معاون اول رئيس جمهوري ابلاغ کرد :

وزير نفت جانشين رئيس ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي در خوزستان و بوشهر

معاون اول رئيس جمهوري در ابلاغيه هاي جداگانه به اعضاي هيات دولت، جانشينان رئيس ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي در استان هاي مختلف کشور را تعيين کرد. براساس اين ابلاغيه، بيژن زنگنه، وزير نفت به عنوان جانشين رئيس ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي در استان هاي خوزستان و بوشهر تعيين شد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني معاون اول رئيس جمهوري، در ابلاغيه اسحاق جهانگيري آمده است: نتايج مطلوب حضور جانشينان رئيس ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي در استان ها در سال هاي اخير براي پيشبرد اهداف سياست هاي کلي اقتصاد مقاومتي، درخواست مسئولان استان هاي کشور مبني بر ادامه طرح مزبور براي امسال، تسهيل و رفع موانع و چالش هاي اجراي موثر سياست هاي کلي اقتصاد مقاومتي در استان ها به ويژه در شرايط تحريم و اجراي منويات مقام معظم رهبري در بيانيه گام دوم انقلاب و همچنين تحقق شعار سال 1398 که تحت عنوان رونق توليد نامگذاري شده است، دلايل انتصاب جانشينان رئيس ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي در استان ها عنوان شده است.

وي از جانشينان خود به عنوان رئيس ستاد اقتصاد مقاومتي خواسته است با حضور موثر در نشست هاي ستاد اقتصاد مقاومتي استان هاي يادشده، با همکاري همه دستگاه هاي ملي و استاني و دبيرخانه ستاد، همسو با تحقق اهداف و اجراي طرح ها و پروژه هاي اقتصاد مقاومتي استان هاي يادشده، پيگيري ها و اقدام هاي لازم را انجام دهند.

معاون اول رئيس جمهوري با تاکيد بر اينکه در اجراي اين حکم همه دستگاه هاي اجرايي موظف به همکاري هستند، عنوان کرد: ضروري است گزارش فصلي پيشرفت فعاليت ها به اينجانب ارسال شود و در صورت نياز به مجوزهاي خاص يا مصوبه ستاد، مراتب به همراه گزارش هاي توجيهي به دبيرخانه ستاد منعکس تا در نخستين فرصت اقدام لازم انجام شود.

 

عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي تاکيد کرد:

ضرورت برداشت حداکثري از ميدان هاي مشترک  

عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس با تاکيد بر تلاش براي افزايش برداشت از ميدان هاي مشترک نفتي گفت: بخش بالادست نفت، نيازمند جذب سرمايه هاي داخلي و خارجي است. شهباز حسن پور بيگلري با اشاره به روند مطلوب توسعه صنعت نفت در سال هاي گذشته گفت: هرچند منتقدان با تکيه بر مضرات وابسته بودن به اقتصاد تک محصولي سعي دارند دستاوردهاي دولت در حوزه صنعت نفت و گاز را کم رنگ جلوه دهند، اما بر کسي پوشيده نيست که اين صنعت پيشران اقتصاد کشور است. وي با بيان اينکه نمي توان توليد نفت را به بهانه اينکه بودجه سالانه بايد وابستگي اش به نفت کاهش يابد، متوقف کرد، افزود: اين موضوع مهم به درستي و با ظرافت خاص در سياست هاي اقتصاد مقاومتي مورد تاکيد قرار گرفته است. در بند 14 اين سياست ها بر افزايش ذخاير راهبردي نفت و گاز کشور به منظور اثرگذاري در بازار جهاني و نيز حفظ و توسعه ظرفيت هاي توليد نفت و گاز، به ويژه در ميدان هاي مشترک تاکيد شده است. حسن پور بيگلري تصريح کرد: يکي از ظرفيت هاي مهم اقتصادي کشور بخش نفت، گاز و انرژي است و به دست آمدن هر نوع پيشرفت در توليد در اين بخش ها ستودني است. آنچه بايد مورد توجه باشد نحوه مصرف درآمدهاي حاصله است که بحثي جداست، بنابراين پس گرفتن سهم ايران در بازارهاي جهاني نفت خام يکي از دستاوردهاي مهم دولت است. اين عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي عنوان کرد: بايد تلاش کنيم سهم کشور را از ميدان هاي مشترک نفتي استخراج کنيم و همچنين در بخش بالادست نفت، نياز به سرمايه گذاري داريم، براي پيشرفت و ارتقاي صنعت نفت دو منبع وجود دارد؛ منبع اصلي و اوليه داخلي و نيز سرمايه گذاري هاي خارجي.

 

نماينده مجلس شوراي اسلامي:

صادرات نفت ايران هيچگاه متوقف نمي شود

نماينده مجلس شوراي اسلامي با اشاره به محدوديت هاي ايجادشده براي صادرات نفت ايران گفت: ايران در تامين فراورده هاي نفتي مورد نياز داخل کشور مشکلي ندارد و صادرات نفت نيز هيچگاه متوقف نمي شود.

عبدالله حاتميان با بيان اينکه با بهره برداري و تکميل ظرفيت توليد يکي از پالايشگاه هاي جديد کشور موفق به خودکفايي در تامين توليد بنزين مورد نياز کشور با کيفيت يورو 5 شديم، گفت: بهبود کيفيت هوا به طور مستقيم متاثر از توليد بنزين يورو 5 اين پالايشگاه و توليد بنزين يورو در ديگر مجتمع هاي پالايشي کشور است.

اين نماينده مجلس دهم با اشاره به محدوديت هاي ايجادشده براي صادرات نفت ايران افزود: ايران هيچ مشکلي در تامين فراورده هاي نفتي مورد نياز داخل ندارد، آمريکايي ها تصور مي کردند ما نمي توانيم کل بنزين مورد نياز کشور را تامين کنيم و مردم در اين زمينه با مشکل روبه رو مي شوند. وي با بيان اينکه صادرات نفت ايران هيچگاه متوقف نمي شود، تصريح کرد: امروز با تلاش هاي وزارت نفت، صادرات انجام مي شود و البته راه نيز براي فعاليت بابک زنجاني ها بسته شده است.

حاتميان، تبليغات غرض ورزانه درباره پايان ذخاير انرژي ايران و فروش نرفتن نفت را کذب محض دانست و عنوان کرد: پروژه هاي توسعه اي مربوط به بهبود کميت و کيفيت فراورده هاي نفتي در حال انجام است و 95 درصد آن با استفاده از توان داخلي انجام مي شود.

 

  رونمايي از کتاب «نگرش تحليلي در صنعت پتروشيمي»

کتاب «نگرش تحليلي در صنعت پتروشيمي» تأليف محمدحسن پيوندي رونمايي شد.

«چالش هاي پيش روي صنعت پتروشيمي در جهان، خاورميانه و ايران» شامگاه سه شنبه (22 مردادماه) از سوي محمدحسن پيوندي، مشاور مديرعامل در صنعت نفت، گاز و پتروشيمي شرکت سرمايه گذاري تأمين اجتماعي در گردهمايي ماهانه اعضاي باشگاه نفت و نيرو بررسي و پس از ارائه اين گزارش، از کتاب وي با عنوان «نگرش تحليلي در صنعت پتروشيمي» رونمايي شد.

نحوه ساخت مجتمع پتروشيمي تا فروش محصول به زبان ساده و خلاصه در اين کتاب آمده است؛ روش هاي تامين منابع مالي، فاينانس، انواع قراردادها، بازار، خوراک و... از جمله بخش هاي مختلف اين کتاب است.

 

  بهره مندي پژوهشگاه نفت از روش هاي نو در مطالعات مخازن

رئيس پژوهشکده مطالعات مخازن و توسعه ميدان هاي پژوهشگاه صنعت نفت گفت: مطالعه روي مخازن و روش هاي ازدياد برداشت با هدف افزايش بهره وري و با بهره مندي از روش هاي نو علمي و فني در اين پژوهشکده دنبال مي شود.

تورج بهروز   افزود: طرح مطالعه جامع ميدان هما از تازه ترين موارد فعاليت هاي اين پژوهشکده به شمار مي آيد که در حال انجام است. به گفته وي، کاربردي کردن فاز ارزيابي در ميدان هاي گردان و سپهر با همکاري مديريت اکتشاف شرکت ملي نفت و مشارکت در طرح هاي مطالعه افق هاي دشت آبادان و شيل هاي گازي نيز، از ديگر فعاليت هاي در حال اجراي اين پژوهشکده است. بهروز افزود: در زمينه هوشمندسازي مخازن نيز پايلوت چاه هوشمند طراحي و ساخته شد که با همکاري شرکت نفت مناطق مرکزي، بعضي از ميدان هاي شرکت براي به کارگيري اين فناوري غربالگري و با همکاري شرکت نفت و گاز اروندان، طرح توسعه ميدان جفير با ديد هوشمندسازي (Intelligent Attitude) ارائه شد.

وي يادآور شد: اثر بهره مندي از فناوري هوشمندسازي مخازن در ميدان توسن نيز با همکاري شرکت نفت فلات قاره ايران بررسي شده است و اميدواريم با حمايت هاي آينده صنعت بتوانيم چاه هوشمند را به مرحله اجرا برسانيم.

 

بي نيازي واردات سوخت با توليد فراورده هاي با کيفيت 

دبيرکل انجمن صنفي کارفرمايي صنعت پالايش نفت گفت: با تکيه بر توان داخلي و توليد فراورده هاي با کيفيت داخلي، از آذرماه سال گذشته حتي يک ليتر سوخت نيز به کشور وارد نشده است.

ناصر عاشوري در نشستي خبري که صبح سه شنبه (22 مردادماه) با حضور نمايندگان رسانه هاي داخلي در محل اين انجمن برگزار شد، افزود: پالايشگاه هاي کشور به لحاظ کمي و کيفي از سال هاي گذشته تکاليفي را به عهده داشتند که خوشبختانه در اين برنامه ها موفق بوده و با افزايش توان توليدات داخلي، از آذر ماه سال 97 در توليد سوخت موردنياز کشور به ويژه بنزين خودکفا شده ايم.

وي با اشاره به نقش مهم پالايشگاه ستاره خليج فارس به عنوان يک ابرپالايشگاه در افزايش کمي توليد روزانه بنزين کشور تاکيد کرد: هم اکنون اين پالايشگاه روزانه بيش از 45 ميليون ليتر بنزين در کشور توليد مي کند.

عاشوري با اشاره به ميانگين مصرف روزانه 85 تا 90 ميليون ليتر بنزين در کشور گفت: خوشبختانه کشور توانست با افزايش توان داخلي، مسئله سوخت را از بحث تحريم ها خارج و حتي مقدمات صادرات فراورده هاي توليد داخل را نيز فراهم کند.

وي با اشاره به اجراي طرح هاي توسعه اي مهم در پالايشگاه هاي کشور از جمله تبريز، اصفهان و... افزود: با اجراي موفق طرح هاي توسعه اي، کيفيت فراورده هاي توليدي در پالايشگاه هاي کشور به نحو قابل ملاحظه اي افزايش يافت و هم اکنون در بيشتر روزها، آثاري از آلايندگي هوا در پايتخت و کلانشهرها ديده نمي شود.

دبيرکل انجمن صنفي کارفرمايي تاکيد کرد: با توجه به اينکه کيفيت فراورده هاي يورو 4 و 5 توليدي در پالايشگاه هاي کشور از سطح استانداردهاي بين المللي نيز بالاتر است، نيازي به توليد بنزين سوپر در کشور نداريم. عاشوري با اشاره به تصويب کليات طرح افزايش ظرفيت پالايشگاه هاي گازي و نفتي در مجلس شوراي اسلامي گفت: اميدواريم با کمک دولت بتوانيم ديدگاه هاي کارشناسي در اين حوزه را ارائه و فضاي مناسبي براي سرمايه گذاري بخش خصوصي و مردم در اين حوزه فراهم کنيم.

وي درباره بحث قيمت گذاري فراورده هاي ويژه گفت: از آذرماه سال گذشته اين اختيار به پالايشگاه هاي بخش خصوصي و پس از آن به انجمن واگذار شد که ما نيز بر اساس فرمول ها و آيتم هايي که در گذشته بر اساس آن قيمت گذاري انجام مي شد، نسبت به قيمت گذاري اقدام مي کنيم، اما متاسفانه برخي صنعتگران فقط زماني که قيمت ها افزايش مي يابد، شروع به فضاسازي مي کنند، اين در حالي است که قيمت فراورده تابعي از قيمت نفت و در بسياري از موارد کاهشي نيز بوده است.

 

  افت قيمت نفت به دنبال نگراني ها درباره عرضه  

قيمت شاخص نفت خام برنت در ساعت 6 و 40 دقيقه روز سه شنبه (22 مردادماه) به 58 دلار و 39 سنت رسيد. به گزارش خبرگزاري رويترز، قيمت نهايي شاخص نفت خام برنت روز دوشنبه (21 مردادماه) 58 دلار و 57 سنت و قيمت شاخص دبليوتي آي آمريکا 55 دلار و سه سنت براي هر بشکه بود. پيش بيني ها درباره ضعف تقاضاي نفت سبب شد انتظار افزايش قيمت نفت به دليل کاهش عرضه ازسوي توليدکنندگان عمده نفت خنثي شود. استيون اينس، از شريکان مؤسسه وي ام مارکتس گفت: اگرچه دورنما همچنان ضعيف است، به دليل واکنش سريع عربستان که براي اقدام براي حمايت از قيمت نفت جديت نشان داده، قيمت نفت اين هفته ثبات داشته است.

 

افزايش توليد نفت شيل آمريکا در ماه آينده ميلادي

اداره اطلاعات انرژي آمريکا پيش بيني کرد که توليد نفت شيل اين کشور در ماه سپتامبر امسال به 8 ميليون و 770 هزار بشکه در روز مي رسد. به گزارش خبرگزاري رويترز از نيويورک، اداره اطلاعات انرژي آمريکا در گزارش ماهانه فعاليت هاي حفاري خود اعلام کرد توليد نفت شيل از هفت حوزه عمده توليد نفت شيل آمريکا در ماه سپتامبر امسال با 850 هزار بشکه افزايش به 8 ميليون و 770 هزار بشکه در روز مي رسد. پيش بيني اين اداره نشان مي دهد بيشترين رشد توليد در حوزه پرمين در ايالت تگزاس آمريکاست که توليد آن با 75 هزار بشکه افزايش به 4 ميليون و 420 هزار بشکه در روز خواهد رسيد.

 

پايبندي کويت به توافق  کاهش توليد نفت

وزير نفت کويت اعلام کرد که کشورش به اجراي توافق جهاني کاهش توليد نفت متعهد است. به گزارش خبرگزاري رويترز از دوبي، خالد الفاضل، وزير نفت کويت، روز دوشنبه (21 مردادماه) اعلام کرد که اين کشور به اجراي توافق کشورهاي صادرکننده نفت براي کاهش توليد به منظور حمايت از قيمت نفت، «کاملا متعهد» است. وي اعلام کرد کويت توليد نفت خود را فراتر از ميزان تعيين شده در اين توافق کاهش داده است. وزير نفت کويت گفت: پايبندي کويت در ماه ژوئيه گذشته، نزديک به 160 درصد بوده است. الفاضل اعلام کرد که نگراني از رکود اقتصاد جهاني که بر قيمت ها تأثير منفي گذاشته است، اغراق آميز است و تقاضاي جهاني نفت در نيمه دوم سال جاري ميلادي افزايش خواهد يافت. سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش چندي پيش تصميم گرفتند توافق خود را براي کاهش توليد روزانه يک ميليون و 200 هزار بشکه نفت تا پايان ماه مارس سال 2020 ميلادي تمديد کنند.