نماد شهرهای بزرگ دنیا

سمبل (نماد) در شهرهاي بزرگ جهان، نشان دهنده فرهنگ و پيشرفت آن شهر يا کشور است.  کشورها و شهرهاي بزرگ دنيا براي خود سمبلي منحصر به فرد دارند که به آن مي بالند. نمادها که گاهي برخاسته از يک اثر باستاني است و گاهي هم يک معماري خاص.  در ادامه به برخي کشورها و نمادها آنها اشاره کرده ايم که شايد برايتان جالب توجه باشد.

معبد بهشت پکن

یکی از 10 معبد شگفت انگیز جهان و بزرگترین معبد چین است که معماری خارق العاده ای دارد و در ۲ کیلومتری شهر ممنوعه پکن (مجموعه ای از قصرهای دیدنی است که روزگاری محل زندگی امپراطورهای سلسله های مختلف چین بوده و آنجایی که ورود افرادی غیر از خاندان امپراطور به آن ممنوع بود، به «شهر ممنوعه» شهرت یافت)، جا خوش کرده است. معبد بهشت در قرن ۱۴ میلادی توسط امپراطوری مینگ ساخته شده و عبادتگاه امپراتوران مینگ و کونینگ بوده است؛ به همین دلیل این امپراطوران خود را تیان زی یا «پسر بهشت» می نامیدند.

برج آزادی تهران

این برج که در سال ۱۳۴۹ خورشیدی به دست معمار ایرانی، حسین امانت با نام برج شهیاد طراحی و ساخته شد، پس از انقلاب به «برج آزادی» تغییر نام پیدا کرد. معماری این برج، تلفیقی از معماری دوران هخامنشی، ساسانی و اسلامی است. این بنای سه طبقه دارای چهار آسانسور و دو راه پله و ۲۸۶ پلکان است. در محوطه زیرین آزادی چند سالن نمایش، نگارخانه، کتابخانه، موزه و... قرار دارد. طول این بنا ۶۳ متر، ارتفاع آن از سطح زمین ۴۵ و ارتفاع از کف موزه ۵ متر است. گفته می شود در ساخت برج آزادی 46 هزار قطعه سنگ بریده و پرداخت شده به کار رفته است.

برج ايفل

اين برج فلزي در ميدان شان دو مارس و در کنار رود سن، در شهر پاريس قرار گرفته است. امروزه برج ايفل به عنوان نماد کشور فرانسه جزو پربازديدترين و شناخته شده ترين بناهاي جهان است. اين نماد فلزي در ابتدا براي نمايشگاه جهاني و به مناسبت صدمين سالگرد انقلاب فرانسه ساخته شد.

برج خلیفه دبی

این برج با ۱۶۳ طبقه قابل استفاده و ۸۲۸ متر ارتفاع، بلندترین سازه و آسمانخراش ساخته شده به دست انسان است که ساخت آن از ژانویه ۲۰۰۴ آغاز و در روز چهارم ژانویه ۲۰۱۰ افتتاح شد.

اهرام ثلاثه جیزه قاهره

اين مجموعه تاريخي که قدمت آن به دوران مصر باستان مي رسد، عبارت است از: هرم خوفو، هرم خفره و هرم منکور. خوفو بزرگ ترين شان و يکي از عجايب هفتگانه است. اين هرم ها حدود 2550 سال پيش از ميلاد ساخته شده اند.

تاج محل آگره

یکی دیگر از عجایب هفت گانه جهان که معماری خارق العاده و زیبای خیره کننده ای دارد، تاج محل است؛ بنایی ایرانی که در کشور هند واقع شده و زمان طلوع و غروب آفتاب در آن بسیار چشم نواز است. تاج محل که در نزدیکی آگره قرار دارد، به دستور شاه جهان امپراتور گورکانی هندوستان به منظور یادبود همسر ایرانی اش به نام ارجمندبانو که او را بسیار دوست داشت، ساخته شده است.

اپرا هاوس(خانه اپرای) سیدنی

خانه اپرای سیدنی، از لحاظ هنر معماری، یکی از متمایزترین بناهای قرن بیستم به شمار می رود که در شهر ساحلی سیدنی و در ایالت نیوسات ولز کشور استرالیا واقع شده است. اپراهاوس که در حال حاضر یکی از مهم ترین اماکن گردشگری کشور استرالیاست، در ۲۰ اکتبر ۱۹۷۳ به دست ملکه الیزابت دوم گشایش یافت.

مجسمه مسیح ریودوژانیرو

این مجسمه معروف یکی از عجایب هفت گانه جهان به شمار می رود. مجسمه مسیح به بلندای ۳۹.۶ متر در سال ۱۹۲۶ و در ارتفاع ۷۱۰ متری نوک کوه کورکووادو ساخته شده است.

ساعت بیگ بن لندن

بزرگ ترین و معروف ترین برج ساعت جهان، بیگ بن لندن است. برج ساعت کاخ وست مینستر که در ضلع شمال شرقی ساختمان پارلمان بریتانیا قرار دارد، به نام برج بیگ بن یا ساعت بیگ بن، شهرت جهانی دارد. در واقع بیگ بن، نام زنگ بزرگ 13 تنی است که در داخل برج قرار دارد و هر ساعت یک بار به صدا درمی آید. برج ساعت بیگ بن در انگلیس، به نام «برج سنت استفان کاخ وست مینستر» نیز شناخته می شود.

 

گوناگون آداب معاشرت در کشورهاي مختلف جهان

در سفر به کشورهاي مختلف جهان، عدم آگاهي از نکات ريز و کليدي مهم مي تواند براي هر گردشگري دردسرساز شود؛ بنابراين آنچه در اينگونه سفرها بايد بيش از هر چيز ديگر به آن توجه کرد، دانستن آداب معاشرت در کشورهاي مختلف دنياست؛ موضوعي که اگر به دانستن آنها علاقه مند هستيد، مي توانيد در ادامه با ما همراه باشيد.

مسن ترين فرد اول از همه غذا مي خورد

در اروگوئه، مهم نيست که چقدر گرسنه باشيد. چيزي که در اين کشور اهميت زيادي دارد، احترام به بزرگ ترهاست. با حضور فرد مسن در يک جمع شما نمي توانيد قبل از او خوردن غذا را شروع کنيد. علاوه بر اين، اگر قصد نوشيدن داشته باشيد، نمي توانيد آن را براي خودتان بريزيد و بايد از نفر کناريتان بخواهيد که براي شما نوشيدني بريزد.

نمي توانيد به سر ديگران دست بزنيد

تايلندي ها، مردماني هستند که در بيشتر اوقات لبخند به لب دارند، مسئله اي که نشان دهنده مثبت انديشي آنهاست. با اين حال، رفتاري که شايد در بيشتر کشور ها عادي باشد، ممکن است تايلندي ها را عصباني کند. در اين کشور شما نبايد به سر ديگران دست بزنيد، چون مردم تايلند بر اين باورند که سر محل قرارگيري روح انسان است.

مي توانيد صورتحساب رستوران را نپردازيد

در بسياري از کشورها، انعام جزئي از صورتحساب مشتريان است. اين مساله در مورد کشور هاي جمهوري چک، فرانسه، مجارستان و اسپانيا نيز صدق مي کند. به طور متوسط انعام، 10 تا 15 درصد از صورتحساب است. با اين حال در اتريش، انعام تنها به پيشخدمت هايي تعلق مي گيرد که کارشان را به خوبي انجام داده اند. طبق قانون نانوشته اي که در اتريش وجود دارد، اگر يک مشتري سه بار بخواهد که صورتحسابش را برايش بياورند، اما اين کار انجام نشده باشد، مي تواند بدون پرداخت صورتحساب، رستوران را ترک کند.

در ايتاليا گل سوسن هديه بدهيد

بيشتر کشورها گل دادن را کاري پسنديده مي دانند، اما اين مساله به ظاهر ساده در کشورهاي مختلف آداب خاص خود را دارد. مثلا در فرانسه، گل هاي سوسن و داوودي را گل مراسم عزا مي دانند. در ايتاليا هم گل داوودي مختص به مراسم عزاست، اما سوسن گل محبوب ايتاليايي هاست و گل ملي کشورشان محسوب مي شود.

ماهي را برنگردانيد

هنگام خوردن ماهي، وقتي يک طرف آن را تمام مي کنيم، منطقي اين است که ماهي را برگردانيم و طرف ديگرش را بخوريم، اما چيني ها با اين کار مخالفند، چون معتقدند که برگرداندن ماهي بدشانسي مي آورد. خرافاتي هاي اين کشور نيز به هيچ عنوان به سمت ديگر ماهي دست نمي زنند. بقيه هم استخوان هاي ماهي را جدا مي کنند تا بدون برگرداندن آن به طرف ديگرش برسند.

نمي توانيد با دست غذا بخوريد

اگر روزي قصد سفر به کشور شيلي را داشتيد، اين اصل ساده را فراموش نکنيد؛ نمي توانيد با دست غذا بخوريد، هيچ غذايي را. در اين کشور به آداب غذا خوردن اهميت زيادي داده مي شود؛ بنابراين براي خوردن هر غذايي، حتي همبرگر و سيب زميني سرخ کرده، حتما بايد از ظرف، کارد و چنگال استفاده کنيد.