قهرمان ملي نفت در گفت وگو با مشعل:

نفت ظرفیت درخشش   در  جودو   را   دارد

مسعود حاجي آخوندزاده، قهرمان ملي نفت در رشته جودو، سال 1357 در مشهد مقدس به دنيا آمد. او متاهل و حاصل ازدواجش يک فرزند پسر است. از خانواده اي ورزشي که يکي از برادرانش جودوکار و ديگري فوتباليست است. خود او نيز در هر دو اين رشته ها فعاليت کرده است. فوتبال را در سطح آموزشگاه هاي استان پيگيري کرد، اما به قول خودش زور برادر ديگرش نسبت به او بيشتر بود تا از فوتبال کناره گيري کند و به سمت جودو در سطح حرفه اي کشيده شود. برادران او نيز در سطح کشوري مطرح بودند. يکي از آنها جودوکار بسيار بااستعداد و مطرحي بود که در جبهه هاي جنگ از ناحيه پا آسيب ديد و نتوانست جودو را ادامه دهد. مسعود حاجي آخوندزاده از 11 سالگي جودو را با باشگاه جوانان اسلامي مشهد آغاز کرد، هرچند شايد در ابتدا به صورت پيوسته تمرين نمي کرد، اما بعد از قهرماني در 13 سالگي وارد دنياي حرفه اي جودو شد تا به قهرماني آسيا رسيد. با قهرمان ملي شرکت ملي نفت ايران که در حال حاضر در امور ورزش و تربيت بدني شرکت ملي نفت ايران مشغول به کار است، گفت وگويي انجام داده ايم که با هم مي خوانيم.

لطفا از پيشينه خودتان برايمان بگوييد.

مسعود حاجي آخوندزاده هستم. سال 57 در شهر مشهد به دنيا آمدم. دو برادر و دو خواهر دارم و متاهل هستم و يک فرزند پسر هم دارم. خانواده ام، خانواده اي ورزشي است. يکي از برادرانم جودوکار و ديگري فوتباليست است. خودم نيز در هر دو رشته فعاليت کرده ام. فوتبال را در سطح آموزشگاه هاي استان پيگيري کردم، اما در ادامه ديدم فوتبال را نمي توانم ادامه دهم و براي همين به سمت جودو رفتم و جودوکار شدم. من در زمان ورزش به تحصيل هم پرداختم که در حال حاضر دانشجوي دوره دکتراي مديريت ورزشي هستم.

 از چه زماني ورزش کردن را شروع کرديد؟

من هم مثل بقيه پسر بچه ها ابتدا به فوتبال علاقه داشتم و از کوچه و محله فوتبال را شروع کردم و همانطور که گفتم در رده نوجوانان و در آموزشگاه هاي مشهد فوتبال بازي مي کردم، اما از سال 68-69 بود که جودو را با باشگاه جوانان اسلامي مشهد آغاز کردم، هرچند شايد از ابتدا به صورت پيوسته تمرين نمي کردم، اما رفته رفته به اين ورزش علاقه مند شدم و در سطح نوجوانان چندين قهرماني کشور و در سطح جوانان و بزرگسالان نيز يک يا چند قهرماني کشور را به دست آوردم و يک جودوکار حرفه اي شدم.

 چه شد که جودو کار شديد؟

برادرم فوتبال بازي مي کرد و بازي او از من بهتر بود، وقتي ديدم نمي توانم مثل او خوب باشم، تصميم گرفتم يک رشته ورزشي ديگر را انتخاب کنم. از آنجايي که به ورزش هاي رزمي هم علاقه داشتم، در نهايت رشته رزمي جودو را انتخاب کردم. الان هم از انتخابم پشيمان نيستم.

 چند سال جودو را به صورت حرفه اي انجام داديد؟

از 11 سالگي رسما جودو را شروع کردم و تا 34 يا 35 سالگي اين ورزش را ادامه دادم. البته بعد از زمان بازنشستگي از ورزشکار بودن به مربيگري جودو روي آوردم. من هنوز هم با جودو سروکار دارم و نمي توانم از اين ورزش خودم را جدا بدانم. هميشه به خودم گفته ام که پول در فوتبال است، اما همه چيز به مسائل مالي ختم نمي شود و ورزش جودو درس زندگي به من داد.

 مثل اينکه خيلي به جودو علاقه داريد، کمي بيشتر توضيح مي دهيد؟

جودو، يکي از ديدني ترين و سياسي ترين رشته هاي ورزشي است. وقتي سه رئيس جمهور مي آيند و در سالن مي نشينند، به نظرم اين اهميت بالاي اين رشته را نشان مي دهد. جودو، اولين رشته رزمي است که در المپيک بوده است و با ثبات خيلي بالا، هر سال قوي تر و به تعداد شرکت کنندگان آن نيز افزوده مي شود. کشورهاي ناشناخته اي وجود دارند که حتي طلاي المپيک مي گيرند. فدراسيون جهاني به کشورهايي که از لحاظ مالي ضعيف هستند، کمک مي کند. البته بايد اين را هم اضافه کنم در جودو من به شاگردانم هميشه مي گويم که وقتي به مربي، پيشکسوت و تاتامي تمرينات احترام بگذاريد، مطمئنا در روند قهرماني شما تاثيرگذار خواهد بود. اين مساله را ما با تمام وجود حس کرده ايم و هر وقت اين کار را انجام داديم، موفق بوديم. فکر مي کنم در فلسفه جودو به آن واقعاًً فراتر از يک ورزش نگاه شده است. همين مساله باعث شده که در المپيک، جودو به عنوان جنجالي ترين رشته ورزشي انتخاب شود.

 گويا در جودو به شما لقب خروس جنگي داده اند، درست است؟

بله اين لقب را به من داده اند، اما ايراني ها نه، بلکه فرانسوي ها اين لقب را به من دادند. ما در فرانسه در کمپ هاي تمريني شرکت مي کرديم و صبح و بعدازظهر تمرينات سنگيني را انجام مي داديم. در تمرينات، ورزشکاران کشورهاي مختلف با هم مبارزه مي کردند. با توجه به اينکه در اين تمرينات جنگنده ظاهر مي شدم و کم نمي آوردم، جمال بوراس، قهرمان شاخص آنها، آن زمان لقب خروس جنگي را به من داد.

 چه افتخاراتي در جودو کسب کرده ايد؟

13 ساله بودم که قهرمان کشور در رشته جودو شدم و اين اولين مدالي بود که کسب کردم. در ادامه هم مقام هاي زيادي در استان و کشور به دست آوردم، اما در عرصه بين المللي در سال 98 ميلادي در مسابقه ارتش هاي جهان به مدال نقره رسيدم. سپس در سال 1999 در چين مدال برنز را کسب کردم. در سال 2000 نايب قهرمان رقابت هاي ارتش هاي جهان شدم. در سال 2001 در بازي هاي آسيايي به مدال طلا رسيدم و رکورددار کسب اولين مدال طلاي آسيا براي ايران شدم. در سال 2002 در رقابت هاي آسيايي در بوسان به مدال طلا رسيدم. پس از آن دچار مصدوميت شديد از ناحيه پا شدم و نتوانستم در رقابت هاي آسيايي و جهاني سال هاي 2003 و 2004 شرکت کنم. البته در المپيک 2004 با وجود مصدوميت شرکت کردم که پنجم شدم و به دليل مصدوميت دوباره مسابقات سال 2005 را از دست دادم. در سال 2006 در بازي هاي آسيايي دوحه به مقام سوم رسيد و در سال 2007 نيز علاوه بر کسب مدال طلا عنوان ستاره مسابقات آسيايي کويت را هم به دست آوردم و در نهايت نيز در سال 2008 در رقابت هاي آسيايي کره به مدال نقره رسيدم.

 چرا بيشتر جودوکارها چوخه کار هم بوده اند؟

به خاطراينکه رشته چوخه قرابت زيادي با جودو دارد. کشتي چوخه از جمله ورزش هايي است که خيلي شبيه به جودو است و بايد بگويم تکنيک هاي مشابهي با جودو دارد. براي همين چوخه کارها در جودو موفق هستند. البته عکس آن هم صادق است. کشتي چوخه براي استان خراسان است، براي همين بيشتر قهرمان هاي جودو از اين استان هستند.

 مربي تيم ملي هم بوديد؟

بله، بعد از اينکه به عنوان ورزشکار بازنشسته شدم، به مربيگري روي آوردم که در مقاطع مختلفي به عنوان مربي تيم ملي نوجوانان مشغول به کار شدم. بعد از آن چند وقت مربي تيم ملي بزرگسالان بودم که در ادامه براي چند سال سرمربي تيم ملي بزرگسالان جودو ايران شدم.

 از چه زماني وارد وزارت نفت شديد و چه پست هايي داشتيد؟

از سال 1383 به عنوان قهرمان ملي به استخدام شرکت ملي نفت ايران درآمدم. در اين مدت پست هاي متفاوت و مختلفي داشتم. در يک برهه به عنوان مربي و رئيس هيات ورزش هاي رزمي مشغول به کار بودم و الان هم در قسمت ورزش همگاني شرکت ملي نفت مشغول به کار هستم.

 به عنوان يک جودوکار ملي پوش و مربي، تجربه خودتان را در اختيار نفتي ها قرار داده ايد؟

بله تا آنجا که توانسته ام، تجربياتم را با توجه به شرايطي که بوده در اختيار فرزندان و کارکنان نفت قرارداده ام، اما تاکيد دارم زياد نبوده، چون در نفت به جودو زياد توجه نمي کنند. براي همين اعتقاد دارم بايد زيرساخت ها فراهم شود تا بتوانم بيشتر از اين تجربياتم را در اختيار فرزندان و کارکنان نفت قرار بدهم. اميدوارم شرايط بهتر شود تا من هم بتوانم آن چيزي را که آموخته ام و به عنوان مربي ملي به جودوکاران ياد داده ام، به فرزندان، کارکنان و خانواده نفت هم انتقال دهم.

 آيا نفت ظرفيت حضور در جودو را دارد؟

من در يک مقطع کوتاه مدير فني تيم جودو نفت مسجدسليمان بودم که اين تيم را با مربيان خوبي که داشت، قهرمان ليگ برتر ايران کرديم. فکرمي کنم نفت ظرفيت اين را دارد که بتواند در جودو خوش بدرخشد، چون من استعدادهاي خوبي در اين رشته به خصوص در جنوب ديدم که علاقه زيادي به اين رشته رزمي دارند. براي همين مي گويم ابتدا بايد زيرساخت ها فراهم شود و بعد به دنبال استعداد ها بگرديم و با پرورش آنها اين رشته را در ميان خانواده نفت گسترش دهيم.

 در حال حاضر در نفت چه شغلي داريد؟

در حال حاضر در قسمت امور اداري ورزش همگاني امور ورزش شرکت ملي نفت ايران کار مي کنم، اما بيشتر علاقه دارم به عنوان مربي فعاليت کنم تا تجربياتم را در اختيار فرزندان، کارکنان و خانواده نفت قرار دهم. اعتقاد دارم بايد با انجام ورزش بهترين بهره وري را در نفت داشته باشيم. حال هر رشته اي که مي خواهد باشد. البته با اينکه در ورزش همگاني مشغول به کار هستم، حتي مي توان با توسعه ورزش همگاني سلامتي کارکنان را بيمه کرد.

 

سرمربی تیم فوتسال ملی حفاری اهواز:  سایپا را شکست می دهیم تا یک پای فینال باشیم

سرمربي تيم فوتسال ملي حفاري اهوازگفت: هنوز هم مخالف برگزاري مسابقات در شرايط شيوع ويروس کرونا هستم، اما تمرينات تيم  را از اين هفته شروع مي کنم.

مينا باراني در گفت وگويي کوتاه با «مشعل» در خصوص وضعيت تيمش براي شروع مسابقات و حضور در بازي برگشت نيمه نهايي مقابل سايپا عنوان کرد: تمرينات تيم ما از هفته گذشته شروع شده است. 10 روز گذشته بخشنامه اي از وزارت نفت مبني بر تعطيلي اماکن ورزشي به شرکت ملي حفاري ارسال شده، اما وقتي مديرعامل باشگاه متوجه شد که مسابقات بايد برگزار شود، پيگير برگزاري اردو است.

ما چهار بازيکن خارج از استان داريم و ساير بازيکنان نيز در شهرستان هاي استان خوزستان ساکن هستند که به آنها اعلام کرده ايم آماده شرکت در اردو باشند. با هيات پزشکي استان نيز هماهنگ کرده بوديم که روز شنبه از بازيکنان تست کرونا گرفته شود.

سرمربي تيم فوتسال ملي حفاري با اشاره به اينکه اميدوار است از تيم سايپا در اهواز به خوبي پذيرايي کند، گفت: تا جايي که بتوانيم با رعايت پروتکل هاي بهداشتي اردوها را برگزار مي کنيم، اما از آنجايي که براي نخستين بار قرار است با شرايط موجود اردو و مسابقات برگزار شود، شايد کم و کاستي هايي وجود داشته باشد. با وجود اين اميدوارم مشکلي پيش نيايد تا بتوانيم به خوبي از تيم سايپا پذيرايي کنيم.

باراني با اشاره به مخالفتش با برگزاري مسابقات افزود: همين الان هم مخالف برگزاري مسابقات هستم، اما چهار، پنج فدراسيون رقابت هاي ليگ خودشان را نيمه تمام گذاشته اند و نتيجه را با توجه به امتيازات کسب شده محاسبه کردند مثل بسکتبال، چون ظرفيت هاي بانوان مثل آقايان زياد نيست، اما حالا که قرار است مسابقات ليگ ما برگزار شود اميدوارم همه به سلامت اين مسير را پشت سر بگذارند.

باراني درباره مصدوميت دو مهره تيمش گفت: بازيکنان من پنج ماه از تمرينات گروهي دور بودند، لذا تمرينات را طوري برنامه ريزي کرده ام که بازيکني آسيب نبيند و سايپا را شکست دهند تا بتوانيم يک پاي فينال ليگ برتر باشيم. از طرفي همه تيم ها با تمام توان خود و براي پيروزي تلاش مي کنند، اما سحر پاپي و سهيلا ملمولي آسيب ديده اند و نمي توانيم به اين بازيکنان فشار بياوريم.

 

 

 براي برگزاري ديدار نيمه نهايي

 بانوان فوتساليست ملي حفاري تست کرونا مي دهند

 تيم هاي حاضر در مرحله نيمه نهايي ليگ برتر فوتسال بانوان قبل از آغاز تمرينات خود تست کرونا مي دهند. با توجه به برگزاري مرحله نيمه نهايي ليگ برتر فوتسال بانوان، تيم هاي  حاضر در اين مرحله تمرينات خود را از اين هفته شروع مي کنند.باشگاه ها بايد قبل از شروع تمرينات از همه بازيکنان و کادر فني تيم خود تست کرونا بگيرند. بر اين اساس و به گفته مينا باراني، سرمربي تيم ملي حفاري اهواز، بازيکنان اين تيم تست کرونا مي دهند. گفتني است، برنامه دور برگشت مرحله نيمه نهايي پلي آف فوتسال بانوان در حالي اعلام شد که تيم فوتسال بانوان ملي حفاري در بازي برگشت روز جمعه سوم مردادماه ساعت 11 در اهواز ميزبان سايپا خواهد بود.ديدار رفت از مرحله پلي آف فوتسال بانوان 30 بهمن ماه 98 برگزار شد که تيم فوتبال ملي حفاري اهواز در تهران موفق شد با نتيجه 4 بر 3 حريف خود را شکست دهد.