رئیس جمهوری:

موانع اداری، قضایی و سیاسی تولید و سرمایه گذاری باید برطرف شود

رئیس جمهوری با بیان اینکه برای حل مشکلات سرمایه گذاران تصمیم های خوبی اتخاذ شده است، گفت: باید همه موانع اداری، قضایی و سیاسی از سر راه تولید و سرمایه گذاری برداشته شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر حسن روحانی، روز سه شنبه (هشتم مهرماه) در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، گفت: همه مقرراتی که مانع ایجاد می کنند، باید اصلاح شوند تا سرمایه گذاران به راحتی و در کمترین زمان ممکن موفق به انجام امور مربوط به سرمایه گذاری خود شوند.

وی بررسی پیامدهای تأخیر در تأمین ارز سرمایه گذاران خارجی، برداشتن موانع غیرضرور و دست و پاگیر برای سرمایه گذاران خارجی را از جمله تلاش های دولت برشمرد و افزود: با توجه به اهمیت بالای امنیت سرمایه گذاری، دولت برای رفع موانع حقوقی و قانونی امنیت سرمایه گذاری، به همراهی سایر دستگاه های ذی ربط از جمله مجلس شورای اسلامی نیازمند است.

رئیس جمهوری استقبال از مشارکت سرمایه های ایرانیان خارج از کشور را ضروری خواند و تصریح کرد: در شرایط فعلی که تحریم کنندگان از هرگونه فشاری فروگذار نیستند، علاقه هموطنان خارج از کشور به سرمایه گذاری در ایران، فرصت مغتنمی است که باید از آن حمایت و شرایط لازم را برای اعتمادسازی و تأمین امنیت سرمایه گذاری فراهم کرد.

روحانی حس امنیت سرمایه و فراهم کردن زیرساخت های لازم برای سرمایه گذاری و ورود و خروج پول را از جمله مهم ترین بخش های این اعتمادسازی برشمرد و عنوان کرد: باید با وضع قوانین و مقررات لازم این حس را برای افراد به وجود آورد تا با اطمینان سرمایه های خود را وارد اقتصاد کشور کنند و مطمئن باشند خطری این سرمایه را تهدید نمی کند و تضمین کافی برای استفاده از اصل و سود آن وجود دارد.

 

سخنگوی دولت:

وزارت نفت همه تلاش خود را برای فروش نفت به کار بسته است

سخنگوی دولت گفت: وزارت نفت همه تلاش خود را برای فروش نفت به کار بسته است و ما دست روی دست نمی گذاریم و تلاش خود را انجام می دهیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، علی ربیعی، روز سه شنبه (هشتم مهرماه) در نشست خبری درباره گزارش های غیر رسمی منتشر شده از برخی رسانه ها مبنی بر افزایش فروش نفت ایران در ماه سپتامبر، گفت: هم اکنون اخبار مشکوک، جعلی و تحریک کننده زیاد منتشر می شود، از این رو دوستان رسانه ای دقت کنند که انتشار بعضی از این خبرها غیردقیق، مشکوک و با هدف است.

وی افزود: البته وزارت نفت همه تلاش خود را برای فروش نفت به کار بسته است و ما دست روی دست نمی گذاریم و بدون شک تلاش خود را انجام می دهیم و اتفاقاً این تلاش ها برای فروش نفت در دوران تحریم چند برابر شده است. اما با توجه به اینکه سیاست ما انتشار اطلاعات اینچنین در شرایط جنگ اقتصادی نیست، آمار دقیق مان را ارائه نخواهیم کرد، بنابراین شما بی شک نباید به این آمارها توجه کنید.

سخنگوی دولت تصریح کرد: یکی دو منبع خبری وجود دارد که بنده نیز دائم آنها را دنبال می کنم. آنها به شکل خیلی تحریک کننده این اخبار را منتشر می کنند و شاید مقاصد خیرخواهانه ای هم نداشته باشند.

 

بازدید رئیس شورای شهر تهران از انبار نفت شمال غرب

رئیس شورای اسلامی شهر تهران، مدیرعامل شرکت ملی پخش و چند نفر از مسئولان از انبار نفت شمال غرب (کن) بازدید کردند.

محسن هاشمی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش به همراه مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای اسلامی شهر تهران، فریدون حیدری، شهردار منطقه پنج، سید مجتبی فراهانی، رئیس حراست شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و چند نفر از مسئولان شرکت ملی پخش و شهرداری از انبار نفت شمال غرب تهران بازدید کردند.

محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در حاشیه این بازدید گفت: هم اکنون انتقال انبار نفت شمال غرب (کن) مطرح نیست و اولویت ایجاد مسیر امن برای تردد تانکرهای حامل سوخت به اتوبان های اطراف و لزوم تأمین امنیت ساکنان منطقه شهران است.

 

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس خبر داد:

تداوم گازرسانی به روستاهای سیستان و بلوچستان

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از تداوم گازرسانی به روستاهای استان سیستان و بلوچستان خبرداد.

به گزارش خانه ملت، رمضانعلی سنگدوینی، درباره وضع توسعه و تکمیل خط لوله اصلی ۳۶ و ۲۴ اینچی گازرسانی زاهدان به زابل، گفت: نیمی از این خط لوله از زاهدان تا سه راه زابل - نهبندان کشیده شده است و نیمه دیگر نیز از سه راه به زابل می رسد که در بخش نخست احداث، تنها ۲۰ کیلومتر خط لوله و در بخش دوم، ۵۸ کیلومتر خط لوله همچنان باقی مانده است، به همین دلیل کمیسیون انرژی پیگیری می کند تا ۷۰ تا ۸۰ کیلومتر خط لوله باقیمانده نیز ایجاد و گازرسانی به مردم زابل شتاب گیرد.

وی با بیان اینکه گازرسانی به شهرهای مرزی و ارائه خدمات دیگر، به تقویت شهرها کمک می کند، افزود: تأمین منابع مالی یکی از موانع پیشرفت پروژه بود که پس از اولویت گذاری، این مشکل برطرف شد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه افزون بر شهر زاهدان، عملیات ساخت و توسعه شبکه گاز شهری در هفت شهر ایرانشهر، محمدان، بمپور، زابل، خاش، بزمان و دلگان هم به صورت هم زمان در حال انجام است، تصریح کرد: گازرسانی به روستاهای استان سیستان و بلوچستان نیز آغاز شده است.

 

در رینگ بین الملل انجام شد:

عرضه گازوئیل شرکت ملی پخش در بورس انرژی

رینگ بین الملل بورس انرژی ایران شاهد عرضه گازوئیل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران بود.

به گزارش بورس انرژی، رینگ داخلی این بورس، روز سه شنبه (هشتم مهرماه) شاهد عرضه کالاهای آیزوریسایکل پالایش نفت شیراز، میعانات گازی شرکت کربنات سدیم کاوه و میعانات گازی پالایش گاز ایلام بود و بنزین اکتان ۸۷، بنزین اکتان ۸۷ (دریایی)، بنزین اکتان ۹۱ (دریایی)، بنزین اکتان ۹۵ و گازوئیل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، ته ماند برج تقطیر پالایش نفت کرمانشاه، رافینت ۲ شرکت پتروشیمی شیمی بافت، ریفورمیت و هیدروکربن سنگین پتروشیمی بوعلی سینا و هیدروکربن سبک حاصل از بلندینگ هامون گستر نفت باختر در رینگ بین الملل عرضه شد.

روز دوشنبه (هفتم مهرماه) کالاهای اکستراکت نفت سپاهان، برش سنگین و گاز مایع صنعتی پتروشیمی بندر امام، برش سنگین، سوخت کوره سبک و نیتروژن مایع پتروشیمی تبریز، برش سنگین پتروشیمی جم، برش سنگین شرکت پتروشیمی امیرکبیر، سی او پالایش نفت آبادان، حلال ۴۰۰، حلال ۴۰۲، حلال ۴۰۶، حلال ۴۱۰ و حلال ۵۰۲ پالایش نفت اصفهان، متانول پتروشیمی زاگرس، متانول پتروشیمی شیراز و متانول شرکت متانول کاوه در رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران معامله شد.

در این روز بیش از ۱۲.۶۱۶ تن فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۶۳۳ میلیارد و ۶۸۶ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران دادوستد شد.

 

اوپک   درگذشت  امیر کویت را تسلیت گفت

دبیرکل اوپک و کارکنان دبیرخانه این سازمان درگذشت امیر کویت را به خانواده آن مرحوم، دولت و مردم این کشور تسلیت گفتند.

به گزارش دبیرخانه اوپک، محمد سانوسی بارکیندو و کارکنان دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) درگذشت شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح را به خانواده ایشان، دولت و مردم کویت تسلیت گفتند.شیخ صباح زندگی خود را در سمت های وزیر امور خارجه، نخست وزیر و از ژانویه ۲۰۰۶ به عنوان امیر کویت وقف این کشور کرده بود. وی با صرف انرژی فراوان کویت را توسعه داد و هدایت کرد و در حل بسیاری از اختلاف های منطقه ای و بین المللی نقش کلیدی داشت. امیر کویت فعالیت های بشردوستانه بسیاری انجام داد که این فعالیت ها مورد استقبال رهبران جهانی مانند جیمی کارتر، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده آمریکا، بان کی مون، دبیرکل پیشین سازمان ملل متحد و آنتونیو گوترش، دبیرکل کنونی سازمان ملل متحد قرار گرفت.بارکیندو با یادآوری دیدارهایش با شیخ صباح از زمان تصدی دبیرکلی اوپک گفت: ایشان همیشه سخاوتمندانه وقت خود را در اختیار من می گذاشت و اجازه می داد از چشمه خرد و منبع غنی دانش شان بهره مند شوم. ایشان نماد فروتنی و مدافع سرسخت اوپک بود. امیر کویت نقشی منحصر به فرد در شکست بن بست سال ۲۰۱۶ ایفا کرد و زمینه را برای توافق تاریخی وین در ۳۰ نوامبر ۲۰۱۶ (دهم آذرماه ۱۳۹۵) و اعلامیه همکاری در دهم دسامبر ۲۰۱۶ (۲۰ آذرماه ۱۳۹۵) فراهم کرد. دیپلماسی عالی شیخ صباح در شکل گیری این اعلامیه همکاری مهم بود و در سال های پس از آن نیز نقشی فعال و فوق العاده سازنده داشت.خانواده اوپک با خانواده ایشان و بزرگان کشور کویت ابراز همدردی می کند، ضمن ابراز تسلیت درگذشت این بزرگمرد، سوگوار فقدان او هستیم.

 

کاهش  قیمت    نفت

شاخص نفت خام برنت ساعت ۴ و ۱۸ دقیقه روز چهارشنبه (نهم مهرماه) با ۲۳ سنت کاهش به ۴۱ دلار و سه سنت و قیمت شاخص دبلیوتی آی آمریکا با ۲۶ سنت کاهش به ۳۹ دلار و ۲۹ سنت رسید.قیمت نهایی شاخص نفت خام برنت روز سه شنبه (هشتم مهرماه) ۴۱ دلار و ۲۶ سنت و قیمت شاخص دبلیوتی آی آمریکا ۳۹ دلار و ۵۵ سنت بود.قیمت نفت امروز برای دومین روز پیاپی کاهش یافت، زیرا نگرانی درباره تقاضای سوخت با تشدید بیماری همه گیر ویروس کرونا افزایش یافت و آسیب های معاملات دیروز، امروز هم ادامه یافت.باب یاگر، از مدیران مؤسسه میزوهو نیویورک در این باره گفت: با توجه به افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا و افزایش ذخیره سازی نفت در سراسر جهان، مهم است به خاطر داشته باشید که ممکن است این حرکت نزولی بیشتر شود.

 

افزایش   واردات ال ان جی  چین

گسترش صنایع در چین واردات گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) این کشور آسیایی را به طور بی سابقه ای افزایش می دهد.به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور و پکن، احتمال دارد واردات ال ان جی چین امسال ۱۰ درصد افزایش یابد و به رقم بی سابقه ای برسد، زیرا شرکت ها برای مصارف صنعتی و تقاضای مسکونی زیاد، تجهیزات ارزان قیمت بیشتری تهیه می کنند.با در نظر گرفتن افزایش ۴ تا ۶ درصدی مجموع مصرف گاز طبیعی در سال جاری میلادی، چین تنها نقطه امیدوارکننده بازار جهانی گاز است، زیرا محدودیت های اعمال شده برای مهار ویروس کرونا و در پی آن ضعف اقتصاد جهانی سبب شده است تقاضا حدود چهار درصد کاهش یابد.تحلیلگران و معامله گران چینی معتقدند که حجم واردات ال ان جی امسال به رقم بی سابقه ۶۵ تا ۶۷ میلیون تن می رسد، یعنی ۱۰ درصد بیشتر از مجموع سال ۲۰۱۹ و با نرخ رشدی که می تواند سبب شود چین تا سال ۲۰۲۲ از ژاپن - به عنوان برترین خریدار جهان - پیشی بگیرد.برخی تحلیلگران معتقدند اقتصاد چین اکنون تقریباً به مسیر رشد خود پیش از شیوع ویروس کرونا بازگشته است.آلیشیا وی، تحلیلگر مؤسسه مشاوره فکتس گلوبال انرژی (FGE) در این باره گفت: پس از ضعف کوتاه مدتی که در اوایل امسال در پی همه گیری ویروس کرونا رخ داد، تقاضای گاز چین سریع تر از حد انتظار بهبود یافت که بیشتر توسط بخش صنعتی پیش می رود و از ماه مه به سطح ۲۰۱۹ رسیده است.