کارکنان نفت از تثبيت توليد در شرايط تحريم مي گويند

پرچم نفت را بالا نگه مي داريم

ميانگين صادرات نفت ايران، در چهار ماه نخست امسال، از ميانگين صادرات نفت ايران در سال 96 بالاتر است.   در   چهار ماه نخست امسال، به طور ميانگين روزانه حدود 2 ميليون و 300 هزار بشکه نفت خام به مقصد کشورهاي آسيايي و اروپايي صادر شده است.   اين صادرات، حاصل تلاش شبانه روزي کارکنان صنعت نفت کشور از خشکي تا سکوهاي نفتي در دل خليج فارس است که در توليد و نگهداشت تا صادرات نقش آفرين هستند. زنجيره ناگسستني که وقتي پاي صحبت شان مي نشينيم، در   حرف هاي شان اراده و انگيزه و اميد موج مي زند.

کارکنان صنعت نفت در جاي جايِ کشور، در تلاش براي توليد پايدار هستند و وقتي در اين زمينه، صحبت آنان از مناطق عملياتي در خشکي تا سکوهاي نفتي در دل خليج فارس را مي شنويم، هديه شان به مردم ايران « اميد » است و بس. اين که يک نيرويي از سرزمين مسجد سليمان که تاريخ نخستين برداشت نفت کشور را دارد، مي گويد نمي گذاريم مردم نا اميد شوند، مي شود مخلص تمام پيام کارکنان نفت به کشور.

عبدالامير کاظمي از واحدهفتکل مسجد سليمان مي گويد: «توليد نفت، يک پروسه است که با تلاش همه همکاران پس از انقلاب قطع نشده و ما هم انشالله اين روند را ادامه مي دهيم که اميدِ ملت ،از ما نااميد نشود.

تداوم توليد با قدرت

در فاصله اي دورتر از خشکي در دل خليج فارس، نقطه اي که مرز ايران و قطر است، علي اکبر بحراني، در قامت رئيس سکوي بلال مي گويد: در دوره قبل هم که تحريم شديم، همين افراد سکو، به معناي واقعي با چنگ و دندان نگذاشتند که شريان نفت قطع شود و در اين دوره هم با قدرت روند توليد را ادامه مي دهند.

با همه سختي اميدواريم

عبدالزهرا حميد، از ديگر مردان نفتي کشور در سکوي بلال بر اين مسئله تاکيد مي کند که ما کارکنان نفت، با همه سختي ها، ناملايمات و مشکلات، توليد نفت را با قاطعيت ادامه مي دهيم و اجازه قطع توليد نفت به واسطه تهديد و تحريم را نمي دهيم و اکنون هم آمار توليد، بيانگر همين مسئله است.

ما آسيب پذير نيستيم

اين تنها روايت سکوي بلال نيست و حرف هاي کارکنان نفت کشور، روي سکوي رشادت هم از همين جنس است.  فريبرز ادراکي رئيس سکوي رشادت اشاره مي کند که اين حرف ها و موارد، مطلقا خللي در کار ما ايجاد نمي کند.  او اشاره مي کند: کار در دريا، گروهي است و نفرات زيادي در خشکي، پشتيباني کار ما را انجام مي دهند و مثل رشته هاي زنجير به هم پيوسته هستيم. شرايط را به شکلي فراهم کرديم که از تهديد و تحريم دور باشيم و حتي در زمينه قطعات يدکي و ماشين آلات هم تمهيدات لازم را انديشيده ايم. اينها مستقيم ما را متاثر نمي کند.

 

 

از هيچ تلاشي دريغ نمي کنيم

  در مناطق عملياتي خشکي اهواز، از قطب هاي اصلي توليد اين صنعت هم روايت مردان نفتي کشورمان از همين جنس است.

قادر مويلات، از کارکنان فعال در کارخانه نفت و گاز ان جي ال است. 40 سال سن دارد و اهل جنوب است. وقتي او را درباره تحريم نفت مورد سئوال قرار مي دهم، بعد از مکثي کوتاه مي گويد: به هر حال ما تمام تلاشمان را مي کنيم تا  اتفاق و خللي در کار پيش نيايد. مي گويد ما از تلاشمان کم نمي کنيم و ادامه مي دهد:  سعي مي کنيم چرخه نفت مملکت بچرخد و از هيچ تلاشي دريغ نمي کنيم.

در صنعت نفت از اين داستان ها زياد شنيده ايم

پيمان مقدم، سرپرست کارخانه ان جي ال 300 هم در اين باره مي گويد:  شرايط تغيير کرده، بازارها تغيير کرده، اينطور نيست که يک نفر بيايد در داستان نفت ما يکه تازي کند. او در خلال حرف هايش اشاره به ضعف کهنه و ديرينه اقتصاد کشور هم دارد که يکي از مشکلات اقتصاد تک محصولي همين است که با آن در حال دست و پنجه نرم کردن هستيم.  او اميدوار است که اگر تحريمي ايجاد شد، به خوبي پشت سر گذاشته شود و اين مسئله را مورد تاکيد قرار مي دهد که در تحريم هاي گذشته، فشار روي صنعت نفت خيلي زياد بود. اگر يک چاه را ببنديم، راه انداختن آن کار سختي است؛ اما در روند توليدي ما هيچ تاثيري ندارد و ما با قدرت کارمان را دنبال مي کنيم؛ 20 سال است که در اين صنعت هستيم و از اين داستان ها فراوان شنيده ايم و ما را ناتوان نمي کند. ما کارمان را دنبال مي کنيم.

وجداني پاي کار هستيم

محمد حيدري، از ديگر کارکنان صنعت نفت است که تجربه فعاليت در دوران جنگ را هم در کارنامه خود دارد. سابقه کار در اين صنعت را مي شود در چهره، دستان و سپيدي موهاي او ديد.

درباره تحريم نفت ايران و صادرات که او را مورد سئوال قرار مي دهيم، مي گويد:  غيرت ايراني بسيار مورد تحسين است. من دارم مي بينم که اهتمام بيشتري مي شود. کارهاي زيادي براي پيشرفت در حال انجام است. گاهي نارسايي هست که نمي شود منکر آن شد و طبيعي هم هست. ممکن است فناوري روز دنيا را نداشته باشيم، اما عقب نمي مانيم و مشابه آن را مي سازيم. 

او تاکيد مي کند که تحريم ها تاثيري بر کار ما ندارد و مي گويد:  وجداني پاي کار هستيم. به هر حال تحريم ها حجم کار ما را افزايش مي دهد و طبيعي است که تاثير خواهد داشت؛ اما با چنگ و دندان آن قطعه را مي سازيم تا کار تعطيل نشود.

اميررضا آل محمد، سرپرست تعميرات مکانيک کارخانه گاز مايع ان جي ال 600 است. جوان 32 ساله اي که مي گويد: ما تمام تلاشمان را مي کنيم تا خللي در کار پيش نيايد و چرخه نفت مملکت بچرخد، ما با تمام توان کار مي کنيم.

هميشه از اين حرف ها بوده است

امين خاکي، از کارکنان شرکت بهره برداري نفت و گاز گچساران است که در اين باره اشاره مي کند: درباره تحريم هاي نفت، سال هاي قبل هم همين حرف ها را زدند؛ اما عموما کارساز نبود. گفتند که نفت نمي خريم و مشکل درست مي کنيم و.. اما ما کارمان را بدون خلل ادامه داديم. من آن زمان در بخش خط لوله صادراتي بودم، هيچ وقت توليد نفت از کار نيفتاد  و در بخشي از جنوب که مشغول به کار بودم، شير نفت براي صادرات به سمت خارک در جريان بود. اين تهديدها و حرف ها هميشه براي نفت بوده است.

مگر شرايط سخت تر از دماي بالاي 60 درجه هم وجود دارد؟

يکي ديگر از آنان هم مي گويد: «ما در شرايط سخت مشغول فعاليت هستيم. سختي بدتر از شرايط بالاي 60 درجه هم مگر وجود دارد؟ اين حرف ها نفت را متاثر نمي کند. ما سخت و محکم پاي کار هستيم. انگيزه ما بيشتر مي شود که کمتر نمي شود.

پرچم نفت را بالا نگه مي داريم

 وقتي از محمد قنبري، سرپرست نمکزدايي متمرکز در اين باره سئوال مي کنم، ابتدا مي گويد که من و همکارانم آدم هاي سياسي نيستيم که وارد اين موارد شويم. هدف ما «توليد» است؛ چون واقعا با توجه به اين که اقتصاد ما را نفت مي چرخاند و به نوعي هر اهمال و سستي دراين زمينه با درآمد ملي ما در رابطه است. من و همه همکارانم تلاشمان اين است که توليد را نگه داريم تا وقفه اي در آن رخ ندهد. با تلاش و توان مضاعف ،  چرخ آن را در گردش و پرچم آن را بالا نگه مي داريم. اين بخش مربوط به ماست که به نحو احسن انجام مي دهيم و باقي آن با مسئولان و سياستمداران است. اين از عهده ما برمي آيد و از آن دريغ نمي کنيم. تا حالا هم همينطور بوده است.

ما نقش آفرين هستيم

علي ايماني، اهل خوزستان که زندگي شان با نفت عجين است و اشاره مي کند که در يک خانواده نفتي به دنيا آمده است. درباره قطع صادرات نفت ايران و تهديدهاي خارجي که از او سئوال مي کنم، توضيح مي دهد: بحث صادرات به مسئولان وزارت نفت برمي گردد. ما در اينجا تلاش مي کنيم تا هيچ وقت توليد متوقف نشود. رضايت و خوشحالي در آدم به وجود مي آيد. در توليد محصولي نقش داريم که در اقتصاد کشور نقش دارد. حس متفاوتي دارد.

به صفر رساندن صادرات محال است

نقطه اي مهم تر که شريان صادرات کشور در جزيره لاوان در حال انجام است، هم همين حکايت را دارد. حجت اله نسودي، معاون عمليات دريايي منطقه عميلات نفتي لاوان در اين زمينه اعلام مي کند که به صفر رساندن صادرات کشور محال است. او ادامه مي دهد که صادرات، عمليات پهلودهي و بارگيري تجهيزات را انجام مي دهيم و سعي مي کنيم تحريم تاثيري نداشته باشد. او مي گويد: نمي توان تاثير تحريم ها و تهديدها را منکر شد؛ اما قطع کامل صادرات هم محال است. کشورهاي زيادي براي توقف واردات از ايران تحت فشار هستند؛ اما در اين وضعيت جهاني، کشورهايي هستند که جدا از سياست کار مي کنند و منافع ملي شان را در نظر مي گيرند.