مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز:
زمستان امسال هیچ قطع گازی در کشور رخ نمی دهد

نگرانی مردم از قطع گازرسانی به ویژه در نقاط سردسیر کشور مانند شهرهای شمال و شمالغرب، موضوعی بوده که هر ساله با فرارسیدن فصل سرما به اوج می رسد، اما با تمهیداتی که طی سال های اخیر در نظر گرفته شده است، هر ساله شاهد ثبات بیشتر در پایداری گازرسانی به مردم، صنایع و نیروگاه های کشور هستیم.
سعید مومنی درباره وضع ثبات گازرسانی در فصل زمستان گفت: طی سه سال اخیر، اقدام های زیربنایی گسترده ای در کشور انجام شده تا میزان نگرانی مردم مناطق شمال و شما ل غرب کشور هر ساله کاهش یابد تا جایی که امسال هیچ نگرانی بابت قطع گاز در فصل سرما وجود ندارد.
وی افزود: با بهره برداری از خط لوله انتقال گاز کیاسر- دامغان که بخش زیادی از گاز استان های گلستان و مازندران را تامین می کند، اطمینان داریم که دیگر افت فشار در گازرسانی این استان ها اتفاق نمی افتد.
مدیرگازرسانی شرکت ملی گاز تاکید کرد که فصل سرمای امسال هیچ مشکلی برای تامین و انتقال گاز به وجود نمی آید و مردم نیز از این بابت هیچ نگرانی نداشته باشند.
مومنی درباره وابستگی گازرسانی فصل سرما به گاز وارداتی ترکمنستان توضیح داد: زمستان پارسال نیز از گاز وارداتی ترکمنستان استفاده نکردیم؛ در حالی که ترکمنستان در اول ژانویه، گاز وارداتی ایران را قطع کرد؛ با این حال ما حتی در یک نقطه از کشور هم قطع گاز نداشتیم که با ادامه این روند و با تکیه بر منابع و پالایشگاه های داخلی (تامین کنندگان گاز مورد نیاز کشور) امسال نیز هیچ وابستگی به گاز ترکمنستان نخواهیم داشت.
تا پایان امسال و با اتمام برخی طرح های شرکت ملی گاز، ۷۷ درصد از جمعیت خانوار روستایی کشور و ۹۸ درصد از جمعیت خانوار شهری کشور از نعمت گاز بهره مند می شوند که تعدادی از این طرح ها در دهه فجر امسال، به بهره برداری می رسد.
محمود آستانه، مشاور وزیر نفت در امور گازرسانی نیز از سرمایه گذاری یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی برای گازرسانی به استان مازندران در دولت یازدهم خبر داده بود که این مبلغ موجب شده تا بیش از ۷۰۰ روستا در این استان از نعمت گاز بهره مند شوند. اکنون نیز ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار برای تنها دو شهر غربی مازندران در نظر گرفته شده که این طرح در دهه فجر امسال به بهره برداری می رسد و در رفع مشکل نگرانی مردم این مناطق مبنی بر قطع گاز در فصل سرما تاثیر بسزایی دارد.


شیرین سازی ۸۹۲ میلیارد مترمکعب گاز
 در مجتمع گاز پارس جنوبی طی ۱۹ سال

مجتمع گاز پارس جنوبی در طول عمر ۱۹ ساله خود، تاکنون ۸۹۲ میلیارد مترمکعب گاز شیرین سازی کرده است.
علی احمدی، سرپرست امور هماهنگی و نظارت بر تولید مجتمع گاز پارس جنوبی درباره مجموع گاز این مجتمع گفت: پالایشگاه  های مجتمع گاز پارس جنوبی از ابتدای راه اندازی تا کنون حدود ۸۹۱ میلیارد و ۲۵۲ میلیون متر مکعب گاز را شیرین سازی کرده اند. وی افزود: گاز ترش دریافتی این پالایشگاه ها از سکوهای تولیدی در دوره مورد بررسی (۱۹ سال) حدود یکهزار و ۱۰۰ میلیارد متر مکعب بوده است. احمدی با اشاره به عمر ۱۹ ساله از آغاز به کار این مجتمع، اظهار کرد: فازهای پارس جنوبی تاکنون موفق به تولید نزدیک به یک میلیارد و ۵۰۸ میلیون بشکه میعانات گازی شده اند که یکی از با ارزش ترین محصولات تولید شده از گاز طبیعی است. سرپرست امور هماهنگی و نظارت بر تولید مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان این که نخستین فاز پارس جنوبی در سال ۱۳۸۱ راه اندازی شده، ادامه داد: این مجتمع تا به حال ۱۲ میلیون و ۶۷۹ هزار تن اتان تولید کرده، همچنین ۶ میلیون و ۵۰۷ هزار تن بوتان، ۱۰ میلیون و ۲۱۷ هزار تن پروپان و چهار میلیون و ۳۰۸ هزار تن گوگرد جامد در این مدت تولید شده است. وی افزود: تاکنون ۲۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب گاز برای خوراک پتروشیمی پارس مصرف شده است. ایران از ابتدای سال ۲۰۰۲ میلادی بهره برداری از میدان گازی پارس جنوبی را آغاز کرد. بر اساس پیش بینی  های صورت گرفته، تا ۲ سال آینده توسعه پارس جنوبی در قالب ۱۳ پالایشگاه پایان می یابد و ظرفیت تولید گاز به ۷۳۰ میلیون مترمکعب در روز، ظرفیت تولید میعانات گازی به یک میلیون بشکه در روز، ظرفیت تولید ال پی جی به بیش از ۱۰ میلیون تن در سال، ظرفیت تولید اتان به ۱۰ میلیون تن در سال و ظرفیت تولید گوگرد به پنج هزار تن در روز افزایش می یابد.  شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی به عنوان یک برند معتبر جهانی، یکى از شرکت ها ى فرعى شرکت ملى گاز است که در سال ۱۳۷۷ تاسیس شده و مسئولیت بهره برداری از تاسیسات مستقر در خشکی فازهای میدان گازی پارس جنوبی و پالایش میعانات گازی و گاز طبیعی ۱۰ فاز نخست این میدان را به عهده دارد.

 


سخنگوی شرکت ملی گاز:
گاز نیروگاه های مقیاس کوچک با پرداخت بدهی های معوقه وصل می شود

بدهی ۷۵ میلیارد تومانی به شرکت ملی گاز ایران، سبب شد تا این شرکت باوجود صبوری چندماهه، گاز ۱۷ نیروگاه مقیاس کوچک را قطع کند، این موضوع به دلیل تعهدهای شرکت ملی گاز به دولت و دیگر نهادهای کشور، تا زمان پرداخت کامل این بدهی ادامه خواهد داشت.
مجید بوجارزاده، رئیس روابط عمومی و سخنگوی شرکت ملی گاز درباره قطع گاز ۱۷ نیروگاه مقیاس کوچک گفت: تا زمانی که این نیروگاه ها بدهی معوق خود را پرداخت نکنند، گاز آنها وصل نمی شود. وی افزود: این تعداد نیروگاه مدتی است که باوجود دریافت گاز مورد نیاز خود به عنوان خوراک نیروگاه، پول خرید این حجم گاز دریافتی را پرداخت نمی کنند، با این حال از تابستان امسال با وجود بدهی بالایی که داشته اند، باز هم شرکت ملی گاز با هدف کمک به ادامه فعالیت های اقتصادی و صنعتی این نیروگاه ها، خوراک گاز آنها را تامین کرد اما هنوز اقدامی برای پرداخت بدهی ها انجام نشده است. سخنگوی شرکت ملی گاز ادامه داد: شرکت گاز نمی تواند بدون دریافت این مبالغ به روند گازرسانی به نیروگاه های بدهکار ادامه دهد، زیرا خود شرکت ملی گاز نیز تعهداتی به دولت و ستاد هدفمندی یارانه ها و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت دارد و باید پاسخگوی آنان باشد، محل تامین منابع مالی این تعهدها نیز از طریق دریافت مبالغ قبض ها تامین می شود؛ بنابراین ما مجبور به قطع گاز این نیروگاه ها شده ایم.  نیروگاه هایی که در مقیاس کوچک فعالیت می کنند، با شرکت مادرتخصصی توانیر و همچنین با شرکت های برق قراردادی امضا کرده اند که بر اساس آن شرکت توانیر پول گاز را به شرکت ملی گاز پرداخت می کند و این مبلغ از صورتحساب نیروگاه های مقیاس کوچک کسر و به صورت مستقیم پرداخت می شود که طی ماه های اخیر این اتفاق نیفتاده است. با قطع گاز این ۱۷ نیروگاه، آنها قادر به تولید برق با ظرفیت ۳۰۰ مگاوات نیستند. بر اساس صورت جلسه وزارت نیرو طی روزهای اخیر، باید مبلغ ۷۵ میلیارد تومان به شرکت گاز پرداخت شود.


شرکت« آی ال اف» اتریش به دنبال همکاری بلند مدت با صنعت نفت ایران است
شرکت اتریشی  آی ال اف کانسالتینگ اینجینیرز (ILF Consulting Engineers) به دنبال ایجاد همکاری طولانی مدت با شرکای ایرانی در پروژه های نفت و گاز است.
هلگه هوفت، رئیس بخش پروژه های بالادستی شرکت آی ال اف اتریش در حاشیه نخستین سمپوزیوم افزایش ضریب بازیافت نفت (EOR) گفت: آی ال اف به دنبال ایجاد همکاری های طولانی مدت با شریکان ایرانی در طرح های مختلف صنایع نفت و گاز ایران است. وی افزود: ما متوجه هستیم که ایران  به فناوری های نو نیاز دارد و حاضریم در زمینه افزایش ضریب بازیافت نفت و ازدیاد برداشت از مخازن نفتی میدان های قدیمی با این کشور همکاری داشته باشیم. رئیس بخش پروژه های بالادستی شرکت آی ال اف اتریش گفت: ما به دنبال آن هستیم تا روابط گسترده ایران و آلمان به روزهای پیش از تحریم های غرب علیه ایران باز گردد. هوفت در باره تصمیم این شرکت برای سرمایه گذاری در ایران گفت: ما یک شرکت مهندسی هستیم و مشاوره مهندسی ارائه می دهیم اما اطلاعاتی که ما به سرمایه گذاران ارائه می دهیم، به آنها اطمینان می دهد که سرمایه های خود را در چه مسیری هزینه کنند.
 شرکت آی ال اف از سال ۱۹۷۵ در ایران حضور داشته و در زمان تحریم ها هم در همه بخش هایی که هدف تحریم  نبودند، همکاری کرده است. شرکت آی ال اف در سال ۹۵ شعبه ایران خود را به نام آی ال اف پارس
(ILF Pars) تاسیس کرد تا بتواند به بیش از ۴۰ سال فعالیت خود در ایران شتاب بخشد، هدف از تاسیس شعبه ایران حضور مستقیم در ایران و مشارکت در پروژه های نفت، گاز و پتروشیمی است. رئیس بخش پروژه های بالادستی شرکت آی ال اف اتریش با ابراز امیدواری از گسترش همکاری ها با شریکان ایرانی در صنعت نفت و گاز، ادامه داد: هدف ما حضور بلند مدت در ایران است. شرکت مشاوره مهندسی آی ال اف کانسالتینگ اینجینیرز (ILF Consulting Engineers) چند شرکت زیرمجموعه در سراسر جهان دارد و به مشتریان خود برای اجرای پروژه های بزرگ مهندسی در بخش های مختلف یاری می رساند.  نخستین سمپوزیوم انتقال فناوری اتریشی افزایش ضریب بازیافت نفت با استفاده از آب تصفیه، روز سه شنبه (دوم آبان ماه) در محل اتاق بازرگانی سفارت اتریش در تهران برگزار شد، سه شرکت اتریشی هات اینجینیرینگ (HOT Engineering)، آی ال اف کانسالتینگ اینجینیرز (ILF Consulting Engineers) و سونک اینجینیرینگ (SONNEK Engineering) از حامیان اصلی این سمپوزیوم بودند.

 


پدافند  غیر عامل
 حصول اطمینان  از مصونیت   و آمادگی

مشعل    سمیه راهپیما    اهمیت پدافند غیر عامل در برابر انواع تهدیدهای خارجی بر کسی پوشیده نیست و به فرموده مقام معظم رهبری، اقدام بسیجی وار برای این کار و همچنین استفاده از توانمندی ها و ظرفیت دستگاه ها و نهادهای اجرایی کشور در تعمیق و نهادینه سازی فرهنگ پدافند غیرعامل و از سویی در اولویت قراردادن اصول و ملاحظات پدافند غیرعامل در طرح ها و برنامه ها به منظور مصونیت بخشی، پایدارسازی و ایمن سازی زیرساخت های حیاتی، حساس و مهم کشور، لازم و ضروری است. به دلیل اهمیت موضوع پدافند غیر عامل، هر سال هفته اول آبان ماه به این نام اختصاص یافته و برای امسال نیز شعار «پدافند غیر عامل، حصول اطمینان از مصونیت و آمادگی کشور» در نظر گرفته شده است. در گستره وسیع فعالیت های زنجیره ای صنعت نفت، از مرحله اولیه تولید از میدان های نفت و گاز تا مرحله نهایی تحویل محصولات نفتی، گازی و پتروشیمیایی، فعال بودن هر بخش از عملیات، منوط به فعال بودن بخش های بالادستی است و پدافند غیر عامل در تمام این مراحل اهمیت بسزایی دارد. با توجه به اینکه هفته گذشته به پدافند غیر عامل در کشور اختصاص داشته است، هفته نامه «مشعل» با چند نفر از روسای پدافند غیر عامل صنعت نفت گفت و گو هایی داشته و پای صحبت آنها نشسته است. در ادامه نظر شما خوانندگان عزیز را به این گفت و گوها جلب می کنم.