در ديدار معاون وزير نفت با رئيس گروه دوستي پارلمان روماني  بررسي شد
گسترش همکاري ايران و روماني در حوزه انرژي  
اميرحسين زماني نيا، معاون امور بين الملل و بازرگاني وزير نفت، با ويرجيل پوپسکيو (virgil Popescu)، رئيس گروه دوستي پارلمان روماني ديدار و  د           رباره گسترش همکاري هاي انرژي گفت وگو کرد.
اميرحسين زماني نيا با اشاره به روابط تاريخي ايران و روماني اظهار کرد: اين کشور به دريافت گاز از ايران علاقه مند است و راه هاي همکاري در اين بخش بررسي شد. وي با بيان اين که شرکت ها ي رومانيايي به حضور در پروژه هاي صنعت نفت ايران علاقه مند هستند، افزود: آنها همچنين براي ساخت تجهيزات نفت و گاز و مشارکت با شرکت ها ي ايراني اعلام آمادگي کرده اند.
با روي کار آمدن دولت تدبير و اميد، ديدارهاي متعددي در سطح دولتي، پارلماني و بخش خصوصي ميان دو کشور انجام و در اغلب آنها بر همکاري ها در صنايع نفت، گاز و پتروشيمي تاکيد شده است. روماني، بزرگترين کشور حوزه بالکان نهمين رتبه را از بُعد مساحت، ميان اتحاديه اروپايي داراست. اين کشور با مجارستان از شمال غرب، صربستان از جنوب غرب، اوکراين از شمال، بلغارستان از جنوب، مولداوي از شمال شرق و درياي سياه از شرق داراي مرز مشترک؛ پايتخت آن بخارست و با آب و هوايي معتدل در جنوب کشور واقع است. اين شهر، ششمين شهر بزرگ اتحاديه اروپايي به شمار مي آيد.

 

آگهي استخدام در شرکت‎هاي تابعه وزارت نفت منتشر شد

شرايط و زمان ثبت نام در آزمون استخدامي شرکت‎هاي تابعه وزارت نفت اعلام شد. متن اين آگهي آمده است: «شرکت هاي تابعه وزارت نفت به منظور تأمين نيروي انساني متعهد و شايسته براي خدمت در بخش هاي مختلف صنعت نفت از محل مجوز استخدامي شماره 1169251 مورخ 24 ارديبهشت 1396 و نامه شماره 12345/110/دم مورخ 15 مهرماه 1396 سازمان اداري و استخدامي کشور، افراد داراي شرايط ذيل را به تعداد 2300 نفر، از طريق برگزاري آزمون کتبي، مصاحبه، طب صنعتي و گزينش استخدام مي نمايند؛
الف) 1050 نفر با حداقل 4 سال سابقه کار مرتبط - کليه بانوان و آقايان فارغ التحصيل در مقاطع کارشناسي و کارشناسي ارشد در رشته هاي تحصيلي و محل هاي خدمت تعيين شده داراي سابقه کار متوالي و مرتبط حداقل 4 سال تا تاريخ 14 دي ماه 1396 (تاريخ شروع به کار 14 دي ماه 1392 و قبل از آن) در مشاغل مورد نظر در صنايع نفت و ديگر صنايع مشابه با پرداخت حق بيمه مستمر و کامل که حائز شرايط مندرج در دفترچه راهنماي آزمون ذيربط باشند.
ب) 1250 نفر فارغ التحصيلان برتر دانشگاه ها - کليه بانوان و آقايان فارغ التحصيل برتر دانشگاهي در مقاطع کارشناسي و کارشناسي ارشد در رشته هاي تحصيلي و محل هاي خدمت تعيين شده که حائز شرايط مندرج در دفترچه راهنماي آزمون ذيربط باشند. متقاضيان مي توانند براي به دست آوردن اطلاعات بيشتر درباره رشته ها و گرايش هاي مورد نياز، مکان هاي خدمت و ديگر جزئيات استخدام از جمله ضوابط مربوط به شرايط سن و معدل در هريک از گروه هاي «الف» و «ب» از تاريخ 24 آبان 1396 به پايگاه اينترنتي http://azmoon.nioc.ir/ مراجعه و اطلاعات بيشتر را دريافت و درصورت احراز شرايط و تمايل از تاريخ 25 آبان 1396 لغايت يکم آذر 1396 نسبت به ثبت نام اقدام کنند.»

 


افزايش غرور ملي در  توليد گاز و گازرساني  
سخنگوي کميسيون انرژي مجلس، عملکرد وزارت نفت را باتوجه به برخي محدوديت هاي اقتصادي قابل قبول خواند و گفت: افزايش توليد گاز و همچنين گازرساني شهري و روستايي در کشور نوعي غرور ملي به شمار مي آيد. اسدالله قره خاني، سخنگوي کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي، با بيان اين که صنعت نفت، پس از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) موفقيت هاي خوبي به دست آورده است، گفت: متاسفانه تحريم ها، صنعت نفت ايران را نشانه گرفته بود، نفت صادر مي کرديم، اما پول آن باز نمي گشت و محدوديت هايي نيز در فروش نفت به وجود آمد، اما پس از برجام در مدت کوتاهي فروش و صادرات نفت ايران 2 برابر شد. وي افزود: هم اکنون مشتريان نفت ايران افزايش يافته است و بسياري از کشورها اشتياق فراواني براي حضور در صنعت نفت ايران دارند. قره خاني با بيان اين که قراردادهاي جديد نفتي، نقشه راه آينده و پشتوانه اي براي جذب سرمايه در اين صنعت است، تصريح کرد: عملکرد وزارت نفت با توجه به برخي مشکلات و محدوديت هاي اقتصادي قابل قبول است. سخنگوي کميسيون انرژي مجلس با اشاره به اين که افزايش توليد گاز و همچنين گازرساني شهري و روستايي در کشور نوعي غرور ملي به شمار مي آيد، ادامه داد: امروز مجموعه صنعت نفت از نااميدي و نبود انگيزه ناشي از نبود سرمايه در حال خارج شدن است.

 

  حمايت مجلس از جذب سرمايه در صنعت پتروشيمي   
عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با بيان اين که مجلس با تقويت بخش نظارتي خود مي تواند مشکلات جذب سرمايه را در صنعت پتروشيمي برطرف کند، گفت: مجلس براي کمک به جذب سرمايه در صنعت پتروشيمي آمادگي دارد. حسين اميري خامکاني با اشاره به اين که بايد بيش از پيش مسير جذب سرمايه هاي خارجي در صنعت پتروشيمي را با هدف افزايش ظرفيت توليد اين صنعت پيشرو، هموار کنيم، گفت: بخش هاي مختلف صنعت پتروشيمي، به ويژه صنايع تکميلي، مي تواند در توسعه اشتغال کشور تحرک ايجاد کند. اين عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اين که دولت بايد تسهيلات ويژه اي در همه بخش ها قائل شود و يکي از بخش هايي که بايد مورد توجه جدي دولت قرار گيرد، صنعت پتروشيمي است، افزود: پتروشيمي در سال هاي گذشته توسعه يافته و اين موضوع به معناي دارا بودن نيروهاي کارآمد و متخصص است که مزيتي ارزشمند براي اين صنعت به شمار مي آيد. وي تصريح کرد: پس از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) زمينه براي جذب سرمايه خارجي فراهم است، از اين رو نبايد اين فرصت را از دست داد. جذب سرمايه هاي جديد نيازمند همگرايي است و بايد بر اين نکته تاکيد کرد که در صورت همکاري همه متوليان مي توان شاهد افزايش جذب سرمايه  در صنعت پتروشيمي کشور بود.

 


حضور معاون اول رئيس جمهوري در
 نشست سران جي  اي سي اف  
وزير امور خارجه بوليوي اعلام کرد: معاون اول رئيس جمهوري ايران براي شرکت در چهارمين مجمع کشورهاي صادرکننده گاز (جي اي سي اف) به بوليوي سفر مي کند.
به گزارش خبرگزاري پرسنا لاتينا از لاپاز، فرناندو اواناکاني، وزير امور خارجه بوليوي، اعلام کرد: نمايندگاني از جمهوري اسلامي ايران، گينه استوايي، ونزوئلا و پاراگوئه حضور خود را در چهارمين نشست مجمع کشورهاي صادرکننده گاز (جي اي سي اف) در شهر سانتاکروز بوليوي که از 30 آبان ماه تا سوم آذر ماه (21 تا 24 نوامبر) برگزار مي شود، تأييد کرده اند. وي گفت: تئودورو اوبيانگ، رئيس جمهوري گينه استوايي، هوراسيو کارتس، رئيس جمهوري پاراگوئه، نيکولاس مادورو، رئيس جمهوري ونزوئلا و اسحاق جهانگيري، معاون اول رئيس جمهوري ايران، حضور خود را با نامه هاي رسمي تأييد کرده اند.
وزير امور خارجه بوليوي همچنين اعلام کرد: نمايندگاني از عراق، عمان، پرو، نروژ، قزاقستان و جمهوري آذربايجان در اين نشست به عنوان عضو ناظر حضور مي يابند.
به گفته اوانکاني، انتظار مي رود در پايان نشست جي  اي سي اف بوليوي، در بيانيه اي پيشنهــاد مــعياري جديد براي قيمت گذاري گاز طبيعي در جهان مطرح شود. پيش بيني مي شود رؤساي 15 شرکت نفتي بين المللي و 12 وزير نفت و انرژي در نشست سران جي اي سي  اف که براي نخستين بار در يک کشور آمريکاي جنوبي برگزار مي شود، حضور يابند. طبق برنامه نشست فوق العاده وزيران جي اي سي اف روز 23 نوامبر (دوم آذرماه) و نشست سران کشورهاي عضو جي اي سي اف روز 24 نوامبر (سوم آذرماه) برگزار مي شود؛ همچنين قرار است نخستين سمينار بين‎المللي مجمع کشورهاي صادرکننده گاز، 22 نوامبر (يکم آذرماه) در سانتاکروز بوليوي برگزار شود. کشورهاي الجزاير، بوليوي، مصر، گينه استوايي، ايران، ليبي، نيجريه، قطر، روسيه، ترينيداد و توباگو، ونزوئلا، امارات، 12 عضو اصلي اين مجمع جهاني به شمار مي روند. نروژ، عراق، عمان، پرو و آذربايجان به عنوان اعضاي ناظر در مجمع کشورهاي صادرکننده گاز مطرح هستند.کشورهاي عضو مجمع صادرکنندگان گاز، 42 درصد از توليد گاز جهان، 67 درصد از ذخاير گازي جهان، 38 درصد از انتقال گاز با خط لوله و 85 درصد از تجارت گاز طبيعي مايع شده (ال ان جي) را در اختيار دارند.

 

سخنگوي کميسيون برنامه و بودجه مجلس:

مجلس در موضوع ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز، حامي دولت است
سخنگوي کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي گفت: مجلس همواره در موضوع ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز و جذب سرمايه در اين بخش، با دولت همراهي و همکاري داشته است. محمدمهدي مفتح با بيان اين که هم اکنون ميزان برداشت از ميدان هاي مشترک نفتي نسبت به سال هاي گذشته افزايش نسبي يافته است، گفت: در سال هاي اخير تلاش هاي خوبي در بخش ازدياد برداشت از مخازن نفتي انجام شده که معتقدم اين تلاش ها بايد افزايش يابد. سخنگوي کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي افزود: بدون شک هر قدر برداشت ما از ميدان هاي مشترک بيشتر باشد، شرايط بهتري نيز در صنعت نفت و گاز خواهيم داشت. وي با بيان اين که بايد به سمت ازدياد برداشت صيانتي از منابع نفت و گاز حرکت کنيم، تصريح کرد: بدون شک در آينده و به دليل استفاده بشر از انرژي هاي تجديدپذير، انگيزه براي استفاده از انرژي هاي فسيلي کاهش خواهد يافت؛ بنابراين ممکن است قيمت سوخت هاي فسيلي در بازارهاي جهاني با کاهش روبه رو شوند، از اين رو ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز بايد با جديت بيشتري پيگيري شود. مفتح به موضوع مديريت منابع نفت و گاز نيز اشاره کرد و گفت: منابع نفت و گاز دارايي هاي نسل هاي آينده نيز محسوب مي شوند، اين منابع بايد استخراج و درامد حاصل از آن در بخش هاي مختلف سرمايه گذاري شود.

 

استاندار هرمزگان:
جزيره قشم مستعد جذب  سرمايه‎هاي  عظيم است
استاندار هرمزگان در بازديد از تاسيسات شرکت نفت فلات قاره ايران در جزيره قشم گفت: اين جزيره مستعد جذب سرمايه‎هاي عظيم است. فريدون همتي در سفر به قشم از 2 واحد صنعتي شرکت نفت فلات قاره ايران شامل مجتمع فرآورش گاز هنگام و تاسيسات گاز گورزين بازديد کرد و افزود: براي رونق بيشتر توليد و افزايش اشتغال در اين جزيره از سرمايه گذاري در قشم حمايت مي‎کنيم. وي با اشاره به نزديکي زمان راه‎اندازي رسمي مجتمع فرآورش گاز هنگام گفت: با راه اندازي اين مجتمع، روزانه بيش از 2 ميليون متر مکعب گاز فرآورش مي‎شود. استاندار هرمزگان در سفر به قشم، پس از کارخانه فرآورش گاز هنگام و تاسيسات گاز گورزين، از شرکت توليد آب و برق مپنا هم بازديد کرد. بر اساس اين گزارش، مجتمع فرآورش گاز هنگام در آستانه بهره‎برداري رسمي قرار دارد و با بهره‎برداري از اين مجتمع با ظرفيت فرآورش روزانه 80 ميليون فوت مکعب گاز  طبيعي، گازهاي همراه نفت ميدان هنگام جمع‎آوري مي‎شود.

 


با هدف کاهش آلودگي هوا صورت گرفت
معافيت از ماليات براي خودروهاي هيبريدي و الکتريکي ساخت داخل   
سازمان امور مالياتي کشور معافيت خودروهاي برقي - بنزيني و خودروهاي الکتريکي ساخت داخل از پرداخت ماليات بر ارزش افزوده را ابلاغ کرد. محمد مسيحي، معاون ماليات بر ارزش افزوده سازمان امور مالياتي در اين ابلاغيه تاکيد کرده است: به موجب تبصره ماده (9) قانون هواي پاک مصوب 25 تيرماه 96 مجلس شوراي اسلامي، خودروهاي برقي - بنزيني، موتورسيکلت و خودروهاي الکتريکي توليد داخل از پرداخت ماليات بر ارزش افزوده معاف هستند.
بر اين اساس عرضه کالاهاي يادشده، مشمول معافيت قانون ماليات بر ارزش افزوده است. در ماده 9 قانون هواي پاک، وزارت  کشور موظف شده است با همکاري وزارتخانه هاي صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادي و دارايي (گمرک جمهوري اسلامي ايران) ، زمينه نوسازي ناوگان حمل  و  نقل عمومي شهري با اولويت شهرهاي بالاي 200 هزار نفر جمعيت را ظرف مدت پنج سال از طريق کمک بلاعوض، يارانه، تسهيلات يا صفر کردن سود بازرگاني واردات خودروهاي برقي - بنزيني (هيبريدي) و خودروهاي الکتريکي و موتورسيکلت برقي به انجام برساند.

 

قيمت نفت خام ايران در رکورد تازه
قيمت نفت خام سبک ايران از مرز 60 دلار گذشت
قيمت نفت خام سبک ايران در هفته منتهي به سوم نوامبر (جمعه، 12 آبان ماه) با بيش از 2 دلار افزايش از مرز 60 دلار براي هر بشکه فراتر رفت. قيمت نفت خام سبک ايران در هفته منتهي به سوم نوامبر (جمعه، 12 آبان ماه) با 2 دلار و 59 سنت افزايش به 60 دلار و چهار سنت براي هر بشکه رسيد، ميانگين قيمت نفت خام ايران از ابتداي سال 2017 تاکنون 50 دلار و 39 سنت براي هر بشکه بوده است. قيمت نفت خام سنگين ايران نيز در دوره مورد بررسي 2 دلار و 52 سنت براي هر بشکه افزايش يافت و به 57 دلار و 47 سنت براي هر بشکه رسيد. قيمت سبد نفتي اوپک نيز به 58 دلار و 73 سنت براي هر بشکه رسيد که نسبت به هفته گذشته 2 دلار و 39 سنت افزايش يافته است. قيمت نفت خام شاخص دبليو تي آي در هفته منتهي به سوم نوامبر، 2 دلار و 11 سنت افزايش يافت و به 54 دلار و 60 سنت هر بشکه رسيد. در هفته مورد بررسي قيمت نفت خام شاخص برنت 2 دلار و 25 سنت، افزايش يافته و به 60 دلار و 83 سنت براي هر بشکه رسيده است. قيمت نفت خام شاخص هاي دوبي و عمان نيز به ترتيب 58 دلار و 77 سنت و 58 دلار و 70 سنت براي هر بشکه بوده است که نسبت به هفته گذشته به ترتيب 2 دلار و 51 سنت و 2 دلار و 56 سنت افزايش نشان مي دهد.

 


صنعت نفت ايران در دنيا ، حرف هاي زيادي براي گفتن دارد
عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي به عملکرد مثبت وزارت نفت در بخش هاي مختلف اشاره کرد و گفت: با اقدام هاي انجام شده در صنعت نفت ايران طي چند سال اخير، کشورمان در اين صنعت حرف هاي زيادي در دنيا براي گفتن دارد.شهباز حسن پور بيگلري با بيان اين که وزارت نفت يکي از وزارتخانه هاي موفق از دولت يازدهم تاکنون است، گفت: در حوزه ميدان هاي مشترک به ويژه ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز فعاليت هاي خوبي انجام شده است و ما به سمت وضع مطلوب در اين بخش حرکت مي کنيم.اين نماينده مجلس شوراي اسلامي افزود: باوجود تمام چالش هايي که برخي کشورهاي منطقه براي ما ايجاد کردند و تحريم هايي که با آن رو به رو بوديم، توانستيم حقوق خود را در بازارهاي جهاني نفت پس بگيريم.