خادمان نفتی

مشعل: خدمت به زائران امام حسین (ع) توفیقی می خواهد که نصیب هر کسی نخواهد شد؛ توفیقی که می توان نشانه های آن را در مرز ایران و عراق به نظاره نشست؛ آنجا که صف موکب ها برای پذیرایی از زائران لحظه شماری می کنند. اینجا چذابه در فاصله 500  کیلومتری کربلاست؛ نقطه ای که در آن برای پیشواز و استقبال از زائران، شور و اشتیاق و حتی رقابتی برپاست.

مردمانی از هویزه، سوسنگرد، بستان، اندیمشک، مسجد سلیمان تا یزد و اصفهان و دیگر نقاط که برای زائران، سفره مهمانی پهن کرده و در این ترافیک میزبانی، نفتی ها هم بی نصیب نمانده اند و خادمان زائران شده اند.

موکب سفید رنگ نفتی ها در مساحت 800 مترمربعی که برای استراحت 500 نفر از زائران در رفت و برگشت از زیارت تدارک دیده شده، بزرگتر از 400 موکب برپا شده در این نقطه است. یک سوی موکب، جوانانی در حال تخلیه بار آب های معدنی هستند که برای پذیرایی از زائران هنگام ورود به خاک ایران آماده می شوند و آن سوتر جوانی در حال آب و جاروی پیاده رو  محل ورود و خروج زائران است. آن دیگری هم، داخل زائرسرای نفت را مهیای اقامه نمازجماعت ظهر می کند.

بیژن عالیپور، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب درباره روند انجام این مهمانی به «مشعل» می گوید: خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی، به نحو مطلوب انجام می شود.

او که در بازديد از زائر سراي حوزه مقاومت بسيج شهيد تندگويان در مرز چذابه، بر نحوه خدمات رساني به زائران اربعين حسيني نظارت دارد، احداث 34 هکتار پارکینگ، احداث زائرسرای شهدای مدافع حرم صنعت نفت جنوب به همت حوزه مقاومت بسیج شهیدتندگویان به مساحت 800متربرای آقایان و بانوان، استقرار20دستگاه اتوبوس برای جابه جایی زائران از پایانه مرزی چذابه به اهواز و بالعکس و تامين ماشین آلات مورد نياز را از جمله خدمات شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب در ايام اربعين امسال برمی شمارد.

در همین زمینه عباس ممبینی، فرمانده حوزه مقاومت بسیج شهید تندگویان-نفت جنوب در تشریح خدمت رسانی صنعت نفت به زائران در گفت وگو با «مشعل» اعلام می کند: از 21 مهر ماه به مرز چذابه آمدیم و تقریبا از دو سال گذشته هم مجموعه تندگویان، بویژه شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب برای کمک به اداره ها و سازمان ها از جمله استانداری و همچنین ارائه خدمات به زائران در اینجا (چذابه) موکب زده است.

وی با اشاره به اقدام هایی که از پارسال تاکنون انجام شده، به آماده کردن 34 هکتار پارکینگ، فراهم کردن ماشین آلات شرکت نفت اعم از کمپرسی، لودر، گریدر، بولدوزر، غلتک و ...، اسکان زائرسرا برای زائران، فراهم کردن 50 فرش دوازده متری و هزار عدد پتو و نصب چادر اشاره می کند و می گوید: افزون بر آن برای کمک به مجموعه اداره ها و مواکب داران، سه دستگاه ماشین سنگین 10 چرخ به منظور حمل وسایل پذیرایی از دشت آزادگان و اهواز در اختیار آنهاست. همچنین هر روز 50 نفر از بسیجیان به زائران و مواکب کمک می کنند.

یک دستگاه لیفتراک، لودر، سه تانکر آب 20 هزار لیتری و چهار کانکس از دیگر امکانات صنعت نفت برای زائران است که ممبینی می گوید: موکب داران و اداره ها از امکانات ما رایگان استفاده می کنند و یک همپوشانی را در ارائه خدمات به زائران شاهد هستیم.

به گفته او، ایاب و ذهاب زائران از دیگر اقدام های نفت در چذابه است که بعد از مراسم اربعين، 50 دستگاه اتوبوس و ميني بوس زوار را به اهواز منتقل می كنند. همچنین 200 هزار بطری آب معدنی نیم لیتری هم در پایانه مرزی مهیا شده و دراختیار زائرانی قرار می گیرد که وارد مرز می شوند.

همچنین برای جمع آوری مواکب، ماشین آلات نفت در اختیار موکب داران قرار می گیرد و تعدادی خودروی سبک نیز برای کارهای امنیتی -انتظامی در اختیار نیروی انتظامی و ستاد عتبات و اربعین قرار داده ایم.

ممبینی ادامه می دهد: علاوه بر شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، شرکت ملی حفاری، شرکت ملی گاز و شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی هم در حال خدمت رسانی به زائران هستند.

 صف موکب ها تنها به این نقطه محدود نمی شود و از اهواز که حرکت می کنیم، موکب های مردم خوزستان،از حمیدیه تا چذابه پذیرای زائران است. در مسیر رسیدن به چذابه قاب هایی برایمان از مردمان جنوب تصویر می شود که نمونه اش را کمتر می توان در دیگر مناسبت ها دید.

یکی دیوار خانه اش را آذین بند میزبانی زائران کرده و آن دیگری سفره خانه اش را در خیابان برای آنان پهن کرده است. کتری های آب جوش، چای، آب و قهوه عربی تا نان، شربت، شله زرد و ... فراوان در مسیر جاده به چشم می آیند. موکب هایی در رنگ های مختلف سیاه، سفید، خاکی و ...که اسامی متنوعی از جمله اسماء ائمه روی آن نوشته شده است؛ از انصار الحسین تا انصار الحق، ابا عبدالله الحسین و ...

در نزدیکی بستان که روزگاری به دست عراق افتاده بود و پس از آن آزاد شد، خانوارهای پرشمارتری برای پذیرایی از زائران به چشم می آیند. خانم جوانی که کنار خیابان در حال پخت نان است، می گوید: اینجا در خدمت امام حسین(ع) هستیم.

به سوسنگرد و بستان که می رسیم، تعداد موکب ها بیشتر می شود و خانوارهایی که در موکب های برپا شده خود، انتظار زائران را می کشند.

در میانه راه مالچ پاشی چذابه - دشت آزادگان از سوی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در جریان است؛ نقطه ای که از مسیرهای اصلی عبور زائران به سمت کربلای معلی محسوب می شود و از چذابه می گذرد.

این تصویر حک شده که « زائر کربلا التماس دعا»، نشانی بر این است که به مرز ایران و عراق نزدیک تر شده ایم. نقطه ای که پس از آن ورود تنها با ارائه مجوز یا کارت تردد امکان پذیر می شود. از اینجا به بعد زائران یا پیاده به راه ادامه می دهند یا با اتوبوس هایی که نفتی ها فراهم کرده اند. ماشین ها مملو از جمعیت عزادار و یک دست سیاه پوشی است که شور و شعفی خاص برای رسیدن به کربلا دارند.

یک سو نزدیک به مرز عراق، تابلوی خطر انفجار مین دیده می شود و سوی دیگر همجوار با مرز ایران، موکب های خادمان زائران امام حسین(ع) برپاست.

معصومه خانم از یزد برای پذیرایی از زائران آمده و می گوید: این چهارمین سال است که به اینجا می آییم و با آب خنک، چای، شربت، خرما و .. پذیرای زائران هستیم. از نیت او برای این اقدام که می پرسم، می گوید: سلامت همه مردم. او که آرزوی زیارت امام حسین (ع) را دارد می گوید، هنوز قسمتش نشده است.

مردی با لباس جنوبی خاکی رنگ (دشداشه) که موکب احورای زینب را دارد، می گوید: با ارائه وعده های غذایی، آب، چای و قهوه عربی از زائران پذیرایی می کنیم. این کار را به این نیت انجام می دهیم که راه امام حسین(ع) ادامه داشته باشد.

خانم میانسالی که رد پیری از موهای سپید و کمر خمیده اش پیداست، می گوید: برای کمک به موکب ها آمده ام و برایشان آشپزی می کنم و ظرف می شویم. نیت ما سلامت همه مسلمانان است. از خدا می خواهم هر زواری که رفته، به سلامت بازگردد.

موکب حضرت ابوالفضل(ع) هم برای مردم دزفول است که یکی از خادمان آن می گوید: فقط برای خدمت به زائران آمده ایم. زائرانی هستند که می خواهند در آشپزخانه خدمت کنند؛ اما همین الان ما 300 خادم داریم و کار به کسی خارج از اینجا نمی رسد. کار و خدمت به زائران، در اینجا خستگی ناپذیر است.

یک جوان جنوبی هم که برای خدمت به زائران آمده، می گوید: شور و حال این خدمتگزاری، قابل توصیف نیست. یک بار به زیارت امام حسین (ع) رفتم که آن هم قاچاقی بود و حالا هم نیتم زیارت دوباره است.

موکب داران از جمله موکب نفت، قرار است با ساختمان سازی به شکلی بهتر طی سال های آینده، در اختیار زائران باشند که مقدمات آن از هم اکنون در حال انجام است و هنوز پیاده روی امسال پایان نیافته که تمهیدات برای آینده ادامه دارد.