نشست های تجاری B2B جاذبه جدید ایران پلاست

مشعل: يکي از اهداف مهم در نمايشگاه هاي بين المللي صنعت بزرگ نفت، از جمله نمايشگاه ايران پلاست، ايجاد شرايط نزديک و صميمي تر نمايندگان شرکت هاي دولتي و خصوصي کشورها در بازار است. چند روز برگزاري نمايشگاه معمولا شرايط و زمينه اي مناسب براي بازديد از محصولات، مشاهده ساختار شرکت ها و آشنايي با زمينه هاي همکاري بيشتر را فراهم مي کند و شرکت هاي داخلي و خارجي تلاش مي کنند، نهايت استفاده و فايده را از اين فرصت داشته باشند. در سيزدهمين نمايشگاه ايران پلاست هم نشست هاي مشترک تجاري B2B برگزار شد و شرکت هاي فعال در صنعت پليمر ايران و نمايندگان کشورهاي مختلفي به مذاکره پرداختند. در اولين نشست ديدارهاي مشترکي با نمايندگاني از شرکت هاي تجاري ويتنام، جمهوري آذربايجان، افغانستان، اقليم کردستان عراق و کنيا در حاشيه سيزدهمين نمايشگاه بين المللي ايران پلاست برگزار شد.

مديران بازرگاني و مديران عامل و نماينده انجمن ملي صنايع پلاستيک در نشست هاي B2B حضور يافته و ضمن آگاهي از نياز متقاضيان  خارجي، توانمندي هاي خود را به نمايندگان و هيات هاي تجاري بين المللي معرفي کردند. بر اساس اين گزارش، شرکت هاي فعال در صنعت پليمر و توليدکنندگان مستربچ و کامپاند، متقاضيان اول مذاکره با نماينده برنامه ريزي و توسعه صنايع پايين دست پتروشيمي از کشور ويتنام بودند.

در مجموع مذاکرات صورت گرفته، هيات تجاري جمهوري آذربايجان، توليدکننده لوله و در و پنجره براي خريد مواد اوليه و تامين تجهيزات کارخانه خود، 8 مذاکره با شرکت هاي ايراني داشت. هيات تجاري 22 نفره اقليم کردستان عراق که در زمينه مواد غذايي، کشاورزي و لوازم خانگي فعاليت مي کنند، با 7 شرکت ايراني مذاکره کردند که يکي از مذاکرات پيشرفت قابل توجهي داشت.

 همچنين نماينده کشور ويتنام با هدف راه اندازي يک کارخانه در زمينه توليد محصولات پايين دست پتروشيمي 7 مذاکره با فعالان صنعت پليمر ايران انجام داد. نماينده کشور افغانستان با هدف تهيه بطري براي کارخانه آب معدني خود 11 مذاکره در نشست هاي B2B در حاشيه سبزدهمين نمايشگاه بين المللي ايران پلاست انجام داد و نتايج مذاکرات خود را اميدوارکننده ارزيابي کرد.

 نمايندگان کشور کنيا نيز با 4 شرکت ايراني براي آغاز همکاري هاي دو کشور مذاکره کردند.

اما در دومين روز نشست تجاري B2B هيات هاي خارجي از جمهوري آذربايجان، عراق و اقليم کردستان عراق با توليدکنندگان ديدارهاي جداگانه داشتند. هيات تجاري عراق با 13 تاجر از شهرهاي نجف، کربلا، سماوه، ديوانيه و عماره يکي از بزرگترين هيات هاي تجاري بودند که در نشست B2B حضور داشتند. عمده ترين نيازمندي هاي اين هيات تجاري در نشست مواد اوليه پلي پروپيلن، رنگدانه و مستربچ و تجهيزات پتروشيمي در صنايع بالادست و گوني، نايلون زباله، مخازن آب و سفره يکبارمصرف و سبد پلاستيکي در بين محصولات پايين دست پتروشيمي بود.

علي هلال کاظم منديل ، مسؤول روابط بين الملل اتاق بازرگاني عراق در مورد ميزان مذاکرات هيات عراقي با توليدکنندگان ايراني گفت: نزديک به 30 مذاکره در نشست تجاري انجام شده است. با احتساب اين دوره سومين بار است که سرپرست هيات تجاري براي حضور در نمايشگاه ايران پلاست هستم و در مقايسه با دوره هاي گذشته اين دوره بيشتر مواد اوليه بوده و تنوع محصولات پايين دستي و محصولات نهايي کمتر بود و بيشتر مواد اوليه بودند.

وي به کمبود تبليغات محصولات ايراني در عراق اشاره کرد و گفت: در رسانه هاي عراق جاي تبليغات محصولات پليمري ايران خالي است و براي گسترش روابط در اين زمينه پيشنهاد مي کنم که فروشگاه يا نمايشگاه دائمي محصولات پليمري در مرز بين ايران و عراق ايجاد شود تا ضمن تبادلات تجاري بيشتر، دسترسي ما به محصولات پلاستيکي ايران بيشتر شود. ايران به بازار عراق نياز دارد و عراق نيز ترجيح مي دهد به جاي خريد از توليدات ترکيه و عربستان، از توليدات ايران خريداري کند.

در سيزدهمين نمايشگاه ايران پلاست همانند دوره هاي قبل، شرايطي فراهم شد تا دانشجويان از دانشگاه هاي مختلف بتوانند با دستاوردها و ابعاد مختلف اقدام هاي و برنامه هاي کاري شرکت هاي زيرمجموعه صنعت پتروشيمي آشنا شوند و ارتباط برقرار کنند. در اين نمايشگاه هم دانشجويان برگزيده رشته مهندسي شيمي دانشگاه علم و صنعت پس از بازديد از مجتمع هاي پتروشيمي عسلويه (با هماهنگي شرکت ملي صنايع پتروشيمي) و در ايستگاه دوم به ايران پلاست رسيدند. اين گروه به سرپرستي دکتر دکامين، استاد شيمي آلي دانشکده مهندسي شيمي دانشگاه علم و صنعت ايران از ايران پلاست سيزدهم بازديد کردند. همچنين دانشجويان رشته مهندسي پليمر و شيمي دانشگاه تهران با هماهنگي شرکت ملي صنايع پتروشيمي پس از حضور در واحدهاي پتروشيمي و بازديد از مجتمع هاي صنعتي در عسلويه، در نمايشگاه ايران پلاست حضور يافته و از دستاوردهاي صنعت پتروشيمي و پليمر بازديد کردند. سالن دستاوردهاي صنعت پتروشيمي محلي بود که اين دانشجويان دقايقي با وزير نفت فرصت گفت و گو پيدا کردند.

 

تاکيد ايران و اقليم کردستان عراق براي گسترش همکاري هاي پتروشيمي

بهزاد محمدي، معاون وزير نفت و مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي، در دومين روز از سيزدهمين نمايشگاه ايران پلاست در ديدار با مصطفي عبدالرحمن، رئيس اتحاديه صادرکنندگان و واردکنندگان اقليم کردستان عراق، بر آمادگي صنعت پتروشيمي ايران براي همکاري با شرکت هاي کردستان عراق تاکيد کرد.

محمدي با اشاره به اين که اقليم کردستان عراق رابطه اي ديرين با ايران دارد، گفت: صنعت پتروشيمي ايران با شتاب در حال رشد و توسعه است و آماده هرگونه همکاري و مساعدت هستيم. رييس اتحاديه صادرکنندگان و واردکنندگان اقليم کردستان عراق نيز در اين ديدار ضمن تشکر و قدرداني از برگزاري موفق سيزدهمين نمايشگاه ايران پلاست اظهارکرد: ما همواره داراي رابطه تجاري مطلوبي با ايران بوده ايم و اکنون دراين رويداد نمايشگاهي نيز دستاوردهاي صنعت پتروشيمي ايران را با هيات همراه از نزديک بازديد کرديم و اميدواريم پيوند ميان شرکت هاي ايراني و اقليم کردستان عراق توسعه يابد.در ديداري ديگر همچنين خالد الفواضي، مديرعامل يک شرکت تصفيه آب کشور عراق با اشاره به اينکه براي اولين بار براي بازديد از نمايشگاه ايران پلاست به ايران آمده ام، گفت: پيش از اين از شرکت هاي اروپايي خريد مي کرديم و امروز از مشاهده پيشرفت صنعت پتروشيمي ايران شوکه شدم.وي با بيان اينکه صنعت پتروشيمي ايران بسيار پيشرفته است، افزود: مذاکرات خوبي در اين نمايشگاه با شرکت هاي فعال در ساخت لوله هاي پي وي سي داشتيم که پس از بررسي قرارداد منعقد خواهيم کرد. اميدوارم صنعت پتروشيمي ايران بيشتر از اين پيشرفت داشته باشد و به نظر من ايران بسيار مي تواند به تاجرهاي عراقي کمک مي کند.

 

توافق   توليدکنندگان ايراني با چيني ها

مدير فروش يک شرکت چيني گفت: صنايع پايين دستي پتروشيمي ايران بسيار توسعه يافته است و مواد اوليه لازم براي توليد محصولات متنوع در ايران وجود دارد.

سيندي کواک، مدير فروش يک شرکت چيني هدف خود از حضور در نمايشگاه بين المللي ايران پلاست را معرفي تجهيزات شرکت و يافتن مشتري بيشتر عنوان کرد و گفت: ايران پلاست، فرصت بزرگي براي معرفي تجهيزات و ماشين آلات توليدي را براي ما فراهم مي کند و با وجود اينکه اولين بار است که در نمايشگاه ايران پلاست حضور داريم، اما تعدادي از توليدکنندگان ايراني تجهيزات ساخت محافظ هاي حباب دار پلاستيکي را از شرکت ما خريداري کرده اند و به گسترش همکاري بين ايران و چين بسيار اميدوار هستيم. وي افزود: صنايع پايين دستي پتروشيمي ايران بسيار توسعه يافته است و مواد اوليه لازم براي توليد محصولات متنوع در ايران وجود دارد. برهمين اساس توليد نيازمند تجهيزات مرتبط و پيشرفته است که شرکت ما مي تواند در اختيار توليدکنندگان ايراني قرار دهد.کواک در مورد افزايش همکاري هاي اين شرکت با توليدکنندگان ايراني گفت: پيش از حضور در نمايشگاه ايران پلاست سه قرارداد بين اين شرکت و توليدکنندگان ايراني براي خريد ماشين آلات توليد کننده محافظ هاي حباب دار منعقد شده است بر همين اساس با هدف جلب بيشتر توليدکنندگان ايراني و انعقاد قرارداد فروش و همکاري در سيزدهمين نمايشگاه ايران پلاست حضور يافتيم.

 

علاقه مندي ويتنام به برقراري روابط تجاري با صنايع پتروشيمي ايران

مدير پروژه و برنامه ريزي يک شرکت ويتنامي حاضر در نمايشگاه ايران پلاست گفت: قصد داريم با محصولات عرضه شده و توانمندي ايرانيان آشنا شويم و زمينه را براي برقراري روابط تجاري در آينده با ايران فراهم کنيم.فان هاين، مدير پروژه و برنامه ريزي يک شرکت ويتنامي، هدف خود از حضور در نمايشگاه ايران پلاست را توسعه صنايع تکميلي در ويتنام و استفاده از توان و تجارب توليدکنندگان ايراني عنوان کرد و گفت: براي اولين بار است که در نمايشگاه ايران پلاست حضور دارم و در حال جمع آوري اطلاعات لازم براي راه اندازي خط توليد در حوزه صنايع پايين دستي پتروشيمي هستم.وي ادامه داد: قصد داريم در نمايشگاه ايران پلاست با محصولات عرضه شده و توانمندي ايرانيان آشنا شويم و زمينه را براي برقراري روابط تجاري در آينده با ايران فراهم کنيم.هاين در ادامه افزود: برقراري ارتباط با توليدکنندگان ايراني براي تحصيل سودآوري بيشتر خواهد بود، البته براي اظهارنظر و تصميم گيري کمي زود است و به بررسي هاي بيشتر نياز داريم. بر همين اساس بعد از ارزيابي شرايط تصميم گيري خواهيم کرد.هاين درباره وضعيت صنايع پايين دستي پتروشيمي ايران گفت: مواد اوليه در ايران بسيار وجود دارد و فعالان اين حوزه، از توان بالايي برخوردارند؛ اميدوارم شرايط ايجاد و تاسيس يک خط توليد محصولات پليمري در ويتنام براي ما فراهم شود.

 

خريد محصولات ايراني، بهترين انتخاب توليدکنندگان افغانستان

محمد نسيم احمد زهي، توليد کننده آب معدني از کشور افغانستان، درباره ظرفيت هاي مورد نياز شرکت خود به بطري هاي پلاستيکي گفت: براي اولين بار است

که براي تهيه بطري هاي پلاستيکي آب معدني کارخانه قصد دارم از بطري هاي ايراني استفاده کنم. تاکنون 11 مذاکره با توليدکنندگان ايراني بطري صورت گرفته و انتظار مي رود که يکي از اين مذاکرات منجر به تفاهم نامه همکاري با توليدکننده بطري از ايران شود.وي درباره ظرفيت توليد کارخانه خود گفت: ظرفيت توليد روزانه کارخانه ما 12 هزار بطري نيم ليتري و 6 هزار بطري 1.5 ليتري در روز است. بطري هاي ايران از کيفيت خوبي برخوردار است اما هميشه با واسطه، بطري هاي ايراني را خريداري کرده ايم و به همين دليل قيمت تمام شده افزايش مي يابد.وي در ادامه افزود براي آشنايي با توليدکنندگان ايراني در نمايشگاه ايران پلاست حاضر شدم تا بدون واسطه بطري هاي مورد نياز کارخانه خود را خريداري کنم. ايران در صنعت پلاستيک بسيار توسعه يافته است و خريد محصولات ايراني بهترين انتخاب براي توليدکنندگان است.

 

صادرات ماشين آلات توليد پت به ارمنستان و عراق

مديرعامل يکي از شرکت هاي توليد ماشين آلات پت(بطري هاي يکبار مصرف) گفت: اکنون علاوه بر تامين نياز داخلي، صادرات اين ماشين ها به کشورهاي همسايه از جمله ارمنستان و عراق آغاز شده است.مدبري، مديرعامل شرکت پارت پت در حاشيه سيزدهمين نمايشگاه ايران پلاست با اشاره به اينکه نمايشگاه ايران پلاست در منطقه بزرگترين رويداد صنعت پلاستيک به شمار مي رود، ادامه داد: سعي کرديم به جز ايران، بازار کشورهاي اطراف را نيز پوشش داده و بتوانيم از آنها براي همکاري دعوت کنيم.وي کيفيت، قيمت و نوع محصولات ايراني را قابل رقابت با نمونه هاي اروپايي دانست و افزود: در اين نمايشگاه دو قرارداد با ارمنستان و سه قرارداد با عراق امضا شده که در مجموع ارزشي معادل 800 ميلون تومان دارد.مدبري تاکيد کرد: با پاکستان نيز مذاکراتي انجام شده و تنها بر سر پرداخت اختلاف داريم. همچنين مذاکراتي نيز با ترکمنستان و قزاقستان داشته ايم.به گفته مدير عامل شرکت پارت پت، تقريبا در نمايشگاه 10 تا 15 درصد قراردادهاي داخي امضا مي شود و مابقي مذاکرات نيز بعد از نمايشگاه به قرارداد مي رسد.وي ادامه داد: قرارداد 10 تا 12 دستگاه براي فروش داخلي قطعيت پيدا کرده که ارزشي 1.5 ميليارد توماني دارد.

 

توافق يک شرکت داخلي براي صادرات به عراق

يک شرکت ايراني ديگر به جمع صادرکنندگان محصولات پايين دستي پتروشيمي به عراق پيوست. سانازبايگاني، رييس هيات مديره شرکت مهندسي کيان بسپار، توليدکننده اسباب بازي کيمدي و شمع تولد برليان، از عقد قرارداد تجاري بين اين شرکت و بازرگان عراقي خبر داد. او گفت: هر سال شاهد بازديدکنندگان معمولي بوديم که متقاضي خريد شمع و اسباب بازي بودند، اما اين دوره نه تنها مذاکراتي با بازرگانان افغانستان و جمهوري آذربايجان انجام شد بلکه توانستيم تفاهمنامه فروش يک کانتينر شمع را براي توزيع در سطح کشور عراق امضا کنيم.  وي افزود: البته اين قرارداد شروع همکاري هاي آينده خواهد بود و با توجه به استقبال تجار حاضر در نمايشگاه اميدواريم که صادرات به عراق ادامه يابد. در گذشته محصولات ما تنها در شهر اربيل عراق توزيع شده بود و اين قرارداد به عرضه محصول ما در کل عراق منجر خواهد شد.