ادعاهایخلاف واقع 72 نماینده مجلس

ادعای بی میلی وزارت نفت برای مذاکره با چین و روسیه درباره پروژه های نفتی ایران

  برخي ادعاها مطرح مي شود، اما هيچ دليلي براي آن ارائه نمي کنند، مانند اين موضوع که من درباره FATF به مقام معظم رهبري نامه نوشته ام که هر چقدر تکذيب مي کنم، مورد قبول واقع نمي شود. آنان که مي گويند ما تمايلي براي همکاري با چين و روسيه نداريم، دليلشان چيست؟ ما تنها يک قرارداد مهم در دوره پس از برجام امضا کرديم که مربوط به طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبي با کنسرسيومي متشکل از شرکت فرانسوي توتال، شاخه بين المللي شرکت ملي نفت چين (سي ان پي سي آي) و شرکت پتروپارس ايران بود که سهم شرکت چيني در آن 30 درصد بود و با اصرار ما هم آمدند. اکنون که توتال طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبي را ترک کرده، شرکت چيني مجري طرح توسعه شده است و باز هم اصرار داريم که چيني ها در اين پروژه حضور يابند. براي توسعه بخش شمالي و جنوبي ميدان آزادگان هم قبول کرديم که با شرکت ملي نفت چين (سي ان پي سي) مذاکرات خارج از مناقصه انجام دهيم؛ براي ميدان نفتي يادآوران هم قبول کرديم که با شرکت ساينوپک چين مذاکره خارج از مناقصه انجام دهيم، منتها آنها بنا به ملاحظات خودشان اکنون فعال نيستند و ما نمي توانيم جواب فعال نبودن آنها را بدهيم. من به همکاري با چين و روسيه علاقه مند هستم، اما پيش تر هم گفته ام که براي امضاي يک قرارداد دوطرفه هر دو طرف مذاکره بايد رضايت داشته باشند و من نمي توانم به جاي هر دو طرف امضا کنم .کدام قرارداد بوده که طرف مقابل راغب به امضا بوده است و من امضا نکرده ام؟ البته قرارداد مذاکره دارد؛ من فقط نوکر ملت ايران هستم. من فقط در مقابل يک ملت تعظيم مي کنم و آن ملت ايران است و در مقابل هيچ کشور، دولت و ملت ديگري تعظيم نمي کنم. اولويت من تامين حداکثري منافع ملت ايران است که براي اين راه حاضرم از همه داشته هاي خود، حتي آبرويم بگذرم؛ اما حاضر نيستم براي خوشايند ديگران از آبروي ملت ايران بگذرم و تنها قراردادي را امضا مي کنم که با عزت و بر اساس منافع ملت ايران امضا شود؛ من در آخر عمر خود به دنبال اين نيستم که از من تعريف و تمجيد شود، بلکه فقط به دنبال تامين خواسته هاي ملت ايران و رضايت خداوند هستم.

ادعای اینکه دولت عراق مصرانه به دنبال قراردادی مشترک برای استخراج، تولید و صادرات نفت با ایران بوده که اگر این کار انجام می شد، بی شک تحریم های آمریکا به اندازه ای که هم اکنون موثر است، تأثیرگذار نمی شد

از کجا اين مسائل را مي گويند؟! اين موضوع از طرف عراق چگونه مطرح شده است؟ نامه داده اند؟ وزيرشان مطرح کرده؟ ما نامه اي از عراق نداشته ايم. مذاکرات عراق هميشه عکس آن بوده، يعني ما اصرار کرده ايم و آنها نپذيرفته اند. بدهکار شديم!؟ ما پيشنهاد همکاري دو ميدان کوچک خرمشهر و نفت شهر را به عراق داديم، اما اين کار را هم نکردند، بعد مي گويند در ميدان هاي بزرگ مان با آنها کار کنيم! ايران هم اکنون در آزادگان از عراق جلوتر است، توليد را متوقف کنيم که مي خواهيم با آنها مذاکره کنيم!؟ آيا کشوري که تحريم نيست و هيچ محدوديتي در انتخاب شرکت هاي خارجي ندارد، قرارداد مشترک با کشوري که تحريم است، امضا مي کند که تحريم شود؟ عراق اگر از اين فداکاري ها مي خواهد انجام دهد، راه هاي بسيار ساده تري وجود دارد! 11 هزار بشکه نفت از کرکوک سوآپ مي شد که عراق پس از تحريم آن را قطع کرد. حالا اين کشور براي ايران 300 هزار بشکه نفت مي فروشد؟ من مي دانم که هر کشوري معذورات خودش را دارد و هيچ کشوري خودش را فداي ما نمي کند. ما بايد خودمان را فداي ملت خودمان کنيم و نبايد توقع داشته باشيم آنها براي منافع ما فداکاري کنند. ما بايد در قاعده متعارف بين المللي زندگي کنيم. کارهاي بسيار ساده اي هست که عراق بتواند انجام دهد. در آخرين سفرم به اين کشور به آنها پيشنهادهايي دادم، اما حتي يکي از آنها را هم نپذيرفتند و گفتند همه اين موارد مشکل دارد و ما نمي توانيم و مشخص است که همه مشکل هم آمريکاست. انجام سوآپ نفت، ترانزيت در کرکوک يا همکاري در زمينه مطالعه روي احداث خط لوله، يا دريافت هزينه فروش گاز ايران، از مواردي است که به اين کشور پيشنهاد شده، اما نپذيرفته است.

 

ادعای پیگیری نشدن پیشنهاد دولت هند برای اجرای خط لوله صادرات گاز ایران از بندر چابهار با مشارکت  روسیه

هندي ها پيشنهادي مبني بر احداث خط لوله اي از طرف دريا به طرف هند به ما نداده اند. پيشنهاد ساخت خط لوله را نخستين بار روس ها به ايران دادند، ما هم از اين پيشنهاد استقبال کرديم و در سال 96، همزمان با سفر آقاي پوتين به ايران، بنده يادداشت تفاهمي با وزير انرژي روسيه امضا کردم که در همان روز مديرعامل وقت شرکت ملي نفت ايران هم يادداشت تفاهمي با مديرعامل شرکت گازپروم امضا کرد. روس ها موضوع احداث يک خط لوله دريايي را که از محدوده پاکستان بگذرد و به هند برود، پيگيري کردند، براساس گزارش وزير انرژي روسيه به بنده، يکي از اين کشورها اعلام آمادگي کرده، اما يکي ديگر از کشورها هنوز اعلام آمادگي نکرده است. به هر حال ايران از اين موضوع 100درصد استقبال و حمايت مي کند، اما هماهنگي هاي لازم هنوز انجام نشده است و هيچ سند و سابقه اي ميان مذاکرات ما با وزير هندي وجود ندارد که دولت اين کشور پيشنهاد خط لوله را به ايران داده باشد.

ادعای تعلل وزارت نفت در زمینه صادرات گاز به اروپا در قالب توافق ایران، ترکیه و اروپا به بهانه مشارکت در خط لوله گرجستان

من اصلا اطلاعي درباره موضوع گرجستان ندارم و در اين باره پيشنهادي هم نشده و اين موضوع به تازگي مطرح شده است. گرجستان تنها يک بار پيشنهاد احداث خط لوله تا گرجستان را به منظور ساخت کارخانه ال ان جي مطرح کرد که به هيچ وجه منطقي نبود، زيرا افزون بر احداث خط لوله اي طولاني نيازمند سرمايه گذاري بالايي براي ال ان جي بود. به جاي اين کار مي شود، ال ان جي را در ايران ساخت و از جنوب با کشتي منتقل کرد.

ما موافقت اصولي براي پالايش روزانه دو ميليون بشکه خوراک را داريم که 600 هزار بشکه از اين مقدار مربوط به پالايشگاه هاي کوچک براي پالايش نفت خام و ميعانات گازي است و مجوز هاي لازم در اين بخش را اعطا و ظرفيت سازي نيز کرده ايم و بخش خصوصي بايد استقبال و سرمايه گذاري کند . ما آماده حمايت از بخش خصوصي براي سرمايه گذاري در اين بخش و حتي استفاده از ظرفيت هاي صندوق توسعه ملي هستيم.

 

ادعای مخالفت وزیر نفت با پالایشگاه سازی

اينکه گفته مي شود من دشمن پالايشگاه سازي هستم، به هيچ وجه صحيح نيست، سياست هاي اصل 44 و قانون به ما اجازه نمي دهد که پالايشگاه سازي در دولت دنبال شود و پالايشگاه هاي دولتي نيز واگذار شده است و بخش خصوصي بايد در اين زمينه سرمايه گذاري کند.

ادعای قرارداد سواپ نفت با روسیه

ما قرارداد معامله نفتي با کشور روسيه داشته ايم، اما هرگز براي سوآپ نفت با روسيه قراردادي نداشته ايم و نمي دانم چرا عده اي حرف هاي بي پايه و اساس مي زنند؟ البته نمايندگان مجلس وظيفه دارند دغدغه هاي خود را مطرح کنند، اما گلايه اصلي من از افرادي است که اطلاعات غلط به نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مي دهند.

ادعای مجوز ندادن برای سرمایه گذاری در بخش شیرین سازی میعانات گازی

اين ادعا خنده دار است. آيا ميعانات گازي شيرين مشکل صادرات ندارد و مشکل ما در اين ميان فقط ترش بودن ميعانات گازي است؟! عمليات پالايشگاه هاي ستاره خليج فارس و سيراف و پتروشيمي هاي برزويه و بوعلي، شيرين سازي ميعانات گازي است که البته به اينها توجه نمي کنند. آيا مشکل آمريکا با ما فقط در زمينه درصد مرکاپتان ما بوده است؟ عده اي به سادگي مي گويند صادرات فرآورده ساده تر از نفت خام است و معلوم نيست با چه توجيهي اين مطالب را مطرح مي کنند، مگر مصرف فرآورده کشورهايي مثل افغانستان چقدر است و ما بايد روزانه 60 هزار تن صادرات فرآورده داشته باشيم. نخستين کاري که پس از تحريم انجام داديم، افزايش 300 هزار بشکه اي خوراک پالايشگاه هاي داخلي بود که مساوي با توليد فرآورده بيشتر شد و بايد بخشي از آن صادر شود؛ صادرات مرزي انجام مي شود، اما نمي توانيم آمار و اطلاعات و مقاصد آن را بيان کنيم. عده اي مي گويند چرا در کشورهاي ديگر پالايشگاه خارجي خريداري نمي شود و به اين موضوع توجه نمي کنند پالايشگاهي که مالکيت آن در اختيار ما باشد، اما تحت حاکميت کشور ديگري باشد، به صورت کامل در اختيار ما نيست و کشورها به راحتي مي توانند جلوي فعاليت در کشور خودشان را بگيرند و اين طور نيست که بگوييم ملک ماست و هر کاري دوست داريم، انجام دهيم و دقت نمي کنند که مسئله حاکميت با مالکيت متفاوت است.

ادعا درباره کرسنت

موضوع کرسنت در مرحله نخست راي اعتماد من از مجلس مطرح شد و تمام فشار آن جلسه هم درباره اين موضوع بود و من آنجا توضيح دادم و راي آوردم، در راي اعتماد دوم يک کلمه کسي درباره کرسنت صحبت نکرد و من دوباره راي آوردم و حالا امروز دوباره اين موضوع مطرح شده و باز هم من پاسخ مي دهم. کرسنت يک پرونده زنده است که عده اي با لجبازي و ندانستن قواعد بين المللي در اين موضوع ما را در يک چاه عميق انداختند و من در اين سال ها با تلاش زياد، سعي کردم کشور را از اين چاه عميق بيرون بياورم و ما در فرآيند داوري بسيار خوب عمل کرديم تا جايي که داوري نزديک به صدور راي بود، اما کارشکني هايي انجام شد که صدور راي براي چند ماه به تاخير افتاد و من مجاز نيستم اين جزئيات را شرح دهم، اما اميدواريم با اقدام هاي حقوقي که دنبال مي کنيم، وضع اين پرونده دوباره به نفع ما شود و اين اعدادي که برخي مطرح مي کنند، همه به نفع طرف کرسنت است و متاسفانه ما تا به موفقيت نزديک مي شويم، يک عده اين اعداد را مطرح مي کنند و آن طرف از آن استفاده مي کند.