پول توجیبی، نظارت و مسئولیت

  با بزرگ تر شدن کودکان، مقدار پول توجیبی و همین طور مسئولیت آنها افزایش می یابد. اگر فرزند شما ناچار است در خارج از منزل غذا بخورد، اگر برای رفت و آمد خود احتیاج به پول دارد و اگر دوست دارد، گاهی هم کلاسی هایش را مهمان کند، شما می توانید متوسط مخارج آنان را برآورده و به همان مقدار آنها را تأمین کنید. در برخی موارد دیده می شود در خانواده هایی که از رفاه نسبی برخوردارند، کودکان برای تأمین نیازهای شان دست به کارهای نادرست می زنند که بیانگر ناکافی بودن پول توجیبی یا بی توجهی والدین به نیازهای آنهاست. باید به فرزندان تان یاد بدهید که پول از کجا به دست می آید و چگونه باید استفاده شود. در مورد قدرت خرج کردن هم صحبت کنید و وقتی پول های شان را پس انداز می کنند، در هیجان آنها مشارکت داشته باشید.

تا چه حد بر خرج کردن پول توجیبی نظارت کنیم؟

نظارت و تجسس بیش از اندازه بر پول توجیبی و طریقه خرج کردن آن و نیز استفاده از آن به عنوان وسیله ای برای تنظیم پاداش و تنبیه کودکان، هدف اصلی این وسیله را خنثی می کند.

اگر ما پول توجیبی دادن را یک فرصت و یک محدوده امن بدانیم، این فرصت، هم در درازمدت به او نکاتی را یاد خواهد داد و هم مجالی برای تربیت او فراهم خواهد کرد.

در این صورت است که می توانیم با فرزند خود تعامل خوبی داشته باشیم، یعنی فرزندمان را با توافق خودش، با عواقب کارش آشنا کنیم!

نباید فکر کنیم که اگر فرزندمان پول توجیبی خود را از دست داد، معنی اش این است که او چیزی یاد نگرفته، اتفاقاً این هدر دادن ها برای او فرصتی است تا در درازمدت یاد بگیرد که پولش را چگونه عاقلانه تر خرج کند.

در واقع، ما نباید جلوی پول خرج کردن فرزندمان را، آن طور که در محدوده خودمان قابل پیش بینی است، بگیریم!

در همه حیطه های فعالیت فرزندان، از سویی اصل بر اعمال درست و مداوم از سوی والدین است و از سوی دیگر، کمیت این نظارت با افزایش توانایی ها و مهارت های فرزند کمتر می شود. در واقع روند درست رابطه والد- فرزند در همه حیطه ها به سوی کمتر شدن نظارت در صورت دستیابی بهتر فرزند به مهارت هاست.

 مسئولیتِ دادن پول توجیبی با چه کسی است؟

در این مورد توصیه می شود همان شکل سنتی حفظ شود، یعنی پدر این پول را بپردازد؛ اما به این موضوع توجه شود، زمانی که پدر به بچه ها پول می دهد، مادر حتماً حضور داشته باشد تا این حس به کودک منتقل شود که پدر مسئول دادن پول است؛ ولی این پول از طرف پدر و مادر داده می شود. وقتی والدین با هم نظر بدهند و راجع به مسائل با هم توافق داشته باشند، آن وقت احتمال این که فرزندشان موضوع را خوب یاد بگیرد و خوب برخورد کند، خیلی بیشتر خواهد بود تا این که پول توجیبی را فقط از مادر یا از پدر بگیرد. موضوعی که در فرزندان با رفتارهای مطلوب دیده می شود، هماهنگی والدین و ثبات آنها در رفتار با فرزندان است و برعکس، یافته های متعددی در تحقیقات مربوط به رفتارهای نامطلوب، حاکی از آن است که یا والدین با هم هماهنگ نیستند یا در برخورد با فرزندشان باثبات عمل نمی کنند. در مجموع چه پدر پول توجیبی بدهد، چه مادر، چه هر دو، فرزند باید این را دریابد که آنها با هم تصمیم می گیرند و از هم پشتیبانی می کنند و رفتارشان قابل پیش بینی و باثبات است.

خلاصی از تبخال شدنی است

درمان سریع تبخال لب، راه و روش هایی دارد که با توجه به دلایل ایجاد تبخال باید انجام شوند تا به سرعت نتیجه آنها  ظاهر شود. بهترین و سریع ترین درمان تبخال، بازهم در دل طبیعت نهفته است. تبخال یک بیماری ویروسی است، ویروس هرپس سیمپلکس، عامل بیماری تبخال در صورت است. برای تبخال هنوز درمان قطعی وجود ندارد و اگر ویروس وارد بدن شود تا پایان عمر همراه شخص خواهد ماند و در هنگام ضعف دفاعی بدن بروز می کند. اگرچه در برخی بیماران و پس از چند سال عود بیماری، به ناگهان تظاهر مجدد تبخال از بین می رود، اما همچنان ناقل ویروس به دیگران خواهند بود.

گل همیشه بهار

گل همیشه بهار از داروهای طبیعی و گیاهی برای درمان تبخال، بویژه تبخال دهانی است. شست و شوی تبخال با کمک عصاره همیشه بهار علاوه بر آن که به کنترل و از بین رفتن ویروس ها کمک می کند، موجب تسریع روند درمان در بیمار نیز می شود. این مرهم علاوه بر خاصیت ضدویروسی موجب کاهش درد و سوزش تبخال نیز می شود. برای تهیه این عصاره کافی است 3 قاشق از گیاه خشک شده گل همیشه بهار را در 2 لیوان آب بجوشانید تا یک لیوان از این عصاره باقی بماند، سپس محل تبخال را با کمک پنبه و عصاره این گیاه شست وشو دهید.

کاکائو و قهوه نخورید

 افرادی که به طور مکرر دچار تبخال می شوند، باید استرس های شان را کاهش دهند، مصرف مواد غذایی تحریک کننده مثل کاکائو و قهوه را به حداقل برسانند و در مقابل، مصرف خوراکی هایی همچون کاهو، تمرهندی و ... را افزایش دهند. علاوه بر اینها بهتر است در زمان عود تبخال از مصرف چای سبز خودداری کنند؛ زیرا این چای، خشکی و احتمال خونریزی تبخال را افزایش می دهد.

گوجه فرنگی

آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی برای تحریک بازسازی سلولی در مناطقی که تحت تاثیر زخم تبخال هستند، ایده آل است. مصرف گوجه فرنگی سرعت رشد میکرو ارگانیسم ها را کاهش می دهد. بنابراین یک گوجه فرنگی را رنده کنید و به مدت ۳۰ دقیقه روی تبخال قرار دهید. این کار را روزی دو بار تکرار کنید.

شیر سرد

شیر، دارای ماده ای به نام لیزین است که پس از جذب از طریق پوست، ویروسی که سبب ایجاد تبخال می شود را مهار می کند. از طرفی دمای سرد شیر نیز دردهای تبخال را کم خواهد کرد. پنبه را در شیر زده و چند بار در روز روی تمام زخم بمالید. می توانید از همان لحظه که احساس کردید زخم ها تشکیل شده اند، از این مرهم استفاده کنید.

روغن چای

استفاده از روغن چای تأثیر زیادی در پیشگیری از انتقال تبخال به سایر قسمت های عضو درگیر از قبیل لب و داخل دهان دارد. روزی دو بار پنبه ای تمیز را به روغن چای آغشته کنید و روی تب خال قرار دهید. این روغن به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن و افزایش توان آن برای مقابله با ویروس تبخال، تأثیر زیادی روی از بین رفتن تبخال دارد.

سیر خرد شده

یک حبه سیر را دو نیمه کنید و به مدت 10 دقیقه روی تبخال بگذارید. این کار را چند مرتبه در روز تکرار کنید. سیر روند گسترش تبخال را به سرعت کاهش می دهد و به اصطلاح آن را خشک می کند. بعد از دو الی سه روز تأثیر فوق العاده این ماده غذایی بد بود اما پرخاصیت را به چشم خواهید دید.

روغن اسطوخودوس

اسطوخودوس، دارویی گیاهی است که اگر به مدت یک هفته روی تبخال قرار گیرد، علاوه بر ضدعفونی کردن محل تب خال، موجب درمان آن نیز می شود.

یخ

کمپرس یخ می تواند به کاهش التهاب و ورم تبخال کمک کند؛ اما قرار گرفتن در معرض باد و آفتاب، روند بهبود تبخال را به تأخیر می اندازد.

جوش شیرین

یکی از روش های درمان استفاده از جوش شیرین است. به این طریق که مقداری جوش شیرین را با مقداری آب مخلوط کنید و سپس یک گاز پانسمان را در آن خیس کرده و آن را روی تبخال بمالید. تا هروقت که خواستید، آن را در محل نگه دارید، چرا که به خشک شدن سریع تبخال کمک می کند. همچنین جوش شیرین برای رفع خارش فوق العاده موثر است.

 

راه های دور کردن بوی بد و حشرات از زباله منزل

رعایت بهداشت محیط مسکن، نقش مهمی در پیشگیری از بیماری ها دارد. یکی از مواردی که نقش مهمی در حفظ بهداشت محیط منزل دارد، جمع آوری و نگهداری صحیح زباله های تولید شده در خانه است. نگهداری غیراصولی زباله در منزل، باعث بروز مشکلاتی از قبیل افزایش موش، سوسک، مگس و ایجاد مناظر زشت و بوی نامطبوع می شود و ضمن سلب آسایش، سلامت افراد خانواده را به خطر می اندازد. زباله در اصطلاح به فضولات جامد، نیمه جامد یا مایعی گفته می شود که ظاهرا به درد نخور بوده و دور ریخته می شود. زباله خانگی شاید مهمترین بخش زباله محسوب شود که در صورت تفکیک و مدیریت صحیح می تواند بخشی از سرمایه های ملی را باز گرداند. زباله ها ممکن است باعث ایجاد بوی بد و حتی جمع شدن حشرات در خانه شما شود. بنابراین با کمک راهکارهای زیر و بدون مشکل می توانید زباله های خانه خود را مدیریت کنید.

 با بازیافت، زباله کمتری بسازید

اگر زباله کمتری داشته باشید، دیگر نیازی نیست که نگران حجم زباله های خود باشید. حال چگونه می توان زباله کمتری تولید کرد؟ یک سطل جداگانه برای چیزهایی بگذارید که قابل بازیافت هستند. در هر شهر جاهای متفاوتی وجود دارد که زباله های بازیافتی را می توان تحویل داد.

غذاهای مانده را کم کنید

غذاهای فاسدشدنی، عامل اصلی ایجاد آلودگی، خرده های ریز داخل سطل و ایجاد تکه های چسبناک هستند. از این رو میزان غذای فاسدشدنی خود را در یک سطل جدا بریزید و برای چیزهایی که باید حتماً داخل سطل ریخته شوند، از دو کیسه استفاده کنید تا مشکلی ایجاد نشود.

 از بوی بد سطل جلوگیری کنید

یکی از بدترین چیزها در مورد زباله، بوی بد آن است. چند راه مختلف برای جلوگیری از بوی بد زباله ها وجود دارد. به عنوان مثال می توانید در ته سطل زباله خودجوش شیرین بپاشید تا به جذب بوهای بد کمک کند. برای سطل زباله های پلاستیکی که بیرون می برید، باید در ته سطل خود سوراخ هایی ایجاد کنید. با این کار می توانید بدون نیاز به تخلیه آب کثیف، سطلتان را بشویید. برای زمانی که سطل خیلی کثیف است نیز می توانید از صابون استفاده کنید. به این طریق که به سطل خود صابون بمالید و بگذارید خشک شود. بعد از چند ساعت می بینید که سطلتان مانند یک سطل نو شده است.

 دقت کنید کجا زباله ها را نگه می دارید

سطل زباله می تواند حشرات موذی و حیوانات را به خود جذب کند. بنابراین همیشه باید به دنبال راهی برای جلوگیری از ورود حشرات باشید. یکی از این راهکارها این است که زباله را زیاد در خانه نگه ندارید.