گفت و گو با همکار نفتي و قهرمان آسيا

برای المپیکی شدن پاورلیفتینگ  لحظه شماری می کنم

آرش جعفري  همکار نفتي در شرکت بهره برداري نفت و گاز مسجدسليمان که نزديک به 20 سال است ورزش را سرلوحه کار خود قرارداده و در رشته بدنسازي و وزنه برداري حرفه اي فعاليت مي کند، باز هم پرچم نفت و کشورمان را در مسابقات آسيايي برافراشته کرد. محسن شهني، همکار نفتي در امور ورزش شرکت بهره برداري نفت و گاز مسجدسليمان که 20 سال از حضورش در نفت مي گذرد، همواره در اين سال ها باعث افتخار نام نفت در رشته ورزشي پاورليفتينگ تا مسابقات داخلي و بين المللي بوده است.    قهرماني در مسابقات آسيايي آلماتي ( 2019) بهانه اي شد تا با اين قهرمان ملي و نفتي، گفت وگويي اختصاصي داشته باشيم که با هم مي خوانيم.

خودتان را کامل براي خوانندگان «مشعل» معرفي کنيد؟

 محسن شهني فيض، متولد 1358 از شهرستان مسجدسليمان هستم که سابقه 20 سال حضور در نفت را به عنوان کارمند شرکت بهره برداري نفت و گاز مسجدسليمان دارم و هم اکنون در اداره امور ورزش اين شرکت کار مي کنم؛ البته همزمان با حضور در نفت حدود سه ماه است که به عنوان رئيس هيات بدنسازي شهرستان مسجدسليمان نيز انتخاب شده ام.

  از چه سالي ورزش قهرماني و بعد رشته ورزشي پاورليفتينگ را شروع کرديد و اولين مربي شما چه کسي بود و چه عواملي باعث شد تا اين رشته را انتخاب کنيد؟

 من ورزش را با رشته بدنسازي از سال 1379 و در شهرستان اهواز زير نظر زنده ياد قاسم حميدي، قهرمان پروش اندام ايران به مدت يک سال آغاز کردم و از سال 1380 تاکنون زير نظر شهرام دارابپور در شهرستان مسجدسليمان به اين ورزش ادامه مي دهم؛ چون علاقه شديدي به رشته وزنه برداري داشتم و بهترين سن براي شروع وزنه برداري سن نوجواني است، با مشاوره گرفتن از بزرگان آن زمان وزنه برداري را شروع کردم؛ اما در ادامه و اينکه بدن من انعطاف کامل را براي اين رشته نداشت (با توجه به اينکه در 22 سالگي تصميم به انتخاب رشته وزنه برداري گرفته بودم) به رشته قدرتي و بسيار سنگين پاورليفتينگ روي آوردم.

 مهمترين عناويني که تا کنون کسب کرده ايد، چيست؟

 اولين مسابقه رسمي خود را سال 1383 در مسابقات کشوري در شهر شيراز انجام دادم که در اولين حضور، مقام سوم را کسب کردم. پس از آن چند عنوان اول تا سوم را در مسابقات کشوري رشته پاورليفتينگ و پرس سينه و همچنين چند عنوان قهرماني و قهرمان قهرمانان را در سطح استان کسب کردم؛ اما مهمترين عناوين بين المللي من سال 2011 در ژاپن و در مسابقات قهرماني آسيا با کسب مقام چهارم و سال 2016 در راي پور هندوستان با کسب مقام سوم مسابقات پاورليفتينگ آسيا رقم خورد. در سال 2018 در مسابقات جهاني آرنولد کلاسيک ژوهانسبورگ آفريقاي جنوبي مقام دوم را به دست آوردم و در سال 2019 نيز موفق به کسب مدال طلاي مسابقات پاورليفتينگ قهرماني آسيا در آلماتي قزاقستان و همچنين مقام سوم قهرمان قهرمانان (اورال) شدم.

  الگوي شما دراين رشته چه کسي بود و چه توصيه اي به افرادي که علاقه مند به اين رشته هستند، داريد؟

 از ابتدا در ورزش سعي کردم اخلاق را سرلوحه کار خود قرار دهم و احترام به پيشکسوت، مهمترين رکن اخلاقي در ورزش است، به همين دليل سعي کردم شهرام دارابپور، قهرمان و رکورد دار وزنه برداري سرعتي و پاورليفتينگ ايران را که چند سال مربي من بودند، چه در ورزش و چه در اخلاق ، الگوي خود قرار دهم؛ اما توصيه من به افراد علاقه مند به رشته پاورليفتينگ اين است، کسي را به عنوان مربي خود انتخاب کنند که به علم و دانش روز پاورليفتينگ تسلط کامل دارد و از افراد مربي نما و قهرمانان مجازي و توخالي دوري کنند تا در اين رشته به مشکل برنخورند.

  آذر امسال و در مسابقات آسيايي قزاقستان حضور پيدا کرديد. از سطح مسابقات، حريفان، رکورد و عنواني که کسب کرديد، بيشتر بگوييد؟

 سطح مسابقات آسيايي پاورليفتينگ در قزاقستان بسيار بالا بود. من با توجه به آمادگي که داشتم، در قدم نخست در حرکت اسکات مدال طلا کسب کردم. بعد در پرس سينه با اختلاف دو و نيم کيلو نسبت به نفر اول به مدال نقره رسيدم و در حرکت ددليفت نيز مدال طلا و نهايتا در مجموع با 630 کيلوگرم، مدال طلاي مسابقات را به دست آوردم. حريفانم از کشورهاي قزاقستان، ازبکستان، سريلانکا، ترکمنستان، هند، امارات و چند کشور ديگر بودند که در اين ميان دو حريف بسيار قدرتمند از کشور قزاقستان با عناوين متعدد آسيايي و جهاني داشتم که بعد از من دوم و سوم شدند.

  از چه سالي به مربيگري و داوري در پاورليفتينگ روي آورديد و در اين زمينه چه مدرکي داريد و تاکنون در کدام مسابقات بين المللي به عنوان داور و مربي حضور داشته ايد؟

 از همان سال هاي ابتدايي شروع ورزش قهرماني در کنار مسابقاتم، به صورت جدي با نوجوانان و جوانان علاقه مند به اين رشته به صورت تخصصي پاورليفتينگ کار مي کردم و قهرمانان زيادي به جامعه ورزشي پاورليفتينگ در تمام رده هاي سني تحويل دادم. در مورد داوري هم بايد بگويم که در تمام مسابقات استاني و کشوري داوري کردم و مي کنم. سال 2017 در رشته بدنسازي و تغذيه در ورزش مدرک بين المللي مربيگري و در سال 2018 نيز مدرک داوري درجه 2 بين المللي خود را از فدراسيون جهاني گرفتم. در مسابقات جهاني ژوهانسبورگ آفريقاي جنوبي، پرس سينه آسيايي امارات سال 2018 داوري کردم و در سال 2019 نيز در مسابقات آسيايي قزاقستان، هم به عنوان مربي تيم ملي و هم داور در اين مسابقات حضور داشتم.

  بزرگترين آرزوي شما در رشته پاورليفتينگ چيست؟

 بزرگترين آرزوي ورزشي من ورود رشته ورزشي پاورليفتينگ به مسابقات المپيک است که جايگاه واقعي اين رشته مهيج و پرطرفدار در دنيا مشخص شود. به عبارت بهتر، بايد بگويم براي المپيکي شدن اين رشته لحظه شماري مي کنم.

  شيرين ترين و تلخ ترين خاطره شما در ورزش چيست؟

تلخ ترين خاطره ورزشي ام خبر فوت زنده ياد قاسم حميدي، اولين مربي دوران ورزشي ام و شيرين ترين خاطره برافراشته شدن پرچم مقدس و پخش سرود مقدس جمهوري اسلامي ايران پس از اهداي مدال قهرماني ام در مسابقات آسيايي کشور قزاقستان است که با هيچ زباني قابل توصيف نيست.

 سختي هاي رشته پاورليفتينگ چيست؟

 پاورليفتينگ، ورزش رکوردي در بعد قهرماني است و بايد براي آمادگي در مسابقات، تناژ بالايي از وزنه ها را در هرتمرين جابه جا کنيد، از اين رو تغذيه و استراحت حرف اول را مي زند. ضمن اينکه استفاده از وسايل حمايتي استاندارد مثل زانوبند، کمربند، مچ بند و وسايل حمايتي مورد تاييد فدراسيون نيز بايد تهيه شود؛ البته در کنار اينها بايد تمرين ها با وسايل استاندارد، مثل ميله هالتر و رک اسکات و پرس سينه مخصوص اين رشته انجام شود، چون نبود هر کدام باعث آسيب ديدگي شديد ورزشکار و فاصله گرفتن او از رشته پاورليفتينگ مي شود. بنابراين بايد خيلي مراقب باشيد و تمام اين نکات را رعايت کنيد.

  به عنوان يک ورزشکار قهرمان از مسوولان و دست درکاران ورزش خوزستان و ورزش وزارت نفت چه انتطاراتي داريد؟

اين ورزش، بسيار سنگين و پرهزينه است و تجهيزات گرانقيمتي دارد که بدون حمايت و پشتوانه، ادامه اين رشته بسيار سخت است. من تمامي تمرين ها را در طول مسابقات با وسايل غيراستاندارد انجام مي دهم، چون تهيه وسايل استاندارد بسيار پرهزينه است و تهيه کردن آنها برايم غيرممکن. براي همين اميدوارم مسوولان به کمترين خواسته ما که داشتن وسايل استاندارد براي تمرين است، نيم نگاهي داشته باشند تا دغدغه تمرين با وسايل غيراستاندارد را نداشته باشيم.

   حرف آخر و اگر نکته اي باقي مانده؟

 در پايان از شما براي پوشش خبرهاي ورزشي و حمايت از قهرمانان نفتي که باعث انگيزه بيشتر در مسابقات بعدي مي شويد، تشکر مي کنم. با دعاي خير مردم که هميشه لطفشان شامل حال بنده بوده، تمرين هايم را براي حضور در مسابقات جهاني که خرداد سال آينده در کشور بلاروس برگزار مي شود، شروع کرده ام. گلايه اي هم از مسوولان شهرستان مسجدسليمان دارم که هيچ مقام مسوولي، حتي کساني که در ورزش مسجدسليمان فعاليت مي کنند يا نماينده و مشاور ورزش و افراد سياسي شهر، کوچکترين پيام تبريکي نفرستادند.

 

بازگشتِ شکست ناپذیران با حضوردر نیمه نهایی جام حذفی

تيم فوتبال نفت مسجدسليمان، شگفتي سازي هاي اين فصل خود در فوتبال ايران را با صعود به نيمه نهايي جام حذفي فوتبال ايران تکميل کرد.  نفت مسجدسليمان، بعد از آنکه دور رفت ليگ برتر را بدون شکست و با چهار برد و 11 مساوي به پايان رساند، در جام حذفي هم قدرت نمايي کرد. شاگردان مهدي تارتار که در اين مسابقات با حذف تيم هايي چون گل گهر سيرجان و شهرخودرو در سيرجان و مشهد خوش درخشيده بودند، در مرحله يک چهارم نهايي جام حذفي در خانه، ميزبان تيم شاهين بوشهر بودند و توانستند در يک بازي پرگل و جذاب، حريف بوشهري خود را شکست دهند و قدم به مرحله نيمه نهايي بگذارند.  تيم نفت مسجدسليمان در يک چهارم نهايي جام حذفي در ورزشگاه شهيد بهنام محمدي، به مصاف تيم شاهين بوشهر رفت. اين مسابقه با تساوي 2 - 2 در 90 دقيقه وقت هاي قانوني به پايان رسيد تا به وقت هاي اضافه کشيده شود. در نهايت اين مسابقه در پايان 120 دقيقه 3 بر 2 به سود نفت مسجدسليمان به پايان رسيد.  شاگردان تارتار در دقيقه 24 دروازه خود را روي ضربه آزاد نجفي باز شده ديدند؛ اما قبل از پايان نيمه اول با پنالتي فرزاد حاتمي، کار را به تساوي کشيدند تا اميدوارانه تر به استقبال ادامه بازي بروند. شاهين برخلاف انتظار در دقيقه 72 با حسين مالکي به گل رسيد؛ اما اين برتري تا پايان ادامه نداشت و حسين ابراهيمي در دقيقه 87 با يک ضربه آزاد، گل مساوي را به ثمر رساند و بازي را به وقت هاي اضافه کشاند. در دقيقه 106 پاس در عمق ابراهيمي و ضربه تمام کننده احمد الجبوري تعويضي موجب شد نفت مسجدسليمان به بازي برگردد و به مرحله نيمه نهايي جام حذفي راه يابد.

 

تارتار:  نفت هم شانس قهرمانی دارد

  مهدي تارتار بعد از پيروزي 3 بر 2 مقابل شاهين شهرداري و صعود تيمش به مرحله نيمه نهايي جام حذفي گفت: بازي آنقدر جذاب و هيجاني بود که نمي دانم در موردش چه بگويم. انصافا بازيکنان ما در دو مرحله به بازي برگشتند. چيزي نمانده بود که حذف شويم. دقيقه 85 گل مساوي را زديم. بازي نفسگيري بود. شاهين در ليگ شرايط خوبي نداشت و دوست داشت در جام حذفي موفق باشد؛ اما تجربه بازيکنان ما بيشتر بود. او افزود: خوشحالم که هواداران، خوشحال به خانه هايشان رفتند. از هواداران تشکر مي کنم که برايمان سنگ تمام گذاشتند. امروز يک روز خاطره انگيز براي ما بود. قبل از خداحافظي اين بازي هميشه در ذهن من مي ماند. بازيکنان، کادر، هيات مديره و مسوولان دوست داشتند به تيم کمک کنند؛ اما دستشان بسته بود. از مسوولان استاني و کشوري مي خواهم امکانات را در اين شهر بيشتر کنند. هر مربي که بعد از من مي آيد، اميدوارم مسير برايش هموار و مشکلات از سر راهش برداشته شود.

 تارتار در خصوص شانس قهرماني نفت در جام حذفي هم عنوان کرد: جام حذفي، جام شگفتي هاست؛ البته کار براي قهرماني سخت است؛ اما نفت هم مي تواند قهرمان شود.  او درباره آينده نفت در ليگ برتر گفت: اين تيم ديگر سقوط نمي کند و مي تواند با رتبه اي خوب در ميانه جدول جايگاهش را تثبيت کند و حتي به رتبه هاي بالاتر برسد.

 

قهرمانی همکار نفتی خطوط لوله در کاراته

يک دوره مسابقه قهرماني کيوکوشين کاراته ماتسوشيما در استان سمنان برگزار شد که همکار نفتي مان در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران در مرکز منطقه شرق در اين مسابقات خوش درخشيد.

 محمد ابراهيم نژاد، همکار نفتي در خطوط لوله و مخابرات نفت ايران در اين دوره از مسابقات، توانست با شکست رقبايش، با کسب عنوان قهرماني به مدال طلاي رشته کوميته رده سني بزرگسالان در وزن ( 60- ) کيلوگرم دست پيدا کند.

در پايان مسابقات، لوح تقديري با امضاي محسن آشوري، رئيس کيوکوشين کاراته ايران و خاورميانه و مسعود رشيدي، رئيس کيوکوشين کاراته استان سمنان به همراه حکم و مدال درجه اول به او اهدا شد.

محمدابراهيم نژاد به عنوان داور نيز تعدادي از اين مسابقات را سوت زده که درنهايت از سوي مسؤولان برگزاري مسابقات موردتقدير قرار گرفت و در اين زمينه نيز لوح تقديري دريافت کرد.