پیام وزیر نفت به مناسبت «روز ملی آتش نشانی و ایمنی»

وزیر نفت در پیامی با تبریک روز ملی آتش نشانی و ایمنی تأکید کرد: مخاطرات ذاتی صنعت نفت ایجاب می کند نظام مدیریت شرایط اضطراری برای حصول آمادگی در واکنش به وضعیت های اضطراری محتمل، استقرار یافته  و مورد ارزیابی مداوم قرارگیرد
متن کامل پیام بیژن زنگنه، به مناسبت روز ملی آتش نشانی و ایمنی به شرح زیر است:
«سالروز از خودگذشتگی آتش نشانان غیور در بمباران پالایشگاه آبادان در هفتم مهرماه ۱۳۵۹ و نام گذاری این روز تاریخی به عنوان روز ملی آتش نشانی و ایمنی در تقارن با هفته دفاع مقدس، فرصتی مغتنم برای بازبینی عملکرد ایمنی و آتش نشانی، درس آموزی از حوادث، بهبود مستمر HSE در فرایندهای کاری و ترویج فرهنگ پیشگیرانه ایمنی است.
واحدهای ایمنی و آتش نشانی در صنعت نفت قدمتی بیش از صد سال دارند و در سال های اخیر نیز به عنوان بخشی از سامانه مدیریت HSE در مسیر توسعه به بلوغ مناسبی رسیده اند. مهم ترین دستاورد مورد انتظار از نظام مدیریت ایمنی، استقرار رویکردهای پیشگیرانه در شناسایی و کنترل نظام مند مخاطرات است که این امر مستلزم طرح ریزی راهبردهای مدیریت ریسک و در عین حال بهبود یکپارچگی مکانیکی و قابلیت اطمینان تجهیزات فرآیندی است.
ماه های پایانی سال گذشته، صنعت نفت کشور نیز مشابه سایر ارکان جامعه متأثر از همه گیری جهانی بیماری نوظهور کووید -۱۹ بوده و تداوم شیوع گسترده این بیماری، مخاطراتی جدید را در صنعت نفت ایجاد کرده است و چون مأموریت ذاتی این صنعت، تأمین انرژی کشور است و در شرایط کنونی، استمرار و پایداری این مأموریت اهمیتی خاص دارد، بنابراین ضرورت دارد پروتکل های بهداشتی در این صنعت به گونه ای اجرا شود که با پیشگیری از وقوع حوادث، خدشه ای به تداوم عملیات و فعالیت ها در تأسیسات تولیدی و واحدهای عملیاتی و پشتیبانی وارد نشود. تقویت انضباط ایمنی، سرپرستی فعالیت ها و اجرای دقیق ضوابط و الزام های ایمنی، لایه حفاظتی محکمی در مقابل بروز خطاهای عملیاتی و نواقص تجهیزاتی منجر به بروز حوادث ایجاد خواهد کرد و از این رو از همه همکاران عزیز به ویژه مدیران صنعت نفت مؤکد درخواست می شود در اجرای دقیق و سختگیرانه ضوابط و دستورعمل های ابلاغی اهتمام ویژه داشته باشند.
علاوه بر تدابیر پیشگیرانه، مخاطرات ذاتی صنعت نفت ایجاب می کند نظام مدیریت شرایط اضطراری شامل فرآیندها، منابع و سامانه های مورد نیاز برای حصول آمادگی در واکنش به وضعیت های اضطراری محتمل، استقرار یافته و مورد ارزیابی مداوم قرار گیرد. همچنین با توجه به اینکه نیروی انسانی متخصص و حرفه ای یکی از عناصر کلیدی در این نظام است و آتش نشانان عزیز در رده های مختلف، بدنه اصلی این بخش را تشکیل می دهند، بنابراین در سال جاری با ابلاغ و اجرای طرح نوین ساماندهی مشاغل و ایستگاه های آتش نشانی صنعت نفت، تلاش خواهد شد کارکنان آتش نشانی به لحاظ صلاحیت حرفه ای و چارچوب سازمانی، به سطحی که شایستگی آن را دارند، ارتقا یافته و از مدیران ستادی و عملیاتی، انتظار دارد زمینه های لازم برای اجرای این طرح در شرکت ها و واحدهای تابعه را فراهم کنند.
در پایان از تلاش های خستگی ناپذیر یکایک همکاران عزیز در خدمت به کشور عزیزمان سپاسگزارم. یقین داشته باشید اقدام های شبانه روزی شما در صیانت از سلامت نیروی انسانی، تأسیسات و محیط زیست به عنوان سرمایه های ملی کشور ماندگار خواهد شد».

مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد:

بومی سازی تجهیزات صنعت گاز با راه اندازی انستیتوها 

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: راه اندازی مراکز و انستیتوهایی که زمینه بومی سازی تجهیزات را با هدف استفاده از اندیشه و ایده های نو برای دستیابی به محصول جدید فراهم می کنند، از اولویت های صنعت گاز کشور است.
حسن منتظرتربتی با بیان اینکه رویکرد کلی انستیتوها این است که بتوانند ارتباط تنگاتنگی بین دانشگاه و صنعت به وجود آورند و روی پروژه های کلان کار کند، یادآور شد: کارهای پژوهشی شرکت ملی گاز ایران در قالب همین انستیتوها دنبال می شود.
وی با اشاره به اینکه طرح های پژوهشی شرکت ملی گاز ایران در قالب چهار انستیتو ال ان جی (گاز طبیعی مایع شده)، فرآورش گاز، توربین و هوشمندسازی یا اندازه گیری هوشمند دنبال می شود، گفت: این انستیتوها به عنوان بازوی فنی و علمی همواره باید در کنار صنعت گاز حرکت کنند و هرگاه صنعت با مشکلی نظیر تولید کالای جدید، مباحث مرتبط با کاتالیست ها یا نیازهای عملیاتی روبه رو شد، به عنوان پشتوانه ای علمی در کنار این صنعت حاضر باشند.
معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه در انستیتو اندازه گیری هوشمند، مسائلی که در ارتباط با اندازه گیری گاز است دنبال می شود، افزود: اندازه گیری گاز بسیار مسئله مهمی است، زیرا احجام زیادی از گاز در کشور خرید و فروش می شود و اندازه گیری از ارکان اصلی آن است؛ به لحاظ بار مالی برای طرف های معامله و اهمیت آن در دقت اندازه گیری برای فروش، صادرات و تبادل گاز مهم است.
تربتی ادامه داد: در این انستیتو، بحث های مربوط به اندازه گیری در سه بخش پیگیری می شود، بحث تجهیزات اندازه گیری که تلاش می کنیم تجهیزات مورد نیاز اندازه گیری از طریق انستیتو بومی سازی شود و فناوری آن توسعه یابد و کشور در عمل صاحب دانش فنی شود.
وی تصریح کرد: در بحث دانشگاه باید تلاش کنیم فرهنگ مطالعات اندازه گیری رواج یابد و دانشجویان را مجاب کنیم تا مباحث مربوط به اندازه گیری را به عنوان موضوع های مطالعاتی خود انتخاب کنند و این تلاش همسو با پیوند صنعت و دانشگاه است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران به بحث ساخت تجهیزات و ساخت کالیبراسیون هم اشاره کرد و افزود: در واقع، این مسئله به تداوم ثبات اندازه گیری برمی گردد، یعنی افزون بر آنکه تجهیز باید دقیق باشد، مداومت در دقت هم لازم است، بنابراین چنانچه بخواهیم این دقت در اندازه گیری همیشه پایدار بماند، موضوع کالیبراسیون مطرح می شود.
به گفته تربتی، زمانی این تلاش به ثمر می رسد که بتوانیم مراکز کالیبراسیون را از طریق انستیتو دنبال، بومی سازی یا تولید کنیم.
وی ضمن اشاره به بحث هوشمندسازی گفت: در بحث اندازه گیری، اندازه گیری صرف مطرح نیست، بلکه اندازه گیری باید هوشمند باشد؛ به طوری که در کنار کنتورهای هوشمند، شبکه هوشمند هم می تواند مطرح باشد که در این حالت، کنتور بیشتر ناظر به تجهیزات اندازه گیری هوشمند و شبکه هوشمند ناظر به چگونگی جمع آوری و تحلیل داده ها و چگونگی استفاده از آنها در محاسبات مربوط به صورت حساب هاست. 
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اهمیت مباحث عنوان شده، تصریح کرد: با توجه به اینکه این انستیتو در دانشگاه علم و صنعت تعریف شده و آنجا هم از گذشته، سابقه خوبی در بحث مربوط به اندازه گیری گاز داشته است، امیدوارم در این زمینه بتوانیم به نتایج بسیار خوبی برسیم.


مدیرعامل شرکت ملی نفتکش:

هیچ قدرتی نمی تواند به صادرات و واردات ایران خدشه ای وارد کند

مدیرعامل شرکت ملی نفتکش با تأکید بر اینکه هیچ قدرتی نمی تواند به صادرات و واردات کشور خدشه ای وارد کند، گفت: تجارت آزاد حق ایران است و باید برای اقتدار ناوگان ملی تلاش بیشتری داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، نصرالله سردشتی روز سه شنبه (هشتم مهرماه) در آیین گرامیداشت روز جهانی دریانوردی با اشاره به اینکه شرکت ملی نفتکش با وجود همه کارشکنی ها توانسته در حوزه صادرات نفتی به کشور کمک کند، اظهار کرد: زمانی که تحریم شکل می گیرد، وزارت نفت، شرکت ملی نفتکش و شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی در پیکان تحریم ها قرار می گیرند و این مسئله اهمیت ناوگان ملی را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه در دوران تحریم نمی توان روی کشتی های خارجی حساب باز کرد، زیرا به دلایل مختلف، ورود کشتی های خود را روی آب های ایران ممنوع می کنند، تأکید کرد: البته هیچ کس نمی تواند خدشه ای به واردات و صادرات کشور وارد کند. مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران با بیان اینکه صادرات بنزین به ونزوئلا شاید کار بزرگی نباشد، اما این امر قدرت ناوگان ملی و تحریم شکنی را نشان داد، تصریح کرد: تجارت آزاد حق ایران است و کسی نمی تواند جلو ما را بگیرد.
سردشتی از سامان بنادر و دریانوردی، نیروی دریایی ارتش، سپاه پاسداران و همه ارگان هایی که شرکت ملی نفتکش و شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را در بخش های مختلف از جمله حوزه مقابله با دزدان دریایی، انتقال محموله ها به برخی نقاط و سایر موارد همراهی می کنند، قدردانی کرد و افزود: با کمک سازمان های دریایی بسیاری از مسائل حل شده و توانسته ایم به اهداف از پیش تعیین شده به بهترین شکل ممکن برسیم و خللی در کار پیش نیاید.
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش در پایان تصریح کرد: ناوگان شرکت ملی نفتکش، مشکلی بابت تأمین سوخت کم سولفور ندارد و پالایشگاه اراک مشکل تأمین سوخت را حل کرده است.

 

تحقق برنامه تولید تکلیفی نفت خام در کارون

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون از تحقق ۱۰۱ درصدی برنامه تولید تکلیفی نفت خام این شرکت در نیمه نخست امسال خبر داد.
غلامرضا مفیدی در نشست پیش بینی پنج ساله بهره دهی چاه های شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون در تشریح گزارش عملکرد این شرکت گفت: با اهتمام و انجام کار گروهی و مشترک مدیریت های ستادی و کارکنان تلاشگر شرکت کارون و با وجود محدودیت های ناشی از تحریم های خصمانه دشمن و شرایط کرونا، خوشبختانه این شرکت موفق به تحقق تولید نفت و گاز افزون بر ۱۰۰ درصد برنامه های ابلاغی با رعایت کامل مسائل ایمنی و الزام های زیست محیطی شده است.وی افزود: با انجام اقدام های تعمیراتی و تشدید اقدام های کنترلی دستاورد ارزشمند دیگری نیز در بخش جمع آوری گازهای ارسالی به مشعل محقق شد و میانگین گاز مستمر ارسالی به مشعل های شرکت کارون در نیمه نخست امسال با کاهش ۸۰ درصدی نسبت به پارسال به کمتر از ۳ میلیون فوت مکعب در روز کاهش یافت.وی به دیگر اقدام های انجام شده در حوزه پشتیبانی تولید نیز اشاره کرد و یادآور شد: در یک سال گذشته با اهتمام همکاران، ۲۲۰ قلم کالای مورد نیاز فرآیند تولید شرکت بومی سازی و در بخش خرید نیز قریب به ۴ هزار و ۱۶۰ قلم کالا به ارزش بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال خریداری شد که ۷۵ درصد آن از منابع درون استانی تأمین شده است.مفیدی اظهار کرد: از دیگر موفقیت های این شرکت می توان به انجام فعالیت های عام المنفعه در راستای عمل به مسئولیت های اجتماعی از قبیل ساخت مسجد، تعمیر فضاهای آموزشی، استمرار آب رسانی به بخش غیزانیه، تهیه بسته های معیشتی کمک های مومنانه، تهیه و توزیع لوازم تحریر میان دانش آموزان روستاهای اطراف تأسیسات و ضدعفونی اماکن و توزیع ملزومات بهداشتی برای مقابله با کرونا در روستاها و مناطق شهری همجوار اشاره کرد.احمد محمدی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب نیز با اشاره به اینکه سازمان باید آمادگی کامل برای بازگشت به تولید حداکثری داشته باشد، تأکید کرد: هر پنج شرکت بهره بردار باید کارگروه ویژه بازگشت به تولید حداکثری را تشکیل دهند و اقدام های انجام شده در راستای ایجاد آمادگی برای افزایش تولید را با هماهنگی مدیریت تولید شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب پیگیری کنند.وی استقرار سیستم مدیریت یکپارچه خطوط لوله (PIMS) در سازمان را نویدبخش انسجام بیشتر در احداث، نوسازی و بهسازی شریان های نفت و گاز دانست و بیان کرد: با آغاز به کار کارگروه های PIMS در شرکت های بهره بردار، روند رسیدگی به پروژه های مربوط به خطوط لوله جریانی و اصلی شرکت تسریع شده است.