پالایشگاه بندرعباس

راه اندازی واحد کارآفرینی و اشتغال دانش بنیان

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس از راه اندازی واحد کارآفرینی واشتغال دانش بنیان با تبیین وظایف این بخش و نگاه علمی به این رویکرد در این پالایشگاه خبرداد.

هاشم نامورافزود: این واحد باتصویب هیئت مدیره شرکت پالایش نفت بندرعباس برای نخستین باردربین شرکت های پالایشی، به صورت رسمی درساختار سازمانی شرکت پالایش نفت بندرعباس قرار گرفته است. وی تصریح کرد: واحد کارآفرینی و اشتغال دانش بنیان، به منظور تداوم اجرای طرح های متعدد درشرکت پالایش نفت بندرعباس، با اتکا به دانش بومی و اهتمام به اجرای طرح های دانش بنیان بانگاه قطع وابستگی، به عنوان واحد پالایشی پیشرو در این پالایشگاه راه اندازی شده است. نامور همچنین از راه اندازی ستاد تحول آفرین و دانش بنیان با هدف استفاده ازخرد جمعی، انتقال تجربه، علمی سازی فرآیند ها و شناسایی فرصت ها وظرفیت های دانش محور در شرکت پالایش نفت بندرعباس خبرداد.  مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس با اشاره به اینکه صنعت دانش بنیان یکی از ارکان اصلی و اساسی در رشد و توسعه و قطع وابستگی است، اظهارکرد: صنعت نفت به عنوان یکی از ارکان مهم توسعه کشور می تواند در حوزه تولید دانش و اشتغال دانش بنیان، همچنین استانداردسازی محصولات تولیدی و فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی، ارزش آفرینی کند.  نامور بااشاره به اجرای پروژه ملی ارتقای کیفیت محصولات سنگین درپالایشگاه بندرعباس گفت: این پروژه ازجمله پروژه های مهمی است که برپایه تولید کک اسفنجی وکاهش میزان نفت کوره و تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر دردست اجراست. وی تصریح کرد: اعتماد به توانایی متخصصان داخلی و حرکت به سمت فعالیت های دانش بنیان که در بسیاری از طرح های شرکت پالایش نفت بندرعباس با حمایت از ساخت داخل مورد نظر قرار گرفته، دستاوردهای بسیاری ازجمله قطع وابستگی به خارج، جلوگیری ازخروج ارز ازکشور، بی اثرسازی تحریم ها، همچنین تولید مستمر، صرفه جویی و بهبود عملکرد اقتصادی را به همراه داشته است.

 

 سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی 

آبرسانی سیار به مناطق حاشیه ای بندرماهشهر

تأمین آب آشامیدنی شهرک ها و مناطق روستایی و حاشیه ای شهرستان بندر ماهشهر با پشتیبانی شورای راهبردی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی انجام شد.پیام برزگر، مدیرعامل و رئیس شورای راهبردی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: شرکت های پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی با هماهنگی فرمانداری و با تمام ظرفیت برای آبرسانی و انتقال آب مصرفی مورد نیاز مناطق روستایی، حاشیه ای و دارای تنش آبی در شهرستان بندرماهشهر وارد عمل شده اند. وی با اشاره به اقدام های شورای راهبردی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای خدمت رسانی به مردم شریف ساکن در مناطق کم برخوردار شهرستان اظهار کرد: شرکت های پتروشیمی به منظور تعهد به ایفای نقش مسئولیت اجتماعی و رفع مشکل آبرسانی به روستا و مناطق محروم شهری شهرستان، براساس هماهنگی با فرمانداری شهرستان بندر ماهشهر آب آشامیدنی شهرک ها و مناطق روستایی شهرستان را در حد توان تأمین خواهد کرد. رئیس شورای راهبردی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی تصریح کرد: در همکاری و همیاری با فرمانداری و دیگر دستگاه های اجرایی شهرستان و مناطق شهری و روستایی و برای رضایتمندی ساکنان جامعه پیرامونی صنعت، تمام توانمان را به کار خواهیم گرفت تا در حد مقدورات و امکانات در زمینه تأمین و انتقال آب آشامیدنی اقدام شود و همشهریان عزیز از این بابت دغدغه ای نداشته باشند. مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی به تحول رویکرد خدمات رسانی به جامعه پیرامونی صنعت اشاره کرد و افزود: منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با تغییر رویکرد تحولی در ایفای مسئولیت اجتماعی، توجه بیشتر به جامعه پیرامونی صنعت و توسعه زیرساخت های شهری، کاهش محرومیت ها و جلب رضایتمندی مردم را بخش مهمی از اهداف و اولویت های خود در قالب شورای راهبردی می داند.

 

   شرکت پالایش گاز ایلام

افزایش 150 درصدی تولید اتان

مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام از افزایش 150 درصدی تولید گاز اتان و 83 درصد افزایش گاز مایع(ال پی جی) در دو ماه نخست امسال  نسبت به مدت مشابه درسال گذشته این مجموعه خبر داد.روح الله نوریان گفت: تولید گاز اتان 150 درصد و ال پی جی نیز نسبت به مدت مشابه پارسال 83 درصد رشد داشته اند.

وی با بیان اینکه پالایشگاه گاز ایلام تنها تأمین کننده گاز در غرب کشور و خوراک پتروشیمی ایلام است و اهمیت راهبردی دارد، افزود: با وجود رشد و پایداری تولید، بیش از ۵ میلیون نفر - ساعت کار بدون حادثه داشته ایم که این نشان از رعایت قوانین و مقررات ایمنی و پدافند غیرعامل بوده است.مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام تصریح کرد: انجام مطالعه های مفهومی و پایه ای پدافند غیرعامل این شرکت و دریافت تأییدیه از سازمان پدافند غیرعامل کشور، انجام پروژه های تهیه، تدوین و استقرار سیستم مدیریت شرایط اضطراری و بحران، انجام پروژه شبیه سازی حوادث فرآیندی و پروژه پژوهشی ارزیابی آسیب پذیری امنیتی از اقدام های پالایشگاه ایلام در حوزه پدافندغیرعامل و امنیت سایبری بوده است.نوریان با اشاره به اهمیت موضوع پدافند غیرعامل اظهار کرد: رزمایش های سطح ۲ و ۳پدافندغیرعامل و مدیریت بحران برای کسب آمادگی واحدهای درون سازمان وهماهنگی بیشتر با واحدهای بیرون سازمان به صورت منظم برگزار می شود.

عبدالرحمن کشوری، معاون انرژی پدافند غیرعامل کشور نیز در بازدید از پالایشگاه گاز ایلام با قدردانی از اقدام های این واحد صنعتی در حوزه پدافند غیرعامل اظهار کرد: در شرایط کنونی، موضوع انرژی پاشنه آشیل جهان شده است؛ از این رو  با توجه به تلاش دشمنان جمهوری اسلامی ایران به ویژه تهدیدهای روزانه آمریکا و رژیم صهیونستی باید هر روز هوشیارتر از پیش باشیم و راه هایی را که برای ضربه زدن به زیرساخت ها وجود دارد، شناسایی کنیم و برای آنها برنامه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید از طرح های سنتی به سوی طرح های دانش محور حرکت کنیم، اظهار کرد: طرح ها باید طوری باشد که به صورت جامع، همه عوامل پدافند عامل و غیرعامل در آن دیده شود و در این باره طرح مبنا در حال تهیه و ابلاغ است که لایه های ایمنی، امنیتی و دفاعی دارد.

معاون انرژی پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه باید ازتجربه های پالایشگاه گازایلام در حوزه های نرم افزاری و سخت افزاری بهره برد، یادآور شد: این پالایشگاه در حوزه پدافند غیرعامل اقدام های قابل توجهی انجام داده و نیاز است این اقدام و تجارب آن در سطح شرکت ملی گاز ایران و دیگر شرکت های صنعتی ارائه شود.

 

   شرکت پایانه های نفتی ایران

عملیات کالیبراسیون منطقه کنگان آغاز شد

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران از آغاز عملیات کالیبراسیون سایت 2 در منطقه کنگان خبر داد.عباس اسدروز افزود: سامانه میترینگ سایت 2منطقه کنگان بسیاردقیق و قابل اعتماد است واین سامانه ها براساس الزام های استاندارد API به صورت دوره ای نیاز به کالیبراسیون و پایش حجم پایه دارند.وی یادآور شد: با توجه به ضرورت دقت در کیفیت و کمیت صدور میعانات گازی پارس جنوبی، سامانه میترینگ صادرات میعانات گازی سایت ۲ در منطقه کنگان صحت سنجی خواهد شد.مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران ادامه داد: سیستم میترینگ سایت ٢ برای اندازه گیری میعانات گازی تحویلی به نفتکش ها از طریق گوی های شناور شماره 3و 4احداث و از سال 1393، همزمان با راه اندازی فاز 12 مورد بهره برداری قرار گرفته است.وی افزود: میعانات گازی تولیدی از فازهای ١٢، ١٣، ١٤، ١٩، ٢٢،٢٣ و ٢٤ از طریق این سیستم اندازه گیری و تحویل نفتکش ها می شود.مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران تصریح کرد: میعانات گازی صادراتی و تحویل داخلی از این طریق اندازه گیری می شود وعملیات مورد نظر به منظور تعیین حجم پایه دو دستگاه پروور (Prover)  ثابت صورت می گیرد که اندازه گیری این پارامتر در تعیین ضریب تصحیح میترها و اندازه گیری دقیق مقدار میعانات گازی تحویلی از اهمیت بسزایی برخوردار است.اسدروز اظهار کرد: این عملیات از سوی تیم خبره کالیبراسیون اداره عملیات صادرات آغاز و بر اساس الزام های تعریف شده این عملیات با حضور نمایندگان شرکت بازرسی مستقل SGS و نماینده اداره کل نظارت بر صادرات و طبق  برنامه تنظیمی حدود یک هفته به طول می انجامد.

 

   مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز

تکمیل شبکه توزیع آب آشامیدنی ۲ روستا در قشم مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران، خط انتقال و شبکه توزیع آب شرب به دو روستای شهرستان قشم را تکمیل کرد و به آبفای استان هرمزگان به عنوان دستگاه بهره بردار تحویل داد. به منظور پایداری بیشتر و تأمین و توزیع آب آشامیدنی در روستاهایی که پیش از این فاقد شبکه آبرسانی بوده اند، با صرف اعتبار ۲۸ میلیارد ریالی (اعتبار در نظر گرفته شده برای این پروژه افزون بر ۸۵ میلیارد ریال بوده است)، ۱۸ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع آب آشامیدنی به روستاهای معتمدآباد و نقاشه در شهرستان قشم استان هرمزگان ایجاد کرده است. با بهره برداری از این پروژه، ۵۰۰ نفر از مردم این روستاها از آب آشامیدنی سالم بهره مند می شوند. بر اساس این گزارش، مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز همسو با ایفای نقش مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران، اجرای پروژه های آموزشی، ورزشی، بهداشتی، راه، آبرسانی، برق رسانی و خدماتی را در مناطق نفت خیز و محروم کشور در دستور کار دارد.

 

   شرکت پتروشیمی پردیس

  امضای تفاهم نامه در حمایت از دانش بنیان ها

شرکت پتروشیمی پردیس همسو با حمایت از شرکت های دانش بنیان، افزایش بهره وری و رونق تولید داخلی، با ستاد نانو و شبکه تبادل فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تفاهم نامه همکاری امضا کرد.

غلامرضا جمشیدی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس در این آیین با اشاره به پیشگام بودن پتروشیمی پردیس در حمایت از شرکت های دانش بنیان اظهار کرد: استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان داخلی برای بومی سازی ۹۹ درصد از کاتالیست های مورد استفاده در پتروشیمی پردیس و مهندسی معکوس و تأمین قطعات و تجهیزات مورد نیاز بخش های مختلف تولیدی و پشتیبانی شرکت، همکاری با مجموعه های علمی و دانشگاهی کشور برای تولید اوره دوستدار محیط زیست و همکاری های متعدد با ستادهای توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از جمله ستاد توسعه فناوری نانو گوشه ای از اقدام های این شرکت همسو با حمایت از شرکت های دانش بنیان داخلی و افزایش بهره وری و خودکفایی در شرایط سخت تحریم است.

وی درباره اهمیت تفاهم نامه انجام آزمون میدانی نانوسیال انتقال حرارت در مجتمع پتروشیمی پردیس گفت: پتروشیمی پردیس نخستین شرکت پتروشیمی در سطح کشور است که از این نانوسیال در فرآیند تولید محصول خود استفاده می کند و با توجه به راهبری کارگروه اوره کشور ازسوی پتروشیمی پردیس، به طور قطع دستاوردهای مثبت این پروژه در سایر شرکت های اوره ساز نیز عملیاتی خواهد شد. این تفاهم نامه به منظور انجام تست میدانی نانو سیال انتقال حرارت در پروسه تولید محصول اوره و آمونیاک پتروشیمی پردیس با حضور مدیرعامل و رئیس پژوهش و توسعه شرکت پتروشیمی پردیس، قائم مقام و مدیر کارگروه نفت و گاز شبکه تبادل فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رئیس هیئت مدیره و مدیر فنی شرکت آزما سنجش پیشرو و مشاور کارگروه نفت و انرژی پارک فناوری پردیس در دفتر تهران پتروشیمی پردیس به امضای دو طرف رسید. نانوسیال تبادل حرارتی بر پایه نانوساختارهای کربنی تولید شده و در انواع مبدل حرارتی و برودتی، هیترها، بولیرها، چیلرها و ژنراتورها کاربرد دارد. این نانوسیال سبب افزایش بهره وری تجهیزات، افزایش تبادل حرارتی و بهبود کیفیت مواد در فرآیندهای شیمیایی راکتورها، صرفه جویی در مصرف انرژی، کاهش انتشار کربن و آلاینده های محیط زیستی و افزایش مقاومت به خوردگی در تجهیزات و قطعات مکانیکی می شود. ماندگاری و طول عمر بالای نانوسیال به میزان حداقل پنج سال، افزایش مقاومت به خوردگی به ۳۵ تا ۶۰ درصد، افزایش ضریب انتقال حرارت جابه جایی سیال پایه به ۱۵ تا ۲۵ درصد، افزایش ضریب هدایت حرارتی سیال پایه به ۱۰ تا ۱۵ درصد و افزایش طول عمر قطعات سامانه های مکانیکی از مهم ترین دستاوردهای استفاده از این نانوسیال است.

 

   پالایشگاه نفت تهران

 بهره برداری ازسامانه پایش آنلاین پارامترهای محیط زیستی

  پروژه استقرارسامانه پایش آنلاین پارامترهای محیط زیستی گازخروجی دودکش کوره های منطقه جنوبی پالایشگاه تهران به بهره برداری رسید.

پروژه استقرار سیستم پایش آنلاین پارامترهای محیط زیستی گاز خروجی دودکش کوره های منطقه جنوبی پالایشگاه تهران با حضور حامد آرمان فر مدیرعامل پالایشگاه نفت تهران، حمید زمانی فرماندار شهرستان ری و داریوش گلعلی زاده سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست به بهره برداری رسید.

پایش آنلاین 9 دودکش کوره های منطقه ب جنوبی پالایشگاه تهران به منظور سنجش پارامترهای محیط زیستی، پایش آنلاین دما و جریان گاز خروجی از دودکش ها و ارسال اطلاعات مطابق شیوه نامه و پروتکل سازمان حفاظت محیط زیست به صورت برخط به درگاه آن سازمان به منظور مدیریت کیفی فرآیندها و کنترل آلاینده های زیست محیطی از جمله اهداف این پروژه است.

سرمایه گذاری انجام شده در این پروژه که به شکل Epc اجرایی شده، معادل ۲۷۰ میلیارد ریال بوده است.

مدیرعامل پالایشگاه نفت تهران در آیین بهره برداری از پروژه استقرارسامانه پایش آنلاین پارامترهای محیط زیستی گاز خروجی دودکش کوره های منطقه جنوبی این پالایشگاه با اشاره به اینکه پالایشگاه نفت تهران با تولید سوخت جت با کیفیت، نزدیک به 50درصد نیاز کشور به این سوخت را تأمین می کند، گفت: مطالعات امکان سنجی برای احداث یک نیروگاه 500مگاواتی در پالایشگاه تهران با هدف حرکت به سمت انرژی های تجدیدپذیر در دستور کار قرار گرفت.

حامد آرمان فر اظهار کرد: پالایشگاه نفت تهران هم اکنون 15 درصد سهم انرژی کل سوخت کشور را تأمین می کند.

وی با اشاره به فعالیت پالایشگاه تهران با حداکثر ظرفیت تأکید کرد: پروژه هایی که از سال های گذشته در پالایشگاه تهران تعریف شده،همسو با اهداف زیست محیطی وبرای ارتقای کیفیت محصولات پالایشگاه بوده است.

مدیرعامل پالایشگاه نفت تهران تصریح کرد: پالایشگاه تهران یکی از تولیدکنندگان عمده گازوئیل مطابق استاندارد یورو 4 است و در عمل نیاز کلانشهر تهران را تأمین می کند.آرمان فر درباره کیفیت بنزین تولیدی در این پالایشگاه گفت: پروژه سی سی آر پالایشگاه تهران از پانزدهم فروردین ماه پارسال آغاز شده است و با راه اندازی آن، کیفیت بنزین تولیدی این پالایشگاه، مطابق با استانداردهای یورو 4 خواهد بود.

 

تبدیل نفت کوره به محصولات پتروشیمی

مدیرعامل پالایشگاه نفت تهران با اشاره به سهم ۲۱ درصدی نفت کوره از محصولات تولیدی این پالایشگاه گفت: به منظور کاهش نفت کوره تولیدی در پالایشگاه نفت تهران مذاکراتی با چند شرکت داخلی برای طراحی اولیه واحد جدید شده است که امیدواریم با یکی از شرکت های طرف مذاکره قرارداد امضا کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد با توجه به اینکه حیات پالایشگاه نفت تهران به کاهش نفت کوره تولیدی در این پالایشگاه گره خورده است، مجوزهای لازم برای احداث واحد جدید ازسوی سازمان های ذی ربط به سرعت صادر شود.