آماده ايم شبکه گاز ايران را به عراق متصل کنيم

رئيس جمهوري گفت: براي برقراري اتصال شبکه برق و گاز ايران به عراق آماده ايم و معتقديم که اين موضوع نه تنها براي دو کشور، بلکه براي ديگر کشورهاي منطقه در آينده نيز مي تواند تسري يابد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، دکتر حسن روحاني، روز شنبه (17 فروردين ماه) در نشست خبري مشترک با عادل عبدالمهدي، نخست وزير عراق، روابط بين دو کشور را عميق و تاريخي عنوان کرد و گفت: در طول قرن ها همواره روابط بين ايران و عراق به عنوان دو همسايه خوب و رو به توسعه بوده، اما امروز براي توسعه روابط در شرايط ممتازي هستيم. وي اتصال راه آهن دو کشور را از توافق هاي مهم ايران و عراق برشمرد و افزود: اميدواريم اتصال راه آهن ايران و عراق در آينده در مسيرهاي مختلف رخ دهد، اما فعلا اتصال راه آهن شلمچه به بصره مورد تاکيد دو طرف است که اميدواريم عمليات فني و توافق هاي آن انجام و بعد از ماه مبارک رمضان شاهد اجرايي شدن آن باشيم. رئيس جمهوري به موضوع صادرات برق و اتصال شبکه برق و گاز ايران به عراق و همچنين اتصال شبکه نفت در آينده اشاره و تصريح کرد: ما براي برقراري اين اتصالات آماده ايم و معتقديم که اين موضوع نه تنها براي دو کشور، بلکه براي ساير کشورهاي منطقه در آينده نيز مي تواند تسري يابد.

روحاني روابط تجاري ايران و عراق را بسيار خوب توصيف کرد و گفت: برنامه ما براي آينده دستيابي به حجم تجارت 20 ميليارد دلاري بين دو کشور است که اميدواريم در ماه هاي آينده به اين نقطه برسيم.

نخست وزير عراق نيز با ابراز خوشحالي از سفر به ايران و قدرداني از دولت و ملت ايران به دليل استقبال از هيئت عراقي گفت: ايران کشور مسلمان، همسايه و دوست ماست که فرهنگ و تمدني به قدمت تاريخ دارد و فکر نمي کنم بتوانيم دو کشوري مانند ايران و عراق با اين قدمت تاريخي در جهان پيدا کنيم. نخست وزير عراق با اشاره به سخنان رئيس جمهوري ايران، افزود: جناب آقاي روحاني به همه توافق ها و مسائلي که در گفت وگوهاي مشترک به آن پرداختيم اشاره کرد و من هم اعلام مي کنم که با همه مواردي که اعلام شد، هم نظر هستم و حرف من هم همين است. معتقدم همه توافق هايي که بين دو کشور صورت گرفته و همکاري هاي نزديک ايران و عراق به سود دو کشور، منطقه و جهان خواهد بود.

وي با بيان اينکه ما به دنبال توسعه روابط دو کشور هستيم، تصريح کرد: تلاش مي کنيم روابط ما بيش از پيش گسترش يابد. روابط تهران - بغداد مي تواند الگويي براي روابط ما با ديگر کشورهاي منطقه باشد. همه تلاش خود را به کار خواهيم بست که توافق هايي که بين دو کشور حاصل شده، اجرايي و عملياتي شود.

 

 

تکذيب مخالفت نفت با هدايت  جريان آب به سوي منطقه هور

روابط عمومي شرکت ملي نفت ايران در پي انتشار برخي شايعات مبني بر مخالفت صنعت نفت با هدايت جريان آب به سوي منطقه هور ضمن تکذيب آنها، به منظور تنوير افکار عمومي در قالب يک بيانيه توضيحاتي ارائه کرد. توضيحات روابط عمومي شرکت ملي نفت ايران به شرح زير است: «در پي انتشار برخي شايعات برنامه ريزي شده مغاير با حفظ وحدت ملي توسط دشمنان کشور و باز انتشار اين شايعات در فضاي مجازي ازسوي برخي دوستان، مبني بر فشار وزارت نفت براي حفظ تاسيسات نفتي در غرب کارون و سوسنگرد و جلوگيري از ورود جريان آب به منطقه هور که منجر به وارد آمدن خسارت به مردم اين مناطق خواهد شد، لازم است تاکيد کنيم که براساس دستورهاي وزير محترم نفت در چارچوب سياست هاي هيئت دولت و رياست محترم جمهوري نه تنها تمام امکانات صنعت نفت در خوزستان براي کمک به هم وطناني که در معرض خطر و آسيب قرار دارند تحت هدايت ستاد مديريت بحران استان بسيج شده است، بلکه هرگز فشار و اراده اي مبني بر حفظ تاسيسات نفتي (که البته آن هم متعلق به مردم است) به بهاي وارد شدن خسارت و آسيب به مردم اعمال نشده و تصميمي هم در اين باره اتخاذ نشده و نخواهد شد؛ بنابراين همه شايعه ها در اين باره به شدت تکذيب مي شود.»

 

قدرداني مجلس 

 از دستگاه هاي دولتي در حل مشکل سيل زدگان

نمايندگان مجلس شوراي اسلامي طي بيانيه اي از اقدام هاي همه دستگاه هاي دولتي در حل مشکل سيل زدگان قدرداني کردند.

احمد اميرآبادي فراهاني، عضو هيات رئيسه مجلس شوراي اسلامي در نشست علني روز يکشنبه (18 فروردين ماه) مشروح بيانيه يادشده را به شرح زير قرائت کرد:

«در آغازين روزهاي سال جديد بارش باران رحمت الهي در برخي از مناطق کشور سبب سيل و خساراتي شد و جان تعدادي از هموطنان را گرفت، ضمن عرض تسليت به بازماندگان قربانيان اين حادثه و طلب رحمت و غفران الهي براي جان باختگان، از اقدام هاي همه دستگاه هاي دولتي، نيروهاي هلال احمر و مسلح، کميته امداد امام خميني (ره) و ستاد اجرايي فرمان امام قدرداني مي کنيم.

ما نمايندگان مجلس شوراي اسلامي آمادگي خود را براي کمک به دولت جمهوري اسلامي ايران براي حل مشکل سيل زدگان در سراسر کشور اعلام کرده و آماده پذيرش لوايح دولت براي تصويب بودجه لازم هستيم.»

 

رئيس مجلس شوراي اسلامي:

آمريکا نمي تواند صادرات نفت ايران را به صفر برساند

رئيس مجلس شوراي اسلامي خطاب به آمريکايي ها گفت: تصور مي کرديد پارسال مي توانيد فروش نفت ايران را به صفر برسانيد، اما موفق نشديد. تصور مي کرديد ايران چهلمين سال انقلاب را نخواهد ديد، اما ديديد که ملت با شکوه تر در پاسداشت انقلاب خويش حضور يافتند.

علي لاريجاني در جلسه علني روز سه شنبه (20 فروردين ماه) در نطق پيش از دستور خود بيان اينکه وزير خارجه آمريکا، پاسداران مجاهد را به اخاذي متهم مي کند که واقعا در تاريخ چنين دولت بي شرمي نمونه نداشته است، گفت: آقاي ترامپ با وقاحت اخاذي از سعودي و برخي کشورهاي منطقه را نقطه قوت خود مي داند و اعلام و افتخار مي کند که براي شرکت در اجلاس رياض بيش از 100 ميليارد دلار اخاذي کرده است. شما يک دولت دزد هستيد و اين مدال را به سينه خود نصب کرده ايد. وي افزود: آقاي ترامپ مي دانيم چرا به اين روز افتاده ايد، زيرا تصور مي کرديد با خروج از توافق هسته اي مي توانيد به ايران ضربه بزنيد، اما موفق نشديد. تصور مي کرديد در سال گذشته مي توانيد فروش نفت ايران را به صفر برسانيد، اما موفق نشديد. تصور مي کرديد ايران چهلمين سال انقلاب را نخواهد ديد، اما ديديد که ملت با شکوه تر در پاسداشت انقلاب خويش حضور يافتند. تصور مي کرديد مي توانيد با کمک تروريست ها در شرق و غرب ايران، آشفتگي امنيتي ايجاد کنيد و پول و سلاح به تروريست ها داديد و مستقيم يا نيابتي براي شما عمل کردند، اما موفق نشديد.

رئيس مجلس شوراي اسلامي خطاب به آمريکايي ها تصريح کرد: بدانيد اگر سپاه که در قلب ملت ايران جاي دارد و عامل امنيت کشور است را متهم مي کنيد، همه ملت ايران مفتخر است که پشتيبان سپاه است و همه ما افتخار مي کنيم که پاسدار باشيم. ما پشتيبان همه پاسداران خواهيم بود و از نظر ما دولت آمريکا و نيروهاي مسلح اين کشور نماد تروريسم بين المللي در ابعاد نظامي و اقتصادي است.

 

نايب رئيس کميسيون انرژي مجلس:

توسعه پتروپالايشگاه ها به ثروت ملي ايران مي‎افزايد

نايب رئيس کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي گفت: توسعه پتروپالايشگاه ها افزايش ثروت ملي کشور را به همراه دارد و بي شک با برنامه ريزي هايي که در اين زمينه انجام شده مي توان به رشد سريع آنها اميدوار بود. حسين اميري خامکاني با اشاره به اينکه توسعه پتروپالايشگاه ها همسو با افزايش روند سرمايه گذاري در کشور انجام مي شود، گفت: افزايش پتروپالايشگاه ها در ايجاد و افزايش ارزش افزوده موثر است، هر اندازه ارزش افزوده بيشتري ايجاد کنيم، بي شک ثروت کشور را افزايش داده ايم. وي افزود: هر پالايشگاه و يا پتروپالايشگاهي که در کشور ايجاد شود با توليد فرآورده هاي پتروشيمي و نفتي مي تواند در ايجاد ارزش افزوده کمک کرده و مشتري فرآورده هاي نفتي ما مثل بنزين و غيره را افزايش دهد.

نايب رئيس کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: در کشور ظرفيت هاي خوبي در زمينه توسعه پتروپالايشگاه ها داريم و با اين حساب پيش بيني مي شود در اين زمينه به سرعت رشد کنيم و بتوانيم مصرف داخلي را تامين کنيم و در صادرات نيز پيشرفت بيشتري داشته باشيم و با اين شرايط، فضاي کسب و کار در کشور بهبود خواهد يافت.

اميري خامکاني در ادامه به شعار سال (رونق توليد) اشاره و عنوان کرد: شاه بيت رونق توليد در تسهيل فضاي کسب و کار، افزايش توليد، کاهش هزينه هاي توليدي، ارتقا و کيفيت توليد و مصرف کالاهاي توليدي است، هيچ کس نبايد انگشت اشاره را به سمت ديگري بگيرد و فکر کند اشخاص ديگري بايد توليد را رونق بدهند.

وي گفت: هرکس بايد فکر کند چگونه مي تواند در اين شعار موثر باشد. شاخص ها نشان مي دهد که رونق توليد وظيفه تک تک آحاد جامعه است و هر فرد در يکي از اين شاخص ها مي تواند موثر باشد.

 

لغو نشست ماه آوريل اوپک

 نشست فوق العاده اوپک که قرار بود در ماه آوريل برگزار شود، لغو شد و يکصد و هفتاد و ششمين نشست عادي اين سازمان 25 ژوئن (سه شنبه، چهارم تيرماه) در وين برگزار مي شود. سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) در يکصد و هفتاد و پنجمين نشست عادي اين سازمان که هفتم دسامبر (16آذرماه 97) در وين برگزار شد، تصميم گرفته بود با هدف بررسي وضع توافق کاهش عرضه نفت، يک نشست فوق العاده در ماه آوريل 2019 برگزار کند. در همين حال، ششمين نشست مشترک وزيران نفت و انرژي کشورهاي عضو و غيرعضو اوپک 26 ژوئن (چهارشنبه، پنجم تيرماه) در دبيرخانه دائمي اين سازمان در وين برگزار مي شود. بر اساس تصميم صدو هفتاد و پنجمين نشست عادي وزيران نفت و انرژي اوپک، توليد نفت اين سازمان با هدف ايجاد تعادل در بازار نفت از يکم ژانويه 2019، 800 هزار بشکه در روز کاهش يافت.

 

افزايش تقاضا براي  نفت اوپک و متحدانش

پالايشگران نفت از سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش مي خواهند عرضه نفت را افزايش دهند. به گزارش خبرگزاري بلومبرگ، يکي از قوانيني که قرار بود به حفظ محيط زيست کمک کند، به زودي سبب افزايش تقاضاي جهاني نفت خواهد شد. تحليلگران بخش پالايش اعلام کردند مقررات مربوط به کاهش آلودگي گوگرد در سوخت کشتي ها سبب شده است برآورد نفت مورد نياز پالايشگاه ها در سال آينده ميلادي 700 هزار بشکه در روز افزايش يابد. در شرايطي که اوپک و متحدانش رقم چشمگيري از عرضه نفت خود را کاهش داده اند و ممکن است اين کاهش را تمديد کنند، پالايشگاه ها ممکن است براي تأمين نفت اضافي مورد نياز خود به چالش کشيده شوند. الينور بادز، کارشناس مؤسسه آي اچ اس مارکيت، گفت: استفاده از نفت از سه ماه چهارم سال 2019 ميلادي رو به افزايش خواهد گذاشت و در سه ماه چهارم اين سال به رشد خود ادامه خواهد داد. از ماه ژانويه سال 2020 ميلادي، کشتي ها موظف خواهند بود ميزان گوگرد در سوخت خود را به 0.5 درصد کاهش دهند، در حالي که اين رقم در بيشتر مناطق جهان اکنون 3.5 درصد است. با وجود آغاز اجراي مقررات ياد شده از ماه ژانويه سال 2020 ميلادي، انتظار مي رود مالکان کشتي ها پيشاپيش آماده شوند و اين به معناي افزايش تقاضا براي سوخت جديد از ماه هاي پاياني سال 2019 ميلادي است.

 

قيمت نفت به بالاترين حد  در 5 ماه اخير رسيد

کاهش توليد نفت اوپک و تحريم هاي آمريکا ضد اعضاي اين سازمان سبب شد قيمت نفت به بالاترين حد از ماه نوامبر سال 2018 ميلادي تا کنون برسد. به گزارش خبرگزاري رويترز از سنگاپور، در ساعت هشت و 11 دقيقه روز دوشنبه (19 فروردين ماه) قيمت شاخص نفت خام برنت با 31 سنت افزايش به 70 دلار و 65 سنت و قيمت شاخص دبليوتي آي آمريکا با 31 سنت افزايش به 63 دلار و 39 سنت رسيد. در معاملات ساعات نخست امروز، قيمت هر دو شاخص نفت خام برنت و دبليوتي آي به بالاترين حد در حدود پنج ماه اخير رسيد. بانک آمريکايي جي پي مورگان اعلام کرد: قيمت برنت از آغاز سال (ميلادي) تا کنون 30 درصد افزايش داشته، زيرا سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) به کاهش توليد نفت خود براي چهار ماه پياپي ادامه داده و خوش بيني به گفت وگوهاي تجاري آمريکا و چين به بهبود دورنماي رشد تقاضاي نفت کمک کرده است. مؤسسه مشاوره اف جي ئي نيز اعلام کرد کاهش توليد نفت اوپک به اين معناست که ذخيره سازي مازاد نفت در حال ناپديد شدن است. اين مؤسسه همچنين اعلام کرد: بازار آماده اين است که قيمت (برنت) به 75 دلار يا بيشتر برسد.