هنر کاربردی متفاوت برای زندگی

مشعل   نسل هاي قبلي دختران و پسران در خانه و مدرسه، هنرها، خلاقيت ها و تمرين هايي را ياد مي گرفتند تا در کنار آموزش هاي دانشگاهي در بخش هايي از زندگي به دردشان بخورد؛ کارهايي که حرفه و فني را آموزش مي دادند، کارهاي هنري يا کارهاي خدماتي و آموزشي که باز هم مي توانست مهارت هايي را در جوانان و نوجوانان آشکار و فعال کند. دخترها غير از آموزش هاي فني و حرفه اي و خياطي در مدرسه، در تابستان و وقت هاي بيکاري به کلاس هاي گلدوزي، خياطي، آشپزي و ساير هنرها مي رفتند و پسرها هم حداقل چند کار فني مربوط به خودرو، برق و لوازم خانگي را ياد مي گرفتند؛ اما در نسل هاي جديد ديگر اين آموزش هاي جنبي کم و کمتر شده و جاي خود را به وقت هاي بي حاصل حضور در فضاي مجازي و بازي هاي کامپيوتري داده است.

در ميانه زندگي هاي امروز که زمان و فضاي کمي براي وقت آزاد افراد وجود دارد، بسياري در همان اوقات فراغت اندک با کمي خلاقيت و سليقه کارهايي جديد انجام مي دهند که هم حال خودشان را خوب مي کند و هم شرايط بهتر و زيباتري را در محيط خانه فراهم مي آورد. انجام کارهاي خلاقانه و متفاوت در خانه کمک مي کند که طراحي هاي جديد و تزيينات مختلفي داشته باشيم. برخي کارها و ايده هاي خلاقانه يا هزينه اي ندارند، يا هزينه آنها اندک است و يا حتي از برخي لوازم دور ريختني درست مي شوند و مي توانيم با استفاده از آنها به محيط زيست خود هم کمک کنيم.

* درست کردن کيسه هاي پارچه اي براي کفش هاي مهماني، کوه و سفر که هميشه از آنها استفاده نمي کنيم و بايد در جايي دور از دسترس هميشگي باشند. با چند تکه پارچه مي توان اين کيسه هاي پارچه اي را درست و به ديوار انباري آويزان کرد.

*بسياري از بطري هاي مصرفي روزانه يا ظروف شکسته شيشه اي و گلي مي توانند به گلدان هاي مناسبي براي انواع گل تبديل شوند. با کمي خلاقيت و سليقه مي توان اين ظروف پلاستيکي را رنگ و تزيين کرد تا علاوه بر تغيير در محيط زندگي، از دور ريختن اين پلاستيک ها هم جلوگيري شود.

*بسياري از قوطي ها و ظرف هاي فلزي و پلاستيکي مواد غذايي و کنسروها، ظروف مناسبي براي جمع آوري وسايل ريز و لوازم آشپزخانه و يا ابزارهاي فني است که مي توان با رنگ کردن و تزيين ساده، به آنها زندگي دوباره داد.

*ساخت انواع شمع با مدل ها و رنگ هاي متنوع در محيط خانه، کار ساده اي است که بسياري از خانم ها اين کار را با سليقه و متناسب با دکوراسيون خانه خود انجام مي دهند.

*با کمي تور و روبان يا پارچه هاي رنگي مي توانيد به بطري ها و ظروف قديمي و از مد افتاده جان تازه بدهيد و دوباره از آنها در محيط خانه استفاده کنيد.

*بسياري از پارچه لباس ها، مانتو و ساير لوازم خانه بعد از مدتي ديگر استفاده نمي شوند؛ اما شما مي توانيد با سليقه اين پارچه ها را به يک پادري، زيرانداز براي دورهمي هاي آخر هفته در پارک و يا حتي يک پارچه چهل تکه براي روي تخت تبديل کنيد.

*بسياري از خانم ها مکرومه بافي، بافتني و گلدوزي را تا حدي ياد گرفته اند و مي توانند با استفاده از اين هنر بسياري از لوازم خانه را با هنرشان تزيين کنند. گلدوزي روي لوازم آشپزخانه يا کوسن هاي مبل و لبه هاي پرده، هنر يک خانم و توجه او به محيط خانه را نشان مي دهد.

*بسياري از خانم هاي با سليقه، دستي در درست کردن خوراکي هاي خوشمزه هم دارند، مثلا با کمک اطلاعاتي که در فضاي مجازي وجود دارد، طريقه خشک کردن ميوه ها را ياد مي گيرند و اين کار را به راحتي در خانه انجام مي دهند.

* صابون سازي در خانه، کاري ساده و شبيه به ساخت شمع است و مي توانيد با ترکيبات مختلف، صابون هايي با رنگ ها، طرح ها و عطر هاي متنوع بسازيد.

* گل چيني، گل کاغذي و يا گل هايي با خميرهاي مختلف، شيوه هاي مختلفي از هنر گل سازي است که تابلوهايي زيبا توليد مي کند.

 ساخت گل هاي کاغذي، فومي، پارچه اي و حتي تزيين گل هاي طبيعي و ساخت دسته گل هاي طبيعي لذت زيادي به همراه دارد و فضاي خانه را متفاوت مي کند.

*شلوارهاي جين يا کتان را که ديگر استفاده اي ندارند، مي توانيد به جامدادي، کيف پول، کيف دستي تبديل کنيد. پارچه  هاي جين با استحکام بالايي که دارند براي درست کردن کيسه هاي خريد و يا کيسه هايي براي نگهداري از لوازم انباري مناسب هستند.

*ميوه هاي کاج يا صدف هايي که در سفر به شمال جمع کرده ايد و در بيشتر خانه ها وجود دارد، مي تواند ابزارهاي خوبي براي تزيين محيط حمام، سرويس بهداشتي يا ورودي خانه شود. با کمي سليقه مي توانيد حلقه هاي تزييني يا آويزهايي زيبا از ميوه کاج، صدف و مهره هاي رنگي درست کنيد.

 

حسرت

آلبوم «حسرت» محمد اصفهاني در سال 1377 وارد بازار شد که با استقبال زيادي رو به رو بود. اين آلبوم، چهارمين آلبوم اين خواننده و از پرفروش ترين آلبوم هاي موسيقي بعد از انقلاب است. عشق نهان، حسرت، خانه دل و خانه آيينه از آهنگ هاي خوب اين آلبوم هستند که با توجه به معرفي اصفهاني به جامعه، اثر گذاري زيادي در مخاطب داشتند.

 

ميخ هاي روي ديوار

پسر بچه اي بود که اخلاق خوبي نداشت. پدرش جعبه اي ميخ به اوداد و گفت هر بار عصباني مي شود بايد يک ميخ به ديوار بکوبد. روز اول پسر بچه 37 ميخ به ديوار کوبيد. طي چند هفته بعد همانطور که ياد مي گرفت چگونه عصبانيتش را کنترل کند، تعداد ميخ هاي کوبيده شده به ديوار کمتر مي شد. او فهميد که مهار کردن عصبانيتش آسان تر از کوبيدن ميخ ها به ديواراست. او اين نکته را به پدرش گفت و پدر پيشنهاد کرد که از اين به بعد هر روز که مي تواند عصبانيتش را کنترل کند، يکي از ميخ ها را از ديوار بيرون آورد. روزها گذشت و پسر بچه سر انجام توانست به پدرش بگويدکه تمام ميخ ها را از ديوار بيرون آورده است. پدر دست پسر بچه را گرفت و به کنار ديوار برد و گفت: «پسرم تو کار خوبي کردي؛ اما به سوراخ هاي روي ديوار نگاه کن. ديوار ديگر هرگز مثل گذشته اش نمي شود. وقتي تو در هنگام عصبانيت حرف هاي بدي مي زني، آن حرف ها چنين آثاري به جاي مي گذارد. تو مي تواني چاقويي در دل انسان فرو کني و آن را بيرون آوري؛ اما هزاران بار عذر خواهي فايده ندارد؛ چون آن زخم سرجايش است. زخم زبان هم به اندازه چاقو دردناک و برنده است. »

 

هیولا

سريال کمدي – خانوادگي «هيولا» مدتي است که نمايش آن در شبکه نمايش خانگي شروع شده و با استقبال زيادي هم همراه بوده است. مهران مديري، کارگردان و بازيگر اين سريال است و فرهاد اصلاني، شبنم مقدمي، گوهر خيرانديش، شيلا خداداد، محمد بحراني، سيما تيرانداز، ميرطاهر مظلومي، نيما شعبان نژاد، عزت اله مهرآوران، فرزين محدث، افشين زينوري، محسن قاضي مرادي و… بازيگران اين سريال هستند.

 

چند رباعي

عشق

عشق کـجا دانـسته بــود زينـت ده عاشــق شـود

مجـنون کـجا دانسـته بـود مسـت رخ لـيلي شـود

حـوا کـي رنجيــده بــود آدم پـريـشانـش شــود

 شيرين همي فهميده بود سرخوش ز ديدارش شود

 

آرام دل زارم

اي صـــــاحـــــب افــــــکــارم آرام دل زارم

دل بي تو غـمين گشــته با غـصه عـجيـن گشـتـه

اي بـرده دل هـر گل خــود تــاج پـر از ســنبـل

بـاغ بـي تـو خـزان گـشتـه مه بي تو نـهان گـشتـه

 

عطر ياس

خوش نسـيم سـحري مـي آيـد از گـيـسوي يـار

مـي خـرامــد چــون بـهـاران در دل بـي اخـتيـار

غـنـچه هـايي که عـطرآگـين شـدنـد با عـطر يـار

مي شـمارنـد لحـظـه هـا را تـا بـپـيچد عطر ياس

   بيا

به پاس اشـک دلـداران به اين شـب هاي بي پـايان

بيا تا چشم محـرومـان نبـاشد بيـش از ايـن بـاران

بيا تا برطـرف گـردد غـم از دل هاي غـم خواران

بيا تا از پـس از هر گام شـود ايـن خـاک گلبـاران

 

محمد امين محبي

 

اگر کاجي ...

غبـار از چـهره ات شـستم، غم از چشمان تو چيدم

بـلـور اشـک بشـکسـتـم، عيـار گريـه سـنجـيدم

گـره از چيـن ابـرويـت گشـودم با نـم انـگشـت

به هر چيني بر ابـرويـت، گـره ديـدم، گـره ديـدم

اسيـرخـواب بـاران و تـنت رهـن کويـر خشـک

چـو بـاران سحرگاهان در آغــوش تـو بـاريــدم

به جـام خـاطـرت هـر دم، تـرک افتــاد ناسـودم

لعاب از جـان گرفتـم من، تـرک هاي تو پـوشـيدم

کنــون فرش دلـم جـا مـانـده زيـر رد پـاي تــو

گـسـست از دار قـالـي تـاروپـودم، بس که پاشيدم

درخـت سـبزخـانه مي شـوي بـا سـايـه بر ديـوار

اگر کاجي و گر سروي، نچرخـان سر، که من بيدم

 

سيدمجيد موسوي

بازنشسته شرکت نفت مناطق مرکزي ايران