دولت با تمام توان در کنار آسيب ديدگان زلزله
مشعل   زلزله نه تنها مناطق غرب ايران، بلکه کل مرد        م ايران را لرزاند         که د        اغد        ار زلزله زد        گان هستند        . د        ر اين ميان د        ولتمرد        ان هم براي رسيد        گي و  تسلي به آنان به مناطق زلزله زد        ه رفتند        .رئيس جمهوري در بازديد از مناطق زلزله زده و نظارت و بررسي روند امداد رساني به زلزله زدگان در شهرهاي غربي کشور و ديدار با مردم و آسيب ديدگان کرمانشاه، با بيان اين که همه در کنار مردم کرمانشاه و آسيب ديدگان زلزله اخير هستيم، گفت: دولت با تمام توان براي کمک به آسيب ديدگان اين حادثه وارد عمل شده و در پي حل مشکلات مردم اين منطقه در کوتاه ترين زمان ممکن است. دکتر حسن روحاني گفت: ديدار با مردم قهرمان کرمانشاه هميشه جزو آرزوهاي من بود، اما هيچ گاه نمي خواستم در چنين شرايطي که مردم با غم و اندوه ناشي از زلزله اخير، مواجه هستند، آنها را ملاقات کنم.
وي افزود: در اين زلزله صدها تن از عزيزان ما جان باختند و هزاران نفر نيز مجروح شدندکه به نمايندگي از ملت ايران، به همه اين عزيزان تسليت عرض مي کنم. روحاني با بيان اين که همه در کنار مردم کرمانشاه هستيم، تصريح کرد: براي همه آنهايي که در اين حادثه خانه و زندگي خود را از دست دادند و آنهايي که مجروح بوده و در بيمارستان بستري هستند، تمام توان خود را به کار خواهيم گرفت تا مشکلات شان را برطرف کنيم.
 وي با اشاره به اين که مسئول اصلي بازسازي مناطق زلزله زده و آسيب ديده بنياد مسکن است، عنوان کرد: دولت براي حل مشکلات مردم آسيب ديده ناشي از زلزله اخير در غرب کشور، تمام توان خود را به کار خواهد گرفت، از همه و به ويژه خيرين نيز مي خواهيم براي تسريع در حل مشکلات مردم به بنياد مسکن کمک کنند.

گفت وگوي زنگنه  با مردم کرمانشاه به زبان کردي
بيژن زنگنه هم هفته گذشته به همراه دکتر حسن روحاني، رئيس جمهوري به منظور بازديد از مناطق زلزله زده و اقدام هاي انجام شده به مناطق زلزله زده سفر کرد.
وزير نفت در اين سفر پس از گفت وگو با مردم شهرک شهيد شيرودي سر پل ذهاب، در جلسه شوراي تامين استان کرمانشاه به زبان کردي سخن گفت.

گزارشي از آسيب به تاسيسات نفتي نداريم
بيژن زنگنه پس از جلسه ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي در محل نهاد رياست جمهوري بر اين مساله تاکيد کرد که مشکلي در شبکه گازرساني مناطق زلزله زده وجود ندارد و به محض اطمينان از موارد ايمني، گاز مناطق زلزله زده فوري وصل مي شود.
وزير نفت افزود: به منظور جلوگيري از هرگونه آسيب احتمالي، گاز برخي مناطق شهرهاي زلزله زده استان کرمانشاه از جمله سرپل ذهاب به دليل مسائل ايمني قطع شده است. وي توضيح داد: ممکن است فروريختن ديوار به دليل زلزله روي علمک، سبب ايجاد نشتي و پس از آن آتش سوزي شود، از اين رو تصميم گرفته شد گاز اين مناطق قطع شود تا از لحاظ فني و ايمني مورد بررسي قرار گيرد.  وزير نفت با بيان اين که همکاران ما براي حل مشکل در مناطق زلزله زده بسيج شده اند، تصريح کرد: به محض اطمينان از عدم نشتي، گاز اين مناطق وصل مي شود.
زنگنه در پاسخ به اين که آيا به تاسيسات نفتي در استان کرمانشاه آسيبي وارد شده است، افزود: هيچ گزارشي از آسيب به تاسيسات نفتي نداشتيم.

تسليت وزير نفت براي جانباختگان زلزله کرمانشاه

وزير نفت در پيامي ضمن تسليت به هموطنان استان کرمانشاه در پي وقوع زلزله گفت: براي کاهش درد آسيب ديدگان، بر تمامي نهادهاي زيرمجموعه وزارت نفت، تکليف است که با نهايت کوشش خود به ياري آسيب ديدگان شتافته و خدمات رساني در بخش هاي مرتبط را نيز به بهترين شکل ممکن دنبال کنند. در متن پيام بيژن زنگنه، وزير نفت آمده است:
«حادثه زلزله در غرب استان کرمانشاه و جان باختن جمعي از هموطنان و مردم عزيز اين نواحي و ورود خسارات به ايشان، مردم ايران و بالاخص شهرها و روستاهاي آن منطقه را در عزا فرو برد. به نوبه خود اين ضايعه بزرگ را به تمامي مردم ايران بخصوص هموطنان پايمرد و غيور استان کرمانشاه که بيشترين آسيب را متحمل شدند، تسليت عرض مي کنم و ضمن آرزوي مغفرت الهي براي درگذشتگان، براي بازماندگان اين حادثه تاسف بار صبر جزيل و بهبودي هر چه سريع تر از خداوند منان طلب مي کنم. براي کاهش درد آسيب ديدگان، بر تمامي نهادهاي زيرمجموعه وزارت نفت، تکليف است که با نهايت کوشش خود به ياري آسيب ديدگان شتافته و خدمات رساني در بخش هاي مرتبط را نيز  به بهترين شکل ممکن دنبال کنند.»  


وزير نفت خبر داد:
نيمه دي ماه ؛ برگزاري آزمون استخدامي وزارت نفت

وزير نفت با اشاره به برگزاري آزمون استخدامي وزارت نفت در نيمه دي ماه امسال آخرين وضعيت برگزاري اين آزمون را تشريح کرد:

گويا وزارت نفت تصميم به برگزاري آزمون استخدامي دارد که براي جامعه جوياي کار خبر خوبي است. کمي در خصوص اهداف اين آزمون و ضرورت برگزاري آن با توجه به اين که شما هميشه گفته ايد در صنعت نفت با مازاد نيروي انساني مواجه هستيد، توضيح دهيد؟
صنعت نفت باوجود واگذاري همه پتروشيمي ها و بيشتر پالايشگاه ها، در سال 1392 با تراکم نيروي انساني و افزايش چشمگير تعداد نيروهاي آن نسبت به سال 1384 روبه رو بود، از اين رو در چهار سال گذشته از جذب نيروي جديد خودداري شد. اين درحالي است که متاسفانه بيشتر نيروهاي اضافه شده به صنعت نفت، در گروه هاي شغلي مربوط به فعاليت هاي پشتيباني عمومي هستند.
از طرفي آخرين آزمون منسجمي که در سطح صنعت نفت براي استخدام برگزار شد، مربوط به ارديبهشت سال 1392 بود که در آن آزمون نيز به دلايل ساختار طراحي شده براي آن، اين صنعت تا حد زيادي از جذب نيروهاي ممتاز محروم شد و از طرفي سالانه با بازنشستگي تعدادي از نيروهاي متخصص خود روبه روست و اين به آن معني است که با وجود تراکم نيروي انساني، طي سال هاي آينده در برخي بخش هاي تخصصي با کمبود نيروي انساني مواجه مي شود. از طرف ديگر نظام اجرايي صنعت نفت، بخصوص با رفع تحريم ها و ورود شرکت هاي خارجي، اجراي مدل جديد قراردادهاي نفتي، رشد چشمگير توليد گاز، گازرساني به روستاها، نيروگاه ها و صنايع و در نتيجه تغيير ماهيت سوخت رساني، واگذاري تمامي پتروشيمي ها و پالايشگاه ها، دچار تغييرات چشمگيري نسبت به گذشته شده و مي شود. بر همين اساس، نوع نياز صنعت نفت به نيروها نيز تغيير کرده و امروز نياز زيادي به بدنه چابک و نخبه برخوردار از دانش روز داريم که کيفيت بدنه سياست گذاري و کارفرمايي کشور در بخش نفت و گاز را ارتقا داده و فضاي فکري و جهت گيري هاي ما را تحت تاثير قرار دهند. ستادهاي ما در صنعت نفت به تقويت نياز دارند. من يک مثال براي شما مي زنم، 30 سال پيش در جامعه، عموم مردم تصور قطعي داشتند که عموم کارکنان صنعت نفت به زبان انگليسي، به عنوان يک ابزار ارتباطي با دنيا با توجه به سطح بالاي استانداردهاي صنعت نفت مسلط هستند، ولي متاسفانه امروز با چنين شرايطي روبه رو نيستيم و اين نياز جدي ماست که نيروهاي جديدي که جذب مي شوند، از سواد بالايي در تمام حوزه هاي تخصصي و عمومي برخوردار باشند. به همين دليل هم رشته هايي مثل  رشته هاي مهندسي نفت گرايش هاي مختلف اقتصاد، اقتصاد انرژي، حقوق و حقوق تجارت بين الملل ، مديريت اجرايي گرايش هاي مختلف مديريت مالي و مهندسي ايمني که تا به حال چندان مورد توجه نبوده اند، در نيازهاي استخدامي ديده شده است. با توجه به شرايطي که براي ورودي آزمون بخش نخبگان در نظر گرفته شده، براي اولين بار در صنعت نفت، ورودي آزمون و نه صرفاً خروجي آن، از افراد نخبه است و جذب از بين نخبه ترين ها انجام خواهد شد که تجربه جديدي است.
از طرفي ما علاقه مند هستيم راهي ايجاد کنيم که نيروهاي برجسته و توانمند که قرارداد مستقيم با وزارت نفت دارند نيز بتوانند از طريق آزمون هايي که برگزار مي کنيم، جذب رسمي صنعت نفت شوند، ولي سازمان امور اداري و استخدامي به دلايل قانوني، مجوز برگزاري آزمون داخلي را به صنعت نفت نمي دهد، ولي طي مذاکرات انجام شده، روشي اتخاذ شده که براي رفع نياز بخش هاي حرفه اي صنعت نفت، آزمون در بين افراد داراي حداقل 4 سال سابقه ممتد کاملا مرتبط با نفت برگزار شود.
هرچند که به نظرم راه حل اشتغال جوانان، استخدام دولتي نيست و بدنه دولت روز به روز بايد کوچک تر، نخبه تر و چابک تر شود، ولي اميدوارم با توجه به شرايط پيچيده فعلي اشتغال در کشور، اين دو آزمون اميدي را در دل مخاطبان خود ايجاد کند و نتيجه آن نيز به نفع مردم ايران باشد.
 پس اگر درست متوجه شده باشم، شما رفع دو نياز را هدف گرفته ايد، يکي ارتقاي سطح کيفي با جذب نيروهاي نخبه که احتمالا بيشتر تازه فارغ التحصيل هستند و ديگري رفع نيازهاي بخش هاي حرفه اي صنعت نفت با جذب نيروهاي با سابقه حداقل 4 سال. اين جذب با چه تعداد و در چه زماني انجام مي شود؟
با توجه به اهداف و شرايطي که براي شما توضيح دادم، مجوز استخدام 2300 نفر براي اين آزمون ها از سازمان امور اداري و استخدامي پس از طي مراحل مختلفي دريافت شد. 1250 نفر از اين سهميه به جذب نخبگان و 1050 نفر، هم براي جذب افراد حرفه اي با تجربه اختصاص يافته است. به نحوي که همکاران من در وزارت نفت و شرکت هاي تابعه برنامه ريزي کرده اند. عموم جذب نخبگان به ستادهاي شرکت ها  و بخش هاي تخصصي در سکوهاي توليد نفت و گاز  اختصاص داده شده است و عموم جذب نيروهاي باتجربه به واحدهاي عملياتي.
ثبت نام آغاز شد       ه و زمان برگزاري آزمون نيز نيمه دي ماه است. براي جذب 1050 نفر و 1250 نفر دو آزمون جداگانه و با شرايط متفاوت برگزار مي شود. نحوه برگزاري آزمون ها طبق مقررات صنعت نفت خواهد بود که دو بخش عمومي و اختصاصي دارد. سياست ابلاغ شده به برگزارکنندگان آزمون اين است که در بخش تخصصي آزمون افراد حرفه اي براي جذب 1050 نفر، سوالات کاربردي و مرتبط با حرفه طراحي شود.

اين نياز استخدامي شما از طريق استخدام دانشجويان دانشگاه صنعت نفت قابل رفع نبود؟
ما در طي سال هاي گذشته و از تيرماه 92 تاکنون در تنها مواردي که جذب و استخدام داشته ايم، از ميان فارغ التحصيلان دانشگاه صنعت نفت بوده است. براي جذب اين دانشجويان از سازمان امور اداري و استخدامي تقاضاي مجوز مي کرديم که معمولا هم با بخشي از آن موافقت مي شد. در سال جاري نيز دستور ويژه اي براي جذب فارغ التحصيلان گروه (الف) دانشگاه صنعت نفت دادم که تمام فارغ التحصيلان اين گروه که اسامي آنها در بانک اطلاعاتي شرکت ملي نفت ثبت شده، براي مصاحبه فراخوان شد        ه و با آن ها مصاحبه شود و افرادي که حايز شرايط حداقلي براي جذب هستند، پذيرفته شوند و تا جايي که امکان دارد، براي رفع نيازهاي استخدامي وزارت نفت از اين گروه فارغ التحصيلان که حايز شرايط هستند، استفاده شود. چون طبق مقررات قديمي صنعت نفت که شامل فارغ التحصيلان فعلي نيز مي شود، اين افراد صرفاً از شرکت در آزمون استخدامي معاف هستند ولي بايد بر اساس نياز استخدامي و پس از طي قبولي در مراحل مصاحبه، طب صنعتي و گزينش جذب شوند.

 


انتصاب وزير نفت به عنوان عضو شوراي عالي آمايش سرزمين
رئيس  جمهوري در حکمي بيژن زنگنه، وزير نفت را به عنوان عضو شوراي عالي آمايش سرزمين منصوب کرد.
در متن حکم دکتر حسن روحاني، رئيس جمهوري خطاب به وزيران نفت، نيرو و صنعت، معدن و تجارت آمده است: «در اجراي تبصره (3) ماده (32) قانون احکام دائمي برنامه هاي توسعه کشور مصوب 10/11/1395 مجلس شوراي اسلامي و نظر به شايستگي، تعهد و تجارب ارزنده جناب عالي به موجب اين حکم به عنوان عضو شوراي عالي آمايش سرزمين منصوب مي شويد.
اميد است با استفاده از توان علمي و فني خويش، در استقرار کامل نظام راهبري توسعه سرزمين و نظارت بر اجراي آن، تلاش همه جانبه مبذول داريد.
توفيق شما و ساير اعضاي آن شورا را در انجام وظايف محوله، با رعايت اصول قانون مداري، اعتدال گرايي و منشور اخلاقي دولت تدبير و اميد، از خداوند متعال خواستارم.»


با ابلاغ احکامي جداگانه
وزير نفت از زحمات 5 تن از مشاوران خود قدرداني کرد
وزير نفت در پنج حکم جداگانه، از خدمات و همکاري پنج نفر از مشاورانش قدرداني کرد.
در حکم بيژن زنگنه، وزير نفت خطاب به محمدهادي نژادحسينيان، احمد ناطق نوري، محمد جواد عاصمي پور و احمد شفاعت آمده است:
«با توجه به تفسير جديد از قانون نحوه به کارگيري بازنشستگان در دولت، متاسفانه ادامه همکاري تمام وقت با آن جناب از اين وزارتخانه سلب شده، لذا ضمن آرزوي سلامت و ادامه توفيقات براي جناب عالي، بدين وسيله از خدمات و همکاري هاي ارزشمند جناب عالي در مدت عهده داري مشاورت وزير، صميمانه تقدير و تشکر مي شود.»
همچنين در حکم وزير نفت به سيد رحيم عقيق آمده است:
«با توجه به تفسير جديد از قانون نحوه به کارگيري بازنشستگان در دولت، متاسفانه ادامه همکاري تمام وقت با آن جناب از اين وزارتخانه سلب شده، لذا ضمن آرزوي سلامت و ادامه توفيقات براي جناب عالي، بدين وسيله از خدمات و همکاري هاي ارزشمند جناب عالي در مدت عهده داري مشاورت وزير و مدير کل بازرسي و پاسخگويي به شکايات وزارت نفت، صميمانه تقدير و تشکر مي‎شود.»