هماهنگي وزارتخانه هاي نفت و امور خارجه درباره درخواست هاي نفتي ايران از اروپا

وزير نفت درباره درخواست هاي نفتي ايران از اروپا در مهلت 60 روز به اتحاديه اروپا گفت: وزارت امور خارجه، مديريت کار را با نظارت و سياست هاي شوراي عالي امنيت ملي لحاظ مي کند و وزارت نفت در اين زمينه با آنها بسيار هماهنگ است.

به گزارش خانه ملت، بيژن زنگنه درباره دهمين مرحله عرضه نفت خام سبک در بورس انرژي گفت: اين مرحله از عرضه نيز همچون مراحل پيشين خواهد بود. وزارت نفت موظف است هر ماه مقدار مشخصي نفت و ميعانات گازي عرضه کند، بنابراين بر مبناي شيوه نامه ابلاغي در هفته هاي گذشته و قانون بودجه کل کشور اين محموله ها عرضه خواهد شد.وي با بيان اينکه محموله هاي عرضه نفت در بورس تا حد امکان کوچک شده، بنابراين امکان خوبي براي خريداران فراهم شده است، افزود: لجستيک (مديريت جريان کالا، اطلاعات بين محل توليد تا نقطه مصرف براي برآورده کردن نيازهاي مصرفي) آن نيز توسط وزارت نفت براي تحويل اين محموله هاي کوچک آماده شده است.وزير نفت ادامه داد: همچنين تسهيلات بسياري نيز براي خريداران مانند تعهدهاي ريالي و اعتباري در نظر گرفته شده است، البته بايد ابتدا 6 درصد مبلغ را به عنوان ضمانت قرار دهند و سپس بقيه پول در طول زمان و قبل از بارگيري محموله از آنها دريافت مي شود.

موفقيت در زمينه عرضه نفت در بورس انرژي زمان بر است

زنگنه در ارزيابي عرضه هاي نفت و ميعانات گازي تاکنون در بورس انرژي عنوان کرد: اين عرضه ها کم و بيش موفق بوده و اميد است با رفع مشکلات و ناآشنايي ها بتوانيم عرضه را گسترده تر کنيم، زيرا بيشتر فعالان عرصه بورس معتقدند به دست آوردن موفقيت چشمگير در زمينه عرضه نفت در بورس کمي زمان بر است، بنابراين وارد ميدان شدن کنش گران و فعالان اين عرصه به زمان نياز دارد.

نمي توانم درخواست هاي نفتي ايران در  مهلت 60 روز به اروپا را صريح بيان کنم

وزير نفت درباره اينکه در مهلت 60 روزه ايران به اروپا چه درخواست هايي براي فروش نفت ديده شده است، تصريح کرد: اگرچه نمي توانم در اين باره صريح صحبت کنم، اما وزارت امور خارجه، مديريت کار را با نظارت و سياست هاي شوراي عالي امنيت ملي لحاظ مي کند، وزارت نفت نيز با آنها بسيار هماهنگ است، من و دکتر ظريف کارها را دنبال مي کنيم و مرتبط با موضوع، ملاقات هايي داريم و از طرف ايران کارها با حسن نيت دنبال مي شود و ان شاءالله پاسخ اين حسن نيت ها داده شود.

 

  مدير سرمايه گذاري شرکت ملي صنايع پتروشيمي خبرداد:

تداوم مذاکره با سرمايه گذاران خارجي صنعت پتروشيمي ايران

مدير سرمايه گذاري شرکت ملي صنايع پتروشيمي از تداوم مذاکره با سرمايه گذاران خارجي صنعت پتروشيمي ايران خبر داد.

حسين عليمراد درباره سرمايه گذاري خارجي در صنعت پتروشيمي ايران گفت: جذب سرمايه هاي خارجي، تابعي از شرايط بين الملل و همکاري ها ميان ايران و ديگر شرکت ها و کشورهاي دنياست.

وي افزود: هم اکنون روابط ايران با شرکت ها و کشورهاي مختلف اروپايي و آسيايي بر اساس      برد-برد روند جديد ويژه خود را تجربه مي کند و اين گونه نيست که راهبرد منفي يک کشور، روي راهبرد ديگر کشورها اثر مستقيم، همسو و سريع بگذارد.

مدير سرمايه گذاري شرکت ملي صنايع پتروشيمي گفت: شرکت هاي خارجي به ويژه شرکت هاي آسيايي با در نظر داشتن شرايط و مزيت هاي صنعت پتروشيمي ايران و با وجود همه تبليغات منفي کنوني پس از خروج ايالات متحده آمريکا از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، همچنان مايل به همکاري هستند.

عليمراد به حضور دوباره يک کنسرسيوم سرمايه گذاري در صنعت پتروشيمي ايران اشاره و تصريح کرد: مذاکرات لازم با اين کنسرسيوم انجام شده است.

وي اظهار کرد: اين گروه سرمايه گذاري به ما اطمينان داد که به دنبال اجراي پروژه در طرح هاي صنعت پتروشيمي هستند و حتي از ما درخواست کمک براي تسريع انجام فرآيندهاي اجراي پروژه را داشتند.

مدير سرمايه گذاري شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به اينکه دولت به دنبال آغاز هرچه سريع تر اين سرمايه گذاري است، گفت: اين کنسرسيوم خود سازوکارهاي لازم را براي موانع پيش رو دارد.

 

   مديربرنامه ريزي شرکت نفت مناطق مرکزي:

روند توسعه فاز دوم ميدان گازي تنگ بيجار دنبال مي شود

            مديربرنامه ريزي شرکت نفت مناطق مرکزي ايران از ادامه روند توسعه فاز دوم ميدان گازي تنگ بيجار خبر داد. شهريار آقايي با بيان اين مطلب بر استفاده از دانش و فناوري داخلي و تامين قطعات و تجهيزات مورد نياز از شرکت هاي داخلي در انجام پروژه توسعه فاز دوم ميدان گازي تنگ بيجار تاکيد کرد.

بر اساس اين گزارش، پروژه توسعه فاز دوم منطقه عملياتي تنگ بيجار بر اساس برنامه ريزي ها با حفاري پنج حلقه چاه جديد دنبال مي شود که در اين ميان عمليات حفاري يک چاه پايان يافته، دو حلقه چاه در حال حفاري و دو چاه ديگر نيز در حال آماده سازي براي حفاري است.

ميدان گازي تنگ بيجار، يکي از ميدان هاي گازي حوزه فعاليت شرکت بهره برداري نفت و گاز غرب از شرکت هاي تابعه شرکت نفت مناطق مرکزي ايران است که در 70 کيلومتري جنوب غربي شهر ايلام و 10 کيلومتري نوار مرزي ايران و عراق قرار گرفته است؛ اين ميدان در سال 1345 کشف و توليد از آن در سال 1386 آغاز شد.

گاز مرکز تفکيک تنگ بيجار پس از فرآورش، به وسيله يک خط لوله 18 اينچ به مرکز تفکيک ايلام و پس از آن به پالايشگاه گاز ايلام ارسال و ميعانات گازي نيز با يک خط لوله 6 اينچ به پالايشگاه ايلام منتقل مي شود.

 

نرخ جديد سي ان جي اعلام شد

شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران با صدور اطلاعيه اي نرخ جديد عرضه گاز طبيعي فشرده شده (سي ان جي) را اعلام کرد.

متن اطلاعيه به اين شرح است:

«در راستاي اجراي بند 4 تصويب نامه شماره 174195/ ت 55196 ه مورخ 1397/12/25 هيئت محترم وزيران، به منظور تامين منابع مالي اجراي الزام هاي ايمني و هوشمندسازي جايگاه هاي عرضه گاز طبيعي فشرده (سي ان جي) و کمک به تعويض مخازن وسايل نقليه با سوخت گاز طبيعي فشرده (سي ان جي)، از ساعت 24 امشب (سه شنبه، 31 ارديبهشت ماه) هر کيلوگرم گاز طبيعي فشرده شده (سي ان جي) به قيمت 6 هزار و 568 ريال عرضه خواهد شد. براساس اين اطلاعيه، نرخ فروش کنوني سي ان جي به ازاي هر کيلوگرم 6 هزار ريال است که با اعمال نرخ جديد، افزايش قيمت اين سوخت پاک کمتر از 10 درصد خواهد شد و منابع حاصل از افزايش آن نيز صرف اجراي الزام هاي ايمني و هوشمندسازي جايگاه هاي عرضه گاز و کمک به تعويض مخازن سي ان جي خودروها خواهد شد».

 

بومي سازي 300 تجهيز کاربردي پرمصرف در صنعت حفاري کليد خورد

طرح بومي سازي 300 قطعه و تجهيز کاربردي پرمصرف صنعت حفاري از ابتداي امسال کليد خورد. بهنود منصورنژاد، رئيس مهندسي ساخت مديريت پژوهش و فناوري شرکت ملي حفاري ايران با اعلام اين مطلب گفت: اين قطعات و تجهيزات مربوط به پمپ هاي سيال حفاري، دراورکس، آچارهوا، پمپ هاي گريز از مرکز، تجهيزات خدمات فني و ابزار در گردش حفاري است. وي با اشاره به اينکه شرکت ملي حفاري ايران با 250 سازنده قطعات و صنعتگران داخلي ارتباط کاري دارد، افزود: با برنامه ريزي و نيازسنجي انجام شده از مديريت هاي عملياتي و خدمات فني و مهندسي، بومي کردن توليد قطعات و تجهيزات در طول سال استمرار و افزايش خواهد يافت.

رئيس مهندسي ساخت مديريت پژوهش و فناوري شرکت ملي حفاري ايران با تاکيد بر همکاري و تعامل موثر با مراکز علمي، پژوهشي، شرکت هاي دانش بنيان و مجتمع هاي بزرگ صنعتي کشور اظهار کرد: از تجهيزاتي که تاکنون به منظور اين همکاري ها در داخل توليد شده است، مي توان به سازه دکل حفاري، دستگاه لوله مغزي سيار، پمپ سيال حفاري، ابزار درون چاهي نمودارگيري، مجموعه کامل MWD براي حفاري جهت دار و سيستم سطحي نمودارگيري اشاره کرد.

منصورنژاد يادآور شد: حاصل همکاري شرکت ملي حفاري ايران و سازندگان و صنعتگران داخلي در بيش از يک دهه گذشته، ساخت و بومي سازي 4 هزار و 756 قلم قطعات پرمصرف صنعت حفاري است که اين قطعات با احتساب تکثير، افزون بر 21 هزار قطعه مي شود.

 

آغاز توزيع بنزين يورو 4 در جايگاه هاي سوخت  3 شهر خوزستان

شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران در اطلاعيه اي از آغاز توزيع بنزين يورو 4 در همه جايگاه هاي عرضه سوخت سه شهر مهم آبادان، خرمشهر و شادگان خبرداد.

در اطلاعيه شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران آمده است: «به اطلاع عموم هموطنان عزيز مي رساند، همسو با اهداف، برنامه ها و رسالت هاي زيست محيطي صنعت نفت و تدوام برنامه گسترش شهرهاي زير پوشش توزيع سوخت يورو در کشور از سال 97، عمليات توزيع بنزين با کيفيت يورو 4 در جايگاه هاي عرضه سوخت شهرهاي آبادان، خرمشهر و شادگان از روز يکشنبه (29 ارديبهشت ماه) آغاز شد.

شايان ذکر است با توجه به توليد پايدار بنزين با کيفيت يورو 4 در پالايشگاه آبادان، توزيع اين فراورده پاک که در اين سه شهر آغاز شده و مازاد آن نيز به انبار نفت اهواز ارسال مي شود، به تدريج در همه جايگاه هاي عرضه سوخت سطح استان خوزستان توزيع خواهد شد».

به گزارش شانا، روند توزيع سوخت باکيفيت و استاندارد يورو 4 و 5 در کلانشهرها و شهرهاي مهم کشور در دولت تدبير و اميد آغاز شد و پارسال با پشتيباني شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران در تامين و توزيع شتاب گرفت که اين امر نقش مهمي در کاهش آلاينده هاي زيست محيطي و نيز افزايش تا سه برابري تعداد روزهاي پاک ثبت شده در کلانشهرها ايفا کرد.

سيدمحمدرضا موسوي خواه، مديرعامل شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران، پيش از اين به مناسبت روز هواي پاک در روز 29 دي ماه از توزيع سراسري بنزين يورو 4 در کلانشهرهاي کشور و توزيع سراسري نفت گاز يورو 4 در بيش از 412 جايگاه عرضه سوخت کلانشهرها و شهرها خبر داده بود.

وي همچنين ابراز اميدواري کرده بود که با توجه به توليد بنزين و گازوييل يورو 4 و 5 در بسياري از پالايشگاه هاي کشور اميدواريم در آينده نزديک شاهد توزيع بنزين و گازوييل باکيفيت در همه کلانشهرها و بسياري از شهرهاي کشور باشيم. شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران همسو با برنامه هاي زيست محيطي وزارت نفت و شرکت ملي پالايش و پخش فراورده هاي نفتي ايران با هدف هدايت فراورده هاي نفتي توليد شده در پالايشگاه هاي کشور به سمت فراورده هاي سبک و باکيفيت، برنامه ريزي هاي لازم را براي توزيع فراورده هاي يورو 4 در تمامي 3 هزار و 600 جايگاه عرضه بنزين و 2 هزار و 400 جايگاه عرضه نفت گاز کشور انجام داده است.