مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران:
گازرسانی به مناطق مختلف کشور باید توجیه اقتصادی داشته باشد

گازرسانی به خانوارهای شهری و روستایی در سراسر کشور از جمله وظایف شرکت ملی گاز ایران است اما این شرکت موظف به رعایت قوانین است؛ زیرا هزینه گازرسانی به برخی نقاط روستایی با جمعیت کمتر از ۲۰ خانوار توجیه اقتصادی ندارد.
سعید مومنی با بیان اینکه توسعه در بخش های مختلف گاز رسانی و تامین سوخت مورد نیاز کشور همواره ادامه دارد، گفت: در طول برنامه ششم توسعه حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان تنها در بخش توزیع گاز و توسعه گازرسانی به سراسر کشور سرمایه گذاری خواهد شد.
وی افزود: تا پایان امسال تنها ۲ درصد از جمعیت شهری کشور جهت گازرسانی باقی می مانند.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز تاکید کرد: گازرسانی به مناطق مختلف کشور باید توجیه اقتصادی داشته باشد. بر اساس بند «ق» تبصره ۲ قانون بودجه، برای گازرسانی و تامین انشعاب هر منطقه یک تعریف مشخصی وجود دارد، به عنوان نمونه لازم نیست برای روستاهایی که کمتر از ۲۰ خانوار جمعیت دارند یک خط گاز طولانی با علمک و انشعاب کشیده شود زیرا این کار توجیه اقتصادی ندارد، در این موارد بهتر است از سایر روش های تامین سوخت مورد نیاز مردم مانند گاز مایع یا برق استفاده شود، به هر حال قرار نیست گازرسانی به هر قیمت ودر هر شرایطی انجام شود.

نصب علمک و تامین گاز مدارس در مناطق گازرسانی شده به عهده شرکت ملی گاز است
مومنی درباره تامین سوخت گاز مدارس در فصل سرما و جلوگیری از بروز اتفاقات ناگوار برای دانش آموزان در اثر استفاده از بخاری های نفتی توضیح داد: در ۲۴ هزار و ۴۰۰ روستایی که اکنون از نعمت گاز بهره مند شده اند، مشکلی برای سوخت رسانی به مدارس وجود ندارد، این در صورتی است که آموزش و پرورش اقدام به گازکشی به داخل مدارس می ‎کند و ما هم علمک و گاز مدارس را تامین می کنیم.
وی افزود: ۲۰ درصد از بودجه ای که از محل عوارض گازبهای مردم دریافت می شود، در اختیار آموزش و پرورش قرار می گیرد، یکی از اقدام هایی که از محل این منبع مالی قابل اجراست، رسیدگی به مدارس است تا از سیستم بخاری سوزی نفتی به سیستم گازی حرارت مرکزی تبدیل شوند.
 مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز اظهار کرد: تاکید سازمان نظام مهندسی در مباحث ۱۷ و ۱۹ مقررات ملی ساختمان این است که مراکز عمومی مانند مدارس باید مجهز به سیستم حرارت مرکزی باشند.


با امضای ۲ قرارداد جدید در طرح بومی‎سازی کالاهای نفتی
ارزش قراردادهای ساخت لوله

به بیش از ۵۷۷ میلیون یورو     رسید
با امضای ۲ قرارداد جدید به ارزش 5/21 میلیون یورو در زمینه انتقال فناوری و ساخت لوله‎های حفاری (Drill pipe) و لوله‎های وزنه (Drill collar)، ارزش قراردادهای ساخت لوله در طرح بومی‎سازی ۱۰ گروه کالاهای کاربردی نفت به بیش از ۵۷۷ میلیون یورو رسید.
پنجمین گروه از طرح بومی‎سازی ۱۰ گروه کالاهای کاربردی نفت به «انتقال فناوری و ساخت انواع لوله‎ها» مربوط است که نخستین قرارداد این گروه با موضوع انتقال فناوری ساخت لوله های CRA، به ارزش تقریبی ۵۵۶ میلیون یورو اوایل خردادماه امسال بین شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی ایرانی- اسپانیایی امضا شد.
رامین قلمبر، مدیر پشتیبانی ساخت و تامین کالای شرکت ملی نفت ایران، در این باره گفت: به تازگی ۲ قرارداد دیگر در مجموع به ارزش معادل 5/21 میلیون یورو با موضوع انتقال فناوری و ساخت لوله‎های حفاری (Drill pipe) و لوله‎های وزنه (Drill collar) با کنسرسیومی ایرانی-آلمانی متشکل از هلدینگ اشمیت کرانتس (Schmidt Kranz) آلمان و شرکت ساخت تجهیزات گاز تامکار امضا شده است که بر مبنای این قرارداد، طی مدت سه سال، فناوری ساخت انواع لوله‎های نامبرده به شرکت ایرانی منتقل و در مجموع، ۱۲ هزار و ۵۰۰ شاخه لوله حفاری و هزار و ۸۰۰ شاخه لوله وزنه ساخته و به شرکت ملی نفت ایران تحویل داده می‎شود.

مصاحبه با رامین قلمبر دزفولی-سرپرست مدیریت پشتیبانی ساخت و تامین کالای نفت
وی ارزش ۲ قرارداد اخیر را ۳۱۴ میلیارد رالع (معادل هفت میلیون یورو) و 5/14 میلیون یورو، در مجموع معادل 5/21 میلیون یورو عنوان کرد و افزود: با توجه به قرارداد ۵۵۶ میلیون یورویی ساخت لوله‎های CRA، در مجموع در گروه لوله‎ها در طرح بومی‎سازی ۱۰ گروه کالاهای کاربردی صنعت نفت بیش از ۵۷۷ میلیون یورو قرارداد امضا شده است.
به گفته قلمبر، در قراردادهای ساخت لوله‎های حفاری و لوله‎های وزنه، برنامه انتقال 100 در صدی فناوری ساخت به کشورمان دیده شده و قرار است این قراردادها با سرمایه‎گذاری ۵۰ درصدی هر یک از طرفین اجرایی شود.
بر اساس این گزارش، طرح بومی سازی ۱۰ گروه خانواده کالاها و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت به دستور وزیر نفت و با هدف تقویت توانمندی های داخلی و اتکای بیشتر صنعت نفت به محصولات سازندگان ایرانی، از اواخر سال ۹۳ در دستور کار قرار گرفت.

 

مدیرکل اقتصادی و جذب سرمایه  گذاری معاونت امور بین الملل وزارت نفت:
صنعت« سی ان جی » به راهبردهای جدید نیاز دارد

راهبردهای جدید سی ان جی با رویکرد کمک به توسعه این صنعت پاک، یکی از مهمترین اهداف هفتمین همایش بین المللی انگواست.
سید مسعود هاشمیان، مدیرکل اقتصادی و جذب سرمایه گذاری معاونت امور بین الملل وزارت نفت روز شنبه (ششم آبان) در نشست خبری با رسانه‎ها به منظور معرفی کنفرانس انجمن خودروهای گازسوز آسیا-اقیانوسیه (آنگوا) گفت: انتظار داریم که در کنار این همایش، نشست دبیرخانه انگوا با جمع ۱۸ کشور عضو نیز در تهران برگزار شود.
وی با اشاره به ضرورت راهبردهای جدید در این همایش افزود: با رویکردهای جدید، پر شدن ظرفیت ۵۰ درصدی خالی مانده جایگاه های سی ان جی در کشور از حالت تهدید خارج خواهد شد.
هاشمیان با بیان این که انتظار وزارت نفت از برگزاری این همایش، ارتقای سهم تجارت کشورهای عضو انجمن خودروهای گازسوز است، تاکید کرد: تجهیزات و خدمات فنی مهندسی و کالاهای مورد نیاز کشورهای عضو بدون هیچ محدودیتی می باید در اختیار یکدیگر قرار گیرد؛ این موضوع سبب می شود کشورها از جمله ایران، از استانداردهای دنیا مطلع شوند.
وی ادامه داد: دومین راهبرد  مد نظر که لازم است به طور حتم در قطعنامه پایانی همایش به آن پرداخته شود، ترغیب دولت های عضو به وسیله این انجمن برای صدور مجوز تبادل بی قید و شرط دانش فنی و ارتقای سهم تولید خودروهای با کیفیت بالا در حمل و نقل ناوگان شهری و برون شهری است.
هاشمیان افزود: این راهبرد به منظور ارتقای کیفی ناوگان حمل و نقل، افزایش رفاه مصرف کنندگان و کاهش آلودگی در کشورهای عضو، منطقه و جهان در نظر گرفته شده است.
وی از ترغیب خودروسازان برای تولید خودروهای هیبریدی _گازی و تجهیزات مرتبط با آن در کشورهای عضو به عنوان یکی دیگر از راهبردهای مورد نظر اشاره و اظهار کرد: هم اکنون مزیت کشور ما و کشورهای عضو این انجمن، سوخت گاز است؛ بنابراین بهتر است به سمت تولید خودروهای با کیفیت هیبریدی ‎‏‎‎_گازی به جای خودروهای هیبریدی _بنزینی گام برداریم.

 


شتاب گیری  پروژه های ازدیاد برداشت نفت با
فناوری و سرمایه خارجی

یک کارشناس پژوهشکده ازدیاد برداشت گفت: اگر بخواهیم در پروژه های ازدیاد برداشت نفت از صفر شروع کنیم، زمان را از دست خواهیم داد؛ بنابراین برای شتاب در به سرانجام رسیدن این طرح ها می توانیم از فناوری های نو و سرمایه های خارجی بهره مند شویم.
محمد زاهدزاده، کارشناس مدیریت آب در پژوهشکده ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز، در حاشیه برگزاری سمپوزیوم افزایش ضریب بازیافت (EOR) که هفته گذشته در اتاق بازرگانی سفارت اتریش برگزار شد، گفت: آب در مدیریت مخزن اهمیت بسیار بالایی دارد، بنابراین برگزاری این نشست های تخصصی که بر مباحث مربوط به روش های افزایش ضریب بازیافت (EOR) با استفاده از تزریق آب تمرکز دارد، می تواند سبب ارتقای دانش و فناوری متخصصان و شرکت های ایرانی فعال در این زمینه شود.وی در باره اجرای پروژه های تزریق آب به میدان های نفتی در ایران گفت: هم اکنون شرکت نفت فلات قاره در میدان اسفند و چهار تا پنج میدان دیگر با هدف نگهداری یا افزایش راندمان جاروبی در حال تزریق آب است.این کارشناس ادامه داد: فناوری های تازه ای که شرکت های اتریشی در سمپوزیوم افزایش ضریب بازیافت (EOR) معرفی کردند مربوط به مراحل پس از تزریق آب یعنی افزودن مواد شیمیایی است که ما در حال تحقیق و مطالعه آن هستیم.بر اساس این گزارش، نخستین سمپوزیوم انتقال فناوری اتریشی افزایش ضریب بازیافت نفت با استفاده از آب تصفیه، روز سه شنبه (دوم آبان ماه) در محل اتاق بازرگانی سفارت اتریش در تهران برگزار شد، سه شرکت اتریشی هات اینجینیرینگ (HOT Engineering)، آی ال اف کانسالتینگ اینجینیرز (ILF Consulting Engineers) و سونک اینجینیرینگ (SONNEK Engineering) از حامیان اصلی این سمپوزیوم بودند.
زاهدزاده در باره برگزاری این رویداد تخصصی گفت: شرکت اتریشی هات تاکنون برای بسیاری از شرکت های ایرانی فعال در صنعت نفت دوره های آموزشی برگزار و فناوری های خود را معرفی کرده است، حضور هدفمند و با برنامه شرکت های اتریشی در این سمپوزیوم نشان از عزم آنها برای همکاری با صنعت نفت ایران در زمینه انتقال فناوری دارد.
وی تصریح کرد: در زمینه ازدیاد برداشت از مخازن نفت، زمان عامل بسیار مهمی است؛ بنابراین با توجه به این که تعداد زیادی از میدان های نفتی ایران در نیمه دوم عمر خود قرار دارند، اگر بخواهیم در این زمینه از صفر شروع کنیم، زمان را از دست خواهیم داد.
کارشناس مدیریت آب در پژوهشکده ازدیاد برداشت ادامه داد: استفاده از سرمایه و فناوری شرکت های خارجی در کنار شرکت های ایرانی سبب شتاب در تحقق اهداف پروژه های ازدیاد برداشت از مخازن از نفت و گاز کشور می شود.زاهدزاده گفت: ما مراکز پژوهشی توانمندی در سطح کشور داریم که می توانند به صنعت نفت کشور کمک کنند، با این حال در برخی موارد برای شتاب بخشی به روند اجرای پروژه ها نیازمند همکاری با شرکت های خارجی صاحب سرمایه و فناوری هستیم. این اقدام که در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی هم گنجانده شده است، می تواند به تقویت مراکز پژوهشی کشور کمک کند. وی افزود: در جریان شکل گیری شبکه فناورانه صنعت نفت و دانشگاه ها، قرارداد مطالعه فناورانه میدان نفتی بی بی حکیمه به پژوهشکده ازدیاد برداشت واگذار شده است. افزون بر این، مطالعه فناورانه میدان گازی پارس جنوبی و لایه نفتی پارس جنوبی هم با هدف افزایش ضریب بازیافت در قالب قراردادهای میدان محور، به این مرکز پژوهشی سپرده شده است.قرارداد مطالعه فناورانه ٩ میدان نفتی کشور اواخر سال ۹۳ امضا شد که بر مبنای آن، مطالعه میدان آزادگان جنوبی به انستیتو مهندسی نفت دانشگاه تهران، میدان نفتی دارخوین به دانشگاه امیرکبیر، میدان نفتی سروش به دانشگاه سهند تبریز، میدان اهواز به پژوهشگاه صنعت نفت، میدان کرنج به دانشگاه آزاد اسلامی، میدان کوپال به دانشگاه صنعتی شریف، میدان منصوری به دانشگاه شیراز، میدان گچساران به دانشگاه صنعت نفت و میدان بی‎بی حکیمه به پژوهشکده ازدیاد برداشت واگذار شد.زاهدزاده با بیان این که مطالعه روی میدان بی بی حکمیه در حال انجام است، گفت: مراحل مقدماتی برای آغاز مطالعه روی میدان گازی پارس جنوبی و لایه نفتی پارس جنوبی با مشارکت خارجی انجام شده، از آنجا که مراکز پژوهشی در این قراردادهای مطالعه فناورانه می توانند همکار خارجی داشته باشند، پژوهشکده ازدیاد برداشت نیز با چند شرکت خارجی از جمله شرکت اتریشی هات یادداشت تفاهم امضا کرده است. وی تصریح کرد: بحث گسترده ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز، تفکری است که باید در صنعت نفت نهادینه شود، هم اکنون شاهد عزم جدی شرکت ملی نفت ایران برای فعالیت و سرمایه گذاری در این زمینه هستیم.

 

مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز خبرداد
پرداخت یارانه انشعاب گاز به صنایع تا سقف ۲۴۰ میلیون تومان

براساس برنامه ریزی ها ۱۴ هزار واحد صنعتی تا سه سال آینده از نعمت گاز بهره مند می شوند، بنابراین مطابق قانون رفع موانع تولید تا سقف ۲۴۰ میلیون تومان یارانه برای برقراری انشعاب گاز به این صنایع پرداخت می شود.
سعید مومنی گفت: بر اساس ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید که در مجلس شورای اسلامی تصویب و آیین نامه اجرایی آن در دولت مصوب شد، به صنایعی که از نعمت گاز بی بهره هستند تا سقف ۲۴۰ میلیون تومان یارانه برای برقراری انشعاب گاز پرداخت می شود.
وی از شناسایی ۱۴ هزار واحد صنعتی در کشور که هنوز گازرسانی نشده اند، خبر داد و گفت: با هماهنگی های انجام شده میان شرکت ملی گاز و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، ظرف مدت سه سال همه این صنایع از نعمت گاز بهره مند می شوند؛ در این صورت با سرمایه گذاری 07/1 میلیارد دلاری از محل جایگزینی گاز با نفت، بودجه مورد نیاز این طرح تامین می شود.مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز درباره فراخوان جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی برای اجرای پروژه های احداث خطوط انتقال گاز اظهار کرد: اصل سرمایه گذاری و سود که ازسوی بخش خصوصی انجام می شود، از محل مابه التفاوت جایگزینی گاز و نفت تامین و پرداخت خواهد شد.مومنی تصریح کرد: امسال ۸۰۰ واحد صنعتی با مشارکت پیمانکاران بخش خصوصی گازرسانی شده اند، همچنین گازرسانی به خانوارهای شهری و روستایی از محل منابع جایگزینی سوخت با مشارکت پیمانکاران داخلی انجام می شود.
وی افزود: چهار نیروگاه کنارک و چابهار در سیستان و بلوچستان و نیروگاه های زرند و سرخس نیز، هنوز از نعمت گاز بهره مند نیستند، اما دیگر نیروگاه ها که گازرسانی شده اند، در ۶ ماه نخست امسال ۴۲ میلیارد مترمکعب گاز مصرف کرده اند.

 

مشاور اجتماعی وزیر نفت تاکید کرد:
پالایشگاه گاز شهید  هاشمی نژاد پیشگام در توسعه کسب و کار  

پالایشگاه گاز شهید  هاشمی نژاد با اجرای طرح ها و دستاوردهای نوین در حوزه مسئولیت اجتماعی باعث برقراری توازن و تعادل در جامعه و زمینه ساز توسعه کسب و کار در منطقه مرزی سرخس شده است.
سید امیر طالبیان در بازدید از مجموعه فعالیت های پالایشگاه در حوزه مسئولیت های اجتماعی منطقه مرزی شهرستان سرخس گفت: راهبرد مسئولیت اجتماعی، توانمند کردن مردم در مناطق نفت خیز و گازخیز است، بر این اساس پالایشگاه گاز شهید  هاشمی نژاد با اجرای طرح ها و دستاوردهای نوین در این حوزه باعث برقراری توازن و تعادل در جامعه و زمینه ساز توسعه کسب و کار در منطقه مرزی سرخس شده است.
وی افزود: خوشبختانه فعالیت های پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد در این حوزه باعث مشارکت مردم در خلق کسب و کارهای نوین و نوپا در این منطقه شده و برای دو طرف منافع برد-برد دارد.
مشاور اجتماعی وزیر نفت ادامه داد: پالایشگاه گاز شهید  هاشمی نژاد یک رکن مهم صنعتی در این نقطه مرزی است و در بازدید از حوزه کسب و کارهای ایجاد شده در منطقه سرخس، شاهد توانمندشدن پیمانکاران بومی منطقه بودیم که این مسئله نویدبخش رونق اقتصادی و مشارکت بیشتر آنها در آینده نزدیک خواهد بود.
طالبیان با بیان اینکه در منطقه سرخس شاهد تفاهم و همکاری همه جانبه بین مسئولان هستیم، بیان کرد: این تفاهم و همدلی نویدبخش توسعه فعالیت هاست و امیدواریم در پرتو این هماهنگی ها شاهد رشد بیشتر منطقه باشیم.
وی برون سپاری فعالیت ها و خرید خدمات از پیمانکاران بومی را از طرح های نمونه در این شرکت معرفی کرد و گفت: این موضوع باعث توسعه اشتغال در سطح شهرستان و توسعه فضای کسب و کار شده و قصد داریم این طرح ها را به صورت پایلوت در دیگر مناطق صنعت نفت نیز اجرایی کنیم.
مشاور اجتماعی وزیر نفت با بیان این که با ابلاغ برنامه ۱۰۰ روزه وزیر نفت در حوزه مسئولیت اجتماعی (CSR) به دنبال تبیین سیاست ها و اجرای مسئولیت اجتماعی هستیم، تاکید کرد: هدف از اجرای این طرح، توانمند کردن مردم در مناطق نفتی و گازی است، زیرا ایجاد طرح های نوین مشارکتی سبب توسعه پایدار جامعه و تاثیر مثبت و متقابل آن بر صنعت نفت خواهد شد.