رئیس جمهوری

تهران و کاراکاس به دنبال توسعه همکاری های انرژی و پالایشی هستند

رئیس جمهوری گفت: همکاری های خوبی بین تهران و کاراکاس در حوزه انرژی، نیروگاه های حرارتی، تعمیر پالایشگاه ها، صادرات خدمات فنی و مهندسی، روابط اقتصادی، دفاعی و نظامی وجود دارد.

سیدابراهیم رئیسی در نشست خبری مشترک با نیکلاس مادورو در مجموعه سعدآباد تهران ضمن خوش آمدگویی به رئیس جمهوری ونزوئلا و همراهان وی گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره در عرصه سیاست خارجی به دنبال ارتباط با کشورهای مستقل بوده و ونزوئلا در مقابل تحریم های دشمنان و امپریالیسم ایستادگی کرده و مقاومت مثال زدنی داشته است.

وی با بیان اینکه روابط برادرانه ایران و ونزوئلا ادامه دار خواهد بود و امضای سند ۲۰ ساله بین دو کشور نشان دهنده این عزم است، افزود: تحریم ها و تهدیدها علیه کشورمان در ۴۲ سال اخیر فراوان بود و ملت ایران تصمیم گرفته است حریم ها را در جهت پیشرفت کشور به فرصت تبدیل کند.

رئیس جمهوری تصریح کرد: همان طور که سخنگوی کاخ سفید اعلام کرده، فشارهای حداکثری علیه ایران مفتضحانه شکست خورده و این نقطه پیروزی برای ایران و نقطه شکست دشمنان است.رئیسی امضای سند جامع همکاری های راهبردی ۲۰ ساله بین ایران و ونزوئلا را جلوه ای از اراده مسئولان عالی دو کشور برای توسعه روابط در حوزه های مختلف خواند و تأکید کرد: همکاری های خوبی بین تهران و کاراکاس در حوزه انرژی، نیروگاه های حرارتی، تعمیر پالایشگاه ها، صادرات خدمات فنی و مهندسی، روابط اقتصادی، دفاعی و نظامی وجود دارد که نشان دهنده ظرفیت بالای روابط دو کشور است و دولت سیزدهم به دنبال ارتقای این ارتباطات به بالاترین سطح است.

رئیس جمهوری ونزوئلا نیز در این نشست خبری گفت: تهران و کاراکاس در همه حوزه ها به ویژه در عرصه دفاعی، اقتصادی و انرژی (نفت و پتروشیمی) همکاری های نزدیکی با هم دارند.

رؤسای جمهوری ایران و ونزوئلا سند همکاری های جامع راهبردی ۲۰ ساله دو کشور را در مجموعه فرهنگی - تاریخی سعدآباد امضا کردند.ایران و ونزوئلا افزون بر سند جامع همکاری های راهبردی ۲۰ ساله، اسنادی را برای همکاری در زمینه های سیاسی، فرهنگی، گردشگری، اقتصادی، نفتی و پتروشیمی امضا کردند. سفر نیکلاس مادورو به ایران به دعوت رسمی رئیسی انجام شده و پس از سفر آبان ۹۵، دومین سفر او به تهران است.

 دومین نفتکش ایرانی به ونزوئلا تحویل شد

رئیس جمهوری گفت: ساخت و تحویل نفتکش ۱۱۳ هزار تنی به ونزوئلا، افزون بر اینکه به این کشور در دستیابی به هدف استقلال در حمل ونقل دریایی کمک خواهد کرد، اثبات کارآمدی الگوی اقتصاد مقاومتی است.

رئیسی افزود: در شرایطی که دشمنان ایران و ونزوئلا تلاش می کنند با اعمال محدودیت های بسیار و تحریم های ظالمانه سد راه پیشرفت ملت های آزاد ایران و ونزوئلا شوند، تحویل نفتکش ۱۱۳ هزار تنی ساخته شده توسط مهندسان و صنایع کشتی سازی ایران به ونزوئلا، نمونه ای از ظرفیت ها و توانمندی بالای ایران در صدور خدمات فنی و مهندسی به جهان و اثبات کارآمدی الگوی اقتصاد مقاومتی است.وی ادامه داد: ساخت و تحویل این نفتکش که مورد تایید گروه فنی و مهندسی ونزوئلا نیز قرار گرفته است، افزون بر اینکه به دولت ونزوئلا در دستیابی به هدف استقلال در حمل ونقل دریایی کمک خواهد کرد، یک بار دیگر نشان می دهد که اراده و اتحاد ملت ها و دولت های مبارز و انقلابی بسیار قوی تر و کارآمدتر از تحریم آمریکایی هاست.

رئیس جمهوری تصریح کرد: از سوی دیگر ایران و ونزوئلا به عنوان دو اقتصاد مکمل و پشتیبان یکدیگر، از طریق تکمیل و مرتبط کردن زنجیره های تأمین در هر دو کشور قادر خواهند بود در جهت رفاه و توسعه ملت های خود حرکت کنند. این نوع همکاری مشترک، الگویی مناسب برای همه کشورهای در حال توسعه و مستقل است که ببینند می توان با همکاری و تعامل کارهای بزرگی انجام داد.

رئیسی تأکید کرد: دو فروند نفتکش دیگر نیز در حال ساخت است که امیدوارم به زودی آماده تحویل به ونزوئلا شود.

رئیس جمهوری ونزوئلا نیز ضمن تمجید از ساخت این نفتکش اظهار کرد: ساخت نفتکش برای شرکت نفت دولتی ونزوئلا، برنامه فرمانده چاوز برای تقویت صنعت نفت کشوربود، تا آن را در برابر کلیه تهاجم های خارجی خودکفا کند.

مادورو تأکید کرد: ساخت این کشتی مدرن و قوی، نشان از توانمندی و ظرفیت بالا، فوق العاده و تحسین برانگیز صنعتی جمهوری اسلامی ایران را دارد. ایران یکی از قدرت های نوظهور قرن ۲۱ است و ساخت این کشتی نیز از نشانه های عملی و مشخص این قدرت نوظهور است.

وی خطاب به رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت: از طرف ملت ونزوئلا و کلیه زنان و مردان و کارکنان و کارگران شرکت ملی نفت ونزوئلا، از شما بابت تحویل این کشتی تشکر می کنیم، این دستاورد بزرگی است.

 

ایران ظرفیت لازم را برای تأمین نیازهای نفتی و گازی پاکستان دارد

رئیس جمهوری در دیدار با بلاول بوتو زرداری، وزیر امور خارجه پاکستان با تاکید بر اینکه آماده ارتقای همکاری های همه جانبه با پاکستان هستیم، گفت: ایران ظرفیت های لازم را برای تأمین نیازهای پاکستان در زمینه های مختلف از جمله نفت، گاز و برق دارد. رئیسی با تأکید بر اینکه در جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی برای توسعه روابط با اسلام آباد وجود ندارد، گفت: آماده ارتقای همکاری های همه جانبه با پاکستان هستیم و جمهوری اسلامی ایران ظرفیت های لازم را برای تأمین نیازهای پاکستان در زمینه های مختلف از جمله نفت، گاز و برق دارد.

وی حوزه های انرژی، همکاری های ترانزیتی و هماهنگی در مسائل و بحران های منطقه ای را از ابعاد مهم روابط دو کشور خواند و افزود: گفت وگوها درباره این مسائل باید تبدیل به تصمیم و اسناد همکاری شود. وزیر امور خارجه پاکستان نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از سفر به ایران گفت: ما آمادگی کامل را برای تکمیل و به نتیجه رساندن گفت وگوهای گذشته در زمینه های امنیتی، تجاری و انرژی داریم.

 

سخنگوی دولت:

سیاست ایران در حوزه فروش نفت و میعانات گازی فعال است

سخنگوی دولت گفت: سیاست ایران در حوزه فروش نفت و میعانات گازی، بازاریابی فعال است و امروز هم به مقدار قابل توجهی نفت فروخته می شود و ارز حاصل از آن هم به کشور باز می گردد.

علی بهادری جهرمی در نشست خبری به افزایش سفر مقام های خارجی به کشورمان اشاره کرد و گفت: در روزهای اخیر میزبان رئیس جمهوری ترکمنستان بودیم و در هفته پیش رو نیز میزبان رئیس جمهوری قزاقستان خواهیم بود که همه این رفت وآمدها همسو با تعاملات دیپلماسی و توسعه روابط با کشورهای دوست خواهد بود.

وی افزود: دولت در پی بهره برداری از بازارهایی است که تاکنون کمتر به آنها توجه شده است و بازارهای هدف منطقه ای و بازارهایی که دسترسی به آنها سهولت دارد، در اولویت هستند.

سخنگوی دولت درباره سیاست فروش نفت ایران تصریح کرد: سیاست ایران در حوزه فروش نفت و میعانات، بازاریابی فعال است و امروز هم به مقدار قابل توجهی نفت فروخته می شود و ارز حاصل از آن هم به کشور باز می گردد، به همین دلیل است که در سامانه نیما می بینید همیشه عرضه ارز بیشتر از تقاضاست. بهادری جهرمی درباره طرح مجدد شایعه گران شدن بنزین اظهار کرد: دولت هیچ برنامه ای در هیچ سطحی برای گران کردن بنزین ندارد.

 

در کمیسیون صنایع و معادن مجلس انجام شد

بررسی طرح اصلاح قانون اساسنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی

طرح اصلاح قانون اساسنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی در کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بررسی شد.

سیدجواد حسینی کیا گفت: دستور کار این کمیسیون بررسی طرح اصلاح قانون اساسنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با حضور مسئولان دستگاه های ذی ربط بود.

وی افزود: در این نشست مقرر شد کمیته پتروشیمی کمیسیون صنایع و معادن مجلس اساسنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی را بررسی کند، سپس در کمیسیون به این موضوع رسیدگی شود. نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: اساسنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی از سال ۵۰ تاکنون اصلاح نشده از سوی دیگر این بخش در حوزه مالی نیازمند شفافیت است که در طرح جدید به این موضوع رسیدگی شده است. حسینی کیا اظهار کرد: روابط شرکت ملی صنایع پتروشیمی با دیگر بخش ها مانند پالایشگاه و پخش نیازمند قوانین جدید است که در این طرح به آن اشاره شده، همچنین نقش بخش خصوصی در توسعه صنعت پتروشیمی و... از جمله موضوع هایی است که در اساسنامه یادشده به آن رسیدگی شده است.

 

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

دیپلماسی انرژی از اولویت های مهم دولت و مجلس است

رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه دیپلماسی انرژی ما به جلو پیش می رود و تاکنون تفاهم نامه ها و قراردادهای مطلوبی در این زمینه امضا شده است، گفت: دیپلماسی انرژی از اولویت های مهم دولت و مجلس است.

فریدون حسنوند پس از نشست کمیسیون انرژی مجلس که با حضور وزیر نفت برگزار شد، گفت: دیپلماسی انرژی یکی از اولویت های مهم از ابتدای آغاز به کار مجلس یازدهم و دولت سیزدهم بود، زیرا افزون بر رئیس جمهوری، رئیس مجلس و اعضای کمیسیون انرژی نسبت به این موضوع اهتمام ویژه داشتند که خوشبختانه با وجود تحریم و تشدید اقدام های آمریکا در مقابل ایران، دیپلماسی انرژی ما در آسیای میانه، روسیه، حوزه خلیج فارس و شرق و غرب به خوبی به جلو پیش می رود و تاکنون تفاهم نامه ها و قراردادهای سازنده ای امضا شده است.وی افزود: گام بعدی در رابطه با آمریکای لاتین به عنوان حیات خلوت آمریکا بود که در این حوزه نیز قراردادهای مهمی با کشورهای ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه امضا شد و باید گفت که آرزوی دیرینه پالایشگاه فراسرزمینی در حال تحقق است.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه برقراری ارتباط در حوزه انرژی با اروپا و آسیای شرقی باید از اهداف بعدی باشد، تصریح کرد: ایجاد پالایشگاه فراسرزمینی، افزایش تولید و فروش نفت با وجود تشدید تحریم ها و صدور خدمات فنی و مهندسی، از جمله اهداف ایران از برقراری این ارتباطات است، البته وضع نفت ایران شرایط کافی و لازم را برای تبدیل شدن به محور سوآپ نفت و گاز منطقه دارد و باید جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک قطب در دنیای انرژی قلمداد کرد و پذیرفت.

 

اروپا در زمستان آینده با کمبود انرژی روبه رو می شود

رئیس آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرد که زمستان سرد و بلندمدت می تواند سبب کمبود انرژی در اروپا شود.

فاتح بیرول در کنفرانسی با موضوع بهره وری انرژی در ساندربورگ دانمارک هشدار داد که پس از درگیری های نظامی روسیه و اوکراین که سبب تشدید بحران انرژی در اروپا شده است، احتمال دارد قاره سبز در زمستان آینده با کمبود انرژی روبه رو شود.وی افزود: من نگرانی خاصی در بازارهای گاز طبیعی دارم. در صورت رویارویی با زمستانی سخت و طولانی مدت اروپا روزهای سختی را پیش رو خواهد داشت.رئیس آژانس بین المللی انرژی گفت: در حالی که دولت ها و شرکت ها اکنون به دنبال تأمین منابع انرژی جایگزین هستند، به همان اندازه برای دولت ها مهم است که اقدام هایی برای مصرف بهینه انجام دهند.بیرول افزود: اگر مصرف کنندگان اروپایی دمای خانه های خود را ۲ درجه سانتی گراد کاهش دهند، ۲۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی معادل حجمی که از روسیه به اروپا با نورد استریم ۱ صادر می کند، صرفه جویی می شود.

 

 

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

قرارداد سوآپ گاز ایران را به هاب انرژی منطقه بدل می کند

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: سوآپ گازی ترکمنستان به آذربایجان از طریق ایران، ضمن پایداری شبکه گاز شمال شرق کشور، به استحکام گام های ایران در مسیر تبدیل شدن به هاب انرژی منطقه نیز کمک می کند.

علیرضا ورناصری با بیان اینکه سوآپ گازی ترکمنستان به آذربایجان از طریق ایران دیپلماسی انرژی کشور را احیا کرد، گفت: توسعه روابط با همسایگان یکی از راهکارهای اثرگذار ما برای خنثی سازی تحریم هاست؛ بنابراین سوآپ گازی ضمن پایداری شبکه گاز شمال شرق ایران، به استحکام گام های کشور در مسیر تبدیل شدن به قطب انرژی منطقه نیز کمک می کند.وی افزود: قراردادهای تجارت گاز ابعاد سیاسی و امنیتی بالایی دارند و این سوآپ (سوآپ گازی ترکمنستان به آذربایجان از طریق ایران) افزون بر مزایای اقتصادی، همسویی متقابل سیاسی کشورهای طرف قرارداد، توسعه همکاری در بخش های حمل ونقل، تجارت، برق، کاهش تنش های مرزی را نیز تسهیل و محقق می کند.