رئيس جمهوري:

برداشت نفت و گاز ايران از ميدان هاي مشترک افزايش يافته است

رئيس جمهوري گفت: امروز برداشت ما از ميدان گازي مشترک با قطر از سطح برداشت اين کشور بالاتر رفته و در ديگر ميدان هاي مشترک نفت و گاز نيز، گام هاي خوبي براي صيانت از سرمايه هاي ملي برداشته شده است.  دکتر حسن روحاني در ديدار با جمعي از علما و روحانيون با اشاره به اين که مديريت جامعه و يک کشور در دنياي امروز بدون در نظر گرفتن همسايگان و جامعه جهاني امکان پذير نيست، گفت: البته شايد برخي معتقد باشند که مي توانيم دور خودمان ديوار بکشيم و کشور را اداره کنيم؛ البته اين چنين خواهد بود اگر به حداقل ها قانع باشيم، اما اداره جامعه به مفهوم دنياي امروز با اين شيوه تقريبا غيرممکن است.

رئيس جمهوري افزود: به هر حال بايد مشخص کنيم که مي خواهيم نفت و فولاد خود را بفروشيم يا خير، يا قصد آن را داريم که اضافه گندم خود را فروخته و اگر کمبود داشتيم، گندم وارد کنيم. وي با اشاره به اين که در پنج سال گذشته آنچه از لحاظ اقتصادي به مردم وعده داديم اين بوده که تا حدي فشار زندگي آنها کاسته شود، تصريح کرد: البته امروز فشار زندگي براي مردم وجود دارد و شرايط مطلوب ايجاد نشده است، اما با توجه به برخي شاخص ها مي توانيم ببينيم که تغييراتي مثبت نيز حاصل شده است.

روحاني ادامه داد: دولت چنانکه وعده کرده بود، کمک کرد تا فشار زندگي به اقشار ضعيف کمتر شود، در همين زمينه اقدام هاي بسيار خوبي در زمينه آب رساني، برق رساني و اتصال روستاهاي کشور به شبکه گاز انجام شده است.  رئيس جمهوري با بيان اين که دولت نسبت به بهبود وضع اقتصاد کشور گام هاي خوبي برداشته است، عنوان کرد: دولت افزون بر اين که در زمينه مهار تورم و بهبود رشد اقتصادي متناسب با وعده اي که به مردم داده بود، حرکت خوبي داشته است، در زمينه صيانت از سرمايه هاي ملي و انجام سرمايه گذاري هاي کلان نيز، گام هاي خوبي برداشته و به عنوان مثال امروز برداشت ما از ميدان گازي مشترک با قطر که حتي گاهي کمتر از نيمي از ميزان برداشت قطر بود، از سطح برداشت اين کشور، بالاتر رفته و در ديگر ميدان هاي نفت و گاز مشترک نيز، قدم هاي خوبي براي صيانت از سرمايه هاي ملي برداشته شده است. وي با بيان اين که در عرصه روابط خارجي تلاش ما اين بوده که از حقوق و دستاوردهاي ملت حراست کنيم و از ظلمي که به ناحق مي شد، بکاهيم، افزود: دولت در زمينه مسائل بين الملل، گام هاي موثر زيادي برداشته که يک نمونه آن، لغو 6 قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل عليه ملت است که امروز و با وجود خروج آمريکا از برجام همچنان لغو و بلااثر هستند.

 

 بخش خصوصي قادر است حربه تحريم

 را خنثي و فرصت سازي کند

  روحاني همچنين در ديدار با جمعي از استادان و فعالان اقتصادي با اشاره به اين که براي پيشرفت، بايد همزمان از سرمايه گذار خارجي و صادرات ملي حمايت شود، گفت: به سرمايه گذاران ايراني داخل و خارج کشور، بايد اولويت و اطمينان خاطر داد. وي با بيان اين که دولت يازدهم از آغاز کار بخش قابل توجهي از تمرکز خود را صرف مسئله اقتصاد کرد، افزود: دولت از ابتدا رسيدگي به مسائل حوزه سياست داخلي، سياست خارجي، مسائل فرهنگي و ديگر مسائل را نيز مورد توجه قرار داد، اما از آنجا که وضع اقتصاد کشور عادي نبود، دولت تمرکز زيادي را صرف مسائل بخش اقتصاد کرد تا بتوان وضع را در اين حوزه به حالت عادي بازگرداند. رئيس جمهوري با اشاره به اين که در بعضي از زمينه ها موفقيت هاي خوبي به دست آورديم و در برخي زمينه ها موفقيت ها در سطح متوسط بود، تصريح کرد: با توجه به نياز کشور و تبيين برنامه هاي بلندمدت براي دستيابي به رشد اقتصادي 8 درصد، نياز به جذب سرمايه قابل توجهي داشتيم، در چهار سال دولت يازدهم به طور ميانگين بيش از 4 درصد رشد اقتصادي سالانه داشتيم که اگر چه خوب بود، اما با هدف گذاري انجام شده فاصله داشت، اما در زمينه سرمايه گذاري و جذب سرمايه برآيند کلي منفي بود و رقم جذب سرمايه گذار در اين چهار سال منفي 8/1 دهم درصد بود.

روحاني عنوان کرد: ما در سال هاي 90 و 91 دچار يک تحريم بزرگ شديم، اما نتوانستيم از آن تجربه تحريم استفاده کنيم و در داخل کشور، متاسفانه رانت و فساد به وجود آمد، به جاي استفاده مناسب از فرصت ها بخش ها و نهادهايي را وارد اقتصاد کرديم، به خيال اين که مي توانيم با کمک آنها مسائل اقتصاد را حل کنيم.  رئيس جمهوري با تاکيد بر اين که بخش خصوصي بايد به طور جدي وارد صحنه شود، گفت: البته دولت هم بايد به بخش خصوصي کمک کند و در اين زمينه به توليدکنندگان اطمينان لازم را بدهيم تا بتوانند از منابع ارزي صندوق توسعه ملي استفاده کنند. 

 روحاني تاکيد کرد: ما بايد صادرات را افزايش دهيم، وگرنه کشور پيشرفت نمي کند، بايد دروازه ها را نيز براي حضور سرمايه گذاران بگشاييم، متاسفانه امروز برخي از اين که بعضي شرکت هاي خارجي نمي توانند در ايران سرمايه گذاري کنند، خوشحال هستند و با خوشحالي اعلام مي کنند که فلان شرکت از ايران رفته است و تصور مي کنند که اگر يک شرکتي برود، دوباره نوبت به آنها خواهد رسيد، در حالي که نبايد اجازه دهيم اشتباه هاي سال 90 و 91 در اقتصاد کشور تکرار شود.

 

جهانگيري در ديدار با انجمن صنفي کارفرمايي صنعت پتروشيمي:

ارز حاصل از فروش محصولات پتروشيمي بايد وارد چرخه اقتصاد شود

معاون اول رئيس جمهوري، اقتصاد کشور به ويژه صنعت نفت را هدف اصلي دشمنان براي اعمال فشار به ايران عنوان کرد و گفت: در مقطع کنوني نياز جدي داريم که ارز حاصل از فروش محصولات پتروشيمي به چرخه اقتصاد کشور وارد شود.

اسحاق جهانگيري در ديدار با اعضاي انجمن صنفي کارفرمايي صنعت پتروشيمي، اين صنعت را يکي از صنايع مهم و پيشران کشور برشمرد و گفت: دولت براي حل مشکلات و رفع دغدغه هاي اين صنعت اهتمام دارد.

وي با بيان اين که هم اکنون در شرايط جديدي قرار داريم و دشمنان به دنبال اعمال فشارهايي بر اقتصاد کشور و به خصوص صنعت نفت، گاز و پتروشيمي هستند، تصريح کرد: انتظاري که از مديران زبده و کارآمد کشور وجود دارد اين است که از همين نقطه که دشمن تلاش مي کند به اقتصاد کشور آسيب وارد کند براي پيشرفت و توسعه استفاده کنيم.

معاون اول رئيس جمهوري با تاکيد بر اين که دشمنان هدف گذاري کرده‎اند به منابع ارزي ما آسيب وارد کنند و انتظار دولت از مديران صنعت پتروشيمي اين است که بيش از آن که به منافع بنگاه هاي اقتصادي خود توجه کنند، منافع ملي کشور را در نظر گيرند، افزود: منافع شخصي و صنفي در شرايطي مي تواند مفيد باشد که منافع ملي کشور تامين شده باشد.

جهانگيري، مديران صنعت پتروشيمي کشور را مديراني باسابقه و تلاشگر توصيف کرد و با بيان اين که صنعت پتروشيمي نقش پراهميتي در آينده صنعتي ايران دارد، اظهار کرد: صنعت پتروشيمي همواره از نقش پراهميتي در اقتصاد کشور، صادرات و اشتغال زايي برخوردار بوده است.

معاون اول رئيس جمهوري با بيان اين که در مقطع کنوني و در شرايطي که دشمن قصد دارد فشار خود را بر اقتصاد کشور مضاعف کند، نيازمند اجماع ملي در داخل کشور هستيم، افزود: وظيفه ما به عنوان مسئولان کشور اين است که در شرايط خاص فعلي سياست هايي متناسب با شرايط روز اتخاذ کنيم و کشور را به پيش ببريم.

آمادگي پتروشيمي ها براي بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور در اين جلسه که وزير نفت و رئيس کل بانک مرکزي نيز حضور داشتند، احمد مهدوي، دبيرکل انجمن صنفي کارفرمايي صنعت پتروشيمي گزارشي از وضع صنعت پتروشيمي ارائه کرد و گفت: براي اين که بتوانيم با رقباي خود در کشورهاي ديگر رقابت کنيم، نيازمند حمايت دولت هستيم.

وي با اشاره به اين که در حال حاضر 63 طرح در صنعت پتروشيمي با پيشرفت 60 تا 90 درصد در دست اجرا وجود دارد، تصريح کرد: براي تکميل اين طرح ها 25 ميليارد دلار منابع مالي نياز است و در قالب برنامه ششم توسعه نيز 42 طرح پتروشيمي ديده شده که اجراي آنها 58 ميليارد دلار منابع مالي نياز دارد.

دبير کل انجمن صنفي کارفرمايي صنعت پتروشيمي، منطقي شدن قيمت خوراک و ارائه تضمين از سوي دولت براي استفاده از تسهيلات مالي خارجي را از جمله نيازهاي اصلي صنعت پتروشيمي برشمرد و خواستار توجه و حمايت هر چه بيشتر دولت به دست در کاران اين صنعت شد.

در اين جلسه همچنين مديران صنعت پتروشيمي کشور به آمادگي شرکت هاي پتروشيمي براي بازگرداندن ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشيمي به چرخه اقتصاد کشور به نرخ رسمي و مصوب تاکيد کردند.

 

وزير امور خارجه پس از ديدار با همتاي هندي

هند از تحريم هاي يک طرفه حمايت نمي کند

وزير امور خارجه ايران پس از ديدار با همتاي هندي خود گفت: دهلي نو به صراحت اعلام کرد که از تحريم هاي يک طرفه حمايت نمي کند.  محمدجواد ظريف پس از ديدار با سوشما سواراج، وزير امور خارجه هند، در جمع خبرنگاران گفت: ما نشست هاي سازنده اي در سطح معاونان وزيران در وزارتخانه هاي مختلف داشتيم و در اين ديدار همه مسائل روز بررسي شد.  وي افزود: دهلي نو همان طور که وزير امور خارجه هند اشاره کرد، تحريم هاي يکجانبه را به رسميت نمي شناسد و دو طرف تصميم دارند روابط خود را در همه زمينه ها ادامه و گسترش دهند.

وزير امور خارجه ايران درباره موضوع هاي مورد بررسي گفت: در اين نشست ها در زمينه اکتشاف نفت و اجراي مشترک پروژه هاي نفتي، همکاري هاي بازرگاني مستقيم بين دو کشور، تبادل ارزي و استفاده از ارز هاي ملي گفت و گو شد و همچنين در زمينه همکاري ها در بخش راه آهن، بندر چابهار، کريدور شمال و جنوب، همکاري هاي گسترده تر ترانزيتي ميان ايران و هند گفت و گو هايي انجام شد.

ظريف با مثبت خواندن اين ديدار گفت: طبق توافق هاي به عمل آمده کميته هاي مشترکي براي همکاري هاي بانکي و بازرگاني به ويژه تعرفه گمرکي بين دو کشور تشکيل مي شود.

ظريف اظهار کرد: نحوه ادامه و گسترش همکاري ها بررسي شد. اراده سياسي دو کشور و زمينه هايي که براي همکاري وجود دارد بسيار زياد است و من از اين سفر بسيار راضي هستم و اين نشان مي دهد که جامعه بين المللي علاقه مند محافظت قدرتمند از برجام است. همکاران و شريکان تجاري ايران بايد اين روش را ادامه دهند و اگر تضمين هاي لازم را از شرکاي خود دريافت کنيم برجام به حيات خود ادامه خواهد داد.

ظريف بامداد روز دوشنبه در راس هيئتي متشکل از مقام هاي سياسي و اقتصادي وارد دهلي نو شد. سفر ظريف با هدف تحرکات ديپلماتيک اخير تهران پس از خروج آمريکا از برجام انجام مي شود.

وزير امور خارجه ايران پيش تر به چين، روسيه و بروکسل مقر اتحاديه اروپا سفر کرد و راهکارها و سياست هاي تهران را براي مقابله با تحريم هاي جديد آمريکا با مقام هاي اين کشورها در ميان گذاشت.

هند نخستين مقصد ظريف براي انجام رايزني هاي برجامي با کشوري بود که خارج از حلقه امضاکنندگان اين توافق هسته اي قرار دارد.

 

شوراي اقتصاد افزايش برداشت از 29 ميدان نفتي را تصويب کرد

شوراي اقتصاد افزايش توليد نفت از 29 ميدان نفتي در حال بهره برداري و نيز نگهداشت، نوسازي و بهسازي تجهيزات در اين ميدان ها را تصويب کرد.

اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس جمهور در جلسه شوراي اقتصاد با اشاره به درخواست وزارت نفت مبني بر افزايش توليد نفت از ميدان هاي در حال بهره برداري گفت: طرح افزايش توليد نفت طرحي پراهميت است، ضمن اين که مردم در مناطق نفت خيز کشور انتظار دارند در کنار اجراي طرح ها براي آنها اشتغال زايي و برنامه هايي در زمينه توسعه اجرا شود. وي با اشاره به درخواست وزارت امور اقتصادي و دارايي براي اصلاح يکي از مصوبات شوراي اقتصاد به منظور مکلف کردن دستگاه هاي اجرايي به بازپرداخت تسهيلات دريافتي براي اجراي طرح هاي انتفاعي، از سازمان برنامه و بودجه کشور خواست بازپرداخت اين تسهيلات را پيگيري و بدهي دستگاه هاي مختلف را احصا کند و در قالب گزارشي ارائه دهد. در اين جلسه که وزيران نفت، امور اقتصادي و دارايي، جهاد کشاورزي، تعاون، کار و رفاه اجتماعي، بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، راه و شهرسازي، صنعت، معدن و تجارت، نيرو، رئيس سازمان برنامه و بودجه، معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري، رئيس کل بانک مرکزي و رئيس اتاق بازرگاني ايران نيز حضور داشتند، درخواست وزارت نفت مبني بر افزايش توليد نفت از 29 ميدان نفتي در حال بهره برداري و نيز نگهداشت، نوسازي و بهسازي تجهيزات در اين ميدان ها تصويب شد.