امداد رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت از ساعت های اولیه سیل

 

مرهمی بر دردها

مشعل  وقتي حادثه اي مانند سيل اتفاق مي افتد، قبل از هرچيز سلامت تمام کساني که درگير اين حادثه طبيعي مي شوند، به خطر مي افتد. از اين رو بايد تمهيداتي در نظر گرفته شود تا در کمترين زمان ممکن، خدمات پزشکي به اين مناطق ارسال شود و تمام نهادهايي که با درمان سر و کار دارند، خدمات ارائه دهند. بهداشت و درمان صنعت نفت نيز از اين موضوع مستثنا نيست و در پي وقوع سيل در برخي از استان هاي کشور و خطر احتمال سيل در ديگر مناطق کشور، کميته مديريت بحران در مراکز مختلف بهداشت و درمان صنعت نفت تشکيل شد. در اين جلسات راهکارهاي پيشگيري و مقابله با سيل مورد بررسي قرار گرفت و وضعيت آمادگي براي امدادرساني در سيل ارزيابي شد.

 

بهداشت و درمان صنعت نفت فارس و هرمزگان يک روز پس از سيل در شيراز با هماهنگي ستاد بحران استانداري فارس، همزمان با ايجاد وضعيت فوق العاده بر اثر سيل و براي کمک به مصدومان، يک دستگاه آمبولانس و پزشکيار به ستاد بحران استانداري فارس اعزام کرد. اين تيم امدادرسان، طي برنامه ريزي به عمل آمده در حرم شاهچراغ (ع) مستقر و نسبت به ارائه خدمات درماني اقدام کردند. اين اکيپ تا بامداد روز سه شنبه 6 فروردين 98 در اين مکان مستقر بودند.

  کميته مديريت بحران بهداشت و درمان شمال شرق

در پي وقوع سيل در برخي استان هاي کشور و اخطار احتمال سيل در استان خراسان رضوي، کميته مديريت بحران بهداشت و درمان صنعت نفت شمال شرق جلسه اضطراري تشکيل داد.

در اين جلسه مصوب شد که دو عدد پمپ آب کف کش واحد تأسيسات و کميته بحران  اچ اس اي فعال و ملحقات آن کنترل شوند و آماده به کار باشند.

 تعداد 50 عدد کيسه شن ( ماسه بادي ) آماده و تهيه شد تا در صورت لزوم بلافاصله در مسير ورودي رمپ هاي هر دو ساختمان مشهد دپو و مانع ورود آب به داخل ساختمان شود، همچنين براي اطلاع کارکنان اين مرکز، اقدامات ايمني قبل از وقوع سيل و مقابله با سيل به اين شرح اطلاع رساني شد: به منظور مقابله با سيل براي زمان هاي اضطراري در ظرف هاي مطمئن، آب سالم ذخيره کنيد و در دسترس داشته باشيد. وسايل ضروري، اسناد و اشياي قيمتي را در طبقات بالاتر منزل قرار دهيد.  ديوارهاي زير زمين را با عايق هاي ضد آب بپوشانيد تا جلوي نفوذ آب و آسيب هاي بعدي سيل گرفته شود. هشدار سيل در رسانه ها، به معناي آن است که سيل، به وجود آمده يا جاري خواهد شد، بنابراين از قبل آماده باشيد.

اعلام آماده باش در اهواز

به دنبال اعلام حالت فوق العاده در استان خوزستان در پي بارندگي ها و افزايش آب رودخانه هاي کارون و کرخه، بهداشت و درمان اهواز نيز در حالت آماده باش قرار گرفت و تمهيدات لازم براي ارائه خدمات درماني پايدار در شرايط اضطراري از جمله تأمين آب شرب، مواد غذايي و سوخت انديشيده شد.

 فرهاد کلانتري، رئيس بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز و ماهشهر در حاشيه بازديد از مراکز بهداشتي و درماني صنعت نفت اهواز، با تاکيد بر اينکه شرايط جوي تأثيري برروند ارائه خدمات درماني نداشته ،از نزديک بر روند آماده سازي ها نظارت داشت.

آماده سازي تيم امداد پزشکي در بوشهر

همچنين با هماهنگي انجام شده با رئيس بسيج وزارت نفت ، اولين تيم امدادي بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر نيز با امکانات يک دستگاه اتوبوس آمبولانس، يک دستگاه وانت تدارکات، يک دستگاه خاور شامل پتو و مواد غذايي و مواد بهداشتي (اهدايي از سوي کارکنان بهداشت و درمان بوشهر) به همراه دو پزشک و پنج پرستار و سه نيروي تدارکاتي، به جنوب استان خوزستان اعزام و در يکي از مناطق روستايي درگير بحران سيل مستقر شد.

تيم امداد پزشکي 17 نفره بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر در قالب يک دستگاه اتوبوس آمبولانسي و يک دستگاه آمبولانس و به همراه کمک هاي اهدايي کارکنان اين بهداشت و درمان (شامل يک دستگاه کاميون و 2 دستگاه وانت بار و با حمل مواد غذايي، بهداشتي، پتو و لباس گرم ) به مناطق سيل زده استان لرستان اعزام شد. مهدي کشاورزي، دبير ستاد بحران بيمارستان توحيد جم در اين باره مي گويد: «طبق هماهنگي انجام شده با واحد بسيج وزارت نفت و همچنين بهداشت و درمان صنعت نفت استان لرستان و مرکزي، اين تيم امدادي با تجهيزات کامل و به همراه وسايل و اقلام اهدايي کارکنان بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر ،به شهرستان پلدختر اعزام شد. در اين تيم امدادي، پزشک متخصص، پزشک عمومي، پرستار، امدادگر و کادر پشتيباني حضور دارند.»

اعلام وضعيت فوق العاده در بهداشت ودرمان   آبادان

در پي وضعيت اقليمي و شرايط موجود در حوضچه هاي آبي سدها در استان خوزستان، به درخواست غلامرضا شريعتي، استاندار خوزستان، وضعيت فوق العاده اعلام شد. پس از آن، کميته مديريت بحران بهداشت و درمان صنعت نفت آبادان، در روزهاي چهارشنبه 7 فروردين،  شنبه و يکشنبه 10 و 11 فروردين سال جاري، در محل هيات رئيسه جلسه اي با حضور حميد سليماني، جانشين رئيس بهداشت ودرمان و تمامي معاونان و مسؤولان ذي ربط به منظور هماهنگي بيشتر و ايجاد آمادگي و اقدامات لازم براي حفظ زيرساخت هاي آب، برق و محافظت از دستگاه هاي حياتي بيمارستان و جلوگيري از ورود آب هاي احتمالي به بخش ها و واحدهاي اين مرکز، برگزار شد. در طي 24 ساعت اوليه، تمامي واحدها با تلاش کارکنان خدمات عمومي و نيروهاي فضاي سبز با کيسه هاي شن يا ديوارهاي بتني کوتاه، محافظت شده است. به منظور ارائه خدمات بهتر و کاهش سختي براي جمعيت تحت پوشش، درمانگاه قدس، يار ديرين بهداشت ودرمان صنعت نفت آبادان در زمان جنگ و دفاع مقدس، دوباره به عنوان پايگاه دوم امدادرساني بهداشت ودرمان صنعت نفت آبادان در هنگام سيل احتمالي انتخاب شد.

اعزام تيم پزشکي به مناطق سيل زده دشت آزادگان

در پي اعلام وضعيت بحراني، تيم پزشکي از سوي بيمارستان صنايع پتروشيمي ماهشهر در روز 13 فروردين براي امداد به منطقه سيل زده دشت آزادگان اعزام شد. ناصر اميرپور، سرپرست بيمارستان صنايع پتروشيمي و مراکز بهداشتي و درماني ماهشهر در اين زمينه مي گويد: «اين تيم امدادي شامل 9 نفر متشکل از يک پزشک عمومي، دو پرستار خانم و آقا، يک ماما و 5 نيروي پشتيباني به همراه يک دستگاه آمبولانس بود که به منطقه مذکور اعزام شد. تا اتمام وضعيت بحراني و اعلام وضعيت سفيد در منطقه، استقرار اين تيم براي خدمت رساني ادامه دارد.»

آمادگي درمانگاه منطقه چنار 

همکاران پزشک و پرستار بهداشت و درمان صنعت نفت مرکزي و لرستان مستقر در منطقه، علاوه بر خدمت رساني به کارکنان صنعت نفت و خانواده ها، به مردم منطقه و روستاها هم به صورت 24 ساعته خدمات پزشکي و درماني ارائه کردند. همچنين ارتباط مراکز پزشکياري که پرستاران وکارشناسان فوريت هاي سازمان در آن مستقر هستند، برقرار شده است که به سيل زدگان روستاهاي نزديک خدمت رساني مي کنند و 17 فروردين امسال دو ماشين کمک هاي غير نقدي همکاران بهداشت و درمان منطقه شامل مواد غذايي، آب معدني،خرما،پنير، نان، کنسرو و پوشاک به همراه تيم پزشکي و آمبولانس به درمانگاه منطقه لرستان اعزام شد تا با هماهنگي مديران استاني در خدمت رساني مشارکت کنند.

امداد رساني بهداشت و درمان آغاجاري

با توجه به عملياتي بودن منطقه آغاجاري و ريزش باران هاي شديد و جاري شدن سيل در شمال و شمال غرب استان خوزستان، تمامي بخش ها و واحدهاي بهداشت و درمان صنعت نفت آغاجاري در آماده باش کامل است تا بتوانند به موقع وارد کار امداد رساني شوند. رئيس خدمات پشتيباني بهداشت و درمان آغاجاري به امکانات و تجهيزات مورد نياز اشاره مي کند و مي گويد: «خوشبختانه  در روزهاي پاياني سال 97  تمامي تجهيزات مورد نياز تهيه و در دسترس قرار گرفت تا در موقع بحران دچار کمبود نشويم. به روز بودن فهرست کشيک شبانه روزي، آمادگي بخش هاي اورژانس، اتاق عمل، سي سي يو و دياليز، آمادگي آمبولانس ها و تجهيزات سخت افزاري و ساير موارد مرتبط با بحران باعث مي شود تا بحران را با آرامش و آسودگي خاطر و با کمترين عوارض پشت سر بگذاريم.»

اردوي جهادي اين بار در مناطق سيل زده

بسيج سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت با همکاري واحد سلامت و روابط عمومي نيز به منظور کمک به هموطنان سيل زده جلسه اي ويژه تشکيل داد.  اين جلسه پيرو هماهنگي قبلي فرمانده حوزه بسيج سازمان با فرمانده مرکز بسيج وزارت نفت و مديرعامل سازمان براي کمک به هموطنان سيل زده  و با حضور رئيس امور ايثارگران و بازرسي و رسيدگي به شکايات، فرمانده بسيج، رئيس سلامت کار و اچ اس اي، رئيس روابط عمومي و همکاران واحد بسيج برگزار و مقرر شد،«هر منطقه يک نماينده رابط،با هماهنگي بسيج،روابط عمومي و رياست بهداشت و درمان مشخص کند وکمک هاي نقدي و غير نقدي از سوي  بسيج و باهمکاري روابط عمومي جمع آوري و ارسال شود.»