امضاي چند توافقنامه مهم در  حاشيه نمايشگاه ايران پلاست

تولید نخستین  محصول پلیمری با دانش بومی

نمايشگاه ها ايران پلاست بهترين فرصت براي باز شدن پنجره هايي جديد در تعاملات تجاري شرکتهاي داخلي و خارجي است. در حاشيه اين نمايشگاه چندين تفاهم نامه امضا شد که هر کدام افقي رو به توسعه صنعت داخلي است.

    قراردادي براي توسعه فناوري پلي اتيلن ترفتالات

قرارداد توسعه فناوري پلي اتيلن ترفتالات روز دوشنبه (يکم مهرماه) در حاشيه دومين روز از سيزدهمين نمايشگاه بين المللي ايران پلاست با حضور بهزاد محمدي، معاون وزير نفت در امور پتروشيمي و ميان علي پژوهان، مديرعامل شرکت پژوهش و فناوري پتروشيمي و سيدرضا قاسمي شهري، مديرعامل پتروشيمي شهيد تندگويان امضا شد.

 در اين مراسم علي محمد بساق زاده، مدير طرح هاي شرکت ملي صنايع پتروشيمي اظهار کرد: پتروشيمي شهيد تندگويان به دليل توليد محصولات خاص، اهميت ويژه اي در صنعت پتروشيمي کشور دارد و محصولات توليدي اين شرکت منحصربه فرد است.

 سال گذشته شرکت پتروشيمي شهيد تندگويان همه محصولات خود را به دليل نياز کشور در داخل عرضه کرد و اکنون نيز با توجه به افزايش ظرفيت در حال برنامه ريزي براي صادرات است.  عضو هيئت مديره شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به ضرورت افزايش تنوع توليد، کيفيت و حجم توليد اين مجتمع گفت: با استفاده از فناوري هاي نو جهان ضرورت دارد تا واحدهاي پتروشيمي تندگويان بهينه سازي شوند و اين قرارداد نيز با اين هدف امضا شد.   در مراسم عقد قرارداد، اعلام شد که تا پنج سال پيش شرکت پتروشيمي شهيد تندگويان 50 درصد محصولات خود را صادر مي کرد اما در حال حاضر تمامي توليدات اين شرکت در داخل به فروش مي رسد. اين امر نشانگر توسعه صنايع پايين دستي و تکميل زنجيره ارزش است. به گفته مديرعامل پتروشيمي تندگويان اين مجموعه به عنوان تنها توليدکننده PET در کشور، همچنان در حال توسعه براي افزايش توليدات خود است.

بررسي اجراي پروژه تبديل متانول به پروپيلن (PVM)

توافقنامه بومي سازي دانش فني واحد توليد پلي اتيلن سنگين با حضور معاون وزير نفت در امور پتروشيمي ميان علي پژوهان، مديرعامل شرکت پژوهش و فناوري پتروشيمي و سياوش درفشي، مديرعامل شرکت پتروشيمي تبريز امضا شد.

علي پژوهان، مديرعامل شرکت پژوهش و فناوري پتروشيمي در اين آيين با اشاره به اينکه اين شرکت حدود 15 سال روي دانش فني پلي اتيلن سنگين کار کرده است، گفت: اين مجموعه هم اکنون توانمندي ارائه دانش فني اين فناوري را در ظرفيت هاي مختلف دارد. تمامي تجهيزات نرم افزاري و سخت افزاري لازم در شرکت پژوهش و فناوري پتروشيمي وجود دارد.

  او يادآور شد که لايسنس پلي اتيلن سنگين به ظرفيت 310 هزار تن در سال پس از مذاکرات لازم با شرکت پتروشيمي تبريز به نتيجه رسيد.

 سياوش درفشي، مديرعامل شرکت پتروشيمي تبريز نيز با اعلام اينکه حجم توليد پتروشيمي تبريز دوبرابر خواهد شد، افزود: براي نخستين بار است که توليد يک محصول پليمري با دانش بومي در کشور انجام مي شود و اين شرکت در نظر دارد در مدت چهار سال حجم توليد خود را دو برابر افزايش دهد. در اين مراسم همچنين بهزاد محمدي، معاون وزير نفت در امور پتروشيمي از بررسي اجراي پروژه تبديل متانول به پروپيلن (PVM) در يکي از استان هاي غرب کشور خبر داد. او با تاکيد بر اينکه هدف شرکت پژوهش و فناوري پتروشيمي ارائه خدمت به صنعت پتروشيمي است وشرکت ملي صنايع پتروشيمي هم تنها به دنبال اعداد و ارقام نيست و توسعه فناوري براي ما اهميت دارد، افزود: ما از گره خوردن دستان صنعت و شرکت پژوهش و فناوري پتروشيمي خوشحال مي شويم و اين اتفاق بايد تکرار شود. محمدي با اشاره به اينکه صنعت پتروشيمي، صنعت فناورانه و پيچيده اي است، تصريح کرد: 286 دانش فني (لايسنس) از نقاط مختلف دنيا وارد اين صنعت در کشور شده است و بايد به سمت اتکا و اعتماد واقعي به توانمندي هاي داخلي حرکت کنيم. وي با اشاره به اينکه بخش خصوصي در بحث توسعه دانش فني فرآيندها به دليل زمان بري، هزينه بالا و تخصصي بودن ورود نکرده است، گفت: شرکت ملي صنايع پتروشيمي از فعاليت شرکت هاي کوچک و بزرگ براي کار در اين حوزه استقبال مي کند. در شرکت پژوهش و فناوري پتروشيمي در حکم پدري براي توسعه فناوري صنعت هستيم؛ رقيب کسي نيستيم و بنده از همه شرکت ها دعوت به استفاده از امکانات مجموعه شرکت پژوهش و فناوري مي کنم.

وي با اشاره به اهميت دانش فني تبديل متانول به پروپيلن به دليل فراواني گازطبيعي در کشور گفت: اجراي پروژه PVM در يکي از استان هاي غرب کشور در حال بررسي است و اميدوارم تا پايان سال عملياتي شود.

امضاي نخستين توافقنامه توليد يک  محصول پليمري با دانش بومي

سمينار پتروشيمي با استارتاپ هاي نرم براي حل مشکلات صنعت پتروشيمي در حاشيه سيزدهمين نمايشگاه بين المللي ايران پلاست با معرفي سه شرکت اسمارت مديکو، همراستا و ايوار برگزار شد.  با توجه به رويکرد استفاده از خلاقيت و نوآوري در صنايع به جاي رويکرد منابع محوري شرکت ملي صنايع پتروشيمي اقدام به معرفي سه مجموعه استارت آپي به بازديدکنندگان و علاقمندان نمايشگاه ايران پلاست کرده است.  شرکت همراستا - استارتاپ فعال در حوزه بلاک چين، شرکت ايوار - فعال در زمينه ديتا مانيتورينگ و ديتا ساينس و شرکت اسمارت مديکو- شبکه ارتباطي تري دي پرينتينگ در دنيا را فراهم مي کند. استارتاپ معرفي شده در اين سمينار تاکنون در زمينه نفت، گاز و پتروشيمي فعاليت نداشتند بر همين اساس شرکت ملي صنايع پتروشيمي براي هدايت فعالان و توليد کنندگان به استفاده از حوزه ICT اين سمينار را ترتيب داده است. بلاک چين بستري براي ثبت داده ها است که امکان هدايت آن به سمت صنعت نفت و پتروشيمي براي آن وجود دارد يکي از مزاياي استفاده از بلاک چين جلوگيري از قاچاق سوخت و حذف غير شفاف بنزين در کشور است. مانيتورينگ اطلاعات مناسب براي کنترل وضعيت يک سيستم فعال مانند کارخانه است و هدف آن افزايش بازدهي و راندمان و حذف داده هاي مازاد است. در همين حال بهزاد محمدي، مدير عامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي نيز در زمان حضور خود در نمايشگاه ايران پلاست، از شرکت هاي استارتاپي و دانش بنيان بازديد کرد. اين شرکت ها اغلب شامل شرکت هاي دانش بنيان، شتاب دهنده و استارت آپي بوده و در صنايع پايين دست به ويژه مستربچ و کامپاند فعاليت داشتند. در اين بازديد، مديران شرکت ملي صنايع پتروشيمي نيز معاون وزير نفت در امور پتروشيمي را همراهي کردند و مديرعامل شرکت پژوهش و فناوري و همچنين رئيس دفتر صنايع پايين دستي نيز با توليدکنندگان گفت وگو کردند.