رهبر معظم انقلاب اسلامی:

تفاهم ها و قراردادهای  بین ایران و روسیه تا انتها پیگیری و عملیاتی شوند

رهبر معظم انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه حوادث جهانی، نشان دهنده نیاز ایران و روسیه به همکاری های روزافزون و متقابل است، گفتند: تفاهم ها و قراردادهای متعددی بین دو کشور از جمله در بخش نفت و گاز در جریان است که باید تا انتها پیگیری و عملیاتی شوند. حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و هیأت همراه، با تأکید بر ضرورت عملیاتی شدن تفاهم ها و قراردادهای بین دو کشور، هوشیاری در مقابل سیاست های فریبکارانه غرب را لازم دانستند و خاطرنشان کردند: همکاری های بلندمدت ایران و روسیه عمیقاً به نفع هر دو کشور است. حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار با تأکید بر اینکه حوادث جهانی نشان دهنده نیاز ایران و روسیه به همکاری های روزافزون و متقابل است، افزودند: تفاهم ها و قراردادهای متعددی بین دو کشور از جمله در بخش نفت و گاز در جریان است که باید تا انتها پیگیری و عملیاتی شوند.

ایشان همکاری های اقتصادی ایران و روسیه را بویژه در پی تحریم های غرب، ضروری و به نفع هر دو کشور دانستند و در خصوص حوادث اوکراین گفتند: جنگ یک مقوله خشن و سخت است و جمهوری اسلامی از اینکه مردم عادی دچار آن شوند، به هیچ وجه خرسند نمی شود؛ اما در قضیه اوکراین چنانچه شما ابتکار عمل را به دست نمی گرفتید، طرف مقابل با ابتکار خود، موجب وقوع جنگ می شد. رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه غربی ها با روسیه قوی و مستقل به کلی مخالف هستند، ناتو را موجودی خطرناک خواندند و افزودند: اگر راه در مقابل ناتو باز باشد، حدومرزی نمی شناسد و اگر جلوی آن در اوکراین گرفته نمی شد، مدتی بعد به بهانه کریمه، همین جنگ را به راه می انداختند.

حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: البته امروز آمریکا و غرب ضعیف تر از قبل شده و با وجود تلاش و هزینه زیاد، بُرد سیاست های آنها در منطقه ما از جمله در سوریه، عراق، لبنان و فلسطین بسیار کم شده است. در این دیدار، پوتین درباره حوادث اوکراین گفت: هیچ کس طرفدار جنگ نیست و جان دادن مردم عادی یک تراژدی بزرگ است؛ اما رفتار غرب موجب شد که ما انتخابی جز عکس العمل نداشته باشیم. رئیس جمهوری روسیه با برشمردن عوامل و ریشه های اختلافات روسیه و اوکراین، بویژه اقدام های تحریک آمیز غرب و آمریکا در سال های اخیر از جمله کودتا در اوکراین، همچنین سیاست گسترش ناتو با وجود تعهدهای قبلی آنها مبنی بر پرهیز از هرگونه پیشروی به سمت روسیه گفت: بعضی از کشورهای اروپایی گفتند ما مخالف عضویت اوکراین در ناتو بودیم؛ اما تحت فشار آمریکا با آن موافقت کردیم که این نشان دهنده فقدان حاکمیت و استقلال آنهاست.

افزایش همکاری های ایران و ترکیه در همه زمینه های منطقه مفید و لازم است

مقام معظم رهبری همچنین در دیدار با رئیس جمهوری ترکیه و هیأت همراه بر لزوم افزایش همکاری های ایران و ترکیه در همه زمینه های منطقه تأکید کردند. حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه و هیأت همراه با تأکید بر لزوم افزایش همکاری های دو کشور بویژه همکاری های تجاری، رژیم صهیونیستی را از عوامل اصلی ایجاد اختلاف بین کشورهای اسلامی برشمردند و با تأکید بر اینکه آمریکا و رژیم غاصب نمی توانند جلوی حرکت عمیق فلسطینی ها را بگیرند، درباره مسأله سوریه یادآور شدند: حفظ تمامیت ارضی سوریه بسیار مهم است و هرگونه حمله نظامی در شمال سوریه قطعاً به ضرر ترکیه، سوریه و همه منطقه و به نفع تروریست ها خواهد بود. حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار، حجم و کیفیت تبادلات و همکاری های اقتصادی دو کشور را بسیار کمتر از ظرفیت های موجود خواندند و تأکید کردند: این مسأله در مذاکرات بین رؤسای جمهور حل وفصل شود. ایشان، عزت و عظمت امت اسلامی را در گرو عبور از اختلافات سلیقه ای و هوشیاری در مقابل سیاست های تفرقه افکن دانستند و گفتند: یکی از عوامل ایجاد اختلاف و دشمنی در منطقه، رژیم غاصب صهیونیستی است که آمریکا نیز از آن پشتیبانی می کند.

رهبر انقلاب، فلسطین را مسأله اول دنیای اسلام برشمردند و تأکید کردند: با وجود اقبال بعضی دولت ها به رژیم صهیونیستی، ملت ها عمیقا با این رژیم غاصب مخالف هستند.

در این دیدار اردوغان با تبریک اعیاد قربان و غدیر خم، اتحاد امت اسلامی و افزایش همبستگی ایران و ترکیه را لازم دانست و گفت: ترکیه هیچ گاه در مقابل اجحاف علیه ایران ساکت ننشسته و برادری ایران و ترکیه در همه زمینه ها باید گسترش یابد.

رئیس جمهوری ترکیه با تأکید بر اینکه همواره مخالف تحریم های یکجانبه علیه ایران بوده و خواهیم بود، گفت: از انتظارات مشروع ایران در برجام، حمایت و شرکت های ترکیه ای را به سرمایه گذاری در ایران تشویق می کنیم.

اردوغان با اشاره به درگیری ایران و ترکیه با تروریست ها در طول سال های متمادی گفت: در سوریه گروه های تروریستی، مورد حمایت تسلیحاتیِ سنگین از طرف کشورهای غربی همچون آلمان، انگلیس، فرانسه و بویژه آمریکا هستند.

وی با بیان اینکه موضع ترکیه درباره تمامیت ارضی سوریه مشخص است، افزود: از دولت سوریه انتظار داریم روندهای سیاسی را آغاز کند. در نشست آستانه مسأله سوریه به صورت ویژه در دستور کار است و امیدواریم به نتایج خوبی دست یابیم.

 

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران خبر داد:

امضای تفاهم نامه بزرگ ترین سرمایه گذاری خارجی با گازپروم روسیه

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران امضای تفاهم نامه با گازپروم را بزرگ ترین سرمایه گذاری خارجی در تاریخ صنعت نفت ایران خواند و گفت: شرکت ملی نفت ایران از هیچ فرصت سرمایه گذاری چشم پوشی نمی کند.

محسن خجسته مهر در آیین امضای تفاهم نامه همکاری راهبردی بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت گازپروم اظهار کرد: خوشحالم که در این رویداد مهم یکی از راهبردی ترین روابط اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با روسیه، به ویژه شرکت ملی نفت ایران و گازپروم روسیه رقم می خورد.

وی با بیان اینکه اراده دو کشور جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه تأمین و افزایش همکاری های راهبردی است، تصریح کرد: ارتقای روابط اقتصادی و سرمایه گذاری در میدان های نفتی و گازی مورد تأکید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری و حمایت همه جانبه جواد اوجی، وزیر نفت است.

معاون وزیر نفت با اشاره به دیدار با مدیران ارشد گازپروم در سفر اخیر به سن پترزبورگ اظهار کرد: همسو با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، مدیران ارشد گازپروم هفته گذشته در تهران حضور یافتند و مذاکرات سازنده ای با هم داشتیم.

خجسته مهر با بیان اینکه با وجود زمان کوتاه و فشرده مذاکرات در محورهای مهمی تفاهم کردیم، افزود: این جدیت بیانگر اراده دو طرف برای سرعت بخشیدن به سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز و زنجیره های مرتبط است.

وی توسعه میدان های گازی کیش و پارس شمالی، فشارافزایی میدان پارس جنوبی، توسعه ۶ میدان نفتی، تکمیل طرح های ال ان جی، سوآپ گاز و فرآورده نفتی، احداث خطوط لوله صادرات گاز و دیگر همکاری های علمی و فناورانه را از مهم ترین محورهای تفاهم نامه اعلام کرد.

معاون وزیر نفت از برنامه شرکت ملی نفت ایران برای سرمایه گذاری ۱۶۰ میلیارد دلاری در صنعت نفت خبر داد و گفت: این سرمایه گذاری برای افزایش تولید نفت و گاز و بیانگر آن است که ایران و روسیه متعهد به تأمین پایدار انرژی هستند.

خجسته مهر ادامه داد: هم اکنون ۴ میلیارد دلار قرارداد با شرکت های مختلف روس برای سرمایه گذاری اجرا شده و سرمایه گذاری خارجی دولت رئیسی از این بابت با جهشی خیره کننده روبه روست.

وی با تأکید بر اینکه امضای این تفاهم نامه جزو بزرگ ترین سرمایه گذاری های خارجی در تاریخ صنعت نفت ایران است، افزود: شرکت ملی نفت ایران از هیچ فرصت سرمایه گذاری چشم پوشی نمی کند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: امیدواریم پس از امضای این تفاهم نامه مذاکرات فنی و اقتصادی در کمترین زمان با سازوکاری که در شرکت ملی نفت ایران و گازپروم دیده شده، آغاز شود.

ویتالی مارکلوف، قائم مدیرعامل شرکت گازپروم هم در این آیین از شرکت ملی نفت ایران به عنوان یکی از شرکت های کلیدی در ایران نام برد و اظهار کرد: محورهای همکاری بین ما بسیار وسیع است و برای توسعه میدان های نفت و گاز، خطوط لوله گاز، توسعه و انتقال فناوری و مسائل دیگر تفاهم نامه امضا می کنیم.

تفاهم نامه همکاری راهبردی بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت گازپروم به صورت آنلاین به امضای محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و ویتالی مارکلوف، قائم مقام مدیرعامل شرکت گازپروم رسید. توسعه میدان های گازی کیش و پارس شمالی، فشارافزایی میدان پارس جنوبی، توسعه ۶ میدان نفتی، سوآپ گاز و فرآورده، تکمیل طرح های ال ان جی، احداث خطوط لوله صادرات گاز و دیگر همکاری های علمی و فناورانه از جمله مهم ترین محورهای تفاهم نامه است.

 

 

 

سخنگوی دولت:

سرمایه گذاری وابسته به FATF نیست

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت با اشاره به امضای تفاهمنامه ۴۰ میلیارد دلاری میان ایران و روسیه در صنعت نفت و گاز با انتشار مطلبی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: سرمایه گذاری وابسته به FATF نیست و از مسیرهای غیربرجامی هم دست یافتنی است.

 

اعلام وضع فوق العاده از سوی گازپروم برای مشتریان اروپایی

شرکت دولتی گازپروم روسیه برای تداوم عرضه گاز به مشتریان اروپایی خود، وضع فوق العاده اعلام کرد. شرکت گازپروم روسیه در نامه ای به مشتریان خود در اروپا اعلام کرد که به دلیل وضع فوق العاده نمی تواند عرضه گاز را تضمین کند. شرکت دولتی گاز روسیه در این نامه آورده است که از تاریخ ۱۴ ژوئن (۲۴ خردادماه) برای عرضه گاز خود وضع فوق العاده اعلام کرده است، این خبر در حالی منتشر می شود که عملیات تعمیر و نگهداری سالانه خط لوله گازی نورد استریم-۱، مسیر اصلی انتقال گاز روسیه به آلمان، به مدت ۱۰ روز در جریان است. نامه گازپروم، نگرانی اروپا را مبنی بر احتمال توقف جریان گاز روسیه در پایان دوره عملیات تعمیر و نگهداری بیشتر می کند. اروپا نگران است که این اقدام به تلافی تحریم های اعمال شده علیه روسیه به دلیل درگیری های نظامی میان این کشور و اوکراین صورت گیرد و سبب تشدید بحران انرژی و در نتیجه خطر رکود اقتصادی در این منطقه شود.  وضعیت فوق العاده اقدام استانداردی در قراردادهای تجاری است و به شرایط ویژه ای گفته می شود که طرفین قرارداد از انجام تعهدات قانونی خود صرف نظر می کنند. این بیانیه لزوما به این معنا نیست که گازپروم عرضه گاز را متوقف خواهد کرد؛ بلکه به این معناست که در صورت رعایت نکردن شرایط قرارداد، مسؤولیتی به عهده این شرکت نیست. عرضه گاز روسیه ماه هاست که از مسیرهای اصلی از جمله اوکراین، بلاروس و از طریق خط لوله نورد استریم-۱ در زیر دریای بالتیک کاهش یافته است.

 

پیش بینی آمریکا درباره احتمال افزایش تولید نفت اوپک پلاس

سخنگوی کاخ سفید از احتمال افزایش تولید نفت از سوی تولیدکنندگان بزرگ ائتلاف اوپک پلاس خبر داد. به گزارش خبرگزاری رویترز، کارین ژان پیر در یک نشست خبری پیش بینی کرد که به دنبال سفر جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا به خاورمیانه، تولید نفت تولیدکنندگان بزرگ ائتلاف اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و کشورهای غیرعضو، موسوم به اوپک پلاس، افزایش می یابد. وی با اشاره به اینکه میزان موفقیت را دو هفته آینده ارزیابی خواهیم کرد، افزود: پیش بینی می کنیم تولید افزایش یابد؛ اما این اقدام چند هفته زمان می برد و این به اوپک پلاس بستگی دارد. بایدن هفته گذشته به عربستان سفر کرد و با سران این کشور و دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس در منطقه نفت خیز خاورمیانه دیدار داشت.

دولت بایدن زیر فشار است تا پیش از انتخابات میان دوره ای، قیمت های بنزین و دیگر هزینه های مصرفی را کاهش دهد. انتخابات میان دوره ای در تاریخ 8 نوامبر برگزار می شود و حزب دموکرات به دنبال حفظ کرسی های کنگره است. پس از اعمال تحریم های آمریکا و اروپا علیه روسیه به دلیل درگیری های نظامی این کشور و اوکراین که مسکو آن را «عملیات نظامی ویژه» می نامد، قیمت نفت به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۰۸ میلادی تاکنون رسید و در ماه مارس به بالای ۱۳۹ دلار به ازای هر بشکه افزایش یافت، قیمت نفت از آن زمان تاکنون کاهش یافته است.