سهم ما از آپارتمان های 30 متری


مشعل   بسياري از جواناني که طي اين چند سال، زندگي مشترک خود را شروع کرده اند، ديگر خانه، زندگي و امکاناتي شبيه به خانه اي که پدرانشان براي شروع زندگي داشته اند، ندارند. حالا يا اين نداشتن يک انتخاب براي دوره جديدي از زندگي امروز است يا اجبار اقتصادي و معيشتي که باعث مي شود جوانان به سمت خانه هايي کوچکتر و امکاناتي محدودتر بروند.  آمارها نشان مي دهد، متوسط سهم مسکن از سبد هزينه خانوار از حدود 30 درصد به 50 درصد رسيده و در کلانشهرهايي همچون تهران اين سهم به بالاي 70 درصد افزايش يافته و بسياري از خانوارها ديگر قدرت و توان پرداخت اجاره هاي سنگين را ندارند و در کنار گزينه هاي مهاجرت معکوس، يکي از گزينه ها همين خانه هاي نقلي و کوچک است.  حالا دولت و شهرداري ها به طور رسمي همين خانه هاي 30 متري را به عنوان پيشنهادي براي مقابله با کمبود مسکن جوانان اعلام کرده اند.  در شرايط اقتصادي جامعه و قيمت هاي بالاي مسکن، بخصوص در کلانشهرها و ميزان درآمدي که در همه جوانان قابل توجه و کافي نيست، بسياري از آنها براي شروع زندگي مشترک خود به دنبال خانه هايي به اصطلاح نقلي و سوييت هستند که براي دو نفر کفايت مي کند؛ اگرچه ممکن است نداشتن فضاي بزرگتر و امکاناتي که راحتي شان را بيشتر مي کند، سبب گلايه هايي باشد؛ اما اين انتخاب اجباري ديگر دارد و به نوعي از زندگي امروز تبديل شده و سهم نسل جديد از خانه هاي بزرگ و حياط دار به خانه هاي 30 تا 40 متري رسيده است؛ اگرچه اين انتخاب اجباري جامعه و سياست هاي غلط اقتصادي بوده؛ اما حالا خانه هاي 30 متري و کم متراژ طرفداران خاص خود را دارد و در برخي محلات، حتي گران تر از خانه هايي با متراژ بزرگ هستند. در بسياري از کشورهاي اروپايي و آسياي شرقي نيز متناسب با تغييراتي که نوع زندگي افراد داشته، فضاي خانه، امکانات و کاربري آن هم تغيير کرده و به عنوان مثال در بسياري از کشورهاي آسياي شرقي، گزينه آشپزخانه از خانه تقريبا حذف شده و براي افراد صرفه اقتصادي دارد که غذاي شان را در بيرون از خانه ميل کنند و هزينه تجهيزات آشپزخانه، مواد غذايي و بخصوص انرژي مصرفي (برق- گاز) را ندهند.

در اين نوع جديد از زندگي که بسياري از جوانان در زندگي امروز آن را تجربه مي کنند، بسياري از رسوم و عادت هاي خانوادگي قديم منسوخ شده و ديگر خبري از مهماني هاي بزرگ و دورهمي هاي خانوادگي نيست. اگر مناسبت و مراسمي هم باشد، بايد در رستوراني بيرون از خانه برگزار شود. در قديم، ميزبان به پشتوانه فضاي بزرگ خانه و لوازم خوابي که براي مهمان تدارک ديده بود، به مهمان خود تعارف مي کرد آن شب را در خانه آنها بماند؛ اما در اين شرايط جديد، ديگر خبري از اين تعارف ها نيست. زوج هاي جوان لوازم زندگي را براي 4 تا 6 نفر تهيه مي کنند؛ چرا که فضايي براي نگه داشتن اين لوازم ندارند و مجبورند مهماني هاي بزرگتر از اين تعداد را در بيرون از آن خانه تدارک ببينند.  هرچند که برخي مي گويند، اين کوچک بودن فضا ممکن است باعث افسردگي و دلگيري افراد ساکن در خانه شود، اما بسياري ديگر مي گويند وقتي زن و شوهر هر دو در طول روز سر کار هستند و تنها شب ها و آخر هفته ها را در خانه خود مي گذرانند، اين محدوديت فضا را چندان احساس نمي کنند و به عبارتي اين خانه ها به خوابگاهي براي آنها تبديل مي شود. با اين وجود، بسياري از جوانان چه در مجردي و چه زندگي متاهلي تلاش مي کنند بيشترين استفاده و لذت را از فضاي محدودي که در اختيار دارند، ببرند. در بازار لوازم خانگي، مبلمان و امکانات داخلي خانه ها، آنقدر تنوع به وجود آمده که بخشي از بازار به امکاناتي براي خانه هاي نقلي و لوازم کم جا اختصاص يافته است. بسياري از شرکت هاي طراحي دکوراسيون و لوازم خانه به دنبال طراحي هايي ويژه براي اين سوييت ها هستند و پيشنهادات خوبي را براي زندگي بهتر در اين خانه هاي کوچک دارند. پيشنهادهايي مثل اينکه چون فضاي خانه کوچک و محدود است، ديوارها و لوازم آن رنگ روشن داشته باشند و خودداري از لوازم اضافي و دست و پاگير و استفاده همزمان از مبلمان و تجهيزاتي که در يک فضا کاربردهاي مختلفي دارند. به عنوان مثال اگر مبلمان خانه تخت خواب هم مي شود، شايد بتوان در کنار آن يک ميز تحرير کوچک هم ايجاد و آن را سه کاربرده کرد. براي اين خانه ها استفاده از آينه هايي در بخشي از خانه توصيه مي شود. آينه مي تواند ديوار يا فضاي خانه را بزرگتر يا دوبرابر نشان دهد. همچنين استفاده از پارکت روشن و گياهاني که به شکل افقي در ديوارها يا بالکن قرار مي گيرند، داشتن پنجره هايي بزرگ که نور بيشتري به داخل خانه برسانند هم مي تواند پيشنهادهاي خوبي باشد. يکي از توصيه هاي کاربردي ديگر اين است که براي استفاده بيشتر از فضايي که در اختيار داريد، متناسب با نور و موقعيت خانه به جاي ديوارهاي داخلي از پارتيشن ها براي جداسازي فضاهاي مختلف استفاده کنيد. به عنوان مثال، ديوار فضاي محدود پذيرايي از مهمان و آشپزخانه، مي تواند با يک پارتيشن از هم جدا شود.

 

یک وعده ورزشکاری

اين تابلوي روزانه رستوران سکوي بلال است. آشپز يا عوامل خوش فکر  آشپزخانه، متناسب با درخواست يا نياز کارکناني که نگران وزن و سلامت  شان هستند کالري همه اجزاي يک وعده غذايي را هر روز مي شمارد و اعلام مي کند. به اين ترتيب، که يک وعده ورزشکاري نبايد بيشتر از 680 کالري باشد.

عکس: عبدالرضا محسني

 

اپلیکیشن های کاربردی

Houzz

Huzzz، در اصل مادر برنامه هاي طراحي است. پايگاه داده هاي اين آپ، شامل بيش از 11 ميليون تصوير با کيفيت بالاست که با توجه به سبک، فضا و موقعيتي که داريد، مي توانيد آن مکان را طراحي و چيدمان کنيد. اين آپ داراي ابزارهاي مفيد و مناسب براي طراحي داخلي است. ضمن اينکه از ايده هاي ديگران هم کمک بگيريد و ايده هاي خود را نيز با آنها به اشتراک بگذاريد. با اين برنامه شما گويي مشاوران طراحي حرفه اي واقعي را در کنار خود داريد و مي توانيد به ايده هاي خود جامه عمل بپوشانيد.

ColorSnap

با استفاده از اين برنامه، مي توانيد تمام آنچه را که در ذهنتان مي گذرد، با علايق خود در هم آميزيد و با استفاده از ايده هاي اين نرم افزار، طرح نهايي را روي محيط اطراف پياده کنيد. اين برنامه مي تواند ترکيب رنگ هر عکسي را در گوشي هاي هوشمند آناليز کند و به شما نشان دهد که کدام يک از ترکيب هاي رنگي ويليام شرمن، با عکس شما مطابقت دارد. 1500 نوع سايه در اين نرم افزار وجود دارد که مي توانيد بسادگي آنها را در اتاق مجازي نرم افزار تطبيق دهيد و سپس ايده اصلي را دريافت کنيد.

Zillow Digs

اين برنامه، ديتابيسي را به صورت آنلاين در اختيار کاربران قرار مي دهد تا بتوانيد بهترين پروژه اي را که مطابق با ويژگي هاي منزل شماست، انتخاب کنيد. مهم ترين بخش در اين نرم افزار، قسمت تعيين بودجه است که نرم افزار با استفاده از آن (و البته بر اساس معيار هاي ايالت متحده)، بهترين طرح را پيشنهاد مي کند. امکان به اشتراک گذاري دکوراسيوني که با استفاده از اين نرم افزار طراحي مي شود، در شبکه هاي اجتماعي وجود دارد. ضمن اينکه مي توانيد با استفاده از برنامه هاي حرفه اي اينستاگرام که معرفي کرده ايم، قابليت هاي مختلفي به عکس ها اضافه و در اين شبکه آن ها را آپلود کنيد.