وزير امور خارجه ايران: توافق نفتي با اروپا نزديک است

وزير امور خارجه ايران اعلام کرد با وجود تهديد تحريم هاي آمريکا، توافق نفتي ايران و اروپا نزديک است.

به گزارش روزنامه نيويورک تايمز، محمدجواد ظريف، روز شنبه(هفتم مهرماه) اعلام کرد: ايران به توافقي با کشورهاي اروپايي براي فروش نفت با وجود تحريم هاي آمريکا، نزديک شده است.

بسياري از کشورهاي اروپايي در نشست هفته گذشته شوراي امنيت سازمان ملل متحد، آشکارا با رويکرد ضد ايراني دونالد ترامپ، رئيس جمهوري آمريکا، مخالفت کردند.

وزير امور خارجه گفت: هيچ کشور داراي حاکميت يا سازماني نمي تواند بگذارد شخص ديگري تصميم بگيرد که اين کشورها با چه شخصي معامله کنند.

وي با اشاره به طراحي سازوکاري براي فروش نفت ايران در ازاي دريافت ارزهايي به غير از دلار گفت: اين براي اين است که ما نفت خود را بفروشيم و درآمد را دريافت کنيم.

وزير امور خارجه ايران همچنين با رد احتمال حمله آمريکا به ايران گفت: اگر آمريکا باور داشت که مي تواند در چنين حمله اي موفق شود، تاکنون اين کار را انجام داده بود.

 

توافق نفتي ايران و اروپا گام هايي رو به جلو را طي مي کند

سخنگوي وزارت امورخارجه گفت: موضوع صادرات نفت از موضوع هاي اساسي ما با اتحاديه اروپا بوده است و مذاکرات خوبي در اين زمينه داشتيم و گام هاي رو به جلويي برداشته شده است.

به گزارش شانا، بهرام قاسمي، روز دوشنبه (نهم مهرماه) در نشست با خبرنگاران، درباره اخبار منتشر شده از قرارداد نفتي ايران و اروپا گفت: در اين زمينه سازوکارها تا حد زيادي نهايي شده و يکي از بخش هايي است که پيشرفت هاي خوبي داشته، اميدواريم اين موضوع در کنار بقيه سازوکارها اجرايي شود و شکل عملي به خود بگيرد.

وي تصريح کرد: بعد از 18 ارديبهشت ماه و خروج آمريکا از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مذاکرات با اتحاديه اروپا، چين و روسيه آغاز شد و اکنون نيز ادامه دارد.

سخنگوي وزارت امورخارجه گفت: بدون شک بحث «نفت در برابر غذا» يا هر تعبير ديگري نظير اين موضوع که مطرح مي شود، درست نيست و ما در حال حرکت با اتحاديه اروپا، چين و روسيه هستيم.

 

محاسبه قيمت خوراک تحويلي به پتروشيمي ها

هيئت دولت نحوه محاسبه قيمت ميعانات گازي، خوراک تحويلي به واحدهاي پتروشيمي داخلي را تعيين کرد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، هيئت وزيران در نشست عصر يکشنبه (هشتم مهرماه) به رياست دکتر حسن روحاني، رئيس جمهوري، نحوه محاسبه قيمت ميعانات گازي، گاز طبيعي خوراک تحويلي به واحدهاي پتروشيمي داخلي را تعيين کرد.

با تصويب هيئت وزيران، از ابتداي مهرماه امسال در محاسبه قيمت ميعانات گازي، گاز طبيعي خوراک و ديگر خوراک هاي تحويلي به واحدهاي پتروشيمي داخلي، نرخ تسعير ارز در هر ماه برابر با ميانگين نرخ معاملاتي ارز در سامانه نيما خواهد بود.

در ادامه اين نشست، تعدادي از پيشنهادهاي دستگاه هاي اجرايي پس از بحث و بررسي، به تصويب هيئت وزيران رسيد.

 

عضو کميسيون انرژي مجلس مطرح کرد: لزوم رعايت الگوي مصرف در شرايط جنگ اقتصادي

عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اين که بايد در شرايط جنگ اقتصادي به ويژه در بخش انرژي مصرف بهينه داشته باشيم، گفت: اگر شرايط به سمتي برود که مسئولان و نمايندگان مجلس به اين تصميم برسند که کارت هوشمند سوخت يا سهميه بندي بنزين احيا شود، همين کار را انجام خواهيم داد.

علي ادياني با بيان اين که بايد بپذيريم در شرايط جنگ اقتصادي قرار داريم، گفت: جنگ اقتصادي الزام هاي خاص خود را دارد، از اين رو در حوزه حامل هاي انرژي نيز در زمان جنگ اقتصادي بايد راهکارهاي مختلفي انتخاب کرد که نخستين گام در اين بخش رعايت الگوي مصرف است.

وي افزود: رعايت الگوي مصرف انرژي نيازمند فرهنگ سازي عمومي است، معتقدم اگر تنها همين کار را نيز به خوبي انجام دهيم، صادرکننده بنزين خواهيم شد.

عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اين که بايد در شرايط جنگ اقتصادي به ويژه در بخش انرژي مصرف بهينه داشته باشيم، تصريح کرد: مصرف بنزين را بايد صاحبان خودرو مديريت کند، يا سقفي براي مصرف قائل شويم، اگر اين موضوع به نفع مردم باشد، اين اتفاق خواهد افتاد، اما تا اين لحظه نه بحث افزايش قيمت بنزين مطرح است و نه سهميه بندي آن و اين شرايط است که تعيين مي کند کدام روش را انتخاب کنيم.

غلامرضا شرفي نيز با اشاره به اين که سهميه بندي بنزين به مجوز مجلس نياز دارد، گفت: سهميه بندي بنزين مي تواند روشي براي مهار مصرف سوخت باشد؛ معتقدم استفاده از کارت سوخت، از جمله اقدام هايي بود که بايد ادامه يابد.

وي با بيان اين که مخالف حذف کارت سوخت بودم، افزود: براي ايجاد سامانه کارت سوخت هزينه شده است و با استفاده از آن اطلاعات جامعي روزانه در حوزه مصرف سوخت ارائه مي شود.

شرفي با اشاره به اين که با اين اطلاعات روزآمد بايد تصميم هاي خوبي براي آينده گرفته شود، تصريح کرد: وزير نفت رفتارهايي عقلايي را مدنظر قرار داده و از ابزارهاي کنترلي در حوزه مصرف سوخت و جلوگيري از قاچاق استفاده کرده است.

 

نگراني مديرعامل توتال از نفت 100 دلاري

مديرعامل شرکت فرانسوي توتال اعلام کرد که قيمت نفت به شکلي نامطلوب به حدود 100 دلار براي هر بشکه خواهد رسيد.

به گزارش خبرگزاري بلومبرگ، شرکت فرانسوي توتال به جمع نهادهايي پيوست که قيمت 100 دلار براي نفت را نزديک مي دانند؛ با اين همه، اين شرکت از اين اتفاق چندان خشنود نيست.

پاتريک پويانه، مديرعامل شرکت توتال اعلام کرد عوامل تقويت کننده قيمت نفت، همچون نزديک شدن به تحريم هاي آمريکا ضد ايران و اختلال در توليد نفت ونزوئلا، سبب مي شوند عرضه نفت در بازارهاي جهاني کم شود و قيمت اين کالا براي نخستين بار پس از سال 2014 ميلادي سه رقمي شود.

وي گفت: مطمئن نيستم که اين خبر خوبي باشد، حتي براي صنعت نفت، زيرا زماني که قيمت ها بيش از حد بالا بروند، شما در را براي رقيبان (نفت) باز مي کنيد.

به گفته مديرعامل توتال، هر تلاشي از عربستان براي پر کردن خلأ عرضه، به زمان نياز خواهد داشت.

پويانه گفت: در صنعت نفت، شما نمي توانيد با زدن يک دکمه نفت را جاري کنيد. اين پيچيده تر از آن است و به زمان نياز دارد.

 

قيمت بالاي نفت مردم آمريکا را از ترامپ ناراضي مي کند

يک کارشناس اقتصادي اعلام کرد که قيمت بالاي نفت سبب شده است مردم آمريکا درباره فعاليت هاي دولت اين کشور دچار نارضايتي شوند.

به گزارش شبکه راشا تودي، اندي ليپو، رئيس مؤسسه ليپو اويل، اعلام کرد: افزايش قيمت نفت سبب افزايش قيمت بنزين در آمريکا شده و اين مسئله دونالد ترامپ، رئيس جمهوري اين کشور را پيش از انتخابات ميان دوره اي کنگره به چالش مي کشد.

وي گفت: ترامپ نگران است قيمت بالاي بنزين بر خريد مشتريان تأثير منفي داشته باشد و اين مسئله سبب کند شدن رشد اقتصادي آمريکا شود؛ با نزديک شدن به انتخابات ميان دوره اي، قيمت بالاي انرژي براي دولت نگران کننده است.

ميانگين قيمت بنزين در آمريکا از حدود يک دلار و 87 سنت براي هر گالن در ماه فوريه سال 2016 ميلادي، 60 درصد افزايش يافته و به حدود سه دلار رسيده است، همچنين قيمت نفت هفته گذشته به 82 دلار براي هر بشکه رسيد.

ليپو گفت: از دست رفتن صادرات نفت ايران در کنار کاهش توليد نفت ونزوئلا و ترديد درباره توانايي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و غير اوپک براي جبران کاهش عرضه، سبب شده است قيمت نفت افزايش يابد.

 

قيمت برنت به بالاترين حد در4 سال اخير رسيد

تحريم هاي ضد ايراني آمريکا و آثار منفي آن بر عرضه نفت در بازارهاي جهاني سبب شد قيمت شاخص نفت خام برنت به بالاترين حد در چهار سال اخير برسد.

به گزارش خبرگزاري رويترز از نيويورک، در پي تأثير منفي تحريم هاي آمريکا ضد ايران بر عرضه نفت در جهان، حتي با وجود افزايش توليد برخي از توليدکنندگان نفت، قيمت نفت در معاملات روز جمعه(ششم مهرماه) بيش از يک درصد افزايش يافت.قيمت شاخص نفت خام برنت با يک دلار افزايش به 82 دلار و 72 سنت و قيمت شاخص نفت خام دبليو تي آي آمريکا با يک دلار و 13 سنت افزايش به 73 دلار و 25 سنت رسيد.

آبهيشک کومار، کارشناس مؤسسه اينترفکس انرژي در لندن گفت: احتمال شوک عرضه به دليل کاهش توليد نفت ايران و ونزوئلا در ماه نوامبر، جو رواني افزايش قيمت نفت را تقويت مي کند.

 

تداوم کاهش شمار دکل هاي حفاري نفت در آمريکا

يک مؤسسه خدمات حفاري اعلام کرد که شرکت هاي نفتي در آمريکا هفته گذشته شمار دکل هاي حفاري اين کشور را براي دومين بار پياپي کاهش دادند.

به گزارش خبرگزاري رويترز، شرکت خدمات حفاري بيکر هيوز اعلام کرد که شرکت هاي نفتي آمريکايي شمار دکل هاي حفاري اين کشور را در هفته گذشته کاهش دادند، زيرا محدوديت ظرفيت خطوط لوله در بزرگ ترين ميدان نفتي آمريکا، ظرفيت رشد فعاليت هاي حفاري در اين کشور را کمتر کرده است.

هفته گذشته، شرکت هاي نفتي آمريکايي شمار دکل هاي نفتي خود را سه مورد کاهش دادند و اين رقم به 863 دکل رسيد.

در مجموع، در سه ماه سوم سال 2018 ميلادي شمار دکل هاي حفاري نفت در آمريکا تنها پنج مورد افزايش داشت که کمترين افزايش به شمار مي آيد.

شمار دکل هاي حفاري نفت در آمريکا به عنوان شاخصي براي پيش بيني توليد نفت اين کشور در آينده، مورد توجه فعالان بازار نفت است.

 

اوپک در تصميم گيري هاي خود آزاد و مستقل است

وزير انرژي الجزاير اعلام کرد که اوپک در تصميم گيري هاي خود، آزاد و مستقل عمل مي کند.

به گزارش خبرگزاري شينهوا از الجزيره، در پي سخنان دونالد ترامپ، رئيس جمهوري آمريکا، عليه سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) در نشست مجمع عمومي سازمان ملل، مصطفي قيطوني، وزير انرژي و معادن الجزاير اعلام کرد: اوپک در تصميم گيري هاي خود آزاد و مستقل است.

وي افزود: قيمت کنوني نفت که در بازه 70 تا 80 دلار معامله مي شود، مطلوب است و گفت: اگر قيمت ها بالا بروند، صنعت نفت سقوط مي کند، تقاضا کاهش مي يابد، ذخيره سازي بالا مي رود و سرانجام قيمت ها دوباره پايين مي آيند.

تحريم هاي ضدايراني آمريکا از جمله عواملي است که سبب شده قيمت نفت در هفته هاي اخير افزايش يابد و در پايان هفته گذشته، قيمت شاخص نفت خام برنت از 82 دلار فراتر رود.