ابلاغ آیین نامه درآمد مالیات پیمانکاران در قراردادهای بالادستی نفت و گاز با پیمانکار خارجی

محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهوری، آیین نامه اجرایی مربوط به درآمد مشمول مالیات پیمانکار دست اول و دست دوم در قراردادهای بالادستی نفت و گاز وزارت نفت (شرکت های تابع) با پیمانکار خارجی را ابلاغ کرد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیأت دولت، هیأت وزیران در نشست ۲۴ بهمن ماه، با هدف تسریع در اجرای پروژه احداث نیروگاه بخاری ۱۴۰۰ مگاواتی سیریک، با اصلاح آیین نامه اجرایی ماده (۱۰۷) قانون مالیات های مستقیم در خصوص درآمد مشمول مالیات پیمانکار دست اول و دوم در قراردادهای بالادستی نفت و گاز وزارت نفت (شرکت های تابع) با پیمانکار خارجی موافقت کرد.به موجب این اصلاحیه، در قراردادها با پیمانکار خارجی، چنانچه پیمانکار خارجی تمام موضوع قرارداد را به موجب مقررات مربوط، به اشخاص ثالث به عنوان مجری یا پیمانکار دست دوم واگذار کند، مبالغ پرداختی به پیمانکاران دست دوم در محاسبه درآمد مشمول مالیات پیمانکار دست اول کسر و مانده با ضریب مذکور در جدول موضوع این ماده به عنوان درآمد مشمول مالیات تعیین می شود و چنانچه پیمانکار دست دوم از اشخاص حقوقی خارجی باشد، کسر مبالغ پرداختی به پیمانکار دست دوم مشروط به کسر و وصول مالیات موضوع ماده (۱۰۷) قانون در پرداختی ها به پیمانکار دست دوم است.

 

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی:

فروش نفت از یک میلیون بشکه عبور کرده است

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: فروش روزانه نفت از یک میلیون بشکه عبور کرده و کمیسیون تلفیق نیز هیچ جابه جایی در ارقامی که مدنظر دولت بوده، ایجاد نکرده است.

احمد راستینه در نشست علنی عصر روز یکشنبه (یکم اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در اخطار قانون اساسی با استناد به بند ۸ اصل ۴۳ مبنی بر جلوگیری از سلطه بیگانگان بر اقتصاد کشور گفت: پارسال و زمان بررسی لایحه بودجه، نمایندگان تاکید داشتند که چرا دولت بیشتر از آنچه که امکان صادرات وجود دارد، پیشنهاد فروش نفت داده است؛ اما در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ نمایندگان پیشنهادهایی را بر عکس پارسال مطرح می کنند. نماینده شهرکرد در مجلس شورای اسلامی افزود: دولت در لایحه بودجه پیش بینی کرده که هر بشکه نفت، حدود ۶۰ دلار فروخته شود؛ اما برخی پیشنهاد فروش نفت بر اساس ۷۰ دلار را مطرح می کنند. در حالی که رهبر معظم انقلاب بارها تاکید فرموده اند که مانند بچه پولدارها هزینه نکنید؛ اما متاسفانه به هیچ کدام از مصادیق و گزارش های علمی پایبند نیستیم.

علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، ضمن وارد نداستن اخطار این نماینده مجلس گفت: لایحه در حال بررسی را دولت به مجلس پیشنهاد داده، ضمن اینکه در گزارش دولت نیز آمده بود که فروش نفت از یک میلیون بشکه عبور کرده و کمیسیون تلفیق نیز هیچ جابه جایی در ارقامی که مدنظر دولت بوده، ایجاد نکرده است.

 

با رأی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

سهم 40 درصدی صندوق توسعه ملی از منابع صادرات نفت تعیین شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تعیین ۴۰ درصد سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت و میعانات گازی موافقت کردند.

نمایندگان در نشست علنی روز یکشنبه، (یکم اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ با بند (الف) تبصره (۱) این لایحه درباره تعیین سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت موافقت کردند.

بر اساس این بند، سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت، میعانات گازی و خالص صادرات گاز ۴۰ درصد تعیین می شود. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است، در طول سال و متناسب با وصول منابع، بلافاصله این وجوه و سهم ۱۴.۵ درصد شرکت ملی نفت ایران از کل صادرات نفت خام و میعانات گازی (معاف از تقسیم سود سهام دولت) و نیز سهم ۱۴.۵ درصد شرکت دولتی ذی ربط وزارت نفت از محل خالص صادرات گاز طبیعی (معاف از تقسیم سود سهام دولت و مالیات با نرخ صفر) را واریز کند.

وزارت نفت نیز مکلف است، هر ماه گزارش مقدار صادرات نفت خام، میعانات گازی و گاز طبیعی و فراورده های اصلی و فرعی نفتی و گازی و ارز حاصل و مقدار واردات گاز طبیعی و ارز پرداختی بابت آن و وصولی آن را به سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی (خزانه داری کل کشور) و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و دیوان محاسبات کشور ارائه کند.

 

سخنگوی دولت:

افزایش فروش نفت از آثار گره نزدن زندگی مردم  به مذاکرات است

سخنگوی دولت با بیان اینکه یکی از سیاست های دولت گره نزدن زندگی مردم و همه موضوع ها به میز مذاکرات بود، گفت: افزایش فروش نفت و بازگشت پول حاصل از آن، بخشی از آثار همین نگاه متوازن است.

علی بهادری جهرمی روز (سه شنبه، سوم اسفندماه) در نشست خبری به سفر رئیس جمهوری به کشور قطر اشاره کرد و گفت: در سفر رئیس جمهوری به قطر دیدارهای دوجانبه ای انجام شد و شرکت در مجمع کشورهای صادرکنندگان گاز از مهم ترین برنامه های این سفر است که در آینده بیشتر به دستاوردهای این سفر و توسعه همکاری های منطقه ای خواهیم پرداخت.

وی با بیان اینکه سفر رئیس جمهوری به قطر ارتباطی با مذاکرات وین ندارد، افزود: در این سفر سعی می شود ضعف های گذشته در استفاده از ظرفیت های تجاری و دیگر ظرفیت ها مانندل سلامت و جام جهانی که می تواند بازار گردشگری برای ایران ایجاد کند، برطرف شود.

سخنگوی دولت تصریح کرد: متأسفانه در گذشته از ظرفیت صادرات غیرنفتی ایران و قطر بخوبی بهره برداری نشد و در این سفر، همسو با فعال سازی این ظرفیت ها، تفاهمنامه هایی نیز از سوی وزیران دو دولت امضا می شود که بخش هایی از دولت، مکلف به پیگیری اجرای آن هستند.

بهادری جهرمی درباره واکنش ها و انتقادهای مسؤولان قبلی به این دولت که با وجود مخالف بودن با مذاکرات، قصد به نتیجه رساندن آن را دارند، افزود: یکی از سیاست های دولت، گره نزدن زندگی مردم و همه موضوع ها به میز مذاکرات بود و دولت سعی کرد به همه موضوع ها نگاه متوازن داشته باشد.

سخنگوی دولت اظهار کرد: افزایش فروش نفت و بازگشت ارز حاصل از آن، بخشی از آثار همین نگاه متوازن است و دنیا نیز به توسعه همکاری ها، متوازن نگاه می کند.

وی با بیان اینکه موضوع های اندکی تا رسیدن به توافق در مذاکرات باقی مانده است، گفت: این موارد اندک، نیازمند تصمیم گیری از طرف مقابل است و آنها باید در عمل نشان دهند که تضمین کافی در این باره می دهند.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد:

اقدام های سریع صنعت نفت برای جلوگیری از خاموشی ها در زمستان ۱۴۰۰

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: خوشبختانه مجموعه اقدام های وزارت نفت، مانع از قطعی برق و گاز طی زمستان امسال در بخش خانگی شد.

سیدموسی موسوی در این باره گفت: با وجود سرمای شدید در بسیاری از نقاط کشور در فصل زمستان امسال، خوشبختانه در بخش خانگی مشکل کمبود گاز نداشتیم و می توان اذعان کرد که وزارت نفت در این زمینه با اقدام های عاجلی که از آغاز روی کار آمدن دولت سیزدهم به کار بست، عملکرد خوبی در این زمینه داشته است.

وی با اشاره به اینکه با مدیریت مصرف سوخت در کشور، در زمستان شاهد خاموشی های مکرر یا قطعی گاز نبودیم، افزود: وزارت نفت برای متعادل کردن مصرف، افزایش تعرفه گاز پرمصرف ها را در پیش گرفت تا امکان مصرف برای همه مردم فراهم شود.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: از راهکارهای مدیریت مصرف انرژی این است که مشترکان پرمصرف، باید پول بیشتری پرداخت کنند و در مقابل،مشترکان کم مصرف و قشرهای ضعیف جامعه باید پول کمتری بابت مصرف انرژی پرداخت کنند، همچنین بهینه سازی سیستم های سرمایشی و گرمایشی نیز بسیار مهم است و سبب می شود مقدار مصرف انرژی کاهش یابد.

موسوی اظهار کرد: خوشبختانه مجموعه اقدام های وزارت نفت، مانع از قطعی برق و گاز در زمستان امسال در بخش خانگی شده است.

جواد اوجی، وزیر نفت آبان امسال و پس از نشست مشترک خود و وزرای صمت و نیرو با نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس گفته بود که ما اقدام های کوتاه مدت و بلندمدت خود را همسو با تأمین سوخت زمستانی انجام خواهیم داد تا بر اساس آن بتوانیم با کمترین چالش، زمستان ۱۴۰۰ را پشت سر بگذاریم.

 

تقویت همکاری صنعت نفت با مراکز علمی برای تولید محصولات پایین دستی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اعطای مجوز به وزارت نفت برای امضای قرارداد با پژوهشکده ها یا دانشگاه های داخلی و شرکت های خارجی برای تولید محصولات بخش های پایین دستی نفت، گاز و پتروشیمی موافقت کردند. نمایندگان در نشست علنی روز (دوشنبه، دوم اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور با پیشنهاد الحاق یک بند به تبصره (یک) ماده واحده این لایحه موافقت کردند. براساس این بند الحاقی، به وزارت نفت اجازه داده می شود تا از طریق امضای قرارداد با پژوهشکده ها یا دانشگاه های داخلی و نیز شرکت های خارجی، فناوری مورد نیاز برای تولید محصولات بخش های پایین دستی نفت، گاز و پتروشیمی را خریداری کند و برای تولید این محصولات را در اختیار سرمایه گذاران داخلی قرار دهد.

 

نفت ۷۰ دلاری و فروش روزانه ۱.۴ میلیون بشکه ای مبنای بودجه سال ۱۴۰۱

  سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: با رأی مثبت نمایندگان در صحن علنی، مقدار صادرات نفت در سال ۱۴۰۱ به میزان یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز و به قیمت ۷۰ دلار خواهد بود.سیدنظام الدین موسوی شامگاه (یکشنبه، یکم اسفندماه) در پایان نخستین روز از بررسی جزئیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور گفت: براساس مصوبه مجلس، مقدار صادرات نفت در سال ۱۴۰۱ یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز و به قیمت ۷۰ دلار خواهد بود. وی افزود: براساس صحبت مسؤولان ذی ربط در کمیسیون تلفیق بودجه و بررسی توان کشور، این مصوبه در کمیسیون تلفیق نهایی شده و وزارت نفت اعلام کرده که توان کافی برای رسیدن به صادرات روزانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت برای سال آینده وجود دارد. سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: براساس قوانین بالادستی، هر سال مبلغی از فروش نفت به صندوق توسعه ملی واریز می شود و امسال این سهم حدود ۴۰ درصد خواهد بود و تا اینجا دولت، برای استقراض از منابع صندوق توسعه ملی و کاهش سهم واریزی نتوانسته اجازه ای از مقام معظم رهبری دریافت کند، از این رو تمام ۴۰ درصد از سهم فروش نفت به صندوق واریز می شود. موسوی اظهار کرد: براساس تاکید رئیس مجلس به دلیل موافقت نکردن با استقراض دولت از منابع صندوق توسعه ملی، دولت باید به صورت مکتوب برنامه خود را برای جبران کاهش درآمدهای نفتی اعلام کند؛ زیرا پیش از این دولت ها از سهم واریزی خود به صندوق توسعه با اذن مقام معظم رهبری استقراض می کردند که تاکنون این اجازه به دولت داده نشده است.