آخرین جزئیات تبدیل وضعیت ایثارگران شرکت ملی گاز ایران تشریح شد

وفای  به  عهد

 مهدی مهرابی  19 خرداد 1400 را شاید بتوان یکی از نقاط عطف تکریم منابع انسانی در سطح کلان کشور  برشمرد، روزی که مسیر شغلی و شاید زندگی جمعی از جامعه ایثارگران کشور تغییر کرد. در این روز، دستور عمل نحوه اجرای بند«د» تبصره ( 20) قانون بودجه سال 1400 کل کشور به تمامی دستگاه های اجرایی مشمول برای اجرا ابلاغ شد.

در این میان، وزارت نفت را می توان یکی از نهادهای پیشرو و پیشتاز در اجرایی کردن این بخشنامه برشمرد؛ موضوعی که طیف وسیعی از کارکنان این وزارتخانه را دربر می گرفت و اجرای آن مدت زیادی به تعویق افتاده بود. تحقق برنامه های کلان در حوزه منابع انسانی به ویژه بهبود معیشت و اجرایی کردن قوانین جاری در این حوزه از برنامه ها و اولویت های اساسی جواد اوجی بود و از روز دریافت رای اعتماد در مجلس بر آن تاکید داشت و با تحقق آن خود را به فهرست «خوش قول ها» افزود.

در فرایند تبدیل وضعیت ایثارگران، شرکت های تابع وزارت نفت برای اجرای کامل این طرح، عزم خود را جزم کردند؛ به طوری که تاکنون بخش وسیعی از جامعه هدف این طرح از تسهیلات آن بهره مند شده اند.

در همین حال، رئیس امور ایثارگران شرکت ملی گاز ایران می گوید: حدود 1 هزار و 200 نفر از کارکنان قراردادی صنعت گاز، در قالب بند «و» شامل طرح تبدیل وضعیت ایثارگران شده اند. این اتفاق در این حجم تاکنون در سطح صنعت نفت رخ نداده بود.

به گفته علی حتمی، سوابق ایثارگری، دلیل و شاکله اصلی تبدیل وضعیت این کارکنان بود که در این زمینه دو فرآیند تعریف کردیم. در فاز نخست، کارکنان استعلام و نامه های مشمولیت ایثارگری از ارگان های تعریف شده در قانون را به شرکت محل فعالیت خود تحویل و تایید اولیه دریافت می کردند. در گام دوم نیز، این کارکنان در فرآیند اولیه تبدیل وضعیت قرار می گرفتند و تشریفات استخدام را طی می کردند. در این بخش، به صورت محرمانه، استعلام مجدد اخذ و مستندات ارائه شده صحت سنجی می شد و پس از دریافت استعلام، نامه ای به عنوان استخدام نهایی برای این کارکنان ثبت شده و فرآیند استخدام در واحد تجهیز و تامین نیرو طی می شد.

 تبدیل وضعیت 60 درصد کارکنان مشمول بند «و»

رئیس امور ایثارگران شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه تاکنون 98 درصد استعلام های کارکنان مشمول بند «و» نهایی شده است، می گوید: 2 درصد باقیمانده شامل کارکنان سپاه و جهاد سازندگی می شود که با توجه به وجود پراکندگی،استعلام ها به مراکز استان واگذار شده است.تاکنون، 60 درصد کارکنان مشمول بند «و» کد شناسایی و حکم رسمی دریافت کرده اند.

حتمی در ادامه درباره مشمولان بند «د» می گوید: بیش از 9 هزار و 263 نفر از کارکنان صنعت گاز، شامل این طرح می شوند. با توجه به تعداد بالای مشمولان این بند، سامانه ای با عنوان «ایثار» طراحی و ثبت نام این تعداد از کارکنان انجام شد.

رئیس امور ایثارگران شرکت ملی گاز ایران ادامه می دهد: بر این اساس، به 54 شرکت زیرمجموعه ستاد، دسترسی سایت ایثار داده شد تا با توجه به دستورعمل وزارتخانه، متولی ثبت نام ایثارگران شوند. بخش قابل توجهی از ثبت نام این مشمولان انجام شده و فرآیند طب صنعتی، گزینش و تعیین سمت برای بخشی از این مشمولان در حال طی شدن است.

وی یادآور می شود: اوایل حضور مهندس اوجی در وزارت نفت، برای تحقق تبدیل وضعیت مشمولان ایثارگر عهد کردیم و با اجرایی کردن برنامه های این حوزه، به عهد خود وفا کردیم.

حتمی اعلام می کند: با ابلاغ قانون بند «د» تبصره (20) قانون بودجه سال 1400 كل كشور و همچنين بخشنامه شماره 732-2/20 مورخ 25/09/1400 وزير نفت، به منظور ايجاد هماهنگي و وحدت رويه در سازوکارها و فرايندهاي مربوط به تبديل وضعيت استخدامي ايثارگران موضوع بند قانوني صدرالاشاره در شرکت های تابع وزارت نفت «دستورعمل اجرايي بند «د» تبصره (20) قانون بودجه سال 1400» طي بخشنامه شماره 1006-2/20 مورخ 17/12/1400 وزير نفت ابلاغ شد.

وی ادامه می دهد: ایثارگران مشمول ماده (۲۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاحات و الحاقات بعدی آن (فرزندان شاهد، جانباز و آزاده، رزمندگان دارای حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه، جانبازان، آزادگان، همسر، پدر، مادر، خواهر و برادر شهدا، همسر جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر، همسر آزادگان دارای حداقل یک سال اسارت، همسر و فرزندان رزمندگان دارای حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه که تا تاریخ 27 اسفند1399 به طور تمام وقت در وزارت نفت) و شرکت های تابع به صورت پیمانکاری شاغل بوده اند و خدمات آنان در سال ۱۴۰۰ استمرار یافته است، مشمول این بند هستند.

رئیس امور ایثارگران شرکت ملی گاز ایران همچنین با اشاره به بخشنامه «کبر سن» می گوید: براساس قانون باید برای هرکدام از کارکنان دولت حداقل 10 سال بیمه لحاظ شود؛ بر این اساس آقایان بالای 50 سال و خانم های بالای 45 سال امکان تبدیل وضعیت در قالب مصوبه ایثارگران را نداشتند که پس از استعلام از سازمان اداری استخدامی کشور، این موضوع به طور کامل لغو شد.

 پیگیری مصوبه 1497 شورای مدیران وزارت نفت

رئیس امور ایثارگران شرکت ملی گاز ایران می گوید: قول دیگر درباره «مصوبه 1497» بود که جانبازان بالای 25 درصد شامل این مصوبه می شوند. در قالب این مصوبه که در یکهزار و چهارصد و نود و هفتمین جلسه شورای مدیران وزارت نفت مصوب شد، یکی از فرزندان جانبازان بالای 25 درصد، می تواند در وزارتخانه محل فعالیت پدر خود به طور رسمی استخدام شود.

به گفته وی، بر این اساس، رایزنی برای دریافت مجوزهای لازم از سازمان اداری استخدامی کشور در جریان است. در ادامه، در قالب یک نامه به همه شرکت ها، از ادمین های قبلی که با فرآیند استخدام بند «د» آشنا بودند خواستیم که فرآیند ثبت نام مشمولان این مصوبه را انجام دهند که هم اکنون این فرآیند در حال طی شدن است.

 بررسی سوابق فعالیت در مناطق جنگی

رئیس امور ایثارگران شرکت ملی گاز ایران که به عنوان نماینده وزارت نفت در کمیسیون سوابق جنگی نیز فعال است، درباره سازوکار این کمیسیون می گوید: این کمیسیون با تصویب هیات وزیران آغاز به کار کرده و هر وزارتخانه در آن نماینده معرفی می کند که افتخار حضور به عنوان نماینده وزارت نفت نیز به اینجانب واگذار شده است.

حتمی ادامه می دهد: در این کمیسیون، مسائل و تسهیلات مربوط به ایثارگرانی که در مناطق جنگی مشغول به فعالیت بوده اند، بررسی و رسیدگی می شود. در صنعت نفت نیز، مسائل کارکنانی که خدمت شغلی آنها در مناطق جنگی شامل مناطق نفت خیز جنوب، خارک، آبادان، لاوان، سیری و... بوده، در این کمیسیون رسیدگی می شود.وی با بیان اینکه امتیازهایی شامل این کارکنان می شود، می گوید: بر این اساس، فرزندان این کارکنان، به تعداد سنوات خدمت در مناطق جنگی، از نظام وظیفه معاف می شوند. به عنوان مثال، فردی که 16 ماه در منطقه جنگی شاغل بوده است، زمانی که فرزندش به خدمت سربازی بود، این مدت (16 ماه) از زمان خدمت او کسر می شود.رئیس امور ایثارگران شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه جامعه هدف این قانون بیشتر جنوب کشور است، می گوید: پرونده ها در سراسر کشور جمع آوری و در این واحد پیگیری و بررسی می شود. بر این اساس، فرآیند اداری این پرونده ها در قالب فرم های پنج گانه، پس از تایید طی می شود.وی ادامه می دهد: پس از طی روال اداری، در نهایت به شورا و کمیسیون تعیین سوابق (سازمان بسیج) ارسال می شود که در این مرحله پس از بررسی نهایی، تایید یا عدم تایید دریافت می کنند. در پایان نیز یک گواهی با تعیین میزان حضور در مناطق جنگی صادر می شود که این گواهی، ملاک سازمان نظام وظیفه است.

 روزآمدسازی سوابق

حتمی اعلام می کند: با توجه به قانون خدمات رسانی به جامعه ایثارگران و حسن نظارت بر قوانین، هر دو سال یک بار باید سوابق ایثارگری به روز شود. رئیس امور ایثارگران شرکت ملی گاز ایران ادامه می دهد: این یک کار بسیار بزرگ است و حتما این اتفاق باید رخ دهد و این فرآیند طی شود.

 آغاز توانمندسازی ایثارگران

رئیس امور ایثارگران شرکت ملی گاز ایران در پایان با اشاره به توانمندسازی ایثارگران می گوید: با توجه به بند 6 ابلاغیه ترویج فرهنگ ایثارگری از سوی مقام معظم رهبری، در حال اجرا و پیاده سازی طرح توانمندسازی فرزندان شهدا و ایثارگران هستیم.

به گفته وی، در ابتدا برای اجرایی شدن این ابلاغیه، فرزندان شهدا را شناسایی و یک جامعه آماری تهیه کردیم که تاکنون 610 نفر شناسایی و سازماندهی شده اند. با توجه به گستردگی این جامعه آماری، کار توانمندسازی را از استان تهران ( شرکت ملی گاز ایران، شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، ستاد شرکت انتقال گاز ایران و منطقه 3 عملیات انتقال گاز ایران) آغاز کردیم که 91 نفر را شامل شد.