وزير نفت در راهپيمايي 22 بهمن ماه:

مردم هستی شان را برای انقلاب گذاشتند؛ قدر بدانیم

وزير نفت در جمع راهپيمايان جشن انقلاب اسلامي بر ضرورت آماده سازي فضا براي مشارکت بهتر مردم در انتخابات پيش رو تاکيد کرد و گفت: مردم از همه هستي شان براي نگه داشتن انقلاب و سرفرازي ايران مايه گذاشتند و اين مهم است که ما قدر بدانيم. به گزارش خبرنگار شانا، بيژن زنگنه روز سه شنبه (22 بهمن ماه) همزمان با چهل ويکمين سالروز پيروزي انقلاب اسلامي در جمع راهپيمايان افزود: مسوولان فضا را براي مشارکت بهتر مردم در انتخابات آماده کنند. وي شرکت در انتخابات را حائز اهميت خواند و گفت: ايران براي مردم است. در عين حال بايد فضايي باشد که همه بتوانند در انتخابات شرکت کنند. اين تنها وظيفه مردم نيست، بلکه وظيفه مسوولان هم هست که فضايي را فراهم کنند که مردم بهتر در انتخابات شرکت کنند.

 

بارگیری همزمان ۲ سکوی فاز ۱۳ پارس جنوبی

عمليات بارگيري دو سکوي گازي فاز 13 پارس جنوبي، روز (دوشنبه، 21 بهمن ماه) از يارد صدرا پايان يافت.

پيام معتمد، مجري طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبي، پيشرفت ساخت سکوي اصلي 13A و سکوي اقماري 13C را بيش از 98 درصد اعلام کرد و گفت: اين دو سکو که هر يک حدود 2500 تن وزن دارند، همزمان با روش Push Pull روي شناور FLB124 از يارد شرکت صنعتي دريايي ايران (صدرا) بارگيري شدند.

وي بارگيري اين دو سکو را يکي از اقدام هاي مهم همسو با تکميل زنجيره دوم بخش دريايي فاز 13 پارس جنوبي عنوان کرد و افزود: در صورت مساعد بودن شرايط آب و هوايي، اين دو سکو پس از عمليات مهاربندي، توسط شناور FLB124 به خليج فارس حمل و با جرثقيل HL-5000 در بلوک مخزني فاز 13 پارس جنوبي نصب مي شوند.

مجري طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبي تصريح کرد: در ساخت هر يک از اين سکوها حدود 36 هزار قطر - اينچ لوله کشي و 67 هزار متر کابل کشي انجام شده است.

معتمد با بيان اينکه توليدات گازي اين دو سکو در مجموع معادل نيمي از ظرفيت توليد اسمي هدف گذاري شده (روزانه 28.4 ميليون مترمکعب گاز ترش) براي طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبي است، افزود: هر يک از سکوهاي اصلي 13A و اقماري 13C توان توليد روزانه 500 ميليون فوت مکعب گاز ترش (معادل 14.2 ميليون مترمکعب) را دارد که همه مراحل طراحي، ساخت، بارگيري، نصب و بهره برداري از آنها توسط مهندسان و کارگران ايراني انجام شده است.

عرشه هاي دريايي 13A و 13C آخرين سکوهاي فراساحلي است که در قالب قرارداد همکاري شرکت نفت و گاز پارس و شرکت صنعتي دريايي ايران (صدرا) ساخته و بارگيري شدند.

 

بومی سازی و تعمیر ۱۵۰۰ قطعه نفتی

1500 قطعه از اقلام مورد نياز صنعت نفت و گاز با مشارکت و حمايت شرکت بهره برداري نفت و گاز زاگرس جنوبي در سال جاري از سوي شرکت هاي داخلي بومي سازي يا تعمير شده است.

حميد ايزدي، مديرعامل شرکت بهره برداري نفت و گاز زاگرس جنوبي با اعلام اين خبر گفت: از ابتداي امسال تاکنون يک هزار و 325 قطعه از اقلام مورد نياز تجهيزات صنعت نفت و گاز با مشارکت و حمايت شرکت بهره برداري نفت و گاز زاگرس جنوبي، از سوي شرکت هاي توانمند داخلي ساخته و 175 قلم کالا نيز تعمير شده است.

وي افزود: اين اقلام شامل مواردي همچون انواع نشت بند، قطعات يدکي مربوط به شيرهاي کنترل، شيرهاي پروانه اي، اقلام يدکي مربوط به انواع پمپ ها، انواع فيلتر، ميل لنگ و شاتون، قطعات يدکي مربوط به کمپرسورهاي گازي و هوا و توربين هاي فوق پيشرفته زيمنس و ساخت ماسوره هاي کاهنده سرچاهي است.

ايزدي گفت: توجه به ضرورت و اهميت توانمندسازي شرکت هاي داخلي، اداره نگهداري و تعميرات شرکت بهره برداري نفت و گاز زاگرس جنوبي از سال هاي قبل با تشکيل کارگروه هاي فني، تخصصي در حوزه هاي برق، مکانيک و ابزار دقيق، ضمن انجام فاز مطالعاتي پروژه هاي ساخت يا تعمير تجهيزات مورد نياز، با شناسايي شرکت ها توانمند داخلي تلاش زيادي در جهت بومي سازي تجهيزات صنعت نفت داشته است.

 

ثبت پيشرفت فيزيکي 25 درصدي

راه اندازي بخش زودهنگام طرح ملی  گوره- جاسک در سال 99

مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه نفت(متن)، پيشرفت فيزيکي طرح انتقال نفت خام از گوره به جاسک را 25 درصد اعلام کرد و گفت: پيش بيني مي شود سال آينده بخش زودهنگام اين طرح به سرانجام برسد و امکان انتقال ميعانات گازي به شرق تنگه هرمز فراهم شود. تورج دهقاني ادامه داد: ايجاد ظرفيت انتقال ميعانات گازي از عسلويه به جاسک در دستور کار است که بر اساس اين طرح و با توجه به امکانات موجود قرار است ميعانات گازي از عسلويه به بندرعباس و از آنجا به جاسک منتقل شود. وي از تزريق 16 هزار ميليارد ريال نقدينگي در بخش تامين تختال و ورق اين پروژه نيز در چند ماه گذشته خبر داد و بر رعايت و توجه به اصول کيفي در پروژه هاي صنعت نفت تاکيد کرد.

 

 

احداث کارخانه جمع آوري و فراورش گازهاي مشعل در منطقه غرب کارون کليد خورد

نفتی ها حامیان همیشگی محیط زیست

مشعل  جمع آوري گازهاي همراه نفت در مسير تحقق اهداف زيست محيطي از جمله اهداف و اولويت هاي وزارت نفت است که در اين مسير تاکنون اقدام هاي مهمي صورت گرفته و در حال انجام است. به همين منظور هفته گذشته نيز کلنگ احداث کارخانه جمع آوري و فراورش گازهاي مشعل در منطقه غرب کارون به زمين زده شد.

 

شرکت نفت و گاز اروندان در قالب قرارداد فروش گازهاي مشعل، قرارداد جمع آوري و شيرين سازي حدود 50 ميليون فوت مکعب در روز از گازهاي توليدي واحد بهره برداري غرب کارون را با يک شرکت داخلي (شرکت مهندسي کاناز مشاور) امضا کرده که پيرو اين قرارداد، عمليات اجرايي ساخت کارخانه جمع آوري و فرآورش گاز موضوع قرارداد، کليد خورد. مدت زمان درنظر گرفته شده براي احداث اين کارخانه 18 ماه و قرار است براي مدت پنج سال، روزانه 50 ميليون فوت مکعب گاز تحويل بخش خصوصي شود.

جهانگير پورهنگ در اين مراسم، شرکت مهندسي کاناز مشاور را برنده مناقصه و مجري اين طرح اعلام کرد که براساس قرارداد پنجساله منعقد شده با آن، موظف شده است افزون بر جمع آوري گازهاي همراه، آنها را به مايعات گازي و گاز خشک تبديل کند.

طبق اعلام پورهنگ، احداث کارخانه جمع آوري و فرآورش گازهاي مشعل در منطقه غرب کارون، 15 ماه زمان خواهد برد و با احداث آن، تحويل گاز در 60 ماه از سوي شرکت نفت و گاز اروندان انجام خواهد شد.

او با تشريح روند اين فعاليت توضيح داد: از اوايل امسال اقدام هاي عملي به منظور تحقق طرح جمع آوري گازهاي همراه نفت ميدان هاي غرب کارون آغاز شد که پس از دريافت تاييديه از سوي هيات مديره شرکت ملي نفت ايران، اواخر شهريور ماه جاري وارد فاز اجرايي شد.

بر اين اساس، پيمانکار اين طرح موظف به تبديل گاز جمع آوري شده به مايعات گازي و گاز خشک است.

نکته مهم در سخنان پورهنگ اشاره به اين مساله بود که با جمع آوري اين گازها، علاوه بر اينکه گام بلندي در حفاظت از محيط زيست برداشته مي شود، براي تعدادي از نيروهاي بومي نيز فرصت اشتغال ايجاد خواهد شد.

به گفته مديرعامل شرکت نفت و گاز اروندان، حجم مالي ناشي از اجراي اين طرح در مدت زمان پنج سال حدود 120 ميليون دلار برآورد شده که اين مبلغ به صورت مستقيم از سوي شرکت پيمانکار به شرکت ملي نفت ايران پرداخت مي شود و بيانگر منافع مالي قابل توجه در مسير اجراي اين طرح است.

پورهنگ خاطرنشان کرد که اقدام هاي زيست محيطي در منطقه غرب کارون تداوم خواهد داشت و در اين زمينه پروژه احداث محل نگهداري پسماندها با 10 ميليارد تومان سرمايه گذاري در اين منطقه اجرايي خواهد شد که براساس برنامه ريزي انجام شده، با تجهيز اين حوضچه، پسماند و کنده هاي حفاري و خاک هاي گاه آلوده به نفت به آن منتقل شود.

مديرعامل شرکت نفت و گاز اروندان همچنين در اين مراسم خبر داد: قرارداد ميدان سهراب بزودي با يک شرکت ايراني امضا خواهد شد. وي درباره توسعه ميادين جفير و سپهر هم گفت: شرکت پاسارگاد متولي انجام اين طرح است که قرار است در فاز نخست آن روزانه به ميزان 30 هزار بشکه نفت خام توليد شود و در فازهاي بعدي که در قالب قراردادهاي طولاني مدت 15 تا 20 ساله تعريف شده است، اين حجم توليد به 110 هزار بشکه در روز برسد.

او گفت: در گستره عملياتي اين شرکت در زمان حاضر ظرفيت توليد 450 هزار بشکه نفت خام در روز وجود دارد که با تحقق برنامه هاي تدوين شده از سوي شرکت ملي نفت ايران، اين ميزان در افق 1404 بايد به يک ميليون بشکه افزايش يابد.

تبديل غرب کارون به عسلويه نفتي

غلامرضا شريعتي، استاندار خوزستان نيز در اين مراسم با بيان اينکه منطقه غرب کارون، ظرفيت تبديل شدن به عسلويه نفتي را دارد، گفت: اين منطقه مي تواند بيش از پيش سبب افزايش اشتغال، توليد و درآمد ناخالص ملي کشور شود.

شريعتي افزود: ساخت اين کارخانه به حفظ محيط زيست کمک مي کند و باعث خلق ثروت و تامين خوراک پتروشيمي ها مي شود.

استاندار خوزستان با اشاره به قرارداد امضا شده بين نفت با پتروشيمي مارون و هلدينگ خليج فارس براي جمع آوري گازهاي همراه نفت شرق کارون، ابراز اميدواري کرد که با اجرايي شدن اين پروژه نيز به تامين خوراک پتروشيمي هاي منطقه کمک شود.

 او تصريح کرد: بخشي از گازهاي همراه نفت غرب کارون به عنوان خوراک در اختيار شرکت هاي پتروشيمي قرار مي گيرد و قرار شده 50 ميليون فوت مکعب گازهاي همراه نيز از سوي شرکت مهندسي کاناز مشاور جمع آوري شود و باقيمانده آن نيز به عنوان خوراک در اختيار NGL3200 قرار خواهد گرفت.