گزيده خواني
 نيمه نخست امسال با پشتكار فراوان همكاران بخش هاي مختلف عملياتي، فني، خدماتي، پشتيباني و ستادي به فراتر از تعهدات توليد تا سقف 105 درصد نفت عمل کرديم و اين در سايه وحدت، همدلي، وفاق و ازخودگذشتگي نيروهاي اين شركت محقق شد.
مقدار توليد گاز اين شركت 250ميليون فوت مكعب در روز است كه بخشي از آن براي تامين خوراك مجتمع پتروشيمي رازي، پالايشگاه گاز مسجدسليمان، كارخانه گاز و گاز مايع 600 اهواز و روزانه حدود 27 ميليون فوت مكعب نيز براي تزريق به ميدان نفتي هفتكل مصرف مي شود.

به عنوان مثال، طرحي از سوي شهرداري براي نظافت عمومي محلات و مناطق شهري اجرا مي شود، از ما هم كمك مي خواهند و امكانات و نيروهاي شركت بسيج مي شوند تا به اين نهاد مردمي كمك شود و زباله و نخاله از سطح خيابان ها جمع آوري و شكل و شمايل شهر زيبا شود. يا مثلاً اداره اي قصد دارد سميناري برگزار كند و سالن ندارد، تعامل، سالن به آن اداره واگذار مي كنيم تا در نهايت منفعت كار به مردم برسد.

در حوزه محيط زيست چه اقدام هايي صورت مي گيرد؟
توجه به محيط زيست و پاسداشت آن از رئوس و اهداف اصلي و برنامه هاي اين شركت و حتي وزارت نفت است. بر همين اساس، هميشه تأكيد مكرر داشته ايم فرآيند توليد و انتقال مي بايست با كمترين خسارت زيست محيطي صورت گيرد. وجود رودخانه و درياچه ها و حوزه هاي آبريز فراوان در حوزه عملياتي و مجاورت تأسيسات فرآورش نفت با آنها بر حساسيت كار مي افزايد و همكاران ما در بخش اچ اس اي با تلاش فراوان بر امور نظارت كامل دارند، ضمن آنكه در امورات هم تلاش داريم از نظرات مشاوره اي مديركل و روساي حفاظت محيط زيست شهرهاي واقع در حوزه عملياتي به بهترين شكل ممكن بهره مند شويم. در كنار اين سياست ها به اجراي اموراتي هم اقدام كرده ايم كه عبارتند از: به كارگيري سيستم پايش و هشدار آلودگي آب رودخانه در حوزه آبريز سد دز – برنامه ريزي براي تعمير و بهسازي خطوط لوله جرياني و انتقالي – خريداري و به كارگيري تعدادي دستگاه MOT و MOS – خريداري 16 دستگاه خودروي ايمني و آتش نشاني – كاشت 1000 اصله نهال به ياد 1000 شهيد گلگون كفن شهر مسجدسليمان در مجموعه ورزشي گلف – توزيع و اهداي ده ها هزار اصله نهال در هفته درختكاري به شهروندان – مشاركت در برگزاري همايش مديريت پسماند با ادارات حفاظت محيط زيست – ايجاد گشت هاي دريايي در درياچه سدهاي واقع در حوزه عملياتي به منظور پايش عملكرد چشمه هاي طبيعي نفت در فصل زمستان و ورود بموقع در صورت نشت طبيعي نفت به سطح آب – مشاركت فعالانه در اطفاي آتش سوزي جنگل ها و مراتع شهرهاي واقع در حوزه عملياتي – طرح كاشت و نگهداشت 100 هزار اصله نهال در اطراف تأسيسات و اماكن شركت – طراحي و احداث سيستم اطفاي حريق در برخي واحدهاي عملياتي – نوسازي ناوگان حمل و نقل سبك و سنگين شركت – خريد تجهيزات ايمني و آتش نشاني – ترميم و بهسازي شبكه فاضلاب مناطق شركتي – خريد يك دستگاه خودروي پله تلسكوپي از طريق اچ اس اي ستاد– طرح احداث خطوط لوله غيرفلزي انتقال پساب واحدهاي صنعتي - اجراي طرح داوطلبانه جمع آوري زباله مسافرين و گردشگران از سطح مناطق حفاظت شده با حضور بيش از 100 نفر از کارکنان شركت.

آخرين وضعيت احداث موزه نفت را تشريح كنيد.
مسجدسليمان، مهد و زادگاه نفت ايران و خاورميانه است. با پيدايش و اکتشاف نفت در سال 1287 نياز به احداث تأسيسات فرآورشي در اين شهر تازه تأسيس به شدت احساس شد؛ از اين رو تأسيساتي همچون کارخانه توليد برق – پالايشگاه – کارخانه تقطير – کارخانه توليد گوگرد به همراه امکانات رفاهي از قبيل سالن آمفي تئاتر – استاديوم فوتبال – باشگاه گلف – استخر – سالن ها و زمين هاي ورزشي متعدد براي نخستين بار در خاورميانه در مسجدسليمان شکل گرفت و احداث شد. شکل گيري صنعت نفت سرآغازي شد بر مدرنيته شدن ايران و شروع عصر صنعت و رونق اقتصادي و تحول اجتماعي. با گذشت 109 سال از قدمت توليد نفت در ايران، فرصت مناسبي فراهم شده تا اين تاريخچه به علاقه مندان منتقل شود. راه اندازي موزه گنجينه نفت مسجدسليمان، يکي از پروژه هايي است که در دوره اول صدارت مهندس بيژن زنگنه بر وزارت نفت تعريف شد، ولي با پايان دولت اصلاحات ره به جايي نبرد تا با روي کار آمدن دولت تدبير و اميد و انتخاب دوباره مهندس زنگنه به عنوان وزير نفت، اين طرح از بايگاني خارج شد و بار ديگر در اولويت قرار گيرد.
 تأسيسات احداث شده در مسجدسليمان به همراه دکل به يادگار مانده از نخستين چاه نفت خاورميانه و همچنين چشمه هاي جوشان و طبيعي نفت در منطقه سي برنج، اين شهر را به يک مکان مناسب و ايده آل براي احداث موزه براي انتقال تاريخچه شکل گيري صنعت نفت مبدل ساخته است؛ از اين رو احداث ساختمان اصلي موزه که محل نگهداري اشيا و اسناد قديمي مرتبط است در محل نخستين پالايشگاه نفت خاورميانه در منطقه بي بيان در مراحل پاياني قرار دارد و احداث اجزاي اصلي آن شامل پارک موزه نيروگاه تمبي و چاه شماره يک با برگزاري مناقصه در حال سير مراحل اداري است و مي رود تا با اهتمام و توجه ويژه مجموعه شرکت بهره برداري نفت و گاز مسجدسليمان هرچه سريع تر به بهره برداري برسد. با راه اندازي اين طرح و پروژه مهم غيرصنعتي، حضور گردشگران بسياري را شاهد خواهيم بود که از نقاط دورافتاده ايران و جهان براي مشاهده تاريخچه اکتشاف نفت راهي اين منطقه مي شوند. حضور آنها مستلزم ايجاد زيرساخت هاي مناسب از قبيل راه، فرودگاه، هتل، مهمانسراها، رستوران ها و مراکز تفريحي و گردشگري خواهد بود. حضور گردشگران با ايجاد چنين زيرساخت ها و اقدام هاي زيربنايي موجب توسعه گردشگري و به وجود آمدن مشاغل جديد مي شود. از سوي ديگر، وجود موزه، تضمين کننده ثبات حضور تورهاي گردشگري است و اين يعني درآمدزايي و حرکت به سمت تحول و رونق اقتصادي و اشتغالزايي.
در كنار اين پروژه، از نخستين روز كه مسئوليت شركت نفت و گاز مسجدسليمان را عهده دار شدم، پروژه اي با عنوان «احداث پارك موزه نيروگاه برق تمبي» را شرح نياز، تعريف و تصويب كرديم. طي اين پروژه، يك مجموعه تفريحي گردشگري در زميني به مساحت 80 هزار متر مربع با اعتبار افزون بر 32 ميليارد ريال در مدت زمان 10 ماه در كنار موزه نيروگاه برق و رودخانه تمبي احداث مي شود كه شامل بخش هاي متنوعي از قبيل پارك كودك – قايق سواري روي درياچه سد تفريحي و غيره است.
با توجه به محاسن و منافعي كه پروژه پارك موزه براي اين شهر به عنوان زادگاه نفت دارد، تمامي تلاش خود را براي هرچه سريعتر نهايي شدن و به بهره برداري رسيدن اين طرح بزرگ غيرصنعتي به کار گرفته ايم تا خدمتي ديگر و ماندگار را از صنعت هميشه خدمتگزار نفت به مردمان و شهروندان خوب زادگاه نفت عرضه کنيم.

 


گفت و گوي «مشعل» بانخستين دارنده مدرك PgMPدر شركت ملي نفت ايران
 آموزش را بايد از مظلوميت در آورد
مشعلروابط عمومي شركت مهندسي و توسعه نفت به منظور ايجاد ارتباط مناسب و معنوي بين محيط همكاران و خانواده هايشان، تصميم به معرفي خانواده هاي موفق در زمينه هاي علمي، فرهنگي، هنري، ورزشي، كار آفريني و... گرفته كه با استقبال خوب همكاران روبه رو شده است.
در اولين ساعات يك روز تابستاني، تيم خانواده موفق روابط عمومي، پا به اتاق يكي از مديران ارشد گذاشت تا با گفت وگويي صميمي به گوشه اي از رازهاي موفقيت آميز ايشان پي ببرد.هادي نظرپور، مجري طرح توسعه ميدان نفتي يادآوران، با يك دنيا صميميت، خلوص و لبخندي گرم، پذيراي ما شدند. پس از يك احوالپرسي و گپ دوستانه، پرسش و پاسخ خود را آغاز کرديم.ادامه اين گفت و گو را مي خوانيد: لطفاً خودتان را معرفي كنيد و از خانواده و تحصيلاتتان برايمان بگوييد.
- متولد شهرستان نطنز هستم. پدرم كشاورز است و از ابتدا در شرايط سختي زندگي مي كردم، دوران تحصيل خود را در همان شهر نطنز به پايان رساندم و با سخت كوشي و مشقت فراوان حين دوران خدمت سربازي، با اخذ رتبه 500 در رشته مهندسي عمران دانشگاه صنعتي اصفهان پذيرفته و سرانجام موفق به دريافت مدرك فوق ليسانس شدم.

 چگونه وارد صنعت نفت شديد؟
سال 1380 از طريق فراخوان جذب نخبگان، وارد صنعت نفت شدم. مهم ترين عامل ماندگاريم در صنعت نفت، شركت در دوره هاي بدو ورود (تخصصي – عمومي) بود كه در شركت ملي نفت ايران برگزار مي شد. اين دوره ها نگرش مثبتي درباره صنعت نفت در من ايجادكرد تا با علاقه و پشتكار بيشتر در امور محولهتلاش کنم.

لطفا درباره دوره اي (PgMP ) که گذرانديد و چگونگي اخذ آن بيشتر بگوييد.
PMIنام يك موسسه بين المللي در كشور آمريكاست كه دوره هاي تخصصي از قبيل PMP، RMP، PgMP ، PfMP را برگزار مي كند. متاسفانه به دليل تحريم، اين دوره ها در ايران برگزار نمي شود، از اين رو از يكي از اساتيد برجسته درخواست کرديم كه آموزش PgMP ( استاندارد مديريت طرح ) را به عهده بگيرد. 20 نفر در اين دوره شركت كرديم. در كشور ما سه نفر موفق به كسب اين مدرك شدند كه بنده با افتخار جزء اين سه نفر هستم. اين مدرك سه سال اعتبار دارد و براي تمديد اعتبار، مي بايست جمع آوري امتياز کرد كه لازمه اين كار تحقيقات، انجام پروژه هاي مرتبط، گذراندن دوره هاي آموزشي و ارسال گزارشات فوق براي آن موسسه است. در دنيا كمتر از 2000 نفرتوانسته اند مدرك اين دوره را اخذ کنند. همچنين براي اولين بار در طرح ياد آوران، دوره هاي مديريت پروژه برگزار شد، هدف آشنايي با دانش ها و استانداردهاي مديريتي روز دنيا از قبيل PMP، RMP، PgMP، PfMPبود که با استقبال فراوان همكاران، انگيزه ما بيشتر شد تا دوره هاي بعدي را با مشاركت افراد بيشتري برپا كنيم. هم اكنون در شركت متن 50 نفر مدرك PMP را دريافت کرده اند و 50 نفر ديگر نيز در حال آموزش هستند.

 اطمينان داريم كه براي كسب اين مدرك و رسيدن به موفقيت و جايگاه كنوني، سختي زيادي را پشت سرگذاشته ايد، مشوق اصلي شما چه چيزي يا چه كساني بودند؟
تمام موفقيت هاي كاري خود را مديون دعاي خير پدر و مادر و فداكاري همسرم هستم كه با صبوري تمام در نبود من، مسئوليت خانواده و فرزندم را به بهترين شكل ممكن عهده دار است. همچنين مشوق اصلي شركت در اين دوره ها، احساس نيازي بود كه طرح يادآوران به اين موضوع داشت، به ويژه كمبود استاندارد سازي در حوزه مديريت طرح.

 براي افراد تازه كار و كساني كه در جست وجوي رسيدن به موفقيت هستند، چه پيشنهادي داريد؟
هميشه معتقدم كه براي پيشرفت و ترقّي، حتي ساده ترين يا كم اهميت ترين كار را هممي بايست به بهترين نحو انجام داد. به ويژه در سيستم هاي دولتي، اگر خود شخص فعّال و پيگير نباشد، آينده موفقي نخواهد داشت.پشتكار و تلاش مضاعف عناصري است كه موجب پيشرفت و موفقيت افراد اعم از نخبه و غير نخبه شود.

 اوقات فراغت خود را چگونه سپري مي كنيد؟
آقاي نظرپور در حالي كه لبخند مي زد، گفت: ورزش مي كنم. بيشتر به شنا و كوهنوردي مي پردازم. به خواندن كتاب هايي كه مسير موفقيت را به تصوير مي كشد، علاقه بيشتري دارم، كتاب هاي رمان را نيز مطالعه مي کنم. اوقات فراغت من در كنار خانواده بيشتر به ديدن فيلم يا رفتن به مسافرت مي گذرد و ديدن مكان هاي تاريخي ايران، از مهمترين تفريحات من است. در اصل پس از گذراندن ساعات اداري، فارغ از هرگونه حس رياست، خود را در اختيار خانه و خانواده مي گذارم و مسئوليت پدربودن را دركنار آنها با جان و دل مي پذيرم.

 خوشبختي را در يك جمله معنا كنيد.
از نظر من خوشبختي يعني در زمان حال، زندگي كني و از آنچه داري و آنچه هستي، لذت ببري.

در پايان اگر نکته اي لازم مي دانيد بگوييد.
 تاكيد مي كنم در سيستم هاي فعلي، متاسفانه آموزش مغفول مانده و تنها به كارتكيه شده است. بايد به هر شكل ممكن، آموزش را از مظلوميت در آورد.

توليد تجمعي ميدان يادآوران از مرز 100 ميليون بشکه نفت گذشت
توليد تجمعي نفت در ميدان مشترک يادآوران به 100 ميليون و 60 هزار بشکه رسيده است.هادي نظرپور، مجري طرح توسعه ميدان نفتي يادآوران در شرکت متن، به هدف گذاري فاز نخست توسعه يادآوران مبني بر توليد روزانه 85 هزار بشکه نفت در اين ميدان اشاره کرد و افزود: اين در حالي است که هم‎اکنون روزانه حدود 112 هزار بشکه نفت از اين ميدان مشترک برداشت مي‎شود.وي ضريب بازيافت اين ميدان را در برداشت نفت سبک حدود 15 درصد و نفت سنگين 6 تا 7 درصد خواند و گفت: با توجه به حدود 34 ميليارد بشکه ذخاير نفت درجاي ميدان يادآوران که اين ميدان را در زمره بزرگترين ميدان هاي نفتي ايران قرار داده است، تعيين تکليف ادامه فرآيند توسعه اين ميدان در قالب قراردادهاي جديد نفتي در اولويت شرکت ملي نفت ايران قرار دارد.فاز نخست طرح توسعه ميدان يادآوران، 23 آبان ماه سال گذشته با ظرفيت توليد 85 هزار بشکه نفت در روز افتتاح شده بود.ميدان نفتي يادآوران در 10 کيلومتري جنوب شرقي ميدان آزادگان و در حدود 70 کيلومتري جنوب غربي اهواز و شمال خرمشهر در منطقه جغرافيايي کوشک و حسينيه به صورت شمالي- جنوبي در گستره نوار مرزي کشور عراق واقع شده و با ميدان سندباد عراق مشترک است.