معاون اول رئيس جمهوري:

29 هزار روستاي کشور  از نعمت گاز طبيعي برخوردارند

معاون اول رئيس جمهوري گفت: تا قبل از سال 92 تنها 14 هزار روستا از نعمت گاز برخوردار بودند و امروز 29 هزار روستاي کشور از گاز طبيعي برخوردارند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني معاون اول رئيس جمهوري، اسحاق جهانگيري، روز دوشنبه (دوم دي ماه) در جلسه مشترک شوراي اداري و اقتصاد مقاومتي در بوشهر با اشاره به برنامه آمريکايي ها براي صفر کردن درآمدهاي نفتي کشور، جلوگيري از صادرات و واردات و تلاش براي در قحطي فرو بردن ايران گفت: با وجود همه تحريم ها توانسته ايم کارهاي بزرگي انجام دهيم که نمونه آن سرمايه گذاري هاي گسترده در منطقه پارس جنوبي و چندبرابر شدن ميزان برداشت از ذخاير گازي است.

وي افزود: در زمينه طرح هاي کوچک مانند گازرساني به روستاها بايد عنوان کرد که تا قبل از سال 92 تنها 14 هزار روستا از نعمت گاز برخوردار بودند و امروز 29 هزار روستاي کشور از گاز طبيعي برخوردارند.

معاون اول رئيس جمهوري تصريح کرد: همه ما وقتي صف مردم در سيستان و بلوچستان براي دريافت کپسول گاز را مي بينيم، رنج مي بريم، اما نبايد فراموش کنيم که در همين شرايط تحريم توانستيم خط لوله گاز را از استان بوشهر به سيستان و بلوچستان برسانيم تا در آينده مردم شهرهاي اين استان از نعمت گاز بهره مند شوند.

جهانگيري با اشاره به دستاوردهاي کشور باوجود فشارهاي فراوان آمريکا گفت: سال 98 که پيک فشارها بر اقتصاد ايران متمرکز بود، موفق شديم 800 هزار شغل ايجاد کنيم که ايجاد اين ميزان فرصت شغلي، از ويژگي هاي يک اقتصاد پويا و فعال است. وي افزود: اقتصاد کشور با مشکلات متعددي نظير تورم، کاهش سرمايه گذاري، موانع پيش روي فعالان اقتصادي و محدوديت بودجه دولت مواجه است و بودجه دولت زماني که منابع درآمدي آن نظير فروش نفت کاهش مي يابد و تحت فشار قرار مي گيرد، طبيعتا دولت نيز ناچار است در بخش هزينه ها محدوديت اعمال کند. معاون اول رئيس جمهوري با اشاره به وجود ذخاير و منابع عظيم نفت و گاز در استان بوشهر، اين استان را پايتخت انرژي کشور توصيف کرد و گفت: استان بوشهر تنها استاني است که در بخش انرژي داراي نيروگاه هسته اي است و علاوه بر نيروگاه قبلي، دو نيروگاه جديد نيز در اين استان در دست اجراست.

جهانگيري با اشاره به طرح مشکل سهميه سوخت براي قايق هاي صيادي تصريح کرد: اصل بر اين است که براي فعاليت هاي اقتصادي که زندگي مردم به آن وابسته است، از بنزين يارانه اي استفاده شود. لازم است استاندار بوشهر نياز واقعي بنزين قايق هاي صيادي را بررسي کند تا در اين خصوص تصميم گيري شود.

 

سخنگوي ستاد بودجه:

برآورد مقدار صادرات نفت در بودجه 99 براساس واقعيت است

سخنگوي ستاد بودجه با اشاره به تحريف و تقطيع سخنان خود در برخي رسانه ها درباره مقدار صادرات نفت خام گفت: برآورد مقدار صادرات نفت در لايحه بودجه 1399 بر اساس واقعيات و پيش بيني هاي کارشناسي انجام شده است. به گزارش سازمان برنامه و بودجه، مژگان خانلو در اين باره گفت: همه ارکان نظام در تلاش براي مقابله با آثار تحريم ها و خنثي کردن اقدام ها و کارشکني دشمنان در فروش و صادرات نفت خام بوده و هستند و بي شک نتايج اين تلاش هاي همه جانبه، اهداف پيش بيني شده را محقق خواهد کرد.

وي افزود: ترديدي نيست که پيش بيني هاي دولت در لوايح بودجه سنواتي در انتظارهاي جامعه تاثير خواهد گذاشت و هرچه به واقعيت نزديک باشد، که هست، سبب اميدآفريني واقعي و ايجاد انگيزه براي فعالان اقتصادي خواهد شد.

سخنگوي ستاد بودجه با رد برخي اخبار منتسب به وي درباره مقدار صادرات نفت براي امسال و ادعاي غيرواقعي بودن برآورد صادرات و قيمت نفت در سال آينده تاکيد کرد: برآورد مقدار صادرات نفت و قيمت آن در لايحه بودجه سال 99 بر اساس واقعيات و پيش بيني هاي دقيق کارشناسي و فني انجام شده است.  

 

همسو با سياست هاي مسؤوليت اجتماعي وزير نفت انجام شد:

مشارکت پالايشگاه ستاره خليج فارس در حفاظت از پلنگ ايراني کوه گنو

پالايشگاه ستاره خليج فارس همسو با اجراي مسؤوليت هاي اجتماعي خود در برنامه هاي حفاظت از گونه هاي در معرض خطر از جمله پلنگ ايراني کوه گنو مشارکت مي کند. پالايشگاه ستاره خليج فارس با توجه به ضرورت اجراي اصل پنجاهم قانون اساسي و همگاني بودن وظيفه حفاظت از محيط زيست و همسو با اجراي مسؤوليت هاي اجتماعي، به صورت داوطلبانه با امضاي تفاهمنامه اي حفاظت از ذخيره گاه زيست کره «گنو» را به عهده گرفته است.يکي از مفاد اين تفاهمنامه، مشارکت در اجراي برنامه حفاظت از گونه هاي در معرض خطر و استفاده از روش هاي نو حفاظتي در منطقه بود، از اين رو شرکت نفت ستاره خليج فارس حمايت از پلنگ ايراني کوه گنو را نيز به عهده گرفته است. در راستاي جلب توجه ها به اين گونه در حال انقراض، روابط عمومي و امور بين الملل شرکت نفت ستاره خليج فارس در اطلاعيه اي از همه هنرمندان سراسر کشور خواسته است با ارسال آثار در مسابقه طرحي نماد عروسکي پلنگ ايراني شرکت کنند.براساس اين گزارش، طرح برگزيده پس از داوري، به عنوان عروسک ساخته مي شود و به نفر برتر هديه اي نفيس اهدا خواهد شد.

 

نماينده سراوان در مجلس شوراي اسلامي:

وزارت نفت در گازرساني به سيستان و بلوچستان از هيچ تلاشي فروگذار نکرده است

نماينده سراوان، سيب، سوران و مهرستان در مجلس ضمن تشکر از وزارت نفت براي گازرساني به سيستان و بلوچستان گفت: اميدواريم بقيه شهرها و روستاهاي اين استان نيز به زودي از نعمت گاز طبيعي بهره مند شوند. محمدباسط درازهي در گفت وگو با خبرنگار شانا، با بيان اينکه گازرساني به اين استان پس از گذشت سال ها سبب به وجود آمدن اميد در دل مردم استان سيستان و بلوچستان شده است، گفت: با وجود تلاش همه دولت هاي پس از انقلاب، عمق محروميت آن تا پيش از دولت يازدهم کاملا چشمگير بود و اکنون با تدبيري که طي چند سال گذشته شده، اين استان آماده برداشتن گام هاي بلند به سوي توسعه است. وي افزود: روشن شدن شعله گاز در زاهدان نقطه اوج عملکرد دولت تدبير و اميد در اين استان و افتخاري است براي مردم سيستان و بلوچستان و ساير ايرانيان که بالاخره مردم اين نقطه از کشور مي توانند با استفاده از اين انرژي پاک و ارزان، گام هاي بلندي در مسير توسعه بردارند. نماينده سراوان، سيب، سوران و مهرستان در مجلس شوراي اسلامي افزود: از تلاش هاي وزارت نفت در 6 سال گذشته براي گازرساني به روستاهاي استان سيستان و بلوچستان تشکر و قدرداني مي کنم. برخي نقاط و روستاهاي اين استان هنوز از نعمت گاز برخوردار نيستند که اميدواريم با همت وزارت نفت و شرکت ملي گاز ايران، اين روستاها نيز هرچه سريع تر از اين انرژي پاک بهره مند شوند. درازهي برخي دلايل ايجاد صف هاي طولاني براي دريافت کپسول هاي گاز مايع در اين استان را تقاضاي مردم براي استفاده از ال پي جي به جاي بنزين در خودروهايشان دانست و گفت: از يک سو بعد مسافت در اين استان بسيار بالا و حدود 1200 کيلومتر است، از سوي ديگر تمرکز امکانات در مرکز استان سبب شده مردم به ناچار براي دسترسي به امکانات، فواصل زيادي را طي کنند که باتوجه به سهميه بندي بنزين، ناگزيرند به منظور کنترل هزينه سوخت، از سيلندرهاي گاز براي خودروهايشان استفاده کنند. در نتيجه اين موضوع سبب تشديد تقاضا و طولاني تر شدن صفوف سيلندر گاز شده است. نماينده سراوان، سيب، سوران و مهرستان در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه خوشبختانه دولت تسهيلات خوبي از جمله وام قرض الحسنه براي گازکشي داخلي منازل در اختيار مردم قرار داده است، تصريح کرد: بدون شک گازرساني به استان سيستان و بلوچستان و روستاهاي مختلف اين استان که هنوز از اين انرژي پاک محروم هستند، موجب اشتغال زايي، توسعه صنعت، کاهش قاچاق سوخت، تامين امنيت منطقه و... خواهد شد.

 

رئيس سازمان برنامه و بودجه:

وابستگي منابع عمومي بودجه به نفت در سال آينده کمتر از 10 درصد است

رئيس سازمان برنامه و بودجه با بيان اينکه وابستگي منابع عمومي بودجه به نفت در سال آينده کمتر از 10 درصد است، گفت: تمام اعتبارهايي که در بودجه از فروش نفت و گاز به دست مي آيد، براي اجراي پروژه هاي عمراني استفاده خواهد شد.به گزارش خانه ملت، محمدباقر نوبخت، روز دوشنبه (دوم دي ماه) پس از حضور در نشست کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي در جمع خبرنگاران گفت: لايحه بودجه سال 99 در موعد قانوني به مجلس تقديم شد و براساس آيين نامه داخلي مجلس، کميسيون هاي تخصصي پيشنهادهاي خود را درباره اين لايحه به کميسيون تلفيق لايحه بودجه سال 99 ارائه مي دهند.

وي با بيان اينکه کليات لايحه بودجه سال 99 در کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي تصويب شد، افزود: در نشست کميسيون اقتصادي نيز لايحه مذکور در چهار محور پيش بيني منابع، برآورد هزينه ها، سياست ها و اهداف بررسي شد.

رئيس سازمان برنامه و بودجه با بيان اينکه 484 هزار ميليارد تومان منابع براي سال 99 از محل واگذاري دارايي هاي سرمايه اي، واگذاري دارايي هاي مالي و درآمدها پيش بيني شده است، تصريح کرد: منابع سال آينده وابستگي چنداني به فروش نفت ندارد و حدود 48 هزار ميليارد تومان منابع به فروش نفت وابسته است، در حالي که اين رقم امسال، 153 هزار ميليارد تومان بود.

نوبخت در خصوص درخواست تعدادي از نمايندگان مبني بر کاهش قيمت بنزين در بودجه 99 گفت: از آنجايي که اين موضوع تاکنون رسما به دولت اعلام نشده است، در حال حاضر درباره آن نظري نداشته و بايد اجزاي آن به دقت بررسي شود. مصرف روزانه بنزين به 98 ميليون ليتر در روز رسيده بود که با اصلاح قيمت آن، 20 ميليون ليتر کاهش يافت.

وي تصريح کرد: در صورتي که طرح تعدادي از نمايندگان درباره کاهش قيمت بنزين، بتواند مصرف بنزين را کاهش دهد و مردم از آن راضي باشند، دولت مخالفتي با آن ندارد، زيرا منابع حاصل از افزايش قيمت بنزين در اختيار مردم قرار مي گيرد، اما هم اکنون هيچ نظري درباره آن نداريم، زيرا تاکنون بررسي نشده است.

 

 

رئيس سازمان ملي استاندارد ايران:

بنزين توليدي کشور آلاينده نيست

رئيس سازمان ملي استاندارد ايران گفت: مطابق آزمايش هاي انجام شده، بنزين توليدي کشور از نظر شاخص هاي گوگرد، بنزن و آروماتيک ها که مي توانند روي آلودگي هوا تاثيرگذار باشند، هيچ مشکلي ندارد. به گزارش ايرنا، نيره پيروزبخت، روز يکشنبه (اول دي ماه) در نشست خبري با بيان اينکه آزمايش هاي استاندارد در همه شهرهاي کشور و در دو فصل گرم و سرد سال انجام مي شود و مطابق آزمايش ها، تا کنون کيفيت بنزين توليدي هيچ مشکلي نداشته است، گفت: هم زمان با افزايش قيمت بنزين، بررسي نازل ها در جايگاه هاي سوخت در دستور کار قرار گرفت که در آبان ماه، 215 مورد از 5 هزار و 100 مورد نازل، در آذرماه 163 مورد از 4 هزار و 978 مورد نازل و در يک هفته گذشته 35 مورد از هزار مورد بازرسي نازل ها کم فروشي داشته و از سوي کارشناسان اين سازمان و وزارت نفت پلمپ شدند. وي افزود: استاندارد پيشين بنزين در کشور معادل استاندارد يورو 2 بود که به استاندارد ملي معادل يورو 4 تبديل شد. بين استاندارد قديمي و جديد اختلاف زيادي در کاهش آلاينده ها وجود داشت، به طور نمونه حد مجاز گوگرد در سوخت با استاندارد قديمي 300 پي پي ام بود که در استاندارد ملي يورو 4 به 50 پي پي ام کاهش يافت و بهبود 6 برابري را تجربه کرد. رئيس سازمان ملي استاندارد ايران تصريح کرد: چند ماهي است که بهبود استاندارد بنزين معادل يورو 5 در دستور کار قرار گرفته، اما از اين پس کاهش شاخص هاي آلايندگي هوا چندان محسوس نيست، به عنوان نمونه شاخص گوگرد از 50 به 20 يا 30 پي پي ام کاهش خواهد يافت، اما به صفر نخواهد رسيد.

 

پوشش 100 درصدي بنزين يورو 4  تا سال 1400

پيروزبخت تاکيد کرد: امروز 80 درصد جمعيت کشور تحت پوشش بنزين استاندارد ملي (يورو 4) قرار دارند و اين پوشش تا سال 1400 به 100 درصد خواهد رسيد.

رئيس سازمان ملي استاندارد ايران افزود: اکنون در بحث گوگرد، حداکثر مجاز آن در بنزين بايد 50 پي پي ام باشد، اما ميانگين آن در فصل گرم سال در بنزين هاي سوپر، معمولي و استاندارد به ترتيب 15.1، 29.53 و 14.82 پي پي ام است. حد مجاز بنزن نيز در فصل گرم سال يک است که در بنزين سوپر، معمولي و استاندارد به ترتيب 0.5، 0.5 و 1.1 درصد است.

به گفته پيروزبخت، ميانگين کشوري شاخص الفين ها 18 و در بنزين هاي سوپر، معمولي و استاندارد به ترتيب 3.46، 3.11 و 4.36 درصد است.

وي تصريح کرد: ميانگين کشوري شاخص آروماتيک ها 35 و در بنزين هاي سوپر، معمولي و استاندارد به ترتيب 16.51، 14.72 و 18.53 درصد است، همچنين ميانگين شاخص اکتان در بنزين هاي توزيعي کشور 95 و در بنزين هاي سوپر، معمولي و استاندارد به ترتيب 95، 88.1 و 92.04 درصد است.

رئيس سازمان ملي استاندارد ايران، موتورخانه هاي واحدهاي تجاري و دولتي را يکي از منابع مهم آلاينده هوا در فصل سرد سال برشمرد و گفت: پارسال 2 هزار و 600 موتورخانه از سوي اين سازمان بازرسي شدند.