مردم از نفت چه انتظاراتي دارند؟

ميزان رضايتمندي مردم نسبت به قبل بهتر شده است. اقدامهاي وزارت نفت در سال هاي اخير رضايت نسبي را ايجاد کرده؛ اما برايشان کافي نيست؛ چون پيش از آن هيچ اقدامي صورت نمي گرفت؛ اما مردم انتظارات بيشتري دارند. وزارت نفت در بخش راه هاي روستايي و حتي راه هاي شرياني به ما کمک مي کند. اين اقدام ها بسيار مهم و ارزشمند است و همه اين موارد در دو سال اخير انجام شده است.

  در زمينه اشتغالزايي استان هم وزارت نفت اقدام خاصي انجام داده است؟

مهارت آموزي مسائل فني حرفه اي باعث ايجاد اشتغال مي شود. پروژه هاي عمراني هم در ايجاد اشتغال موثر هستند. با توسعه مخازن نفتي که در برنامه قرار دارد، شاهد اشتغال قابل توجهي در استان خواهيم بود، به طوري که با توسعه اين مخازن 80 دکل نفتي فعال مي شود که به طور متوسط 15 تا 20 هزار نيرو در مقطع زماني 2 تا 3 سال مشغول به کار خواهند شد. به اين ترتيب مي توان گفت که نفت سهم عمده اي درايجاد اشتغال استان دارد.

  در زمينه مسائل زيست محيطي از عملکرد وزارت نفت رضايت داريد؟

وزارت نفت در اين زمينه با سرعت بيشتري در حال فعاليت است. به تازگي در عسلويه قرارداد جمع آوري گازهاي مشعل امضا شده و اميدواريم ان جي ال 3200 هم بزودي راه اندازي شود و گاز فلرهاي غرب کارون هم ارزش افزوده پيدا کند و به ثروت و محصولات پتروشيمي تبديل شود؛  افزون بر آن در حوزه ريزگردها، وزارت نفت، حوزه هاي شن هاي روان را تثبيت و مالچ پاشي کرد.

 زماني هم که معضل ريزگردها پيش آمد ما به لوله هاي زيادي نياز داشتيم که نفت همکاري خوبي داشت و اقلام مورد نياز را در اختيار ما قرار داد. در کانال کشي براي انتقال آب به  تالاب هاي فصلي خشک شده و همچنين آبرساني به بخش روستايي هم همکاري مناسبي را از سوي وزارت نفت شاهد بوديم.

  شاخص ترين اقدام وزارت نفت در حوزه مسئوليت اجتماعي را در چه حوزه اي مي دانيد؟

مي توان از آبرساني، مدرسه سازي و آموزش، راه و.. نام برد. همچنين اقدام ارزشمندي که با همکاري وزارت نفت انجام داديم، انعقاد قراردادي است که طي آن دانش آموزان حوزه سوسنگرد و هويزه مي توانند طي 3 تا 5 سال به کلاس کنکور بروند.

  در حوزه مسئوليت اجتماعي چه نمره اي به وزارت نفت مي دهيد؟

براساس آنچه انتظار ماست، من نمره 15 مي دهم؛ اما براساس آنچه توان آن است و انجام مي دهد، نمره 19 . انتظار ما بيشتر است، اما من از توان نفت و مشکلات آن باخبر هستم.

  اگر پيشنهاد خاصي داريد، بفرماييد.

  به وزارت نفت پيشنهاد کردم محوريت توسعه استان خوزستان را عهده دار شود. به نوعي ما توسعه خوزستان را توسعه نفت محور تعريف کنيم تا آمايش سرزمين براساس نفت تعريف شود. به اين شکل که بعد از استخراج نفت، پالايش و ساير موارد همين جا صورت گيرد و به عبارتي محور توسعه استان، نفت باشد و جسته گريخته عمل نکنيم. چون در غير اين صورت ساير دستگاه ها معارض نفت خواهند شد و اجازه فعاليت نمي دهند. 

 نظر وزارت نفت درباره اين پيشنهاد چه بوده است؟

در حال پيگيري موضوع از سوي وزارت نفت هستيم.

 هفته نامه «مشعل»، نشريه کارکنان صنعت نفت است، خوزستان بخش اعظم نفت کشور را توليد مي کند، چقدر با سختي فعاليت کارکنان آشنا هستيد؟

با مشقت فعاليت کارکنان صنعت نفت آشنا هستم؛ زيرا در کنارشان بوده ام، سر چاه هاي نفتي رفته ام، در مراکز نمکزدايي، پالايشگاه ها و .. بوده ام.

براي همه کارکنان صنعت نفت آرزوي توفيق و موفقيت دارم و براي تلاش شبانه روزي شان به آنها خسته نباشيد مي گويم. صنعت نفت يکي از موتورهاي محرکه اقتصاد ايران است که بيشترين ارزآوري را براي کشور دارد. به خانواده هاي کارکنان اين صنعت خسته نباشيد مي گويم که دوري از آنان را تحمل کرده و همراهي مي کنند.  اگر همراهي خانواده هاي کارکنان نفت نبود، چرخ نفت نمي چرخيد. اميدواريم همراهي ها و همکاري هاي نفت مستدام باشد تا رضايتمندي مردم استان خوزستان را به همراه داشته باشد.

 

مسئولیت اجتماعی بخشی جدايی ناپذير از  وزارت  نفت

مشعل - در حال حاضر  815 پروژه فعال در بخش مسئوليت اجتماعي شامل مدرسه سازي، راه سازي،  بهداشت و درمان و ... با مجموع اعتبار 2 هزار و 511 ميليارد تومان از سوي شرکت ملي نفت در دست اجرا قرار دارد.

استان بوشهر

   طرح آبخيزداري جم، ريز و باغان با اعتبار 562 ميليارد ريال كه شامل بيش از 160 مورد بند سنگي ملاتي، احداث توركينست و عمليات بيولوژيكي و قرق در سطح حدود 20000 هكتار است.

  طرح آبخيزداري دشتي با اعتبار 50 ميليارد ريال كه شامل اجراي بند سنگي ملاتي و همچنين نهال كاري و مساحت 150 هكتار در سال 96-95 است.

استان سيستان و بلوچستان

   اجراي پروژه هاي هلالي آبگير، نهال كاري، قرق، بندخاكي، حوت و حوتك و ... با اعتباري به مبلغ 60 ميليارد ريال و با پيشرفت فيزيكي 95 درصد در حال اجراست.

استان خوزستان 

  مالچ پاشي، نهال كاري، آبياري و مراقبت در مجموع حدود 22000 هكتار از سال 1393 تا كنون

  جنگل كاري محور خرمشهر- شلمچه به مساحت تقريبي 55 هكتار از سال 1396 و عمليات آبياري و مراقبت در سال جاري

   رهاسازي آب در هور العظيم كه در پنج حوزه در حال آبگيري و گاه تكميل شده است.

   احداث 54 دهنه كالورت در مسير جاده هاي آنتني احداث شده

  تشكيل كارگروه موضوع بند «ه» تبصره 1 قانون بودجه سال 1396 با صدور حواله تحويل مالچ رايگان (تحويل مالچ به ارزش 4875 ميليارد ريال كه 975 ميليارد ريال در سه ماهه اول سال جاري اجرايي شده است)

موارد ذکر شده، بخش اندکي از سرمايه گذاري هاي اجتماعي در راستاي ايفاي «مسئوليت اجتماعي شرکت ها» در شرکت ملي نفت ايران است که گاهي در اخبار روزمره مي خوانيم يا مي شنويم. تمامي اين موارد در مفهوم و ادبياتي با عنوان «مسئوليت اجتماعي شرکت ها» يا «سرمايه گذاري اجتماعي شرکت ها»، در طول سال هاي اخير در حوزه مديريت مطرح شده و شاهد طرح روزافزون مباحث تخصصي اين حوزه در دانشکده هاي مديريت و نيز اقتصاد دانشگاه هاي معتبر دنيا، وزارتخانه ها و شرکت هاي دولتي و خصوصي هستيم، ضمن اينکه امروز شرکت هاي متعددي با هر مقدار ظرفيت و درآمد، از تلاش هايي سخن به ميان مي آورند که به توسعه اجتماعي و انساني کمک مي کند.

در اين ميان، وزارت نفت با تخصيص چهار درصد اعتبارات طرح هاي نگهداشت و افزايش توليد اين شرکت به پروژه هاي عمران مناطق نفت خيز، آينده خوبي را براي اجراي طرح هاي عمراني در مناطق نفت و گاز خيز کشور نويد مي دهد که با توجه به ارزش حدود 7 ميليارد دلاري اين طرح ها، سهم عمران مناطق نفت خيز قابل توجه خواهد بود و تاثير زيادي در بهبود شرايط مناطق محروم خواهد داشت.

جايي براي انکار نيست که تزريق بخشي از درآمدهاي نفتي به زندگي مردم، تحولي را در سطح و شكل زندگي مردم ايجاد كرد و با توجه به تغييرات تند در حاشيه محل هاي حفاري زندگي مردم در اطراف و اكناف تحت تاثير تزريق پول و رفاه اجتماعي حاصل از نفت قرار گرفت. در اين ميان صنعت نفت هم به مسئوليت هاي اجتماعي خود در سطح كلان و ملي عمل كرده و هم در سطح كمك به توسعه و بهبود حكمراني در جوامع محلي توجه كرده است.

بنابراين مي توان ادعا کرد که مسئوليت اجتماعي در ساختار صنعت نفت نهادينه شده و جزيي از ذات آن محسوب مي شود که با بهره گيري از توان و دانش كارشناسان علوم اجتماعي و انساني قرار است شرکت ملي نفت ايران به درجه اي وسيع تر از مسئوليت هاي اجتماعي عمل كند و همين آينده را روشن تر مي كند تا جايي که مفهوم CSR  به بخشي جدايي ناپذير از تعهدات وزارت نفت در خدمت به مردم ايران بدل شده است.