجاری و... به افزایش دانش و شناخت توانمندی ها کمک می کند و بازدیدکنندگان از هر قشری با اطلاعات جدیدی که به دست می آورند، بر غنای علمی خود و جامعه می افزایند. نمایشگاه، میدان عرضه و تقاضا، فضای رقابت، ایجاد هم افزایی، معرفی توانمندی، بازارسازی و بازاریابی، تبادل نظر و بستر مناسبی برای ارتباط فعالان حوزه های گوناگون است. از دو دهه پیش، بحث نمایشگاه های تخصصی در کنار نمایشگاه های عمومی مورد توجه قرار گرفت تا اهداف تبیین شده در مسیر واقعی خود قرار گیرد. برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در سالی که اقتصاد جهانی و به تبع آن صنعت نفت، تحت تأثیر تبعات ناشی از شیوع ویروس کرونا قرار گرفته، خبر امیدوار کننده ای است که بیش از هر موضوعی،  نشان از عزم جزم متولیان و سیاستگذاران صنعت نفت کشور در حمایت از صنایع و تولید کنندگان داخلی دارد. برنامه های پیش روی صنعت نفت کشور در سال جهش تولید، نشان د هنده سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری در این عرصه است که بخش زیادی از این سرمایه گذاری، صرف خرید تجهیزات و کالای ساخت داخل خواهد شد. بی تردید اجرای پروژه های توسعه میادین نفت و گاز و برنامه های سطح الارضی و تحت الارضی پروژه ها می تواند به رونق اقتصادی، ایجاد کار و اشتغال، افزایش توان فنی مهندسی، طراحی و افزایش تولید منجر شود. توسعه زیر ساخت های کشور در شرایط تحریم های ظالمانه و محدودیت های ایجاد شده به دست متخصصان داخلی نشان می دهد که صنعت نفت با پشتوانه تولید کنندگان و سازندگان ایرانی، به حدی از خود کفایی رسیده که هیچ محدودیتی نمی تواند آن را متوقف سازد.  در این میان، شرکت ملی حفاری ایران به عنوان سازمانی پیشرو در حمایت از ساخت داخل، در ایجاد ارتباط دو سویه و تعامل میان صنعت و مراکز دانش بنیان و تلفیق علم و تجربه، همچون گذشته همه تلاش خود را به کار گرفته و انتظار دارد صنعتگران داخلی، بیش از پیش ارتقای دانش فنی و مهندسی ، تجاری سازی، قیمت رقابتی و کیفیت گرایی را  سر فصل برنامه های کاری خود قرار دهند. با اغتنام از فرصت، از تلاش مجموعه دست درکاران و شرکت کنندگان این رویداد نمایشگاهی، صمیمانه قدردانی می کنم و امید است، به فضل خداوند و با اندیشه های نو در راه شکوفایی اقتصادی و صنعتی میهن اسلامی پیشقدم باشیم.

  سید عبداله موسوی، مدیر عامل شرکت ملی حفاری ایران

 

گام های پرشتاب در راه توسعه

 نمایشگاه محل ارائه توانمندی های صنعتی، فرهنگی، علمی و پژوهشی و نماد خودکفایی و خوداتکایی است.  با توجه به شعار نمایشگاه امسال که نفت ملی، کالا و خدمات ایرانی است به طور یقین برگزار کنندگان تلاش دارند تا در زمینه اطلاع رسانی، بازار سازی و بازاریابی کمک شایانی در مبحث رشد تولید و دستاوردهای آن ایفاد نمایند. نمایشگاه تخصصی نفت یکی از رویدادهای بزرگ اقتصادی تجاری است که افزون بر دو دهه است توانسته جایگاه خود را در تقویم نمایشگاهی کشور تثبیت و همواره با اقبال صنعتگران و سازندگان در حوزه نفت مواجه بوده است.  گسترش فعاليت های بخش بالادستی صنعت نفت و توسعه روز افزون تاسيسات در بخش های پايين دستي فرصت مغتنمی برای توسعه كسب و كار، توليد كالا و تجهيزات کاربردی این صنعت ایجاد نموده و در اين راستا وزارت نفت با حمايت از سازندگان و صنعتگران داخلی زمينه دستيابی به طراحی و دانش فنی ساخت بخش عمده ای از قطعات و تجهيزات را فراهم آورده که برگزاری نمايشگاه تخصصی نفت نقش سازنده و مهمی در معرفی توانمندی های سازندگان، شناخت نیازهای مجموعه های صنعت  و هم افزایی و رایزنی های موثر و مستمر میان متخصصان و دست اندرکاران خواهد داشت.  به طور قطع نمايشگاه بیست و پنجم نفت در مدت برپایی در محل نمایشگاه های بین المللی تهران با تاکید بر کاربست پروتکل های بهداشتی مربوط به بیماری کووید19، فرصت مناسبي براي صنعتگران، سازندگان و تامين كنندگان بزرگ كالا و خدمات مرتبط با صنعت نفت و شركت هاي نفتی مهیا ساخته تا در تعامل هدفمند به تبادل تجربیات و تخصص در راستای بومی سازی با نگرش اولویت بخشی به کیفیت کالای تولیدی همسو با کمیت گام های پرشتاب بردارند.

جهانگیر پورهنگ، مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان