قدرداني فرماندار کارون از خدمات نفت

معصومه خنفري، فرماندار شهرستان کارون نيز با ارائه گزارشي از مناطق آب گرفته اين شهرستان، از خدمات شرکت هاي تابع شرکت ملي نفت ايران، بويژه شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب و شرکت ملي حفاري ايران در امدادرساني به مردم قدرداني کرد و گفت: برخي مناطق اين شهرستان را بيش از 110 هزار متر مکعب آب فراگرفته بود و ارتفاع آب تا 2 متر مي رسيد که خوشبختانه با همکاري شرکت هاي منطقه از جمله شرکت هاي تابع شرکت ملي نفت ايران، آب اين مناطق طي 3 روز به سمت رودخانه هدايت شد. شرکت هاي تابع شرکت ملي نفت ايران شبانه روز در منطقه حضور دارند. خنفري اعلام کرد: در سيل فروردين امسال نيز اين شرکت ها در امدادرساني به مردم حضوري فعال داشتند و کارکنان، تجهيزات و ماشين آلات آنها شبانه روز فعال بوده و با کمک هاي آنان روستاهاي ما که بيشتر آنها به زير آب رفته بود، از خطر سيلاب نجات پيدا کردند. او افزود: نماينده وزير نفت و معاون مديرعامل شرکت ملي نفت ايران نيز با حضور در مناطق سيل زده، دستورات لازم را براي کمک رساني به آسيب ديدگان و رفع مايحتاج آنان صادر کردند.

برطرف شدن 95 درصد مناطق واگذار شده به نفت خيز جنوب

احمد محمدي، مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب نيز در اين بازديد گفت: مشکل آبگرفتگي بيش از 95 درصد مناطقي از شهرهاي اهواز و کارون که به ما محول شده بود برطرف و آب ها تخليه شد و هم اکنون عبور و مرور در آنها برقرار است. به دنبال بارندگي هاي اخير شهر اهواز و شروع آبگرفتگي ها در 7 نقطه شهر اهواز و يک نقطه از شهرستان کارون که در وسعت زياد دچار آبگرفتگي شديد شدند، با اعزام گروه هاي عملياتي و ماشين آلات مورد نياز حضور داشته ايم.

در کنار مردم هستيم

جهانگير پورهنگ، مديرعامل شرکت نفت و گازاروندان نيز با اشاره به تلاش هاي اين شرکت مبني بر خدمت رساني به مردم، بخشي از اين فعاليت ها را شامل تعميرات اساسي چهار دستگاه پمپ از نوع لجن کش ايستگاه مرکزي پمپاژ آبفاي شادگان اعلام کرد که با رقمي حدود يک ميليارد ريال انجام شده است.

او همچنين در اختيار قراردادن چند پمپ لجن کش براي جمع آوري آب هاي سطحي را بخش ديگري از اين فعاليت ها دانست و خاطرنشان کرد: در کنار مردم هستيم.

رضايت مندي مردم از اقدام هاي نفت

سيد عبداله موسوي، مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران نيز گفت: با اعلام ستاد بحران استان و در همان ساعات اوليه روز 25 آذر دو دستگاه پمپ هاي فشار قوي (پمپ تراک)، چند دستگاه پمپ هاي سنگين و رودخانه و ايجاد خطوط انتقال دفع آب هاي سطحي و به کارگيري بالغ بر 50 نفر از کارکنان بخش هاي مختلف عملياتي و پشتيباني اين شرکت در تلاشي شبانه روزي، آب هاي سطحي در خيابان ها و معابر اين شهر به طور کامل جمع آوري و به رودخانه کارون هدايت و اين اقدام هاي صنعت نفت باعث رضايت مندي مردم منطقه شده است.

 

تقدير وزير نفت از تلاش حفارمردان، کارگران و کارکنان

شرکت ملی حفاری ایران 40 ساله شد

مشعل   اول دي ماه، سالگرد تاسيس شرکت ملي حفاري ايران به فرمان امام خميني(ره) است که امسال مراسم گراميداشت 40 سالگي آن برگزار شد. تاسيس اين شرکت به سال 1358 بازمي گردد که در آن مقطع، فعاليت آن   با 6 دستگاه آغاز شد و هم اکنون ناوگان آن با 72 دستگاه حفاري خشکي و دريايي، بالغ بر 18 هزار نيروي انساني و برخورداري از متخصصان و کارکنان مجرب و کارآمد، نقشي محوري در کشف منابع هيدروکربوري و توسعه ميدان هاي نفت و گاز در جغرافياي مناطق نفت خيز خشکي و دريايي کشور ايفا مي کند.بيژن زنگنه، وزير نفت در پيامي به مناسبت چهلمين سالروز تاسيس شرکت ملي حفاري ايران، اين روز را به همه حفارمردان، کارگران و کارکنان اين شرکت تبريک گفت و اعلام کرد: «شرکت ملي حفاري ايران در طول چهار دهه گذشته، نقشي مهم در توسعه و نگهداشت توليد از ميدان هاي نفت و گاز کشور داشته و زمينه ساز پيشرفتي قابل توجه در بخش بالادستي صنعت نفت بوده است. اين مهم جز با همت والا و اتکا به توان و تخصص فرزندان ايران زمين دست يافتني نبود. اينجانب ضمن تبريک سالروز تاسيس شرکت ملي حفاري ايران به تمام حفارمردان، کارگران و کارکنان آن شرکت و تقدير و تشکر از زحمات شبانه روزي ايشان، اعتلاي هرچه بيشتر آن صنعت را از خداوند متعال خواستارم. يقين داشته باشيد، تلاش هاي شما نزد خداوند بزرگ و مردم ايران محفوظ و ماندگار خواهد بود.»

قدرترين شرکت حفاري در خاورميانه

محسن پاک نژاد، معاون نظارت بر منابع هيدروکربوري وزارت نفت در آيين گراميداشت چهلمين سالگرد تاسيس اين شرکت در اهواز، صنعت حفاري را کليدي ترين بخش عمليات بالادستي براي دستيابي به مخازن نفت و گاز و حلقه آغازين زنجيره ارزش در فرآيند توليد دانست و گفت: اين صنعت به عنوان صنعتي فناور محور، نيازمند سرمايه گذاري مستمر در بخش هاي توسعه ناوگان، ارائه خدمات جانبي، پرورش منابع انساني متخصص و به کارگيري فناوري هاي روزآمد است.

او با بيان اينکه به همين دليل است که بخش عمده اي از هزينه هاي سرمايه اي در زنجيره اکتشاف و توليد را حفاري به خود اختصاص داده است، افزود: تعداد دستگاه هاي حفاري به کارگيري شده در ميادين نفت و گاز به طور معمول شاخص مطلوبي براي ارزيابي توسعه ميادين و در نهايت بهره برداري بيشتر از منابع هيدروکربوري به شمار مي آيد. از آنجا که صنعت حفاري تاثيري مستقيم بر توليد نفت دارد، بر همين اساس راهبرد اصلي وزارت نفت بر زمينه سازي، تقويت و حمايت از توان داخلي در اين حوزه استوار شده است.پاک نژاد با اشاره به ويژگي هاي شرکت ملي حفاري ايران افزود: شرکت ملي حفاري ايران، به ويژه در سال هاي اخير توانسته است با حضوري موثر در بعضي مناقصه هاي بين المللي حفاري و ارائه خدمات فني و مهندسي در بازاري رقابتي، توانمندي هاي خود را به نمايش بگذارد.او اظهار کرد: اين شرکت با حضوري فعال و ارائه قابليت هاي تخصصي در کنار ارائه قيمت هاي رقابتي در مقايسه با ديگر شرکت ها و موفقيت در اجراي پروژه ها در عمل، هزينه ها و سرمايه گذاري هاي خود را از محل درآمدها پوشش مي دهد، به همين منظور اتکا به سرمايه انساني مجرب و امکانات نرم افزاري و سخت افزاري اين شرکت، قدرت چانه زني شرکت ملي نفت ايران را در مناقصه هاي بين المللي افزايش داده و سبب کنترل بازار و کاهش نرخ هاي حفاري و خدمات مرتبط شده است. مبالغه نخواهد بود اگر اين شرکت را با در اختيار داشتن چنين ناوگان حفاري گسترده در خشکي و دريا و بيش از 16 هزار نيروي انساني فني و تخصصي، قدرترين شرکت حفاري در خاورميانه بدانيم.

معاون نظارت بر منابع هيدروکربوري وزارت نفت افزود: کارکنان سختکوش شرکت ملي حفاري ايران، در حوزه تخصصي صنعت حفاري با اتکا به مديريت و توانمندي هاي داخلي و با تکيه بر توان و دانش فني خود همواره کوشيده اند در حيطه وظايف و مسووليت هاي خود پاسخگوي نيازهاي صنعت نفت کشور باشند. امروز اين شرکت با ارائه 27 نوع خدمات فني و تخصصي حدود 63 درصد از بازار دستگاه هاي حفاري در خشکي، 22 درصد از بازار دستگاه هاي حفاري در دريا و 62 درصد از بازار خدمات فني و تخصصي را در اختيار دارد.

پاک نژاد گفت: در 40 سال گذشته، شرکت ملي حفاري ايران حدود 4 هزار و 600 حلقه چاه با متراژي بالغ بر 9 ميليون و 500 هزار متر حفاري و حدود 168 هزار مورد خدمات جانبي ارائه کرده و پرواضح است که اين شرکت با چنين دستاوردي، پيروي از منويات مقام معظم رهبري در زمينه اجراي اقتصاد مقاومتي و تقويت خودکفايي را سر لوحه برنامه هاي خود قرار داده است.معاون وزير نفت در نظارت بر منابع هيدروکربوري ياد شهداي اين صنعت از جمله مرحوم ارزاني و مرحوم سليمي را که در حادثه فوران چاه 147 رگ سفيد جان باختند، گرامي داشت.

نقش محوري در کشف  وتوسعه ميدان هاي نفتي و گازي

سيدعبدالله موسوي، مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران نيز در اين مراسم بر نقش محوري اين شرکت در کشف منابع هيدروکربوري و توسعه ميدان هاي نفتي و گازي در مناطق نفت خيز خشکي و دريايي کشور تاکيد کرد و با اشاره به نقش و جايگاه شرکت ملي حفاري ايران در صنعت نفت گفت: با توجه به اهتمام مقام عالي وزارت نفت و مديرعامل شرکت ملي نفت ايران، اين شرکت در يک سال گذشته اقدام هاي موثري در ارتباط با چابک سازي و روزآمدي در پروسه ستادي و عملياتي انجام داده است.موسوي، اصلاح ساختار سازماني و تطبيق آن با ساختار شرکت ملي نفت ايران و حذف سمت هاي مجازي، توجه ويژه به انضباط اداري و مالي، بازبيني و اجرايي کردن ضوابط و مقررات ايمني، بهداشت و محيط زيست (اچ اس اي) با هدف حفظ سلامت کارکنان و استفاده بهينه از تجهيزات را از برنامه هاي اجرايي عنوان کرد که با همکاري مستمر مديران و کارکنان شرکت تاکنون به نتايج خوبي رسيده است.او به خودگردان بودن اين شرکت از نظر درآمدي و هزينه کردها اشاره کرد و افزود: در يک سال گذشته، ملي حفاري از شرکت ملي نفت ايران هزينه اي دريافت نکرده و از طريق دريافت مطالبات از کارکرد و درآمد حاصل از ارائه خدمات يکپارچه جانبي فني - تخصصي و عمليات حفاري، منابع مالي خود را تامين کرده است.مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران با اشاره به 28 پروژه توسعه ميدان ها با هدف حفظ، نگهداشت و افزايش توليد اظهار کرد: شرکت ملي حفاري در مناقصات مربوط به اين پروژه ها مشارکت کرده و اجراي طرح توسعه دو ميدان نفتي گچساران و نفت شهر را به عهده گرفته و درباره ديگر مناقصات نيز با شرکت هاي بخش خصوصي تفاهمنامه هاي همکاري مبادله و امضا کرده است.

مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران، تجديدنظر در نرخ دکل روز، خدمات جانبي، به کارگيري تجهيزات و متعلقات دکل ها که بار مالي دارد، کاهش 5 درصدي هزينه با حذف کارهاي غيرضروري، افزايش نظارت هاي فني و بازرسي را سبب اصلاح درآمدي شرکت عنوان کرد.