رئیس جمهوری: ایران در بخش انرژی از ارزان ترین کشورهای دنیاست

رئیس جمهوری گفت: بخش های مختلف انرژی در کشور ما همچون بنزین، گاز و گازوئیل ارزان تر از دیگر کشورهای دنیا به دست مردم می رسد. دکتر حسن روحانی، روز شنبه (پنجم آبان ماه) در جریان بررسی صلاحیت چهار وزیر پیشنهادی، با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که ایران در بسیاری از بخش ها خدمات ارزانی به مردم ارائه می کند، گفت: آیا حوزه آموزش ما در مقایسه با دیگر کشورها ارزان نیست؟ آیا بخش های مختلف انرژی در کشور ما همچون بنزین، گاز و گازوئیل ارزان تر از دیگر کشورهای دنیا نیست؟ وی با بیان این که می دانیم امروز آنهایی که به ویژه حقوق ثابت دریافت می کنند، با مشکلاتی روبه رو هستند، افزود: ما نمی توانیم به مردم بگوییم که چون در فروش نفت مشکلاتی وجود دارد، در اداره کشور ناتوان هستیم. روحانی تصریح کرد: ما نمی توانیم به مردم بگوییم که چون از لحاظ روابط بانکی و تعاملات مالی با دنیا مشکلاتی داریم، پس نمی توانیم زندگی مردم را اداره کنیم؛ مردم از ما می خواهند و وظیفه داریم کشور را اداره کنیم.  رئیس جمهوری با تاکید بر این که ابرتورمی در اقتصاد کشور نداریم، تصریح کرد: مشکلات اقتصادی وجود دارد، اما در زمان کوتاه از این مشکلات عبور خواهیم کرد و روند صعودی تورم ادامه نخواهد یافت.

روحانی عنوان کرد: امروز ذخایر ارزی ما از همه سال های گذشته بالاتر است و ما مشکل لاینحلی نداریم. مشکلات و معضلاتی وجود دارد که با یاری یکدیگر از آن عبور می کنیم.

وی با اشاره به این که ایران امروز در بسیاری از بخش ها به خودکفایی رسیده است، گفت: ما در بخش گازوئیل به خودکفایی رسیده ایم و در آینده ای نزدیک نیز در بنزین خودکفا خواهیم شد.

رئیس جمهوری با تاکید بر این که وزارت اقتصاد و نفت بخش عمده ای از صادرات کشور را بر دوش می کشند، افزود: باید تلاش کنیم با روش های مختلف جذب سرمایه داشته باشیم.

 

 معاون اول رئیس جمهوری: نفت ایران در بازارهای جهانی جایگزینی ندارد

معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر این که نفت ایران هیچ جایگزینی ندارد، گفت: با برنامه ریزی دولت و سازوکارهای در نظر گرفته شده برای اداره کشور با جدیت اعلام می کنم که آمریکایی ها به هیچ وجه قادر نخواهند بود فروش نفت ایران را متوقف کنند.

به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری، روز یکشنبه (ششم آبان ماه) در آیین نکوداشت روز ملی بیمه سلامت، با بیان این که ایران در ماه های گذشته روزانه دو میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت صادر کرده است، گفت: حال ممکن است صادرات نفت چند هزار بشکه کاهش یافته باشد، اما همواره تاکید داشتیم که با وجود تحریم ها صادرات نفت ایران نباید از روزانه یک میلیون بشکه کمتر شود.

وی افزود: امروز اتفاقی که می افتد دروغی است که دولتمردان آمریکایی به مردم دنیا و آمریکایی ها می گویند که باید نفت عربستان و دیگر کشورها جایگزین نفت ایران شود تا قیمت آن افزایش نیابد.

معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: قیمت نفت که حدود ۳۰ دلار می فروختیم اکنون به ۸۰ دلار رسیده است، آمریکایی ها اگر می توانستند فروش نفت ایران را متوقف کنند به طور حتم قیمت نفت به بالای ۱۰۰ دلار می رسید. با همین فضاسازی فکر می کنیم اگر یک میلیون بشکه نفت هم صادر کنیم درآمد نفت را به دست آوردیم.

جهانگیری به ۱۳ آبان ماه، اجرای مرحله دوم تحریم های آمریکا علیه ایران اشاره و عنوان کرد: آمریکا کار ظالمانه ای انجام داده و برخلاف حقوق انسانی و بین المللی اقدامی را که در ۱۸ ماه، هفت کشور به نتیجه رسیده بودند زیر پا گذاشت.

وی گفت: فردی در آمریکا رأی آورد که یکباره برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را بر هم زد، حال تاکید می کند که تحریم را برمی گردانیم و هدف آنها این بوده که ملت ایران را نقره داغ کنند و به مردم فشار وارد آورند، در حالی که به دروغ می گویند هدف حکومت و دولت ایران است.

معاون اول رئیس جمهوری افزود: آمریکایی ها بسیار تلاش کردند تا فروش نفت ایران را به صفر برسانند و می بینید که دولت های اروپایی در مقابل آنها مقاومت می کنند و طرف برجام هستند.

جهانگیری تصریح کرد: از سوی دیگر دولت های دوست از جمله روسیه، چین و هند نیز از برجام حمایت می کنند و به همین دلیل آمریکایی ها فشار خود را به شرکت ها وارد می کنند و می گویند هر شرکتی با ایران کار کند ما آن را تحریم می کنیم.

وی افزود: امروز بالای ۱۰۰ میلیارد دلار ذخایر ارزی داریم، اگرچه در ابتدای سال در زمینه ذخایر اسکناس با محدودیت روبه رو شدیم، اما امروز بی سابقه ترین ذخایر اسکناس در تاریخ ایران وجود دارد.

معاون اول رئیس جمهوری گفت: ما نفت را می فروشیم و حمل ونقل و خریدهای خود را هم انجام می دهیم. آمریکایی ها که از هفته گذشته برای رسیدن به ۱۳ آبان روزشمار راه انداخته اند، هیچ اتفاقی جدیدی در این روز نخواهد افتاد و هر آنچه قرار بود اتفاق بیفتد، در چند ماه گذشته انجام داده اند، البته دولت نیز در قبال اقدام های آنها برنامه ریزی های خود را انجام داده است.

 

  عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

هیچ کشوری نمی تواند

 فروش نفت ایران را به صفر برساند

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که درآمدهای نفتی ایران افزایش یافته است، گفت: هیچ کشوری نمی تواند فروش نفت ایران را به صفر برساند. غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفت وگو با خبرنگار شانا، با بیان این که تحریم ها بیش از آن که به ما خسارت وارد کند به آمریکا ضربه می زند، گفت: سیاست های ترامپ سبب شده است قیمت های جهانی نفت خام افزایش یابد، ما از این افزایش قیمت ضرر نمی کنیم و با وجود بدعهدی برخی کشورها، مشتریان تازه ای پیدا کرده ایم. وی با تاکید بر این که افزایش درآمد نفتی ایران واقعیت دارد، افزود: در ماه اکتبر تغییرهای محسوسی در صادرات نفت نداشتیم و کماکان نفت ایران صادر می شود، ضمن این که درآمدهای نفتی نیز افزایش یافته است. آمریکا تا به حال هر کاری توانسته انجام داده و کار دیگری نمانده است که برای ۱۳ آبان بخواهد آن را عملیاتی کند.

این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: خریدار نفت داریم و سازوکارهایی نیز پیدا می کنیم تا بتوانیم باوجود ادعای ترامپ، نفت مان را صادر کنیم.

جعفرزاده ایمن آبادی گفت: وزیر نفت هفته گذشته با حضور در کمیسیون برنامه و بودجه، گزارش بسیار امیدوار کننده ای ارائه کرد.

وی تاکید کرد: عامل افزایش قیمت نفت، تحریم های آمریکا علیه ایران است، با این حال ما نفت خود را به هر شکل ممکن به دست خریداران می رسانیم.

 

با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در منطقه آزاد انزلی

  احداث مرکز نوآوری و فناوری های انرژی آغاز شد

عملیات احداث مرکز نوآوری و فناوری های انرژی با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در منطقه آزاد انزلی آغاز شد.

به گزارش معاونت علمی و فناوری

ریاست جمهوری، سورنا ستاری در آیین آغاز احداث مرکز نوآوری و فناوری های انرژی منطقه آزاد انزلی، بر ایجاد تحرک در ظرفیت های منطقه گیلان با هدف رونق کسب وکارهای دانش بنیان و فناور، تاکید کرد و گفت: ظرفیت های بالقوه ای برای رونق اقتصاد دانش بنیان وجود دارد که لازم است با ایجاد زیرساخت های مناسب، زمینه ایجاد تحرک و بالفعل شدن این ظرفیت ها فراهم شود.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، هدف اصلی از احداث این مرکز را ایجاد تحرک و به کارگیری زیرساخت های موجود در نوآوری و رونق اقتصاد دانش بنیان عنوان کرد و افزود: شرایط منطقه ای گیلان برای توسعه اقتصاد دانش بنیان مطلوب است و وجود فرهنگ کارآفرینی، تعداد دانشگاه ها و جوانان تحصیلکرده و خلاق از جمله ظرفیت هایی است که باید در خدمت توسعه فرهنگ اقتصاد دانش بنیان استان قرار بگیرد.

وی با بیان این که نوآوری، خلاقیت و شرکت های دانش بنیان، مهم ترین برگ برنده کسب وکارهای جدید برای ارزش آفرینی و ایجاد اشتغال هستند، اظهار کرد: منطقه آزاد انزلی به صنایع آلاینده و ناسازگار با محیط زیست آلوده نشده است و نگرش توسعه کسب وکارهای دانش بنیان و نوآور در میان مسئولان این منطقه وجود دارد.

رئیس ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان تصریح کرد: استان گیلان جزو استان های مهم در حوزه توسعه اقتصاد دانش بنیان است. ساختار مناسبی که در بندر انزلی به ویژه در حوزه نرم افزاری وجود دارد، شرکت های برجسته پایتخت را نیز ترغیب می کند تا در این منطقه فعالیت اقتصادی خود را در حوزه کسب وکارهای دانش بنیان آغاز کنند.

 

آسیب سهام شرکت های انرژی آمریکا 

 از جهش قیمت نفت

نگرانی ها درباره جهش قیمت نفت در جهان از یک سو و محدودیت زیرساخت های انتقال نفت در آمریکا از سوی دیگر، به درآمد شرکت های انرژی این کشور آسیب زد. به گزارش خبرگزاری رویترز از نیویورک، نگرانی درباره قیمت گذاری نفت در جهان و محدودیت خطوط لوله انتقال نفت در آمریکا به بخش انرژی آمریکا فشار می آورند و ارزش سهام بسیاری از شرکت های این کشور نسبت به پارسال کمتر شده است. انتظار می رود گزارش سوددهی شرکت های انرژی در سه ماه سوم سال جاری میلادی، بالاتر از پارسال باشد، زیرا میانگین قیمت نفت (سه ماه سوم 2017) حدود ۴۴ درصد نسبت به دوره مشابه پارسال بالاتر بوده است، اما این قیمت ها در پایان هفته گذشته برای سومین بار پیاپی کاهش یافت که این شرایط نگرانی ها را درباره کند شدن رشد اقتصاد جهانی و جنگ تجاری آمریکا و چین و تأثیر منفی این عوامل بر تقاضای جهانی نفت تشدید می کند. قیمت نفت در ماه جاری میلادی، حدود ۸ درصد کاهش یافته و شاخص انرژی «اس اندپی ۵۰۰» نیز بیش از ۱۲ درصد کاهش داشته است. میانگین قیمت هر بشکه نفت آمریکا در سه ماه سوم سال ۲۰۱۸ میلادی ۶۹ دلار و ۴۳ سنت بوده است. تحلیلگران انتظار دارند این مسئله به رشد سوددهی شرکت های آمریکایی در این دوره کمک کند. با این همه، برخی سرمایه گذاران می گویند با توجه به نگرانی های مربوط به تجارت و دیگر تردید ها، ممکن است این رشد سوددهی برای جبران روند افت ارزش سهام، کافی باشد.

 

سفارش هند

برای خرید نفت از ایران در ماه نوامبر 

یک مسئول هندی اعلام کرد این کشور برای خرید نفت از ایران در ماه نوامبر امسال سفارش ثبت کرده است. به گزارش خبرگزاری پی تی آی از سنگاپور، یکی از مسئولان ارشد هند اعلام کرد شرکت های دولتی این کشور پیش از این برای عرضه نفت در ماه نوامبر امسال، به ایران سفارش داده اند. سانجی سودهیر، دبیر مشترک همکاری بین المللی در وزارت نفت و گاز طبیعی هند، گفت: شرکت های بخش عمومی ما پیش از این سفارش ها برای ماه نوامبر را به ایران داده اند. وی افزود: ایران به طور تاریخی یک عرضه کننده کلیدی نفت به هند بوده است. این مسئول هندی افزود: در هند، ما با ملاحظات خود برای امنیت انرژی هدایت می شویم. سودهیر همچنین اعلام کرد مسئولان هندی برای دریافت معافیت در زمینه تحریم های آمریکا درباره معامله با ایران، در حال مذاکره با دولت آمریکا هستند.

 

نا توانی اوپک

 در جبران کاهش تولید نفت

مدیرعامل بزرگ ترین شرکت نفتی روسیه اعلام کرد که اوپک برای جبران کاهش عرضه نفت کشورهای آسیب دیده از تحریم های آمریکا، همچون ونزوئلا و ایران، ظرفیت مازاد عرضه کافی ندارد. به گزارش خبرگزاری رویترز از ورونا، ایگور سچین، مدیرعامل شرکت روسنفت روسیه، اعلام کرد: این شرکت با قیمت های کنونی نفت راحت است و هیچ کس در جهان به جهش قیمت نفت که رشد اقتصادی جهان را تهدید می کند، علاقه ای ندارد. وی همچنین اعلام کرد که این خطر وجود دارد که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) برای جبران کاهش عرضه نفت کشورهای آسیب دیده از تحریم های آمریکا، همچون ونزوئلا و ایران، به اندازه کافی ظرفیت آزاد نفت نداشته باشد. مدیرعامل روسنفت همچنین اعلام کرد صنعت نفت جهان به جریان ثابت و خیره کننده سرمایه گذاری در بلندمدت نیاز خواهد داشت تا افت تولید میدان های قدیمی را جبران کند.